Pipiny z Gyn - Fiv
Dievčatká, dovoľujem si otvoriť novú časť našej témy s rovnakým názvom a zároveň vás do nej pozvať 😉 .
Prajem príjemné diskutovanie a hlavne úspešné snažilkovanie 🙂 !
@miskab sorry, PK sa neplati od poctu, pomylila som si s icsi🙈Pokial si vyslovene netrvala na PK pre vsetky, tak isli podla svojho zauzivaneho. Robia to tak bezne (i ked neviem preco), ja som vyslovene nesuhlasila s mrazenim prvojadier...ale nikdy nevies, mozno su to tie najsilnejsie kedze sa oplodnili samovolne a pekne sa vyvinu u teba😊
@barborital00 a podarilo sa ?
@wewika1 mne tvrdili,ze prvojadra sa lepsie rozmrazuju ako blastocysty,takze preto to vraj robia,lebo blastocysty sa vraj nelubia rozmrazit. Ale ci je to naozaj pravda,tak to netusim.
@miskab ja by som si ich tiez dala vlozit hned bez PK. Najlepsie im je v maternici. My mame maleho z tretieho KET a z prvojadra. Rozmrazovali ho den pred vkladom.
@mom311 kazde car tvrdia inak. Mrazenie prvojadier sa da interpretovat aj ako zarabanie na ketoch, kedze uprimne povedzme si kolko z nich by realne prezilo PK😉Ja zastavam teoriu, ze ked embryo prezije PK a treti najkritickejsi den, prezije aj rozmrazenie a zatial sa vzdy vsetky rozmrazili😊
@turzovka skor to je tak, ze pri PK dochadza k prirodzeneje selekcii lebo treti den po oplodneni je pre embryo z hladiska dalsieho vyvoja kriticky. Ak da nevyselektuje pri PK a vlozi sa ako prvojadro, nevyvinie sa ani v maternici. Cize z cisto ekonomickeho hladiska zbytocne zaplatis vklad a z emocionalneho, usetris si sklamanie z nezdarneho vkladu. Opomenut tieto dva fakty je uplne jedno ci sa vklada prvojadro, morula, blasta😊
@wewika1 no to by som netvrdila ze to je jedno co sa vklada... blastocysta je stadium ktoreho prirodzene prostredie pre dalsi vyvoj je maternica.,,, ale tie skorsie stadia maju svoje prirodzene prostredie na vyvoj vo vajickovode cize ked ich vlozia do maternice tak nemaju svoje idealne prostredie pre dalsi vyvoj...
@wewika1 tak to mi je tiez luto. Myslim, ze pre vklady je najlepsi 3- 5 den. Ked je malo embryok tak ich radsej vlozia skor, nech sa vyvija pekne tam kde ma, len ked ma niekto vela, tak je to lepsie vyselektovat pomocou PK. Mne vkladali blastocystu po PK a nic, niekomu morulu a ma babo. To uz je vsetko medzi nebom a zemou 🙂
Dalsia vec je, co ti povedia v akej kvalite a stadiu embryo je, lebo uz som pocula od viacerych, ze v GF su na to experti. Povedia, ze je to blastocysta 100% a pritom to nie je pravda.
Baby vidim,ze tu diskutujete o stadiach vyvinu aj pri PK aj bez a ci je lepsie vlozit bez PK ci s nou....mna by zaujimalo,co si myslite,ma vyznam vkladat po PK na 5den embryo v stadiu morule,teda vo vyvine o den pomalsie?
@katusakata fuha, mala si to tazke. Ale nemala by si mysliet uz na zle veci. Teraz naozaj potrebujes mat cistu hlavu. Viem lahko sa to hovori tomu co to nezazil, ale skus sa premoct. Nuz my sa snazime uz 3 roky a teraz sme boli 1. krat v car, lebo uz som mala dost tych neuspechov. A nahneval ma aj moj dr lebo dokopy nic somnou neurobil a hlavne to, ze nechcel mojho priatela na spg este poslat. No a nakoniec vysvitlo, ze prave to je u nas problem. Spermiogram dopadol asi najhorsie ako mohol. My sancu na prirodzene otehotnenie nemame. Mozno by sa nam to podarilo o 40-50 rokov(to nam povedal dr) tak som teraz z toho sklamana a nejak sa este neviem spamatat z toho. Ale tak dako bolo dako bude. Tebe drzim veeelmi palce a nezabudni ma informovat ako ste natom a ako pokracujete. ❤
@leelloo tak co na toto povedat. Nie sme emryologovia aby sme si vedeli odkontrolovat co vkladaju😊Zostava nam len verit🙏Ono je nieco ako moralka, ktora je v procese ivf viac ako alfou a omegou a uz je na kazdom car ako bude dodrziavat eticky kodex. Ja som sa na kvalitu nikdy nepytala, pre mna je to zbytocne otazka. Lebo z vela kvalitnych nic nebolo a z menej su narodene deticky, toz prax😊
@katusakata dakujem, no my hadam budeme mat skor vysledky, kedze ideme do lc a vo stvrtok som volala za objednanie a objednali nas hned na pondelok tak tam asi tak vela ludi nechodi 😀 uvidime..musim este pozistovat nejake choroby z priatelovej strany kedze my v rodine nemame nic take.

@miskab kolko embrijok islo na PK? Mozno akurat do limitu, aby si neplatila PK v tej vyssej hladine a prave tie 2boli navyse. Ale na vyziadanie ti na ne PK spravia, ja som sa na to pytala hned po odbere, akurat ze to zaplatis. Kazdopadne uz by som ich netraumatizovala, dala by som ich vlozit ako prvojadra a dej sa co sa ma