icon

Pipiny z Gyn - Fiv

katarinka77
28. mar 2009

Dievčatká, dovoľujem si otvoriť novú časť našej témy s rovnakým názvom a zároveň vás do nej pozvať 😉 .
Prajem príjemné diskutovanie a hlavne úspešné snažilkovanie 🙂 !

narciska3
29. jan 2017

@janulka232 Zatiaľ dve. Pred tým tretím zvažujem ako ďalej. Z prvého som mala po PK 2 embrijka a po druhom bolo jedno. Ty si mavala kolko embrijok po PK?

janulka232
29. jan 2017

@narciska3 ja som sa nikdy nedostala až tak daleko 😢 Ja som mala tri krat IVF,ale iba raz jedno vajičko.Takže nikdy sa neudržalo v tebe embrijko?

katy1986
30. jan 2017

@mina1834 ahoj,v pohode🙂 no mne to odporučila lekárka hned na 1x krát, ked sme tam boli....že muž na spermiogram, a že ja stery, hormonálny profil, a že veľmi doporučuje vyšetrenie vajcovodov...ono to bolo také odporúčanie, aj to hovorila, že sa môže ísť na laparku, to je asi ten "prefuk" v nemocke, v celkovej anastéze, alebo u nich to hycosy, to je kontrastnou látkou, ale že tá látka je zo zahraničia, poistovna to neprepláca, stálo nás 125 eur...tak sme sa rozhodli pre hycosy, nechceli sme to naťahovať, ísť do nemocky, tam ktovie kedy by sme dostali termín...tak mi sestrička hovorila, že ked dostanem menšt. mám zavolať hned v prvý den....tak som volala, sme dostali termín za 2 týždne...že vraj sa to vykonáva okolo 10 či 15 dna cyklu...mala som tam byť 2 hodiny pred zákrokom, vtedy mi dali diazepam (ja som asi odolná, ja som sa neukludnila extra:D) a hodinu pred Augmentin atb,+čípok do konečníka...dali mi ešte jeden kus atb, to som mala užiť 12 hodín po zákroku....samotný zákrok bol taký, že som si lahla na kozu, dr. zaviedla katéter, podotýkam, nebolelo vôbec, nepríjemné áno - ale nebolelo, aj ten ultrazvuk, všetko som videla na monitory, ako preteká tá látka- resp. u mna nepretiekla tam kde mala....to bolo celé....možno ani 10 min. to netrvalo...potom som ležala pár minút, sa ma pýtali či mi neni zle, ako som sa tiež oblikala furt sa ma pýtala či sa mám dobre...ale tak mne nič nebolo...takže som rada že som bola, nič strašné to nebolo...(až na ten výsledok, no)...takže ak rozmýšlaš, netreba sa báť 🙂

katy1986
30. jan 2017

@lilyianka dakujem, no žiadna sláva potom s tými peniazmi....najprv som bola psychicky v pohode, že však dobre, pôjdeme na umelé, ešte môžem byť rada, že jedno mám doma, a to druhé nejako horko ťažko dobojujeme, ale desím sa, že to nevyjde....viem, že môžeme ísť 2x, dokonca 3x, ale na to už fakt financie nebudú...neviem, cítim obrovskú nespravodlivosť, že niekto chce, a nemôže mať, alebo tisíce eur dá na to, aby mal aspon to jedno...fakt je to tak, nezažiješ-nepochopíš....

sonelka
30. jan 2017

@katy1986 ahoj. Ja tiež chodím do nr do gyn fiv-u . Ja som objednaná na 10.bebruára na Hyfosy. Ty píšeš, že si bola na hycosy. Neviem, to je nejaké iné vyšetrenie, alebo si ja mýlim názov vyšetrenia??

cucica
30. jan 2017

@katy1986 A to ta este kolki odsudia, ze je to proti prirode a mas sa zmierit s tym, co ti je sudene, alebo byt trpezliva a trpiet 15 rokov a skusat...to mi vzdy taketo nazory az slzy vzenu do oci. Obzvlast, ked je ozaj zly spermiogram alebo nepriechodne vajcovody. Presne ako pises, nezazijes, nepochopis.

