icon

Pipiny z Gyn - Fiv

katarinka77
28. mar 2009

Dievčatká, dovoľujem si otvoriť novú časť našej témy s rovnakým názvom a zároveň vás do nej pozvať 😉 .
Prajem príjemné diskutovanie a hlavne úspešné snažilkovanie 🙂 !

lilyianka
7. jan 2017

@wewika1 oni ju nezamrazili....zamrazili mi 8 embryi hned v den odberu ked videli,ze sa vyvijaju....po rozmrazeni som si dala PK a dopadlo to ako dopadlo....

wewika1
7. jan 2017

@leelloo kazde car chce zarobit😄O tom to cele je, vlastne o tom je cele zdravotnictvo...to ze nam pomozu je len vedlajsi produkt a niekedy vec na(e)hody🙈😂

wewika1
7. jan 2017

@lilyianka a to nedali na PK rovno dve aby bolo z coho vyberat? Neviem ako funguje dodatocna PK po rozmrazeni🤔Cize mrazacikov je este 7, tak dufam ze je medzi nimi jeden ten pravy😊aj dva

lilyianka
7. jan 2017

@leelloo no ja mam rovnaky pocit,preto som sa spýtala....
Prosim ta a ako dlho chodite do gf a kolko pokusov mas za sebou?
A na hematologii si bola kde,lebo vraj ked sa 2x nepodarí (co sa teda nepodarilo) aj mna tam chcu poslať....a je pravda,ze sa na vysledky čaká az 5 tyzdnov?

19lilly
7. jan 2017

@wewika1 @leelloo no to si myslim aj ja ze chcu zarobit.. bez zjavnej priciny tlacia do inseminacii a potom hned do IVF a ked sa nepodari vklad tak nechcu poslat na dalsie vysetreniia lebo maju dohodu inu atd, ja mam na nich ine nervy tiez ale tak mame tam este 10 embryjok tak ich minieme a ak nic pojdem inam... aj ked je to diskutabilne ci inde je to o inom

lilyianka
7. jan 2017

@wewika1 mrazakov mam uz iba 4....pretože mi rozmrazovali 4 embrya a teda 3 nic a jedno spomalena vlozena morula.....predtym tiez 4 na PK hned po odbere vajicok a len 1 blastocysta...
Ale teraz aa tam tak lahko nechystame

wewika1
7. jan 2017

@19lilly tak pri 10tich blastach po PK, tam isto musi byt aspon jedna suca na porod😉...vsade chcu zarobit a kazda je najspokojnejsia s car, kde sa jej podari otehotniet, takze ani na recenzie sa neda spoliehat🤔

19lilly
7. jan 2017

@wewika1 no 10 blast to nie je 2 blastocysty a 8 prvojadier mame zamrazenych.. no ved totok ja som citala kadeco aj na gynfiv a okrem toho ze mam pocit ze chcu zarobit na mne tak sa mi nic z recenzii nejak nepotvrdilo... je to individualne... uvidime jak sa to nakoniec vyvrbi a mozno sa nam do tej doby podari aj prirodzene a nebudeme musiet ist na KET

leelloo
7. jan 2017

@lilyianka chodim tam rok, mam za sebou len jedno ivf, jeden neuspesny vklad. Na hemato ma poslat odmietli, tak som si zohnala listok inde, bola som u Dr Drakulovej, este cakam na vysledky. A ano, caka sa dost dlho na vysledky. Ja som bola na odbere 1.12 a vysledky budem mat az 30.1. Ale na reproducknej imunologii mi zistili zvysene protilatky voci protrombinu, cize predpokladam, ze hemato to potvrdi.

leelloo
7. jan 2017

@19lilly presne tak, namiesto toho, aby dopredu vylucili vsetky mozne nedzary len skusaju a my platime. Nehovorim, ze inde je to ine, je to velky biznis a vsade su peniaze, ale proste, ked raz prestanes doktorom doverovat, tak nema zmysel tam dalej pokracovat.

