Pipiny z Gyn - Fiv
Dievčatká, dovoľujem si otvoriť novú časť našej témy s rovnakým názvom a zároveň vás do nej pozvať 😉 .
Prajem príjemné diskutovanie a hlavne úspešné snažilkovanie 🙂 !
@yennn ahoj podla vsetkeho ty mas asi kratky protokol ze ked zacinas druhy den cyklu. Co sa tyka pichania ak si netrufas prvu by som si sla dat pichnut a druha tretia pojdu lahko. Ja som pichala okolo pupka raz prava raz lava strana cca 4cm od pupceka. A ano ak natiahnes tekutinu je potrebne trosku vystrieknut aby si vytlacila vzduch. Potom si ocisti miesto vpichu alkohol. Tamponom chyt pupcek medzi dve prsty jemne zatlac a vpichni. Ale ako uz jedna kocka spominala je to aj na youtube. Vela stastia
@pipina19 jasne ze budeme bojovat nesmieme sa vzdavat. 🙂 hlavku hore. nic nie je take zle ako to na zaciatku vyzera. jednoducho patrime medzi tie ktore si to musia poriadne oddriet. nie je nam nic dane zadarmo. urob si pekny vecer s muzikom, daj nejaky relax a hlavne skus trosku "vypnut".
@segab090 @tatiana6 @oliva001 babulky dakujem velmi pekne za rady, idem teda kukat youtube :-P @mom311 s tym gonalom si ma nastrasila, no pozerala som to, mam tam vyslovene napisane od 3.dňa po konzultaciu. Asi to bude tym, ako spominala segab090, ze mam kratky protokol. Neviem... Po konzultacii pridavam dalsiu injekciu - tretiu, a potom koncim.
@segab090 @pipina19 babulky drzte sa, neviem co prezivate, mna este len od zajtra rana caka stimulka (prva v zivote) - takze vlastne vobec netusim co ma caka, do coho idem. Ale uz teraz viem, ze to nebude med lizat a urcite by sklamanie bolo ovela horsie, nez "len" jedna ciarka na teste, ktoru som zazivala cele roky doteraz.
❤❤❤
@yennn nechcela som ta vystrasit ja si len pamatam,ze v tom protokole je to orientacne a ze podstatna je ta konzultacia,lebo lekar urci podla reakcie na dipherelin kolko gonalu si treba pichnut a menia to aj pokazdej navsteve. Mas v protokole napisane kolko jednotiek gonalu si mas pichnut na 3den?
@mom311 ahoj dakujem za rady. Ja idem na ko trolu az 7-8.dc s tym, ze po tejto kontrole mi upravia davku gonal a nasadia (zatial neviem mnozstvo) tretiu injekciu - luveris. Mnozstvo gonalu natetaz mam 325 - cele to mam v riadku "stimulacia" ked sa pozries na fotku.
Si ma uplne vykolajila teraz 😀 je fakt ze tych info bolo naraz vela
Ahojte baby viete my povedať kedy sa ide na ket a čo to všetko sa deje okolo toho?koľko sa platí a kedy ste šli vy?ďakujem.
@yennn vystrasit som nechcela. To ma fakt mrzi. Ospravedlnujem sa. Nebol to umysel,ale tato nova info je tak,ako by to malo prebiehat. Zacnete dipherelinom a potom ta kontrola 7-8dc a lekar urci ako dalej. Takze dnes alebo zajtra so sestricku treba ist na prvu injekciu. Hor sa do toho! 👍🏻😉
@mom311 áno je to tak, že 2.dc začínam diphereline, 3.dc hneď pridávam Gonal v stanovenej dávke. 7-8dc kontrola, po nej upravia dávkovanie gonalu + povedia mi koľko mám pichať toho luverisu. 🙂
Volala som ráno sestričke na ten hotline, keďže je sobota a pre istotu som si to overila. Musela som sa priznať, že sa chodím vykecavat na MK 😀 niežeby som sa za to hanbila ale z blízkeho zdroja viem že lekári to nenávidia 😉
Tak sestrička mi to potvrdila s tým, že je to tak, mám krátky protokol. Kebyže mám dlhý, je to tak ako ty vravis.
