MUDr. Hudec z Gynferea. Aký na neho máte názor?

janula18
25. aug 2008

Chcem sa opýtať, či má niekto s ním skúsenosti v oblasti reprodukčnej medicíny.

My sa s manželom snažíme o bábo 2 roky a rok chodíme k Dr. Hudecovi, ale mám z neho zmiešané pocity, nakoľko mi nikdy nič nechce povedať keď sa ho chcem na niečo spýtať.

janula18
autor
26. aug 2008

Nikto nechodí alebo nechodil do PD k dr. Hudecovi? 😨
ja by som chcela skúsiť IUI (uvidím ako dopadne manžel na sperm či to bude mať vyýznam) má napísané že to stojí 3000,- len neviem či to robí konkrétne on alebo odosiela do niektorého centra.

adra17
26. aug 2008

Ahoj, Janula. Aj ja som chodila k tomuto Dr. a po laparoskopii nám odporučil najprv 3 x plánovaný styk v stimulovanom cykle, potom nás odporučil do sanatória na IUI /vtedy to on ešte nerobil/ a po ich neúspešnom absolvovaní /3x/ nám tam spravili presnejšie vyšetenia a odporučili jednoznačne IVF. Možno sme tie IUI absolvovali zbytočne, k tomu sa už radšej v sanatórii potom nevyjadrovali. Po týchto skúsenostiach by som hlavne kvôli času išla hneď do sanatoria na pohovor a oni vám poradia, čo je pre Vás vhodné. Ak by Vám to IUI odporučili oni, modli by ste ho dať potom spraviť aj v PD. Takto by som to po našich skúsenostiach spravila dnes ja.

tribitka333
26. aug 2008

Ahoj Janula, ja chodim ku doktorovi Hudecovi. on mi povedal, ze jednoznacne IVF, poslal ma do Martina do Heliosu, ale tam mi povedali, ze mam absolvovat IUI, absolvovala som to trikrat, ale nic. takze teraz idem na IVF.
co sa mna tyka, mne je dr. Hudec celkom prijemny a som s nim celkom spokojna, mozno vzhladom k tomu akeho doktora som mala predtym..ale vies ako to je.. kazdemu vyhovuje niekto iny.

janula18
autor
26. aug 2008

tribitka, ty si sa tiež registrovala len včera, aký mate vy problém (ak ti to nevadí, že sa pýtam).
Manžel ma asthenozoospermiu a hudec ho poslal do BB ku Kubišovi tam absolvoval 2 spermio a čaká ho ešte jedno tak uvidíme čo potom povedia. Inam mu pred pol rokom hudec predpísal aj vitaminy že určite zaberu ale žiadne zlepšenie nebolo.
mne na nom trochu vadí že ked človek niečo povie hovorí si len to svoje. Keď som k nemu začala chodiť pýtala som sa či nemá ist muž na spermio ale on povedal že nie (mame už chlapca) najprv som ja absolvovala rôžne vyšetrenia až keď som sa už neviem koľký krát na to ohradila tak ho poslal (jeho otázka - či mám syna z mužom)a keď som doniesla papier z urologie že to manžel nemá ok tak hned vralel že no vidíte tu je problém.
ale inak je celkom fajn, len keby povedal aspon ako bude postupovať, aby sa človek vedel čo ho čaká.

inak ja som z bojnic a mám 27, manžel 32, a syn bude mať 3 vy?

tribitka333
28. aug 2008

ahoj janula,prepac,ze odpisujem az dnes,vcera som mala vela prace.no,ja som k Hudecovi zacala chodit az po tom,co som nemohla tristvrte roka otehotniet.ja som si myslela,ze je chyba iba vo mne.pred piatimi rokmi mi operovali endometriozu,vtedy mi vysvetlili,ze to je choroba,ktora sa neda vyliecit operaciou,ze mozu potom zostat loziska a zrasty,a tym padom to moze sposobovat neplodnost,tak ze by som mala co najskor otehotniet. bohuzial vtedy som sa rozisla po siestich rokoch s priatelom,takze babo nehrozilo..no a teraz ked som sa rozhodla tak uz bolo neskoro..Dr.Hudec ma hned poslal do Martina,vraj nie je ina moznost ako IVF.no a spravil vysetrenie aj manzelovi,este v prievidzi a povedal,ze vysledky ma dobre..inak,spominal mi nejaku pani,ktorej robili vsetky mozne vysetrenia a az potom urobili test manzelovi,ze predpokladali,ze on je zdravy ked maju uz dieta a potom zistili, ze je problem v nom.. tak neviem ci nehovoril o tebe 🙂
no ale aby som neodbocila od temy,v Martine spravili spermiogram manzelovi a zistili,ze ma zlu morfologiu,cize iba 1% spermii je schopnych preniknut do vajicka..takze sa nam to zdvojnasobilo.. inak absolvovala som trikrat po sebe inseminaciu a teraz v septembri zacinam s IVF.. som z toho trosku mimo..bojim sa ako budem zvladat tie injekcie.. takze asi tak. ale som sa rozkecala 🙂 inak ja som z Prievidze, ja ma 28 a manzel tiez 28.