19lilly
7. jan 2017

@leelloo ani nevrav mne na reprodukcnej zistili bunkovu imunitu voci spermiam aj partnerovym aj cudzym hned som dostala kortikosteroidy a mam ist 24.1. na kontrolu... hlavne ze ked som sa pytala na reprodukcnu v gynfive tak ma odbili ze az po dvoch neuspesnych vkladoch... ked som si bola po vysledky v Nitre tak som mala sto chuti im ich ist oplieskat do gynfivu o hlavu... ale samozrejme im bolo vyhodnejsie dotlacit ma este do jedneho vkladu za ktory by som si zaplatila s PK 350 eur a s velkou pravdepodobnostou by bol neuspesny a az potom by ma boli velkodusne poslali na tu reprodukcnu...

wewika1
7. jan 2017

@19lilly tak tu si zavisi od lekara a jeho aktualneho vyspania sa, lebo mna harbulak posielal na imuno este som ani dvere neotvorila poriadne. Je sice pravda, ze som mala dve neuspesne prirodzene tehu za sebou, ale nechcel zo mna zdrat prachy za ivf a potom imuno, posielal ma hned😊

katusakata
7. jan 2017

@miminkavi my sme tiež dostali termín na druhý týždeň ale na výsledky genetiky sa čaká dlho ale napríklad v gynfiv nás to nepýtali a tuším ani nevedia že ich mame aj u nás je problém aj spermiogram takze mi sme obaja 0% našli sme sa ale napríklad keď mu robili spermiogram v gynfiv mal o 50% lepší výsledok tak nechápem aj ja držím palce veľmi jansom tak cely deň dobre verím a na večer Jj sa blíži čas pichania (za 20min) depka naliala som si pohár vina na odvahu už nech je 13 že idem na kontrolu :/

lilyianka
7. jan 2017

@leelloo
@19lilly
Ja idem bud.piatok na konzultaciu po 2 neuspesnych pokusoch....dr mi vravela,ze az po 2 pokusoch posielaju na dalsie vysetrenia....tak dúfam,ze si to bude pamatat a posle ma tam....u mna bol posledny vklad totálne zbytočný,ale ved co 350€vo vacku.....
A vianoce pokazene!

sofia1
7. jan 2017

@lilyianka ved vsetko je to o peniazoch😞

19lilly
7. jan 2017

@wewika1 no to bude asi tymi dvoma neuspesnymi tehu... kedze ja som nebola nikdy tehotna tak ma tam nechceli poslat... aj ked na strasne reprodukcnej imunologie je pisane jasne ze ak zlyhaju 2 techniky asistovanej reprodukcie (aj IUI) a mas nejaky autoimunitny problem tak to je dobre absolvovat... ja som mala 3 IUI neuspesne, 1 ET neuspecny, mam autoimunitny zapal stitnej zlazy a napriek tomu sa im nezdalo vhodne ma tam poslat aj ked iny dovod mi nenasli... ovulacia ok, sliznica ok, cykli ok, hormonalny profil ok, vkladali mi dve blastocysty a nic z toho a napriek tomu chceli este cakat

19lilly
7. jan 2017

@lilyianka to aj mne povedali ze az po dvoch neuspesnych pokusoch... ale ja som sa na nich vykaslala a isla som tam aj tak a dobre som spravila!

lilyianka
7. jan 2017

@19lilly vies co ja som v nich este mala dôveru....ale uz postupne ju stracam....keby som to vedela usetrila by som si zbytočný vklad,pchanie sa hormonami a nervami.....

lilyianka
7. jan 2017

@sofia1 aj ty mas nejaku nie prijemnu skúsenosť s nimi ci?

