Pipiny z Gyn - Fiv
Dievčatká, dovoľujem si otvoriť novú časť našej témy s rovnakým názvom a zároveň vás do nej pozvať 😉 .
Prajem príjemné diskutovanie a hlavne úspešné snažilkovanie 🙂 !
@sosicka Ahoj, no ja ti neporadím akurát len to, že oni povedia, kedy čo kolko si máš pichať🙂 neboj, oni dobre vedia čo robia 🙂 a ked, tak zavolaj, mne vždy ochotne odpovedali čo a ako, mne aj gonal to pero ukazovali-ako treba nastaviť, aj na prvú injekciu som išla, ukázali mi, potom už ja sama...dokonca mne sa stalo aj to, že po 1. kontrole som mala volať pre výsledky o pol tretej -piatok- a sestrička mi povedala, že dr. ešte konzultuje, že mi zavolajú naspäť...ha- bolo štvrť na 5 a stále nič, hovorím zabudli na mna :D tak som volala, a sestrička milo, že mám byť kludná, ešte pracujú, že nezabudli :D:D:D a potom pred 5 mi volala dr. a povedala další postup🙂)) takže oni povedia naozaj, čo, kedy a ako treba 🙂
@sosicka áno, predpíšu, pri každej kontrole sa ma pýtali, či mám ešte lieky...napr. mne zvyšovali dávku luverisu od piatku, a bola som na kontrole vo veľkonočný pondelok, takže na utorok som už nemala 2 ampulky iba jedno...a dr. hned išiel za sestričkou a dala mi...a v sobotu ked som čakala na kontrolu, tak dievčina ktorá čakala so mnou tiež hovorila, že nemá už na zajtra liek neviem aký brala, tak určite sa to vyriešilo, bud dajú, alebo dajú niečo iné...
@sosicka vzdy pichaj len to co Ti povedia, oni to vedia podla vysledkov odberu krvy. Ja som pichala puregon, diphereline, menopur uplne inak ako mi to bolo v protokole🙂 a nic som nemala tak ako v protokole, lebo vzdy sa menilo nieco🙂. Napr. Puregon som mala zacat pichat podla protokolu 4 den MC ale ja som zacala len 7 den koli krvácaniu. Drz sa, bude vsetko ok.
@katy1986
@vycky kocky dnes som pichla gonal, len trocha sa mi nejak posmykla ruka,tym, ze to bolo studene z chladnicky a nemala som tu ihlu nadoraz pod kozou, ale tym ako sa mi posmykla ruka, sa skoro vytiahla, ale nevytiahla.... nevytieklo nic, ale nevadi, ak nebola uplne na doraz?
A este jedna vec.... otvarala som nove pero gonalu, a pri nasadzani ihly to vobec neklikne, iba citim taky odpor,ze to uz viac nejde otocit. Pri predoslom pere ta ihla tak tukla a povolila,ked bola nasadena....
@sosicka nestresuj :D:D:D aj mne sa stalo, že nebola úplne celá ihla pod kožou, u mna to bolo hlavne na začiatku, kým som sa dostala do "švungu", ako držať a stláčať naraz :D:D:D a s tým otváraním, no mne pri nasadzovaní ihly neklikalo nič, aspon som nič "necítila, nepočula" že by kliklo....ked ti z toho normálne vyjde liek, tak neni problém 🙂🙂
Ahojte dievcata chcem sa opytat tie ktore mate s tym skusenosti od zaciatku stimulky som pribrala dokopy cca 5kg a od minuleho tyzdna co som zacala pouzivat progesteron lebo som po vklade som za tyzden nabrala 3kg. Stravujem sa rovnako. Normalne mi to nehde do hlavy.
Ja tiež priberám.
Ale mne veľmi vzrástla chuť do jedla, tým že užívam kyselinu listovú a B-komplex.
Baby ako čítam tak nie som jediná, ktorá priberá 🙂..Celá sa cítim taka veľká, nafúknutá.🙂..
Pri prvej kontrole mi na ultrazvuku povedala pani dr. že mám na jednej strane vela folikulov len su male tak mi potom po telephone povedali, nech pokračujem v puregone. Dnes som bola zas kontrole, ale na sono som bola zasa u inej dr. pýtala som sa či rastú, ona nato, že stale ich mam vela a velmi nerastu a na lavej strane mam dva maju cez 2cm. ale jej ze sa to zdá ako cysta!!!... Stalo sa Vám to niektorej?, úplne som z toho hotová, že čo mi povedia ked tam budem po obede volat.
Ahojte, potrebovala by som sa niečo opýtať doktorky ohľadom KET, zvyknú v GF BA doktori odpisovať na mail? Na konzultáciu sa čaká aj dva týždne.. máte prosím skúsenosti?
Ja som pocas stimulacie pribrala 2 kilá, ktoré som zhodila v den punkcie ( asi to bola len voda). Potom som zacala uzívat progesteron a od vtedy som pribrala zase 2 kilá :(. 7 den po ET som mala ako keby menstruacné krce ale od vtedy nic🙂. Dúfam, ze nepriberiem kazdy tyzden 2 kilá🙂😒
ahojte, baby prosím Vás chcem sa opýtať, keď mi včera dr. na konzultácii povedal, že dáme spraviť testy na repro-imuno v Ba, dávali ste si ešte dodatočne robiť ešte niečo? Týkajú sa tie výsledky aj hematky? A čo bunková imunológia, ževraj tú v ImunoVitale nerobia? Ďakujem 🙂
Baby, ak sa nám nahodov nepodary prve Ivf, tak kolko sa ma cakat na dalsí v gynfiv? V papieroch som videla 4-6 mesiacov ale sa mi zda vela. Ja som vedela o 3 mesiacoch. Dakujem za odpoved🙂.
@zaneta7 Repro imuno si urcite daj spravit v NR dalej si treba dat spravit hematologiu a stitnu zlazu. Veľa stastia. My teraz pauzujeme a pomalicky si riesim vsetko.... momentalne som mala liecbu u imunologa mi davali nejake injekcie veeeelmi bolestive 4 ks... a o 3 mesiace kontrola ze je to taka predpriprava na tu repro imuno.
Babu keď mrazia embryá.... koľkodňové ich dajú zamraziť? Hmeď po oplodnení, alebo až keď dosiahnu určitý stupeň vývoja?

@vycky nevies mi poradit prosim, ci je potom potrebne vyuzivat vsetkych 7 injekcii cetrotide (je to ako orgalutran), alebo mi oni urcia kolko si mam pichnut? V protokolo som mala, ze to mam pichat od 7.dc aj s luverisom, ake zatial mi to oddaluju a to som uz 10 dc