Pipiny z Gyn - Fiv
Dievčatká, dovoľujem si otvoriť novú časť našej témy s rovnakým názvom a zároveň vás do nej pozvať 😉 .
Prajem príjemné diskutovanie a hlavne úspešné snažilkovanie 🙂 !
@yennn ahoj, po punkcii v gynfive prišiel najskôr doktor, povedal mi koľko odobral vajíčok a že som v poriadku, potom prišla sestrička, dala mi inštrukcie na najbližšie dni a hneď prišiel embryológ. dal mi do ruky papier, kde som zaškrtávala úkony, ktoré si želám aby urobili - samozrejme mi všetko vysvetlil. Manžel išiel zatiaľ domov, trvalo to cca 5 hod.
@yennn ja som nevedela čo všetko si budem dávať, embryologička mi poradila čo by bolo najvhodnejšie, ani s manželom som sa doma o tom nerozprávala, kedže som nevedela čo ma čaká a ani koľko mi zoberú vajíčok. Ja chodím do GF do Ba a kedže manžel nemohol ísť domov, tak kľudne tam mohol čakať, ale kedže je to dlho, tak sa bol prejsť a išiel na kávičku 🙂
@zaneta7 ak to nie je tajomstvo, co ste si teda zvolili? Neviem to posudit, co dava aky-taky vyznam, co uz je navyse a tak povediac biznis. Nechcem sa nikoho v centre dotknut, zatial nemam skusenost aneviem ci realne poradia, co ma zmysel a co nie, alebo naopak to nechaju cele na tebe s tym, ze vdaka vlastnej nadeji ludia aj tak kupia vsetko co je v ponuke?
@yennn nie v pohode, my sme si dali ICSI 6 vajíčok, a druhú polovičku plodniť prirodzene, ale to záleží asi aj od kvality spermií. A tiež sme dali PK- predĺženú kultiváciu a mrazenie. Embryoscope sme nedali, lebo sledovať ich budú tak či tak a radila som sa ohľadne toho aj tu na MK a väčšina báb písala, že je to zbytočné, tak som sa nakoniec rozhodla, že ani ja si to nedám
Ahojte, mate niektora skusenost s otehotnenim pocas brani antibiotik u partnera? Dakujem.
@moooonca Ake vyšetrenia máš na mysli? Základné odbery, hormonálny profil a pod.?
@sosicka nie, ešte som doplácala za lieky a injekcie 420 eur, poplatok 120 eur za odbery a víkendové nadčasy (alebo čo to majú) a nerátam vyšetrenia pred tým. Najskôr som absolvovala zistenie priechodnosti vajcovodov, 3 x IUI, k tomu boli tiež nejakú lieky.
Ak to mám zrátať všetko spolu nás vyšlo asi 2300 eur a zatiaľ výsledok žiadny. Ale neprestávam veriť. Máme zmrazených 14 embryí.
@oliva001 my sme boli tiez na iui a neuspesne... mif voci spermiam stredne tazkeho stupna uz uspesbe na cas doliecene a aj tak sa nedari... zato chceme teraz riesit ivf, kym sa mi ta inunita opat nepokasle. Zdravi sme obaja a aj tak to nejde.... 10 dpo slabo pozitivny test uz rok a pol a potom ms.... ja ratam tak 1600 eur. Snad sa zmestime
Ahojte, tiez sme zacali chodit do GF, stimulujeme na IVF a dnes som si bola vybavit predoperacne a dr mi oznamila, ze mam zle vysledky mocu - zvysene biele krvinky. Moja dr nechce zahajit liecbu (v podstate to vraj nie je nic akutne), pretoze stimulujeme a nechce nic narusit. Musime skusit dalsi odber a uvidi sa. Ale ja sa obavam, ze vysledok bude rovnaky. Co si myslite, bude to pred IVF problem? Nezrusia mi odber folikulov? Cely cyklus bude v haji? Uz beriem 2 tyzdne injekcie a bolo by to skoda.
@oliva001
nezufaj, nas prve IVF stalo 3500E (lebo sme museli ist aj s PGD) a ani len 1 embryo...ani vklad sa nekonal. ideme skusit znova, uz sme zaplatili okolo 3000 zatial (geneticka sonda a injekcie), uvidime kolko budeme este doplacat a ci vobec aspon 1 embryo prezije vhodne na vklad :(
Babulky, ja idem teraz na OPU (GF bratislava), poradite niekto na co mam byt nachystana? Sestricka nas berie s muzom dnu, on viem co ide robit a potom odchadza .... a ja co? Vopred vdaka za kazdu radu 🙂
Dievčatá chcem sa spýtať ako to je s platením v GF ...Zajtra mám odber a či platím za zákroky zajtra, alebo potom všetko pri vklade. Ďakujem
Asi by bolo najlepšie zavolať priamo tam ale najprv skúšam MK

Baby taka (ne)prakticka otazka 😀
Ked je zena na punkcii, partner ide prec z centra? Ci si tam niekde cita? Zavolaju ho potom ku tej konzultacii s embryologom? To som pochopila ze sa deje este kym je zena na pozorovani po narkoze