19lilly
7. jan 2017

@lilyianka viem presne ako sa citis... ja si dam dokopy veci na tej reprodukcnej objednam sa este raz na kontrolu na endo a potom skusim u nich este raz KET a ak sa mi to nebude pozdavat pojdem inam

lilyianka
7. jan 2017

@19lilly ja chcem nech ma posle na dalsie vysetrenia,pockam výsledky,pripadne nech nasadia liecbu,ale s mm sme sa dohodli,ze budeme skusat normalne...nasadime nejake veci a uvidime co sa bude diat....a mozno ak nas zlosť prejde a nepodarí sa prirodzene tak dame u nich posledny pokus ked este mame zamrazene embrya

19lilly
7. jan 2017

@lilyianka budem drzat silno palce nech sa podari prirodzene a nemusite to uz absolvovat 🙂

sofia1
7. jan 2017

@lilyianka nemam neprijemnu,len som narazala na KET keby sa nepodaril 1 platis dalsi

miminkavi
7. jan 2017

@katusakata nuz hadam tak dlho cakat nebudeme, lebo do gf sa mame objednat ked uz budeme mat vysledky..neboj sa ved to uz za chvilu idete..prejde to rychlo.drzim palce nech sa to podari 😊

leelloo
8. jan 2017

@19lilly no aspon si ich nepocuvla a dala si si to spravit. Aspon vies na com si a mozno sa vam zadari aj prirodzene.
Ja by som im tie vysledky tiez chcela obuchat o hlavu. Este sa so mnou doktorka dohadovala, ze naco chcem hematologiu. Tak som jej povedala, ze moja sesternica nedavno potratila a zistili jej zlu zrazanlivost krvi, ze niektore mutacie mozu byt dedicne, tak mi povedala, ze nech jej presne poviem aku ma diagnozu a mooozno ma tam posle. A vyzera to tak, ze moje domnienky sa iba potvrdia.

bosorka32
8. jan 2017

Dobry vecer. Som tu nova. Moja cesta k babetku prirodzenou formou je nemozna. Lekar ma odkazal na CAR. Som z BA a vraj Gyn-Fiv je najlepsia volba. Chcela by som sa opytat na par veci. Jedno starsie dieta uz mam. Mam aj napriek tomu narok na bezplatne IVF? Aky je postup? Ja mam niekolko diagnoz, moj partner este vysetreny nebol - nie je otcom mojho prveho dietata. Nie sme zobrati-nie je to problem? Ako je cely proces narocny casovo a financne? Prepacte za taketo otazky, ale v tomto sa vobec nevyznam a budem vdacna za vsetky rady 😉 dakujem.

lilyianka
8. jan 2017

@bosorka32 IVF bezplatne nie je,do 39r mas narok,aby ti niečo preplatila poistovna
Najprv musis prist s partnerom na prvu konzultaciu a tam ti lekar(ka) povie co a ako...porobia vam vysetrenia,teda hlavne tebe a partnerovi spermiogram....ked sa pride na to,ze ina cesta k dietatu nie je,vypisete si ziadost o umele oplodnenie,ktore centrum posiela do tvojej zdr.poistovne a ta nasledne do 30 dni rozhodne.....to ze nie ste manželia vobec nevadí....ak mas dalsie otazky kľudne pis.....aj ohladom samotneho ivf

lilyianka
8. jan 2017

@bosorka32 časovo aj financne je tento proces narocny podla toho co vam zistia a teda nasledne odporucia resp co vsetko sa potom rozhodnete,ze pri ivf budete chciet....
U nas to napr islo rýchlo....zacali sme tam chodit v juli a v auguste som mala vsetky vysetrenia porobene....na konci augusta sme mali schvalenu ziadost a v októbri som mala odber vajíčok plus vklad...kedze neúspešný tak som v decembri absolvovala dalsi...

mom311
8. jan 2017

@lilyianka to,ze bie ste manzelia neprekaza. Budete musiet prehlasit,ze zdielate jednu domacnost iz urcity cas. A ani to,ze uz mas 1 dieta nie je problem. Jedine co musis splnat na to,aby to schvalila poostovna je vek do 39rokov a nejaka ta diagnoza,ktoru ti v car zistia a naposu do ziadosti. Jedno z vysetreni bude aj spermiogram partnera. To sa robi ako prve.

lilyianka
8. jan 2017

@mom311 ja to viem,sprava je urcena inej osobe 😉👍🙏