janula18
autor
28. aug 2008

tribitka
ďakujem ti že si sa ozvala. Som prekvapená že v Martine ti povedali že más íst na IUI ked máte zlú morfológiu. Manžel ma napísané že 55% patologických tak neviem. Uvidím čo mu povedia o dva týždne, ale aj tak by som chcela ísť na IUI, dúfam že sa to podarí lebo na IVF neviem či by som sa dala nahovoriť, bála by som sa tých zákrokov. Aj keď ja mám ľavú stranu čiastočne priechodnú (vraj asi zrasty, bola som na prefukoch a chcel ma poslať aj na laparku, ale najprv muž absolvuje andrologiu v B.B.) a prava je priechodná ale má špiralovy tvar ale vraj to je ok a nemalo by to vadiť.
Ak ti IUI robil IUI dr.Hudec môžeš mi napísa ako to prebieha u neho, aj aký je časový odstup meczi jednotlivými IUI a či si musela mať stimuláciu.
Držím ti moc palčeky, nech sa to IVF podarí na prvý šup. 🙂 A daj vedieť ako sa ti darí
Maj sa zatial pekne

tribitka333
31. aug 2008

ahoj jani,aj ja sama som bola prekvapena ze mi odporucili IUI,inak, robili mi to v Martine, nevedela som,ze to robi aj Hudec.v Martine to funguje tak,ze oni zahaja liecbu a az ked si tehotna ta poslu k svojmu doktorovi. absolvovala som to tri mesiace po sebe.mala som na stimulaciu Clostilbegyt a kazdy mesiac sa mi vytvorili viac ako dve vajicka. potom som si dala pichnut Pregnyl, a za 36 hodin som sla na vlozenie.no a po IUI som si davala Utrogestan. to sa vklada rano a vecer.bola som hodne unavena potom.bolo to dost tazke. ale poviem ti,ze teraz mam velke obavy..neviem ako to vsetko zvladnem..ani sa ti necudujem,ze nechces ist na IFV.poviem ti pravdu,keby som mala dieta,urcite o tom absolutne nerozmyslam..ale ked nemam ani jedno,nic ine mi neostava...

janula18
autor
2. sep 2008

ďakujem, mi máme teraz pokazený počítač, teraz som v robote a tu na to nie je moc priestor, takže sa ozvem keď nám PC opravia.
držím ti silmo palceky, drž sa

tribitka333
3. sep 2008

jasne,ved ani ja sem nemozem chodit tak casto.. dakujem za palceky, budem to potrebovat.. aj ty sa drz

lucula73
5. sep 2008

Práve som našla túto diskusiu,rozhodla som sa prispieť aj ja,lebo tiež chodím dr.Hudecovi.My sa snažíme o druhé dieťa,už 4roky,zatiaľ bezvýsledne,no práve minulý mesiac som sa od neho konečne dozvedela ako tak možnú diagnózu - PCO.Tak ma poslal na diabetologiu,tam mi zistili inzulínovú rezistenciu,to súvisí s tým PCO a dostala som na to lieky- metformin.Teraz sa mám hlásiť u doktora H.,tak uvidím,čo vymyslí ďalej.Inak súhlasím s tu spomínaným názorom,že si stále hovorí svoje,inak je celkom fajn,tak uvidím,čo bude ďalej...

janula18
autor
7. sep 2008

počítač je opravený, tak sa hlasim. Manžel ide v stredu na kontrolu tak uvidíme, ako dalej.
Neviete dokedy budú ordinovať ešte na sídlisku a kedy sa sťahujú pri Tesco?

