icon

Otehotnenie - hovoríte známym, že ste podstúpili umelé oplodnenie?

2. mar 2020

Viem, že je to každého osobná vec, ale zaujíma ma, keď sa dlho snažíte o dieťatko a nedarí sa, podarí sa až časom po IVF a niekto sa Vás spýta ci sa Vám podarilo prirodzene ci ste úprimné alebo si to nechávate pre seba. Jasné, že IVF nieje žiadna hanba a ďakujme za túto možnosť ale predsa je to naše súkromie.

fokuska
2. mar 2020

Podla mna je dost drze pytat sa niekoho ci sa im podarilo otehotniet spontanne alebo nie.
Porovnatelne s otazkou v akej polohe bolo dieta splodene alebo ci ste sexovali kazdy den a pod.
Nikoho do toho nic nie je.

Komu to z nejakeho dovodu chces povedat, tak to povies aj sama.

sara07
2. mar 2020

podla mna je to vrcholne netatktné a drze, čo koho do toho doslova
ja by som nehovorila čo maju zbytočne klepy riešit a prstom ukazovat, čo je to dieta iné , no troška ale inak nie

bbebe
2. mar 2020

Mna sa zase pytalo asi 10 ludi ze: a to ste chceli/planovali? Lol akoze mne to nevadilo lebo bolo chcene, ale fakt ze toto niekoho napadne ako prvu otazku co mi daju.😀

kikaaa444
Autor odpoveď zmazal
pribinak
2. mar 2020

Toto keby sa ma niekto opýtal tak dopadnem. Moja odpoved by bola: bocian nám priniesol. A otočim sa na opätku

Je to maximálne stupidne sa niečo take pýtať, je to podstatne či si počala prirodzene, alebo medicína pomohla? Je to dieťa horšie? Lepšie? Krajšie?
Najbluzsiarodins by zo vedela, zvyšok to nemusí zaujímať

jaskolka
2. mar 2020

To čo za blbá otázka by bola? Mne by ani nenapadlo sa pýtať nejakej tehotnej ženy, hoci aj kamarátky, ani v rodine by som sa nepýtala. Keď by, sami povedali, to je iné, ale určite nie pýtať sa taku intímnu a vysoko súkromnú vec

topasitta
2. mar 2020

Tiez by som to zhodila na bociana 😂 akoze co koho do toho 🤦🏻‍♀️

habibim
2. mar 2020

Som po umelom, mam syna, a ešte sa ma nikto nikdy nepopytal, či to bolo spontánne alebo po umelom... Keď som to podstupovala, okrem rodičov a sestry o tom nikto nevedel.. Naco

didi2102
2. mar 2020

My sme z tych co sa trapili a skoncili v centre ... predtym ked sa ma niekto pytal no kedy uz tak som povedala ze deti este nie chceme si uzit aj ked som cele dni prerevala ze ich nemame .. vedeli sme ze mame obaja s muzom problem a bolo mi z toho tazko nie aby ma kazdy lutoval mudroval a pod .. nechali sme si to pre sebe,ja som bola len na iui lebo sa im nedarilo mi spustit ovulku az raz jedno vajko aj to o nicom no vydupala som si aspon iui a ostala som zazracne tehu ... o tomto celom vedelo len vedenie v mojej praci kedze som nosila papieriky z centra a bola aj pn ... rodina kamaratky atd nik nic netusil a netusi .... kazdy sa s tym vyrovnava po svojom,ja som s mm nebola stotoznena o tom hovorit tak sme si povedali ze navzdy to ostane tajomnostvom .. po roku som otehotnela prirodzene na prvy sup snazenia a zase padali otazky ci to sme vazne chceli 😀😀 ano chceli ... ludia sa pytaju v kuse a aj budu ci uz a ako atd ... je to o tom ako sa citis ty,jasne nieje to hanba ale ja si to nechcem pripominat bolo to pre nas tazke proste ani rodina nie

janaakt
2. mar 2020

Zalezi kto sa ta to pyta. My sa s manzelom snazime uz dlhsie a blizky priatelia vedia, ze sa nedari a mame otvorenu debatu o tom. Cize ak sa nam raz podari, ci uz prirodzene alebo asistovane, priatelia a rodina budu vediet. Ostatnych to nema co zaujimat.

