Naša prvá inseminácia v apríli 2015
Ahojte žienky.
Detičky ešte nemám, o jedno sme prišli pri MMT a snažíme sa o druhé. Podstúpila som prvú insemináciu v Heliose v MT. Dnes som 7.deň po a netrpezlivo čakám na výsledok. Úspešnosť je vraj veľmi nízka, no neprestávam veriť. Je tu ešte nejaká taká, ktorá je na tom podobne ako ja? Ďakujem za odpovede. 🙂
@ela024 mne robili priechodnost vajcovodov ambulantne kontrastnou penou. Nebolo to nic hrozne ale zas nebolo to ani nejak extra prijemne. Ale urcite to v mojom pripade nebolo bolestive. Aj som tu citala ze baby mali potom strasne bolesti, jedna ze az odpadla od bolesti. Nic take som neprezivala, uzila som pred tym diazepam a cipok proti bolesti a vsetko v pohode
dievčatá, takže naše druhé IUI, bolo neúspešné :( na ďalšie teraz nejdeme, dáme si cez leto pauzu, budeme sa si užívať leto, dovolenku a snažiť sa sami 🙂 ved niekedy motyka hádam vystrelí 🙂
@monica585 pre mna vysetrenie samotne bolo neprijemne ale dalo sa to vydrzat.. hodinu na to som mala strasne bolesti..
@mischel2903 skoda ☹ my planujeme prve, ale zvazujem, ze to tiez necham po lete..
@orchidea111 tak drzim paste,nech sa vam pocas leta podari aj bez IUI 😉
@hennka2 Zistenie priechodnosti vajcovodov je to iste ako prefuk? Ako sa to prosim robi? Pocula som, ze je to hodne bolestive, je to pravda?
@danielacool .. ano, je to prefuk - gynekologicky zakrok, kde Ti pustia dajaku tekutinu do vajcovodov a zistia, ci su vajcovody otvorene, alebo zatvorene.. na zaklade vysledku vedia, co dalej .. podla mna, je to jeden z dolezitych zakrokov, aby zena vedela, na com je ... robi sa to ambulantne, ale aj pod narkozou, ja mam zasebou obidve ... moja osobna skusenost je taka, ze ten ambulantny zakrok nie je moc prijemny, ja som na posteli i poskocila ... po tomto zakroku som mala vytok, ale to je asi normalne ... zakrok nie je prijemny, no co neurobis pre dieta ? .. kazdopadne, kazda z nas ma individualne skusenosti ...
@hennka2 Pravdaže - ku vysnívanému bábätku spravíme čokoľvek 🙂. Mne to povedal lekár ako ďalší postup, ak do 4 mesiacov neotehotniem, a to už chodíme vlastne na IUI. Akurát tiež povedal, že nepriechodnosť u mňa nepredpokladá, keďže už jedno dieťatko mám. A prosím ťa - čo potom, keď zistia, že sú nepriechodné? A čo presne je to laparoskopia?
Mne tiez zistovali priechodnost. Pri odstraneni cysty mi povedali ze su priechodne,tu mi vyberali laparoskopicky. Ale ked sa nam nedarilo,tak mi to nedalo a chcela som mat istotu ci su priechodne,tak som si to dala urobit. Mna nic nebolelo,lekar mi to robil nejakou novou metodou,islo o kontrastny gel. To ma klasicky otvoril kliestami a zaviedol kateter s kamerou,cez ktory vstriekol kontrastny gel a pekne na sone bolo vidiet,ako to preteka cez vajickovody,nastastie su priechodne.
A laparoskopia je operacia v celkovej anesteze,cez pupok ti zavedu kameru a pozru sa dnu a ak tam nieco najdu,tak dalsimi dvoma vpichmi ti to vyberu. V pripade zistenia priechodnosti pustaju cez maternicu nejaku tekutinu,aby zistili ci su priechodne. Ak su nepriechodne neda sa vraj nic robit,teda spermia nevie oplodnit vajicko lebo sa k nemu nedostane. Zostava umele oplodnenie
@mischel2903 Tak přeju pohodové léto plné lásky😉 A ať se zde v září pěkně sejdeme s dobrými zprávami😉
.. takze dievcata, pre mna dneska opat raz negativ :( ... ratala som aj s touto moznostou ...
@danielacool ... ked zistia, ze jeden z vajcovodov je nepriechodny, tak skusia nasmerovat folikuly na opacnu stranu, neviem, ci sa inak da s tym nieco robit ... a laparoskopia je operacny zakrok, v celkovej anesteze presne, ako napisala mischel ... tam Ti pozru do brusnej dutiny, ci tam mas vsetko v poriadku a nie je tam endometrioza, cysty, zrasty a ine, ktore brania otehotneniu ... je to dalsi krok dopredu, kedy vies, ci si v poriadku, alebo nie ...