Lucula
koľko k nemu chodíš? Ja nemám moc v láske tu jeho tmajú sestričku, vraj načo mi je druhé dieťa, že keby on mala takého divocha tak by skončila na C, a mám ho radšej nechávať doma.

Tribitka
Ty si aj ležala po IUI? Na to pošlú asi najprv každého ved si to platíš sama a až keď sa to nepodarí tak až na IFV. Aj keď človek zaplatí najprv skoro 10000,- a ešte potom dalšie poniaze na lieky, čo je tiež pálka.
Neviem ako s robotou, ked človek tak ma chodit aj niekoľkokrát do mesiaca, tak aby na to šéfstvo neprišlo. U teba to v robote velitelia vedeli? (pokiaľ nie si živnostnička) Ja mam zmluvu na dobu určitú takže ...
Dúfam,že máš už po odbere. Myslím na teba a dúfam, že sa vam to podarí.

Majte sa krásne a držte sa.

lucula73
8. sep 2008

Ahoj janula,
ja som sa k nemu prehlásila pred rokom,keď sa akurát sťahovali na sídlisko(inak o sťahovaní k tescu neviem nič...),predtým som bola uňho párkrát v nemocnici. Je pravda,že aj ja som sa k nášmu problému stavala dosť "vlažne",nakoľko už jedno dieťa mám,možno keby som sa tomu riadne venovala skôr,tak by som bola s vyšetreniami ďalej,vzhľadom na to,že mám 35,manžel 40r.,čo už........ no teraz som rozhodnutá do doktora tlačiť,kým sa to zase nepohne o kúsok )dalej.Pýtala som sa ho aj na Helios,povedal,že keď bude treba,že ma tam pošle aj sám,no neviem kedy.....Inak aj ja bývam v Bojniciach...

janula18
autor
8. sep 2008

Ahoj Lucula
mal by sa sťahovať tento mesiac do tej novej budovi čo sa stavala vedľa Tesca. Takže keď tam pojdem, radšej si zavolám.
Aj ja som sa snažila tlačiť, len to jeho "uvidíme, nabudúce" . Keby sa opýtal, že v čom si myslím že by mohol byť problém boli by sme viac vpredu. A čo som čítala v časopise a potvrdila mi to aj jedna známa čo k nemu chodila, sa to robí hneď na začiatku, že sa opáta na anamnézu a povie ako sa bude pokračovať a aké vyšetrenia a tak. No u nás to nebolo. Tým že máme jedného syna bral, že je chyba len vo mne. Vôbec ma nepočúval.
Nám aj prvého trvalo rok kým sa podaril, ale to som brala že je to zo stresu, nakoľko sme bývali u svokrovcov. Naštastie už máme vlastný domček tak je to o niečo lepšie, lebo som ďaleko neušla. Postavili sme na ich záhrade. Takže nie moc veľká výhra.
Ty máš chlapca alebo dievča a aké staré?
Drž sa a ak sa ti podarí niečo u dr. vymôcť tak daj recept, ako na neho. 😉

bejbypd
8. sep 2008

Ahojte tak ja doktora hudeca poznam trosku aj osobne a jeto najlepsi doktor spolu s mifkovou akych poznam najvacsi profesionali a skveli ludia...sedem tyzdnov som lezala na rizikovom a on bol v starostlivosti uplne najlepsi aj na sone a pod...aj teraz po porode k nemu chodim a kedze ja so mala dost velke problemy skrz moju rozdvojenu maternicu-uterus bicornis on sa staral tak ako doktor ma...

lucula73
8. sep 2008

Ahojte baby,
tak s bejbypd úplne súhlasím,aj ja som ležala na rizikovom,takmer polovicu tehotenstva,dr.H. bol skutočne asi najlepší zo všetkých,čo sa o nás rizikové starali... Moja dcérka má dnes 5 rokov,narodila sa predčasne v 36.tt,aj ja mám rozdvojenú maternicu,tak vraveli,že mala málo miesta,tak vypustila štuplík a bolo to... 🙂 🙂 Našťastie nebola ani v inkubátore a dnes je vysšia ako prváci.No a na základe skúseností z rizikového som k nemu aj začala chodiť,tiež si myslím,že keby som ešte nemala dieťa,tak by bol postup od začiatku iný,neviem,to je môj názor.Chystám sa tam však aj ja tento mesiac,možno tam aj zajtra zavolám,lebo mám už výsledky z tej diabetologie,to som tu už písala,tak uvidím,kedy ma objednajú a čo ďalej.Držím vám všetkým palčeky.