katy1986
30. jan 2017

@sonelka jej prepáč, áno hysofy to bol, akurát som sa pozrela na bločku...neviem prečo ja to volám hycosy:D ale tak áno, to je to vyšetrenie čo som písala vyššie....
@cucica veru, a ja som preto takto dnes dosť psychicky zle, lebo toto som si vypočula cez víkend od mojej mamy, že vlastne načo mi je druhé dieťa....a dokonca aj od mojej sestry, ktorá má tiež 1 dcéru, a druhé nechce, že prečo chcem...no prečo? ja viem že je vás tu veľa, ktoré bojujete aby ste aspon to jedno konečne mali, ale ja až teraz naozaj chápem, čo je to za bolesť, nádej striedaná sklamaním....

sonelka
30. jan 2017

@katy1986 ale tuším sú aj hycosy. aj ja mám 1 dieťa, má 6 rokov. druhé sme chceli hneď po prvom a nepodarilo sa doteraz. Muž má zlý spermiogram, odporučili nám IVF.

katy1986
30. jan 2017

@sonelka určite chod, budeš mať istotu, neni to nič strašné...Ku komu chodís? Ja k Mudr. Vondrákovej, zatial som veľmi spokojná, je veľmi milá, aj ukludní, aj usmerní....aj sestričky sú zlaté...My sme tam pomaly len šoky zažívali,lebo syn sa nám zadaril po 3 mesačnom snažení, a potom že muž má zlý spermiogram....ale aj je pravda, že stavali sme dom, celkom svojpomocne, muž sa tam veľmi narobil...ked som sa ako tak zmierila, že to nepôjde lahko, že bude inseminácia, tak další šok s tými vajcovodmi....že vraj to mohol spôsobiť cisársky rez, čo som mala, lebo ináč som v živote ťažkosti nemala, pravidelná menšt, možno 3x som mykózu....už fakt neviem či sa mám smiať či plakať, lebo moja mama ani neverí, že mám nepriechodné vajcovody, že ako je to možné, však mám jedno dieťa...

sonelka
30. jan 2017

@katy1986 ja chodím k Mudr Stenovej. Najskôr som bola na hyfosy objednaná 20.1. Len mi nikto nepovedal, že máme mať chránený styk, a nakoľko som bola objednaná v 2. polovici cyklu, tak mi hyfosy nespravili, lebo že by som mohla byť tehotná. Pozerali sa tam na mňa ako na blbú. Pre nich to je rutina, ja som o tom nevedela.
Ja som mala pri pôrode problémy, tak som zvedavá, či budem mať priechodné vajcovody. Síce mi to do prepúšťacej správy nenapísali, ale ja mám pocit, že mi vytrhli placentu. Bola som pod narkózou operovaná. Napísali len, že som mala nejakú cievu pretrhnutú :-/

bosorka32
30. jan 2017

Hyfosy je len ako na kontrolu vajickovodov? Ak zistia nepriechodnost treba sa aj tak objednat na zakrok v celkovej anesteze, nie? Ta kontrastna latka nema ziadne ucinky ako pomoct spriechodneniu. Dobre tomu rozumiem?

katy1986
30. jan 2017

@bosorka32 hej, to je na kontrolu prichodnosti...ono ked ti zistia nepriechodnosť pri hysofy, tak ti odporučia umelé oplodnenie...no ked ideš normálne na laparku, tak ti to tam neviem či aj pokúšajú spriechodniť...u mna konkrétne povedala doktorka, že ak by som chcela, tak môžme ešte vyskúšať to spriechodnenie(asi to je tá laparka,v celkovej anestéze), ona to nazvala tak odborne ináč, lenže u nás konktrétne aj muž má zlý spermiogram...ono som už potom čítala na nete aj tak aj hentak, niekto po laparke aj otehotnel, ono aj závisí od toho že vraj, ako veľmi je to zrastené a tak....a áno, tá látka nemá žiadne účinky ako pomôcť sprichodneniu,ono to len vidíš na monitore, ako ti to pekne tečie v tom vajcovode, resp. zastaví sa a netečie dalej...Po mojej skúsenosti ono je to fakt tak, že každej žene funguje telo ináč, u niekoho sa udejú aj fakt tie zázraky, u niekoho nie....