@spetule Túžba je vždy... ja stále budem po ňom túžiť, len nemám momentálne silu nič pre to robiť... alebo lepšie povedané - sila by sa aj našla, len sa strašne bojím ďalšieho sklamania... ☹
@ela024 Ja som podstúpila najprv to ambulantné, ale celkom zbytočne, lebo som mala pocit, že keď mi na koze zaviedla ten kateter a potom som prechádzala z kresla na postľ na sono, tak som cítila, ako sa mi to povytiahlo a potom už tekutina vytekala z maternice von a usúdili, že ho mám nepriechodný. Nakoniec mi predsa robili LSK a vajcovod je krásne priechodný... Takže keď, tak len LSK.
@monica585 Tak to je dobre, že sa na to až tak nesústredíš. Ono to možno práve vtedy vyjde, lebo aj psychika ženy je uvoľnená... držím place! 🙂
@hennka2 akz je rozdiel medzi ambulant.a zakrok pod anastezou? Volala som do centra za vysledok iui.a ze radsej by som teraz isla na priechodnost..a povedala ze su moznosti ist k mojmu gynek.alebo k nim na konzultaciu atd. To je teda asi ten rozdiel.. No tak ist radsej pod anastezu.rovno asi.nie? Inak plati sa za to?
@mischel2903 tak tato nova metoda ma zaujala. Kiez by to bolo `v ponuke` . inak niekde som citala slovo driling co to je? Dake precistenie?
@ela024 .. pisem z mojej osobnej skusenosti: rozdiel v tomto zakroku je len taky, ze pod anestezou vobec nic necitis a ambulantny zakrok pre mna osobne nebol moc prijemny, uz by som to neabsolvovala, ak by som nemusela ... zalezi len na Tebe, pre ktory sposob sa rozhodnes, kazdopadne, je to jeden z dalsich krokov k vyrieseniu problemu .. ja som za ani jeden z tychto zakrokov neplatila, platila mi to ZP, ale poradila by som si to urcite radsej vopred overit, aby si vedela na isto...
@ela024 driling by malo byt navrtanie vajecnikov,robi sa to v narkoze. Malo by to vyriesit problem,ked narastu folikuly ale neodovuluju,aspon tak mi to bolo vysvetlene ;)
No ako babenky? Niečo nové? Nejaké pozitívne testy? Alebo aspoň pozitívne správy? Dajte niečo na povzbudenie... ja akosi stále nenachádzam to odhodlanie opäť niečo začať robiť. Som po plodných dňoch, ale nejako to so mnou nehýbe... proste neverím, že to vyšlo. Vy ste na tom ako?
@lucianna1981 mne skoncili kramy, dnes siom bola po vysledky krvi, nejaky varicella virus mam zly.. musim spravit termin na klinike a uvidime co povedia
@lucianna1981 U mne zatím nic nového, stále čekám, až bude cyklus ok...další návštěva CARu se mi tak nechtěně posunula až na červenec :-/
@lucianna1981 ... mne tiez skoncili kramy, od piatka zacinam folikometriu a IUI prirodzene tento mesiac, bez akychkolvek hormonov ... dievcata, zronene hlavky hore, ideme dalej !
@orchidea111 tak to je blbe s tym virusom. A povedali ti,ze to ma vplyv na pocatie?
@spetule Hmm...tak zase o mesiac neskor.☹ Aj ja myslim,ze sme to nechytili,tak budeme na tom rovnako.
@hennka2 Tak to skusme! Hlavu hore a treba verit.🙂
@lucianna1981 zatial som s nikym nehovorila.. len v labaku mi dali vysledky.. vplyv na pocatie asi ani nie, ale moze to byt nebezpecne pre babatko.. trosku som o tom citala, ak sa budem musiet dat zaockovat, nesmieme sa 3 mesiace snazit ☹
@orchidea111 No tak to nie je ktovie co,ked musite dat pauzu od snazilkovania az na 3mesiace. A kedy ides k lekarovi? A ako dlho sa uz snazite?
@lucianna1981 od oktobra 2013. Vo stvrtok mam este jedno vysetrenie gynekologucke a ked budu vysledky musim si spravit termin na klinike a uvidime

.. dievcata, ja mam za sebou uz moju 4 IUI .. zajtra poobede budem vediet vysledok ... pravdupovediac, som skeptik, ale este som to uplne nevzdala a ked to nevyjde, pojdem dalej ... bojovat dievcata, aj ked je to velmi, velmi tazke !!!