janula18
autor
8. sep 2008

Ja som tiež ležala na rizikovom (a aj doma až dokonca) a tiež bol perfektný. Keď som šla od svojej doktorky, ktorá ma uplne odrovnala že také niečo ešte nevidela vraj mám "vonku krčok"(nebola to pravda ako sa ukázalo v nemocnici) prišla som do nemocnice, Hudec mi urobil sono a tak mi zdvihol náladu ked som sidela malého a povedal že je v poriadku.

Tiež myslím, že ako odborník je dobrý (bratranec má po 13 rokoch dieťa vdaka jemu 🙂 ) len keby trochu načúval čo hovoria aj iný, mohol nám tým ušetrik mnoho času a nervov, ktoré sme stratili a ktoré človeka deprimijú ked všetci v rodine už čakajú bábo alebo sa im narodilo. Čím dlhšie sa to naťahuje tak som s toho na nervi. A hlavne ked povevie že to určite zaberie a nepomôže to, tak je z toho človek dosť sklamaný.
Takže dúfam, ked budeme mať manželové výsledky nám povie postup ako pokračovať dalej

Lucula a tvoj manžel bol na spermiograme?

lucula73
9. sep 2008

Ahoj Janula,
bol na spermiograme,ešte pred tromi rokmi,to ho poslal dr.Gažo,ktorému som vtedy chodila.To bola prvá vec,čo urobili,keď som po roku prišla k nemu,že sa nám nedarí.To sa mi páčilo.A výsledok?nebol ideálny,mal to vraj na dolnej hranici normálu.Dostal aj dáke vitamíny,tie za mesiac pojedol a tým to preňho skončilo.Už som mu navrhovala,že nech ešte raz pojde,pre istotu,no zatiaľ sa veľmi nechystá.Ja som bola v apríli tohto roku aj na hysterosalpingografii,robil mi ju dr.H.,inak bol super,prístup,aj všetko... a zistili mi,že mám priechodnú len jednu stranu a rozdvojenú maternicu,uterus septus,to som však už vedela skôr,zo sona od Gaža.Toľko zatiaľ,idem pracovať,večer sem nakuknem z domu.

tribitka333
9. sep 2008

Ahojte, no ja neviem, ja som s nim zatial velmi spokojna, ale je pravda aj to, ze mam diagnozu, pri ktorej on v podstate vobec nevahal a hned ma poslal do Heliosu..takze ja som ho nemusela o nicom presviedcat.. to ste ma teda prekvapili,ze ide do tej novej polikliniky a my sa stahujeme na sidlisko tak som sa tesila ze to k nemu budem mat blizsie ak budem teho..no ale vsak ani k tomu tescu to nie je zo sidliska az tak velmo daleko.. 🙂

janula18
autor
9. sep 2008

Lucula
rozhodne by mal isť tvoj manžel zvova na spermio, to bol u nás najväčší problém, lebo dr. H ho poslal až po pol roku ked po všelijakých vyšetreniach mi chcel spraviť "prefuk", na čo som moc nechcela ísť. Ked sa sme mali z urologie, že to nie je ok tak mu dal vitamíny a že ja teda nemusím, no ked sa to po 3 mes. nezlepšilo tak som musela aj tak ísť až potom ho poslal k andrologovi, aj ked urolog ho tam posielal hned na prvýkrát, takže sme podla mna stratili týmto všetkým dosť času (najprv že tam musím íst, potom nie a aj tak nakoniec ano, a hlavne ten prvý polrok už mohol dávno niečo užívasť) - takže nech tam IDE!!!!! budeľ mať istotu.