katy1986
30. jan 2017

@sonelka však hej, pre nich je všetko rutina, čo je pre nás niečo úplne nové...ale tak treba dúfať, že všetko bude ok, aj ked momentálne to hovorí tá pravá:D:/

lilyianka
30. jan 2017

@katy1986 my sme boli uz 2x a nic....a dieta nemame ziadne....ty mas aspon jedno 😉 ja som po 1 neuspesnom pokuse bola na tom dost zle....viac menej som pocitala,ze yo vyjde...anevyslo...ani druhykrat,pred vianocami....potom som sa dala ale dokopy a povedali sme si s mužom,ze istu dobu na to kaslemea budeme skusat normalne....mne idu robit hemato a imuno a uvidime podla vysledkov co dalej...

aysuna
31. jan 2017

Ahojte, prosim Vas je tu niekto kto presiel do gynfiv zilina z iscare mt a daval si prevoz embryi do ziliny? Ide o to, ze na sedeni mi povedali, ze sa ozvu, embrya uz boli prevezene a zatial sa nikto neozval. Neviem ci mam cakat alebo sa im ozvat 🤔 Dakujem

leelloo
31. jan 2017

@mkatkam @pancuska ahojte baby, ak si spominate, tak pred casom sme sa bavili o hematologii, ze ma v GF nechceli poslat po nevydarenom ivf, nakoniec som si vymenne listky zohnala od mojho obvodaka. A uz mam konecne vysledky. Mam pozitivne protilatky voci protrombinu a Leidenovu mutaciu, takze hned nasadeny aspirin a pri ivf fraxiparine, bez toho to vraj nepojde. Hlavne, ze sa tam so mnou vsetci hadali, ze to netreba...

ana1012
31. jan 2017

@leelloo ahoj, prosim ta, a ako dlho si cakala na vysledky? to z krvi zistili? dakujem 🙂

baby24
31. jan 2017

Ahojte baby dnes 11. Deň stimulky a že mám pomaly štart nechcú sa mi nabudiť vajickovody že nereagujú gonal uzvpucham 187.5 čo je dosť a ešte mi nedali ani luveris pichať... Máte skúsenosť čo sa deje?

ana1012
31. jan 2017

@baby24 to uz 11. den si pichas gonal a este nemas luveris?? ja som pichala 7 dni gonal a v ten den som pridala aj luveris...

ria294
31. jan 2017

@leelloo to myslíš vážne ??? Tých sklamaní pred tym , ťa mohli ušetriť !!

leelloo
31. jan 2017

@ana1012 ano, z krvi, na vysledky som cakala 2 mesiace

leelloo
31. jan 2017

@ria294 no ano, esteze som bola taka tvrdohlava a dala si to urobit

baby24
31. jan 2017

@ana1012 sak to že čo sa deje kde môže byť chyba lebo mám aj vysokú dávku gonalu 187.5 a ešte stále nemám luveris

katusakata
31. jan 2017

@baby24 a prečo ti nezvýšia dávku gonalu ?? Ja som pichala 225 j a led som nereagovala zvýšili mi na 275 j a ja som luveris pichala 4 dni pred pregnylom

marina24
31. jan 2017

pipiny to tu už sledujem asi roky,čo je to za názov témy..pipiny ? to čo za inteligenta vymyslelo také oslovenie žien, jesus maria

baby24
31. jan 2017

@katusakata veď zvýšili zo 150 na 187.5 a v piatok na kontrolu ale prečo ten pomaly štart pri prvom ivf už sme finisovali že kde nastal problem veď picham v ten istý čas ráno 5.30 a pod pupok nie? Rozmýšľala som nad tým že pár razy keď som došla po 16 stke z práce som mala tak odtlacene rifle na bruchu či náhodou tam som niečo nepokaslala keďže má to tlačilo predsa som bola dosť stiahnutá no neviem .... ☹

ana1012
31. jan 2017

@baby24 tak uvidis, co povedia v piatok ... rifle s tym asi nic nebudu mat spolocne. Hlavne treba verit , ze to bude ok 🙂

baby24
31. jan 2017

@ana1012 no myslela som že keď po 16stke som došla pár razy som mala totálne odtlacene či náhodou som nebránila niečomu neviem už fakt

ana1012
31. jan 2017

@baby24 ... neboj nic, teraz si precitlivena ... nasadis potom luveris a bude to ok 🙂

baby24
31. jan 2017

@ana1012 no uvidíme toľko snahy peňazí sĺz do toho všetky dávame a stále sa niečo vyskytne čo nám príťazi hlavne na fyzické utrapenej snáď je všetko ok... ☹