icon

Ovariálna punkcia bez narkózy

manita
1. aug 2013

Kočky, čo ste v Reprofite Brno absolvovali NATÍV IVF úplne bez stimulácie a navrhli vám OPU bez narkózy, mohli by ste napísať, aké to bolo? Dá sa to pri plnom vedomí vydržať? Dávali ste si pichnúť aspoň niečo od bolesti alebo ste to mali úplne naprírodno? Koľko sa podarilo vydolovať vajíčok, 1 alebo dokonca až 2? Dík.

Strana
z2
gennara
10. dec 2014

@sono2 Predoperacne vysetrenia tam u nich netreba, len som vyplnila dotaznik. No a bola som tam len raz, mavam ovulaciu na 16. den, tak ma zavolali na ultrazvuk na 13. den, vajicko uz malo 18 mm, tak hned v ten vecer som uz pichala pregnyl, to bol stvrtok a v sobotu bola OPU. Takze na kontrolnom ultrazvuku som bola len raz.

sono2
10. dec 2014

@gennara tak to je super. Si nevieš predstaviť, čo všetko chceli v heliose v mt . Tak si mi pomohla . Moc ďakujem. Ja som čítala teda aj volala dnes do car repromeda zisťovala si kam ísť? Či je to jedno . Tak mne bude stačiť prist 10 dc ja mám ovu 12 dc. Takže sobota nedeľa neni problém s opu hej? Ďakujem.

gooobi
10. dec 2014

@sono2 vid vyssie, my sa este len chystame

gennara
10. dec 2014

@sono2 Neviem, ako je to v Repromede. V Reprofite to bolo takto, a tie dva dni pred ovulaciou je to uplne v pohode. A kolko za to chceli v Heliose? Ja som pozerala aj nejake CAR v Bratislave, a tam bolo ze nevydareny pokus bez OPU 400 eur, s OPU ale bez transferu 680 eur, tak som trpla, kolko nauctuju nam v tom Reprofite. A prisla faktura 144 eur. Keby vysiel aj transfer, bolo by to uz 500 eur. Ale v tomto su fakt seriozni, ked to nevyjde, tak sa nesnazia z cloveka zmykat peniaze. Tak drzim palce, nech sa to podari 🙂

sono2
10. dec 2014

@gennara dik. To som ani cenu nepýtala. Doktor má zasypal aké všelijaké vyšetrenia musím mať zas dookola, krv hormóny, mm spg, oredoperacne,genetiku. Ako kôl jednému vajíčku! Ja si to predstavujem ako ty si absolvovala. Ja mám všetko V najlepšom poriadku tri spermiogramy doma ja mam nepriechodné vajcovody ja nemienim opäť všetky vyšetrenia absolvovať aby sa zase opäť to rovnaké potvrdilo. Že test, aby zistili V akom stave sú vajecniky. Ako načo? Ja nejdem na stimuláciu. Proste ja chcem 10 dc prísť dostať pregnyl prísť o dva dni na opu a oplodniť spermiami takými čo môj mm vyprodukuje. Žiadnymi metódami. Tak mi bolo povedané tu v car žijem v Rakúsku, že keď bude takýto spg ako som mu najcerstvejsi ukazala nebude treba ziadnu metódu ja chcem a poň V tomto prirodzenosť zachovať. A repromede bolo písané, keď sa vklad nekoná 200 s 400. Mám už mail na doktorku som si dnes volala, tak si dám termín na február. Ja som druhý mesiac po laparke a prvy mesiac ovulujem z vajcovodu ktorý mám ako tak spriechodneny, tak sme tomu chceli dať ešte šancu že pár mesiacov, predsa ovulka neni stále Z rovnakého vajecnika, tak mi vychádza ešte január na ovu z dobrej strany a potom to kašlem čo ty? Skusite opäť? Ja mám plán potom už sem ale na soft. Keď hormóny, ale málo, ale verím, že to vyjde. Proste tie vajcovody...

gennara
11. dec 2014

@sono2 Tak to fakt nechapem, naco tolko vysetreni. Mne dokonca nerobili ani hormonalny profil, nic, co zase ja som bola prekvapena. Ale tesne pred OPU brali krv mne aj manzelovi, tak keby tam bolo nieco zle, by dali vediet. Musim sa na to este spytat. My mame problem vlastne so spermiogramom, prirodzene vraj nie je nemozne, ale je velmi nizka pravdepodobnost. A este moj vek, mam 35 rokov. A na to, ze som nemala jedinu injekciu, som mala dve vajicka, tak hadam to nie je az take zle a casom to vyjde. My sme sa teraz rozhodli pre miernu stimulaciu, ale len clostilom, ziadne injekcie. Lekar mi povedal, ze to je nic oproti tym hormonalnym injekciam, jednoducho 5 dni budem brat lieky a koniec. Lekar povedal, ze by potreboval aspon styri vajicka, nech je vacsia pravdepodobnost, ze aspon jedno embryo sa bude dobre vyvijat. Ideme to skusit, v januari bude dalsi pokus. A vraj od leta sa Iscare pretransformuje na Reprofit a konkretne moj lekar bude chodievat raz do tyzdna do Bratislavy. Ze ked sa to dovtedy nevydari, tak urobime potom na Slovensku klasicke IVF cez poistovnu, mame este dva pokusy. Ale verim, ze to uz nebude potrebne 🙂

sono2
11. dec 2014

@gennara tak ti držím palce.. Pozri ak si mala hormóny dobre tak oni z toho vychádzajú že to je ok. Ja som najmala tri hp v priebehu tohto roka a každé s skoro rovnakými hodnotami. A stanovili ti ovu aj z krvi či po tom prvom sone ti dali injekciu na domov? A potom si o dva dní prišla a bola opu áno? No my to skúsime v tom februári aj keď, ešte tento cyklus neni stratený. Veď uvidíme. Veď mozes dať potom vedieť. Frdržím palce.

gennara
11. dec 2014

@sono2 vobec neriesili ovu podla krvi, videli, ze dominantny folikul mal 18 mm, tak urcili hned ze vecer si mam pichnut pregnyl a sla som. Toto dopadlo dobre, vajicko bolo zrele, skoda len, ze sa nepodarilo oplodnit. Ale raz to musi vyjst 🙂 Tak potom sa aj ty ozvi, ako si dopadla, verim, ze uspesne 🙂

sono2
14. dec 2014

Ďakujem. akou metódou vám oplodnovali a na zaklade čoho?

gennara
14. dec 2014

@sono2 Myslim, ze pri native vsetky robia ICSI, pre istotu, ked je len jedno vajicko. Ale my by sme to aj tak potrebovali, manzel ma velmi zly spermiogram. Ta cena je uz aj vratane ICSI.

sono2
14. dec 2014

Aha. A sa nepodarilo teda. No musí sa podariť držím palce, je to hrozne som si nikdy nemyslela, že to takto ťažko pôjde. Ja som akurát dnes ms dostala takže aspoň sa môžem V decembri lyžovať. Neviem asi nechám tento mesiac bez merania, rátania len tak. Je to hrozne všetko ubijajuce.

Strana
z2