icon

Naše šance pri 1% morfológii: Čo ďalej?

8. jan 2025

Ahojte dámy, idem si k vám po radu. S mužom máme po 30, snažíme sa o bábo 8 mes, žiaľ zatiaľ neúspešne. Boli sme v CAR, kde mužovi zistili zlú morfológiu, inak pohyblivosť aj množstvo má dobre. Z mojej strany nie je žiadny problém. Podstúpili sme 1x PPS a 1x iui .. neúspešne. Tento mesiac mám znovu nasadený clostik, budúci týždeň kontrolné sono… však to asi poznáte. Veľa samozrejme čítam tu na MK, že pokiaľ je zlá morfológia, že PPS a iui sú strata času a samozrejme peňazí. Neviem, čo robiť tento mesiac… či zas vyhodiť “do vzduchu” peniaze za iui, či začať riešiť ivf .. poprosím vás o rady, skúsenosti. Keby nás “netlačil” vek.. človek by sa na to tak ani neupínal… prídem si už niekedy bezradná .. v CAR povedali, že môžem ísť na iui aj 3x … len či je iui pre nás riešením, pochybujem . Ďakujem .

bystrozraky
8. jan 2025

No predpokladam, ze supplemnty na zlepsenie morfologie ste uz vycerpali a taktiez ergonomiku poriesili. Co naozaj moze pomoct tej morfologii je ak si manzel prestane davat mobil do vrecka na nohaviciach (u vela muzov je to hlavna pricina cislo jedna). Preto je to vec cislo jedna co treba spravit. A tiez nemat notebook na sebe pocas pracovania, ziadna sauna a ziadne kupanie v horucej vode a hlavne absolutne ziaden alkohol. Ak sa toto bude dodrziavat tak do 4 mesiacov by sa to malo upravit. Schvalne to spravte a dajte pozret morfologiu niekde inde a uvidite ten rozdiel. Drzim palce a prajem pekny den.

stellarstar
8. jan 2025

Šla by som do ivf

bambulka711
8. jan 2025

Ahoj, ja som otehotnela pri 0% - 0.5% morfológii nakoniec prirodzene. IUI aj IVF neúspešné. Ja 38, partner 54. Ak nie je u teba problém, prečo ťa dopujú clostilom, ak to nie je tajné? A plus teda, ak je dobrá pohyblivosť, IUI zvýši šance možno o 4% oproti klasickému styku.

autor
8. jan 2025

@bambulka711 ja neviem, prečo mi dávajú clost… vraj aby sa vytvorilo lepšie prostredie pre spermie … neviem ..

autor
8. jan 2025

@bystrozraky ďakujem za odpoveď…

bambulka711
8. jan 2025

Clostil stimuluje vaječníky a mal by sa užívať max. 3 cykly za život, preto ma to prekvapuje.

autor
8. jan 2025

@bambulka711 prosím ? Akurát ho mám tretí … v pondelok idem na kontrolné sono, som zvedavá , čo mi povedia .

olivia_c
8. jan 2025

Partner mal morfo 1% a ja som mala vsetko OK az na to, ze som vytvarala vraj protilatky proti jeho spermiam.... po snazeni sa prirodzene niekolko rokov, po neuspesnych IUI a neuspesnom IVF v tolko ospevovanom Brne, kde nam nevysiel ziaden vklad, som otehotnela prirodzene a mam babo 🙂

bambulka711
8. jan 2025

Áno, určite sa na to opýtaj. Alebo 6x za život s tým, že po troch cykloch treba nejakú pauzu a potom môžeš ešte raz 3x. Akože, snáď na to majú dôvod, ale príde mi zbytočné stimulovať ťa, ak máš ovuláciu bez problémov.

sagitar
8. jan 2025

8 mesiacov sa snazite a uz mas za sebou IUI a 3x stimulaciu. Nejako moc tlacite na pilu by som povedal. Cez 30 rokov tiez nie je tragedia. Odporucal by som ukludnit sa a skusat este prirodzene. Morfologia mojich spermii bola 2-3% a slo to prirodzene aj opakovane.

cokoladova_babovka
11. jan 2025

Dajte si porobiť aj iné vyšetrenia. Urolog, repro imuno. Nás tiež tlačili do IVF kvôli zlej morfológii 2% ale urológ zhodnotil že manžel ma veľmi veľa spermií a že problém nevidí. Nakoniec sme mali imunitný problém ktorý by žiadne IvF nevyriešilo.

44janica44
11. jan 2025

So zlou morfo sa nám podarilo iui a aj prirodzene - neplánovane.

autor
11. jan 2025

@cokoladova_babovka ďakujem za tip ;)

autor
11. jan 2025

@44janica44 ďakujem 🙂