icon

Na koľkýkrát sa vám podarilo IUI pri PCO

summersunny94
28. jan 2022

Ahojte prosím vás na ktorýkrat sa Vám podarilo IUI (ja mám PCO) a ak tak kde ste boli? Ďakujem krásne za odpovede 🙂

Strana
z2
didi2102
1. feb 2022

@summersunny94 ja som bola v Martine v heliose, prvé iui, ja pco na oboch vaječníkoch, bez ovulácie , nasadené vysoké dávky liekov, po 4m prvé vajko , malé na hranici a teraz mám 4r syna skoro, plus teratozoospermia u muža, po roku sme na prvý šup počali po synovi prirodzené dcéru , toto je individuálne , proste náhoda konstalacia ja neviem ,my sme mali veľke šťastie

no_co_uz
1. feb 2022

@summersunny94 budem asi kazde rano v cca rovnakom case aby som to vedela porovnavat, ci silnie. No a v piatok sa dozviem naisto z krvi 🤞😊

summersunny94
autor
3. feb 2022

@no_co_uz ahoj no ako robila si aj dnes ráno? 🙂

no_co_uz
3. feb 2022

@summersunny94 anoooo🙂 drzime sa 😁

summersunny94
autor
4. feb 2022

@no_co_uz jeej super moc ti to prajem 🙂 dnes si tiež robila? Je silnejšia? 🙂

no_co_uz
4. feb 2022

@summersunny94 dnes som bola uz na krv. Vysledok pozitivna, ale nemam moc velke hodnoty HCG - 60 - to mi pride malo :/ tak snad to dopadne dobre a neskoci sa to tak rychlo ako zacalo

summersunny94
autor
4. feb 2022

@no_co_uz neboj, na začiatku nemusí byť vysoké HCG , mne napríklad pri dcérke vyšiel pozitívny test až keď som bola vyše mesiaca tehotná 🙂

veornika
6. feb 2022

Baby ďakujem za túto tému ja mam tiež pcos s anovulačnými cyklami ..užívam pol roka utrogestan a nič..bola ste niektorá aj na inseminacii v gyncare Nitra? Chcela by som to skúsiť pred úplným umelým oplodnenim..doma mám 3r syna a už by to chcelo druhé..povedali vám aká je vysoká šanca otehotnieť týmto spôsobom? Museli ste sa stimulovať hormónmi? A samotná inseminacia sa robí s "oblbovakom"? Ci len prídete na sálu a vykonajú úkon? Keď som čítala že na operačke..

no_co_uz
6. feb 2022

@veornika ahoj. S PCO neviem poradit, ale co sa tyka zakroku - mne to nerobili na ziadnej operacke :D iba normalne v ordinacii. Ziadne oblbovaky ani nic. Predtym ti pichnu injekciu aby vajicko prasklo. Lahnes na stol - presne ako u gynekologa. Daju ti tam tu "roztahovacku", zavedu kateter a vstreknu spermie do maternice...Hotovo. Cele to trva mozno 5 min. dokopy a potom ta chvilu nechaju polezat a ides prec. Takze nijak hororovo si to nepredstavuj - je to nieco podobne ako ked ides na preventivku ku gynekologicke, akurat ti tam strcia tu hadicku a cez striekacku daju spermie rovno do maternice.

no_co_uz
6. feb 2022

@veornika a samozrejme pred zakrokom ta pozru ci tam ten folikul je pripraveny. Ja napr. nemam PCO, mam ovulaciu normalne a aj tak ma stimulovali - 5 dni cca od polky MS som brala tabletky clostylbegit. Dali mi to asi kvoli zvyseniu sance, aby tam ten folikul bol urcite.

veornika
6. feb 2022

@no_co_uz ďakujem za opis. Aj tí robili predtým priechodnosť vajickovodov? Ja stále dúfam, že sa to podarí prirodzene..obávam sa týchto rôznych umelých pomocí..

66simonka66
6. feb 2022

IUI 2x neúspešne, nakoniec sme podstúpili IVF, vyšiel druhý vklad. V Heliose v Banskej Bystrici, tiež mám PCO. Držím prsty nech vám to výjde 🙂

no_co_uz
7. feb 2022

@veornika nerobili vysetrenie na priechodnost vajecnikov. Ale zatial to vyzera tak, ze nam vysiel prvy pokus 🙂 akurat cakam na vysledky krvi

bctt55
7. feb 2022

@nika6294 jeej, tiež chodíme od novembra do Repromedica, ja som ale mala viac problémov tak len teraz začnem brať letrozol. Tvoj opis zakroku ma ale dosť ukľudnil lebo strašné nervy mám z tohto celého 😊 Ako sa ti darí? Už vieš či sa podarilo?

nika6294
7. feb 2022

@bctt55 som rada že ti to pomohlo 😊 bohužiaľ krv mam negatívnu

no_co_uz
7. feb 2022

@bctt55 ano dnes som bola na kontrolny odber krvi, pekne sa mi zvysilo HCG v krvi a dostala som termín na moje prvé sono 🙂

veornika
9. feb 2022

@no_co_uz tak už si ofic tehu? Gratulujem 😊
Ja mam ešte na 1 mesiac utrogestan a potom idem na kontrolu na gyndu a asi jej poviem ze skúsime car a teda chcela by som iui ak to tam odsuhlasia...neviem ci ma význam sa s gyn trápiť a sledovať ovulacku keď mam ju ako sa jej chce raz ano raz nie

no_co_uz
9. feb 2022

@veornika za pokus to stoji. Nie je to taky zasah do tela ako ivf a ani to nestoji tolko

Strana
z2