icon

Otehotnenie po missed abortion

13. okt 2025

Ahojte,
chcela by som sa opýtať, či je tu niekto s podobným príbehom ako ja.
Rok sa nam s manželom nedarilo otehotnieť. Jediný zistený problém je moje kolísajúce AMH (posledne meranie 1,05 v aprili tohto roka, predtym minuly rok v decembri 0,34, oktober 0,9, minuly rok jun 1,34). Budem mať 30 rokov, čiže dá sa povedať, že prichádzam do veku, kedy je už to AMH v "norme". Avšak do 30 malo byť 1,5 a viac. V januari po poslednom nizkom amh z decembra sme začali stimulaciu, kedy tomuto číslu zodpovedalo aj 5oocytov (všetky zrelé), mali sme z nich 2 embryá. Jedno mi bohužiaľ vložili fresh transferom a neujalo sa. Po nespokojnosti s centrom sme prešli do Brna. Tam bolo posledné meranie Amh v aprili z čoho bolo aj zodpovedajúcich 10 oocytov (8 zrelych), nakoniec sme mali 3 embryá. Jedno sme transferovali v ďalšom cykle, ostala som tehotná. Konečne sa to podarilo! Hcg krasne rástlo, na 14 den uz bolo 15000. V 6tt som však začala špiniť a potom aj krvácať, našli mi hematóm. Nie veľký, len do 2cm. Srdiečko bilo. Ja som však krvacala, bola mesiac na PN. Postupne som citila, že hematom sa asi vstrebal, lebo špinenie uplne prestalo. Na kontrole v takmer 11tt mi doktorka oznamila, že bohužiaľ srdiečko nebije. To ma uplne položilo... nechapem doteraz prečo. Je pravda, že embrya sme netestovali, ale lekári či už v jednom alebo druhom centre nám tvrdili, že vzhľadom na náš vek to nie je potrebné a ked som sa pýtala potom, prečo sa to stalo tak tvrdia, že genetika...spravili sme si dodatočne s mužom geneticke vyšetrenie páru aj z krvi, čo trvalo mesiac a pol a volali nam, že na nič neprišli, že chromozómy sú v poriadku. Sme obaja zdraví, manželov spermiogram je nadpriemerný a aj tak sa nam nedarilo prirodzene. Sama teraz viem, že to AMH kolíše a záleži na kvalite nie na kvantite (reprodukčné centrá si na tom stavajú marketing, teda pardon "osvetu"). Po MA mi dali misoprostol, ale ten zabral len čiastočne a aj tak som musela isť na kyret (krvácala som takmer 2 mesiace vkuse). Teraz sme si povedali, že to skúsime prirodzene aspoň 2 cykly. Ten jeden už nevyšiel. Ďalší chceme skúsiť plánovaný styk s ovitrellom. Veľmi túžim po dieťati, už sme boli tak blízko.
Podarilo sa niektorej otehotnieť po podobnej skúsenosti (a rovnakej "diagnoze") prirodzene alebo ste šli hneď na ďalšie vklady? Ak áno, podarili sa?

anonym_aca5a8
13. okt 2025

ahoj, mrzi ma tvoja skusenost, nemame to totozne, no zaujalo ma, ze mas opakovane embryjko ktore sa neuchyti, nenavrhli vam vysetrenie na reproimunologii?

autor
14. okt 2025
@anonym_aca5a8

ahoj, mrzi ma tvoja skusenost, nemame to totozne, no zaujalo ma, ze mas opakovane embryjko ktore sa neuchyti, nenavrhli vam vysetrenie na reproimunologii?

@anonym_aca5a8 ahoj, ďakujem za empatické slová. Vieš čo, zakladnú reproimuno z krvi mame v poriadku. NK bunky mi zatial vyšetrovane neboli. Bola som sice už aj objednana na zákrok, no potom sme prešli do centra v Brne a primár mi povedal, že kludne na nich môžem ist ale že každa žena ma v maternici “natural killers” že plod je vždy pre telo v podstate votrelec a snaži sa ho vypudiť. Pri ďalšom vklade mi navrhol PRP kuru Sanakin, to je učinne aj na pripadne nk bunky. Skôr to ale navrhol ako prevenciu toho hematomu. Takže neviem no, kedže som bola tehotna až do 11tt, tam problem nebude, to by sa mi ani neuchytilo. Skor to embryjko nebolo geneticky dobre. 😢 verim, že sa nám to ale podarí a anjelik pošle bračeka/sestričku❤️

anonym_aca5a8
14. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_aca5a8 ahoj, ďakujem za empatické slová. Vieš čo, zakladnú reproimuno z krvi mame v poriadku. NK bunky mi zatial vyšetrovane neboli. Bola som sice už aj objednana na zákrok, no potom sme prešli do centra v Brne a primár mi povedal, že kludne na nich môžem ist ale že každa žena ma v maternici “natural killers” že plod je vždy pre telo v podstate votrelec a snaži sa ho vypudiť. Pri ďalšom vklade mi navrhol PRP kuru Sanakin, to je učinne aj na pripadne nk bunky. Skôr to ale navrhol ako prevenciu toho hematomu. Takže neviem no, kedže som bola tehotna až do 11tt, tam problem nebude, to by sa mi ani neuchytilo. Skor to embryjko nebolo geneticky dobre. 😢 verim, že sa nám to ale podarí a anjelik pošle bračeka/sestričku❤️