janaakt
2. mar 2020

Teda takto, nikoho nic do toho, pokial ty sama to nechces povedat 🙂

lelluska
3. mar 2020

Možno aj trosku zavidim vsetkym čo sa o tom vedia bavit otvorene. Pre mna to bola velmi bolestivá tema, keďže okolie očakávalo že už svadba bola kvôli tomu, že som tehotná. Bum prešlo 5 rokov a stále nič. To, že sme boli na umelom vedela len blízka rodina a jedna moja kamarátka. Zial nevedela som sa zbaviť pocitu, že verejnosť vníma IVF ako fatálne zlyhanie.

sweat
3. mar 2020

Nevidim nic netaktne a drzé na tom, ak sa niekto opýta, či sa zadarilo prirodzene,či po IVF. Samozrejme záleží od toho, kto sa pýta.
My sme čakali 10 rokov, kým sa zadarilo pomocou ivf a ze sa nám nedarí, vedeli moji rodicia a 2 veľmi blízke kamarátky. Nikdy mi nerobilo problém sa s nimi na túto tému baviť. Vedeli z časti, čo postupujeme. A keď som oznámila tehotenstvo, samozrejme padla aj otázka, či prirodzene. Absolútne mi to neprišlo divne
Ostatní vždy dostali ohľadom našej dlhodobej bezdetbosti neutrálnu odpoveď, lebo im do toho nič nieje

hrasocek12
6. mar 2020

Ja som povedala normalne kazdemu v rodine ze mame malu cez ivf a nikto to neriesil, kazdy bol rad ze mame malicku a ze je zdrava 😊 ale pytat by sa to nemal nikto, povies komu chces ty a ked budes chciet, je to tvoje sukromie 😒

modrykoniicek
9. mar 2020

Ešte mi nenapadlo sa niekoho pýtať ako otehotnela daná žena 😂🤦.
Myslím, že všetci v mojom okolí poznajú môj názor na umelé oplodnenie ale toto by mi fakt nenapadlo.Takáto otázka.

pieksamaki
9. mar 2020

Ludom nevyhovies...aj keby si zodpovedala pravdivo....mnohi si dokreslia scenar.....

Mna sa v potravinach pri nakupe pytala znama,,ze ako sa budeme chranit, aby sme nepocali dalsie dieta.
Po rokoch praxe co mi ludia nakladaju urazlive pozmamky, ci mam rada deti alebo robenie deti, by som ich uz poslala vulgarne niekam.
Slusnost neslusnost...uz je to cez hranicu. ...mame viac deti a hrozne ma to rani.....najnovse ze ako mozem tak preludnovat planetu......kedze ekologia je top tema.....v dnesnom svete.
Zijeme skromne.....a ja uz zacinam byt na ludi za to dost ostra. Nech sa kazdy stara do seba
.a co koho do toho.
Naucme sa nemiesat do ludi a byt asertivny..kazdy si ma riesit to svoje. Normalne by som odpovedala na tvojom mieste asi takto: tesi ma, ze sa tesite z nasho prirastku!.

dia88
26. jún 2020

@didi2102 uplne suhlasim co koho do toho...a otazky typu kedyyyy??mi desne lezuu na nervy..a este keby vedeli co riesime by mi uz nedsli pokoj..a to ja teda fakt zle znasam.ze si za abynsom.mohla.mat dieta
.este aj platim..

beahavala
25. nov 2023
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

my ked sme ho sli podstupit tak sme o tom s muzom hovorili pred znamymi uplne otvorene, vôbec sme to netajili