Ale aj tak - som ti úprimne vďačná za tvoje rady, vážim si keď si tu navzájom radíme, veľa to pre mňa znamená 🙂
Ahojte dievčatá, prosím vysvetlite mi, sú nejaké "kritériá" pre krátky a dlhý protokol? či je to "len" na lekárovi? ako dala som si to aj do googlo, xy tém na toto, ale čo fórum, každá píše niečo iné...napr. jedna písala že krátky protokol sa dáva ženám starším- že je to silnejšie..druhá zas písala, že krátky je šetrnejší...ako je to čistá zvedavosť u mna....lebo mi schválili žiadosť 12. februára, ale ked som volala sestričke, žial, termín mi dali až 13. marca (do nr), lebo moja dr. mala-má dovolenku...ale bola zlatá, mi povedala že mám všetko pripravené, že budem mať dlhý protokol, že ako to prebieha, že 20 DC začneme, potom kontrola cez menšt. a potom že to už pojde rýchlo....bola zlatá, aj cenu liekov cca mi povedala...(že do 400 eur)...ako trošku ma mrzí ten dlhý protokol, no viete, mala som to schválené dosť rýchlo, do 3 týždnov, a potom čakať na dr. a potom zas to pôjde pomalšie, lebo dlhý protokol....ale tak čo už, aj dr. je človek, a jej dôverujem, všetko mi vždy ochotne vysvetlila...a zas mesiac či 2 hore dole už je to jedno, len ja by som už začala zajtra:D:D:D:D ale priznám sa, toto ma zaujíma, že prečo niekto krátky a iné majú dlhý...
Ináč u nás je problém to, že mám nepriechodné vajcovody (nič iné ), muž zlý spermiogram, mám 30 rokov, a doma jedno dieťa 5 ročné (prirodzene, bezproblémové tehu).
@katy1986 co ja viem,tak kratky alebo dlhy protokol zalezi od hormonalneho profilu a hlavne od vysky amh,ktore vekom klesa a preto maju vacsinou starsie baby kratky protokol. Ale nemusi to byt pravidlo. A kratky protokol urcite nie je setrnejsi. To si len niekto mysli,lebo si picha kratsie. Skor je to naopak. Za kratsi cas dostanes velke mnozstvo hormonov naraz,ktore by si pri dlhom mala rozlozene na dlhsiu dobu. Ale najlepsie je sa opyat lekara aky je medzi tym rozdiel a podla coho to rozdeluju. Toto je len moj poznatok.
@katy1986 Tazko povedat podla coho to urcuju ze nazory su total odlisne co som citala diskusie. Ja mam 38 rokov a mala som aj prvy protokol kratky a teraz zas. Ked som dosla do ba lekarka sa cudovala kto nas poslal do centra ze vysledky mame dobre .Potom som z ba presla do Za ze som v ba nebola spokojna ale to som bola v iscare a tiez sa ma lekar pytal kto nas vlastne odporucil aby sme sli do ivf. U mna je to vekom ze som sa rozhodla uz na ivf ponukali mi skusat este normalne alebo uiu .Zvolila som koli veku ivf pretoze potom by to bola ina palba ako samoplatca a pri uiu su podla mna sance minimalne pri mojom veku.Co sa tyka amh mojho sam lekar bol prekvapeny ze mam vysku super na vek 1,76 .Cize podla mna je to na lekarovi ako sa rozhodne ze mi mame vysledky super len sa neviem chytit dako normalnou cestou 😉 Tak potom nechapem v com su te protokoly ze ked pozeram v inej skupine tak niektore kocky ako keby pri dlhom vykradli lekaren tolko pichaju a maju liekou ale to zrejme uz je potom podla diagnoz si myslim . Tiez ma to inak zaujmalo podla coho je kratky a dlhy ak sa dozvies daj vediet 😉 Ja sa to chcem spytat tiez lekara ale pojdem az na kontrolu ked zacnem stimulku 😉
@mom311 to mas velku pravdu, ze sa na MK velakrat dozviem viac. Moja lekarka sa snazila, vysvetlovala mi vsetko, co ma naucene a na co si spomenula, to je fajn. Ale realne - napr. iba tu som sa dozvedela, ze ten liek nemam mat v chladnicke, ze preto ma ta injekcia bolela este skoro hodinu po vpichu. Na druhy den uz to bolo ok
Ahojte 🙂
Čaká ma vyšetrenie pred IUI :-/ mám sa niečoho báť ?
Ahojte baby chcela by som sa opýtať ako dlho ste čakali na výsledky hematologických a imunologických vyšetrení?
Ďakujem 🙂
@segab090 Na povzbudenie😉Bola som 3krat IUI z toho jeden pokus vyšiel ale bolo to mimomaternicove tehotenstvo takze jeden vajcovod von🙂Potom jedno neuspešne IVF,a tak sme si povedali ze si dame pauzu a do troch mesiacov som zostala normálne tehotná a teraz naš pokladicek bude mat 5 rokov😍Takže bojovat a veriť že raz sa to podarí.Držím vám palceky.
@nr_martinka tak to je super 😉 tesim sa s tebou
Ahojte baby bola niektorá z Vás na hematologických a imunologických vyšetrení v Gynfive?
Ako dlho sa čaká na výsledky?

@pipina19 joj moja velmi ma to mrzi ☹ a viem ako sa citis vcera som dostala tiez zlu spravu a bolo to hrozne preplakala som hodiny. No nesmieme zufat. Otrasieme sa a ideme dalej ok? Nic nie je stratene. 😉