@anonym_autor budem drzat paste aby sa vam to podarilo ako si zelate 🩷 u nas boli prave vysetrovane aj NK bunky, na SK to robia iba v Nitre kde brali odber mne aj muzovi a ja mam vysoke hodnoty. Inak mi dovtedy lekari tvrdili, ze nevidia problem, preco sa nam nedari. Zvykne sa to casto podcenovat, nam to prinieslo uzitok. Vdaka liecbe sa nam podarilo babatko, vsetky vklady pred tym boli neuspesne. Kazdopadne, nech je to cokolvek, pridite na to aby ste mohli objimat svoje klbko stastia.

autor
14. okt 2025
@anonym_aca5a8

@anonym_autor budem drzat paste aby sa vam to podarilo ako si zelate 🩷 u nas boli prave vysetrovane aj NK bunky, na SK to robia iba v Nitre kde brali odber mne aj muzovi a ja mam vysoke hodnoty. Inak mi dovtedy lekari tvrdili, ze nevidia problem, preco sa nam nedari. Zvykne sa to casto podcenovat, nam to prinieslo uzitok. Vdaka liecbe sa nam podarilo babatko, vsetky vklady pred tym boli neuspesne. Kazdopadne, nech je to cokolvek, pridite na to aby ste mohli objimat svoje klbko stastia.

@anonym_aca5a8 ďakujeme krásne, si zlata🙏❤️ biopsiu endometria robia teraz už aj v Gynfiv a potom odosielaju do Imunivitalu (tak sa to myslim vola). Aku liečbu si potom presne mala ak sa ešte smies spýtať? Intralipidy pred vkladom?

anonym_aca5a8
15. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_aca5a8 ďakujeme krásne, si zlata🙏❤️ biopsiu endometria robia teraz už aj v Gynfiv a potom odosielaju do Imunivitalu (tak sa to myslim vola). Aku liečbu si potom presne mala ak sa ešte smies spýtať? Intralipidy pred vkladom?

@anonym_autor Nitra to robi z krvi, ze prave nie je nutny ten zakrok. A ano, intralipidy to boli u mna a tie sa brali od 2dna cyklu az do 3m tehu. Potom kontrolne odbery a tie uz boli ok, tak uz nebolo dalej treba 🙏

autor
15. okt 2025
@anonym_aca5a8

@anonym_autor Nitra to robi z krvi, ze prave nie je nutny ten zakrok. A ano, intralipidy to boli u mna a tie sa brali od 2dna cyklu az do 3m tehu. Potom kontrolne odbery a tie uz boli ok, tak uz nebolo dalej treba 🙏

@anonym_aca5a8 aha, zaujimave. Vedela by si mi prosim upresniť o ake presne odbery krvi ide a kde to v Nitre robia? Ako som spominala, reproimunologiu z krvi (protilatky proti vajickam, spermiam, zonapelucida) mam v poriadku. Rada však pogooglim. Ako dlho potom trvali vysledky? Super, že vam to takto vyšlo😍 mam rada pozitivne pribehy s dobrym koncom 🙏 v ktorom centre si inak bola?

anonym_aca5a8
15. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_aca5a8 aha, zaujimave. Vedela by si mi prosim upresniť o ake presne odbery krvi ide a kde to v Nitre robia? Ako som spominala, reproimunologiu z krvi (protilatky proti vajickam, spermiam, zonapelucida) mam v poriadku. Rada však pogooglim. Ako dlho potom trvali vysledky? Super, že vam to takto vyšlo😍 mam rada pozitivne pribehy s dobrym koncom 🙏 v ktorom centre si inak bola?

@anonym_autor robi to Medicentrum Dzurilla, mne brali krv a manzelovi spermie, nepamatam si zial viac bolo to davno ale vo vysledkoch su aj tie NK bunky. Vysledky myslim ze za 3tyzdne, ale pred odbermi som nesmela byt chora dva mesiace, ani mat ziadny zakrok. Inak nase ivf riesime cez Gyncare a s pristupom som velmi spokojna. Na reproimunologiu som sa uz popytala sama po 2neuspesnych vkladoch, nakolko teda tvrdili ze som tip top, tak sme patrali hlbsie. Drzim ti paste 🙏

autor
16. okt 2025
@anonym_aca5a8

@anonym_aca5a8 super, dakujem krasne! A rovnako, držim palce☺️

klarabohun77
20. okt 2025

Niee…Nitra zistuje NK bunky v perifernej krvi a to je rozdiel.. v maternici sa daju zistit len tak, ze odoberú vzorku z endometria cize chirurgicky zakrok.

autor
20. okt 2025
@klarabohun77

Niee…Nitra zistuje NK bunky v perifernej krvi a to je rozdiel.. v maternici sa daju zistit len tak, ze odoberú vzorku z endometria cize chirurgicky zakrok.

@klarabohun77 podstupila si obe alebo niečo z toho?

klarabohun77
20. okt 2025
@anonym_autor

@klarabohun77 podstupila si obe alebo niečo z toho?

@anonym_autor oboje

autor
20. okt 2025
@klarabohun77

@anonym_autor oboje

@klarabohun77 vies opisat teda v com je konkretne rozdiel? A co jednotlive vysetrenia zistuju?

klarabohun77
21. okt 2025
@anonym_autor

@klarabohun77 vies opisat teda v com je konkretne rozdiel? A co jednotlive vysetrenia zistuju?

@anonym_autor tak ako som napisala jedno zistuje nk v krvi a druhe nk bunky v maternici, oboje by mali byt v norme a ak nie su, dava sa liecba. Na tie z krvi sa treba objednat k dzurilovej Nitra alebo v ba alebo v ke je este reprodukčna imunologia a tie z maternice ti urobia v centre