Mne pefukmi len povedal , že jedna strana je trochu žúžená ale druhá je ok ajkeď čo som videla na monitore, vajíčkovod bol klukatý (vraj to by nemalo vadiť). Ale aj tak chcel laparku, na to som tiež moc nechcela ísť, tak poslal nejprv muža do BB len mohol spomenuť, že to bude trvať 3 mes, kým nám najú výsledky (mohla som mať možno už potom aj zahojené, ked bude on na tom trvat bez ohladu na výsledky) Ja len dúfam, že ma na to nebudem musieť ísť. Neviem či by to malo zmysel.

lucula73
9. sep 2008

Janula,
a tvojho manžela nakoniec kto vyšetroval,urolog?moc som to nepochopila.Môj bol vtedy u urologa,čiže teraz by ho tam mal poslať asi hudec,nie?poviem to dokimu,nech mu dá výmenný lístok,snáď ho tam ešte dokopem.Minule šiel v pohode,no začíname už mať aj krízu,4 roky snažilkovania sú dosť a on sa navyše oháňa vekom,že už je na dieťa starý 😵 ... Chystám sa H.,no mám pocit,že doki nerobí,mal mať v septembri dovolenku,to mi povedal a ja robím v nemocnici,dnes som ho nevidela,podľa auta,lebo v utorok a stredu je v špitáli,to však iste vieš.A ešte by ma zaujímalo,prečo ti navrhoval tú laparku?Ja som sa ho pýtala vtedy po HSG,či by nebola vhodná aj laparka,povedal,že zatiaľ nie,no teraz keď mám podozrenie na ten syndróm PCO,čo asi aj je pravda,keď som si o tom naštudovala na nete,tak budem na tom trvať,najradšej by som šla na ňu ešte tento rok,uvidím.Ibaže nechápem,prečo mi to zistili až teraz,prečo sa nám prvé dieťa zadarilo na prvý šup,prečo mi to nevideli,keď som bola pred dvoma rokmi na operácii cysty,...tých otázok je veľa.Ešte k tej cyste,operoval ma primár,ten mi vtedy povedal,že prezrel mi všetko,všetko je OK,že problémom bola tá cysta,že do roka som na pôrodnici,haha.Tak kde je pravda?žeby som PCO vtedy nemala?no už končím,toľko zatiaľ o nás.pekný večer všetkým snažilkám.

janula18
autor
9. sep 2008

manžel bol prvýkrát u urologa Kitela a ten ho poslal rovno na andrologiu. Ale dr.H. mu dal vitamíny (že užčite do troch mesiacov otehotniem). Po troch mesiacoch užívanie šiel na kontrolu, žiadne zlepšenie, ja som bola na prefukoch až potom mu dal odporúčanie aby šiel do BB na tu andrologiu. Bol tam už 2x ešte by mal ísť tento štvrtok.
Tú laparku neviem prečo navrhoval, to mi nepovedal, ale myslím na základe čo som si o tom pozisťovala tak aby pozrel, prečo je to zúžené a ak sa dá spriechodnil aj tú druhú stranu.
My sme robili syna rok, tak sme čakali že druhé sa tiež hned nepodarí ale už to tiež dlho trvá a hlavne ked vieme, že je problém.

Tvoj muž musí mať odporúčanie od tvojho doktora, ale keď som ja objednávala môjho, tak sestrička vravela že budeme doplácať sa mi zdá 200,- a keby sme nemali odporúčanie tak platíme 400,-. Vtedy som si tlkla hlanu, že keby som vedela že sa len tolko platí, nečakali by sme na po odporúčenie. Ale radšej by som si to overila koľko je to teraz. Napríklad v BB "doplácal?" 700,-
Na akom oddelení robíš?
Pekný večer

lucula73
10. sep 2008

Tak ja som dnes ráno zbehla do Pd,doki teda nerobí,má dovolenku do 23.9.,do konca septembra už ani neobjednáva,tak ma sestrička dala na 6.oktobra,je to dosť ďaleko,no čo už.Tiež mi vravela o tom sťahovaní,no povedala,že neveria,že to bude od októbra,ako to malo byť podľa plánu,mám si predtým zavolať,či sú na starom alebo už v novom.Ja nerobím priamo v nemocnici,ale v areáli nemocnice,v tej žltej budove pri ceste,oproti novej lekárni,no každému poviem,že v nemocnici,je to jednoduchšie a voľakedy to patrilo pod nemocnicu,dnes už nie.toľko nové,prajem pekný deň.

