Odporúčania na kliniku asistovanej reprodukcie v Bratislave
Ahojte baby,
vedeli by Ste mi odporučiť nejaké centrum asistovanej reprodukcie v Bratislave ktoré sa zaobera aj inymi alternatívami okrem umelého oplodnenia? Ako veriaca sa tým nezaoberám. A prepláca niečo poisťovňa? Dakujem
@janetinka27 a kde je ta hranica teda kedy to nechavas v bozich rukach a kedy v rukach lekara? Pan boh sa postaral? Ten ta zoperoval?
Čakala som ako sa táto téma rozprúdi ale žasnem ako sa klasická viera v Boha , v dobrotu a vo vieru zmenila na jednu obrovskú absurtidu a fanatizmus. Kto vám dal právo hodnotiť ženy čo podstupujú takúto hroznú cestu trápenia a skúšania? To máte v prikázaniach ukazovať prstom na nešťastne páry ? O tomto je dnešná viera ? Či prispôsobená viera dnešnej dobe ? 🙂
@katkatet necitala som diskusiu, ale je aj nativne IVF, kde ti len odoberu folikul, ktory sa ti prirodzene vytvoril a ak v nom bude zrele vajicko, oplodnia ho. Ci aj toto by ti bolo proti srsti? IUI je tiez proti desatoru, ak sa ideme hrat na panbozkarov. To uz len adopcia bud dietata alebo zvieratka. Drzim palce.
@janetinka27 nie nedala si mi odpoved. Ja mam dieta z ivf, presne viem co to stalo moju hlavu a moje telo. A tak isto viem co ma stalo tych 7 rokov kedy to neslo. Nikdy to neolutujem. Co ak sa na to prave pozeras ty zle a zle to chapes? Keby boh nechcel aby niekto mal deti tak zena to doeta mat nebude ani po ivf, ani po 1000 pokusoch. Co ak je to bozia skuska zeny/paru ci budu dobri rodicia? Co ak sa boh rozhodol ze ty mozes mat deti ale musis si prejst touto cestou a ty tym opovrhujes? A stale teda nechapem podla coho sa rozhodujes ze s tymto za lekarmi pojdes a s inym nie.
Nechcem sa ta teraz dotknut ale neviem to inak vyjadrit ale co ak ti boh nadelil rakovinu lebo chcel aby si trpela a mozno zomrela? Preco si isla za lekarmi? Preco si isla podla mna proti boziemu zameru?
@janetinka27 modlitba ta nevyliecila. Vyliecila ta v prvom rade operacia a lekari. A mozme sa bavit ze lekari su len nastroj boha a neviem co. Je to to iste ako liecit sa s neplodnostou a podstupit ivf. Ved predsa boh rozhodne ci sa vajicko ujme. Pride mi ze raz ti vyhovuje vyuzit vedu a inokedy nie.
@janetinka27 chcem dostat odpoved chcem to pochopit. Ale zatial som ziadnu odpoved nedostala. Ani raz si mi nepovedala preco si isla na operaciu. Preco si “bojovala” proti boziemu zameru.
@really8 ak chces odpoved, poradila som ti, kde ju hladat, mne verit nemusis
Tu som uz na otazku autorke odpovedala, ostatne odpovede mazem, verim, ze v nich bolo povzbudenie
ked bola pisana Biblia nieco take ako asistovana reprodukcia neexistovalo,ak by Boh nechcel,aby som bola mamou,tak mi nedozici sa po tych 9. Vkladoch stat matkou,nasa dcera je komplet cela moja a muzova,presla som si celym tehotenstvom ako kazda ina zena od prveho dna s jedinym rozdielom,ze cast roboty odmakali ludia v labaku a mala som vlozene az embryo,ktore malo 5dni
@janetinka27 preco ich mazes?
Nie je v biblii čisto náhodou žena, ktorá otehotnela ako 90 alebo koľko ročná? To je tiež proti božiemu plánu? Ako veriaca máš odovzdať svoj život Bohu a on rozhodne či ti dieťa dopraje alebo nie. Ak by nechcel tak by si neotehotnela ani pri 300 umelých.
@really8 lebo to boli moje sukromne veci
@janetinka27 ok, jasne, to chapem.
@janetinka27 a ako ste zistili, či je manželov spermiogram v poriadku...keď "ani do pohárika sa nemasturbuje"
@really8 presne si to vystihla. Každý "veriaci", ktorý odsudzuje IVF je pokrytec, pretože keď je chorý, ide k doktorovi - čo je teda podľa tejto logiky hranie sa na Boha. Treba predsa veriť a modliť sa a nie jesť lieky. Keď je niekomu IUI a IVF proti srsti, tak nech sa nevyhovára na vieru a boha - nie každému tieto metódy vyhovujú a je to úplne v poriadku mať určitú hranicu. Ale mať možnosť riešiť neplodnosť, za ktorými sú vo väčšine prípadov diagnózy je dar.
Autorka. myslím, že pre vás teda centrum nie je, pretože aj plánovaný styk so stimuláciou vaječníkov tabletkami a následným vyvolaním ovulácie, nie je "prirodzené počatie". To je prvá najjednoduchšia vec, čo sa skúša pri liečbe neplodnosti.
@michaelaj174 pisala som vyssie, ale odpovede som uz zmazala. Google odpovie tiez
@michaelaj174 velmi dobre ste to napisali,presne nie pre kazdeho je ivf,niekto by nezvladol injekcie,niekto ten stres,niekto na to nema financne prostriedky,ale odvolavat sa na vieru 🙈 bud o ivf maju 0 vedomosti alebo neviem,je to liecba ako kazda ina
@michaelaj174 presne to som mala na mysli, ci keby ma rakovinu, tak nepojde na chemo, alebo k lekarovi?
A dalsia vec ivf nerovna sa dieta. Kolko bab bolo ajna 10 vkladoch a nemaju ani jedno dieta.
@babushkaem bohužiaľ poznám takých ľudí čo sa odsúdia na smrť a budú sa odvolávať na Boha. 🤦🏼
@simca115 aha, to som nevedela 🫣