janula18
autor
10. sep 2008

To si moc nepotešila, že ma tak dlho dovolenku (ďalšie 3 tyždne stratené) ☹ Teraz neviem či sa mam aj ja radšej objednať, alebo potom bude stačiť prísť okolo obeba ked tam nemaval veľa ludi, že by ma zobral. Však ja by som mu donieslay len manželove výsledky a nech mi povie čo dalej. To by nemalo dlho trvať. Či myslíš, že by ma nezobral?
Manžel mal ísť na kontrolu dnes do tej BB, ale nešiel lebo musí v robede ešte niečo vybaviť, tak som bola včera na neho nahnevaná, že zas je robota prednejšia, ale teraz je to aj tak jedno ked je dr. na dovolenke. Jen aj tak som strašne nedočkavá, ako dopadne. Či konečne niečo budeme vedieť viac.

Tak ako bojničanka máš celkom blízko robotu. Ja mám robotu rovno oproti domu, takže výhoda aj nevýhoda.
Príjemný pracovný deň. 🙂

lucula73
10. sep 2008

Janula,
ja som tak pár krát bola,cez obed,raz ma zobral,raz nie,no skôr si myslím,že sestričke sa to nepáčilo,neviem,tak som sa radšej objednala,tiež mám len výsledky,ktoré ešte nevidel a chcem vedieť,čo ďalej.Najprv aj mňa mrzelo,že ďalši mesiac stratený,no čo už,ten metformin beriem -je to inak pekné svinstvo tie lieky,strašne mi bolo z nich zle,teraz už trochu lepšie- a uvidím,čo mi povie.A ty bývaš priamo v bojniciach alebo v dubnici?ak sa môžem spýtať.

janula18
autor
10. sep 2008

Ja bývam blízko zdravotného strediska.
Ak ti je zle z tých liekov, nech skúsi dať niečo iné ak by sa dalo.
Ja uvidím čo nám povedia zajtra a na základe toho asi uvidím či sa teda objednám alebo ako čo.
A to sa nepačilo asi tej tmavej, že? Mne vadí že sa v čakárni vypytuje že načo si tami. Myslím že je to každého osobná vec.
Idem už lebo malý musí íst už spať.
Tak sa držkaj a nech ti nie je už zle z liekov a hlavne nech pomôžu.

lucula73
10. sep 2008

Janula,tak vám držím moc palčeky na zajtra,daj potom vedieť,ako ste dopadli.
Mňa dnes objednávala tá druhá sestrička,tiež sa pýtala,načo potrebujem k nemu ísť.už som dnes myslela,že jej poviem,"že som ho dávno nevidela" 🙂 🙂 No oni sa to musia asi opýtať,aby vedeli zhruba,koľko minút treba asi na jednu pacošku,nie? tak prajem všetkým pekný zvyšok večera.

janula18
autor
11. sep 2008

Ahoj
S tou sestričkou som to myslela skôr, že aj ked si objednaná sa vypytuje na čo tam ideš. Minule som tam bola tiež ráno, boli sme tam asi štyri a každej sa pýtala na čo ide k doktorovi. Bola tam jedna pani, ani neviem s čím ale nemala chuť jej to pred všetkými hovoriť, bolo jej to blbé. Neviem ale ja som chodila už k viacerým ale sestrička sa nikdy v čakárni nepýtala pred všetkými aký máš problém. Ja som si už vcelku zvykla, lebo ja som tam minulý rok chodila aj niekoľkokrát do mesiaca lebo som mala nejakého bacila tak som išla na ster, potom pre lieky a znova na kontrolny ster, a takto hádam aj pol roka.
Včera som už bola v posteli, ked sa ma muž pýtal či má nachystaný pohárik, tak ešte o 23 hod um išla do kuchyne vyvárať pohár. A dnes ráno to skoro zabudol, ešte že som išla niečo do kuchyne.
Vôbec dnes nemyslím na prácu, tak dúfam že mi zavolá ako je na tom.
Vrajem pekný den

janula18
autor
11. sep 2008

Tak som tu zas, už mužovi dr. v B.B. konečne niečo povedal a to len toľko že ma brať profertil (skoro rovnakého zloženia už bral vitamíny a nič z toho) takže sme na ton istom. Hormonálneho pôvodu to nie je, takže neviedia prečo je to zle, sperm. Neviem, ale mám pocit, že tam zbytočne chodil lebo nevieme nič nové ako sme vedeli doteraz. Neviem, som z toho strašne znechutená, najradšej by som si porevala (to bude určite večer v posteli). Aspoň že tu sa môžem trochu vykecať, lebo o našom probléme vie len moja sestra, ktorá mimochodom mi stredu oznámila že čakajú bábo. Strašne jej to prajem, ale to ešte zhoršuje moju depku.
Takže týmto sa aspon trochu môžem zdôreviť s niekým kto vie čo to obnáša. ďakujem
Držte sa

PS.: neviem čím to je ale na manželov spermio nemá asi nič vplyv už trištvrte roka, či berie vitamíny, či ked sme boli na dovolenke a kupal sa v horúcej termalnej vode, tie hodnoty sú skoro uplne rovnané - ani zlepšenie ani zhoršenie. 🙂 ☹ ?

lucula73
11. sep 2008

Janula,

nebuď smutná,podľa mňa to chce iba trpezlivosť a nemyslieť na to každým dňom.To sa mi hovorí,čo?Viem,že je to ťažké nemyslieť na to,ja sa tiež snažím,no veľmi mi to nejde,lenže nás tlačí už aj vek a vy ste mladí,máte ešte dosť času na snažilkovanie,nie?Ja mať toľko rokov ako ty,nebrala by som to až tak tragicky.No ďalej si myslím,,že ak máte problém len na mužovej strane a spermiogram je stále rovnaký,asi by bolo vhodné ísť rovno do nejakého CAR a skúsiť napr. IUI,to by som spravila asi ja.No je to len môj názor.
A tie vitamíny kúpim aj ja môjmu mužíkovi,aspoň na mesiac,dva,nech ich bude brať.
Inak aj nás sa stále kadekto vypytoval,kedy bude braček do párika,najprv sme hovorili,že máme síce jedno dieťa,ale je za troch,čo je aj pravda,teraz sa už nikto nič nepýta,ale všetci najbližší to vedia,ja sa za to nehanbím,no nerozprávame sa o tom.Ale táto stránka ke naozaj super na vykecanie.My sme uvažovali aj o adopcii,manžel by bol za,no aj to je zdlhavý proces,tak neviem.
Tak moja,ešte raz,hlavu hore a naladiť sa pozitívne. 🙂 😵

kukulkaja
11. sep 2008

Ahojte, nedá mi nenapísať. Po roku nechráneného styku som menila doktora a išla som k dr. Gažovi. Ten sa hneď vyjadril, že asi sa niečo deje a ako prvé poslať na vyšetrenie manžela k urologovi. Ten mu zistil zlý spermiogram, predpísal vitamín E a o mesiac kontrola. Výsledky boli rovnaké, tak sme šli k andrologovi do Martina. Ten tiež po 2 vyšetreniach napísal záver a Gažo nás poslal do CAR. Povedal, že nemá význam vyšetrovať mňa, keď chyba je v manželovi. Tam nám po prvotným vyšetreniach (moje sono a manželov spermiogram) rovno odporučili IVF-ICSI (nemá to nič s tými kriminálkami 🙂)). Na 3. pokus som otehotnela a keďže som si išla dať robiť vysledky z krvi, tak som išla do nemocnice a naďabila na dr. Hudeca. Jeho prístup je úžasný, mala som pocit, že som našla doktora z ružovej záhrady. Ostala som u neho na rizikovom a bol super, až na pár slovných prešľapov, ktoré boli zrejme spojené s jeho vyčerpanosťou s otváraním ordinácie a narodením syna. Ale je pravda, že aj počas môjho ležania v nemocnici ma prišiel pozrieť, aj keď nemal vizitu on a bol super.Čo sa však týka jeho liečenia neplodnosti, nechcem byť zlá, ale myslím si, že v našom okrese nemal takú možnosť získať toľko skúseností, ako majú centrá, ktoré sú otvorené už niekoľko rokov. A tým pádom nemá ani toľko praxe. Je jasné, že na to potrebuje čas, ale vy, ktoré už máte 30 na krku viete, že tie hodiny bijú fest rýchlo. A mimochodom na tú sestričku sa mi sťažovala aj kamarátka, že sa v čakárni vypytuje - niekto by ju tam mal zrušiť, lebo to je absolútne neetické. Vám všetkým, ktoré skúšate čokoľvek, aby ste mali bábo veľmi držím palce. Hlavne myslite pozitívne.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre