icon

Pipiny z Gyn - Fiv

katarinka77
28. mar 2009

Dievčatká, dovoľujem si otvoriť novú časť našej témy s rovnakým názvom a zároveň vás do nej pozvať 😉 .
Prajem príjemné diskutovanie a hlavne úspešné snažilkovanie 🙂 !

vycky
3. máj 2017

@lenttilka82 ja som bola na genetike v Budapesti a na hemato v Komárne. Inác v Nitre majú velmi dobrú hematologicku🙂. Akú genetiku potrebujes?
Andrológiu má velmi dobrú aj Gynfiv.

vycky
3. máj 2017

@lenttilka82 nevzdávam sa🙂, zajtra idem na konzultáciu do Gynfiv🙂, dávam vypoved v práci koli stresu🙂 a este som objednala vseliaké vitamíny🙂🙂.

Vies, preco sa nepodarilo?

katarinakatka57
3. máj 2017

Ahojte dievčatá, pridávam sa k Vám, ja som sa dnes dozvedela že ET nevyšiel, ale tak dostala som krámy už na 8. den po ET, testy biele, takže som s tým rátala...prvotné zrútenie, plač, a neviem čo dalej - to už mám za sebou...máme zamrazených 8 jednobunkových a 3 blastylocysty či ako sa to píše...Krámy mám ukážkové, aj teraz som dostala na 29 den, takže mi nič ani hormóny nerozhádžu, mám pravidelné ako hodinky :D Ideme do Ket, ja už chcem nasl. mesiac, chodím k Vondrákovej, a to viem, že sa tam lieky berú od 1 DC, takže by som mala mať krámy tesne okolo 1 júna, a sestrička ma objednala 29 mája, že to stíham...no tak dúfam....Ale priznám sa veľmi sa bojím, tak som sa tešila na ET, verila som že to vyjde, bola som optimisticky naladená, a o to bola moja bolesť väčšia a to sklamanie. Mám doma 6 ročného syna, to je moje jediné šťastie, aj tak to sklamanie bolo obrovské, 2 dni som preplakala...
Syna sme mali prirodzene, hádam 2 mesiace sme sa snažili a hned sa zadarilo...chcela som malý vekový rozdiel, ale tak muž chcel čakať s druhým...(stavali sme) a teraz, ked sme chceli, už to nešlo...veľmi skoro po 8 mesiacoch sme išli do centra, hoc aj môj gynekolog mi povedal, že nemala by som mať problém...že haha...najprv muž katastrofálny spermiogram....u mna výtery, všetko ok, amh či čo to je aj to som mala dobré, v živote som nemala gyn. ťažkosti....menšt. pravidelná..tak som išla na hycosy, a tam že oba vajcovody nepriechodné....tak hned v ten den sme papiere vypísali, o 3 týždne mi volali, že je schválená...stimulácia ok, mala som 15 vajok, z toho 14 zrelé, všetky sa oplodnili, 8 hned zmrazili a ostatné sa tiež všetky delili...1 vložili a ešte tri po ET zmrazili...tak som tak verila, že ked sú kvalitné, že sa ujme to jedno čo do mna vložili...a teraz sa bojím už, či ma poriadne vyšetrili, čím dalej čítam aj tu, tým viac diagnoz, hlavu mám ako balón. 2000 eur nás to vyšlo všetko (dali sme isci 12 napichúť),takže obrovské sklamanie...bojím sa, prečo sa neujalo to jedno...ked pojdeme na KET, normálne rozmýšlam, že dáme nie blast. vložiť, ale necháme teraz tie jednobunkové a už si dám vložiť 2. Mám 31 rokov, takže ani tak stará nie som... ako nevzdávam sa, ale bojím sa už...vyslovene dalších 2000 eur na celý kolotoč odpredu už nemáme, teda až tak do rezervy čiahať nemôžeme, bez peňazí zas ostať nemôžeme, čo ked sa niečo stane...tak aj preto sa bojím.....a este dúfam, že stíhame nasl. mesiac, hoc sestričke dôverujem, ked hovorila, že stíhame....

zuzankaa88
3. máj 2017

@katarinakatka57 ja si myslim ze mozes byt rada ze mate este tolko zamrazene a ze mate viac sanci..... ja som mala 1 ivf 3 vajka 2 embryjka ktore vlozili a bolo len biochemicke tehotenstvo,,,, takze pozitivne myslenie a prajem aby buduce ket vyslo 🙂

katarinakatka57
3. máj 2017

@zuzankaa88 dakujem.....hádam za pár dní ma to už prejde, ten neúspech je "dosť čerstvý" , normálne sa mi striedajú nálady, že najprv super, máme ešte dosť pokusov, a potom v druhej sekunde mi padajú slzy...

segab090
3. máj 2017

@katarinakatka57 uplne ta chapem. Tu istu zlu spravu som sa dozvedela aj ja vcera. Tiez som to oplakala. :'( Mas velku vyhodu ze mate tolko snehuliacikov. my uz nemame nic. Ba dokonca ani ziadne dietatko. Mala som len dve vajka a oplodnilo sa len jedno ktore mi aj vlozili. Taktiez som pozitivne myslela a verila ze to vyjde a nakoniec nic. Nevesaj hlavu oproti ostatnym si vo velkej vyhode a mas pred sebou vela pokusov a jeden z nich urcite vyjde. 😉 drzim palce

katarinakatka57
3. máj 2017

@segab090 dakujem pekne, si milá...veľmi ta obdivujem, psychicky verím, že toto je fakt náročné...uvedomujem si, že som vo "výhode" s tými mrazáčikmi, ale človek už fakt myslí na všeličo. Poviem ti tak, kamoška absolvovala IVF, mala 37, mala 6 vajkov, 4 zrelé, 2 sa oplodnili, a hned druhý den vložili. a jedno sa ujalo .má z toho krásneho 2 ročného syna..takže toto je hop alebo trop.....neviem osud, šťastie.....hádam za pár dní sa naladím zas pozitívne, nič iné mi neostáva...a idete na celé ivf teraz nanovo?

oliva001
3. máj 2017

Dievčatá, mám pocit ze sa nám to konečne podarilo. Nechcem sa tešiť predčasne, ale po prvý krát v živote vidím na mojom teste druhu čiarku 🙏

miminkavi
3. máj 2017

@oliva001 jeej krasna ciarka..❤ potichucky gratulujem 🙏 nech uz len pekne rastiete..a kolko si po et??ket??

oliva001
3. máj 2017

@miminkavi ďakujem, minulú stredu som bola na ket, vkladali mi dve blastocysty po pk

segab090
3. máj 2017

@katarinakatka57 ano my musime ist na novo od zaciatku to ma najviac mrzize ze nemame mraziacikov cize vsetko od znova. Bude to nase druhe ivf. No davame si chvilu pauzu. Vraj odstup ma byt minimalne 3mes. a aj po financ. Stranke to nie je sranda. Ved vies. Cize mi najskor august september

segab090
3. máj 2017

@oliva001 jeeej krasna druha ciarocka. Blahozelam nech to vyjde 😉

oliva001
3. máj 2017

@segab090 dakujem

katarinakatka57
4. máj 2017

@segab090 och po finančnej stránke ani nehovor...my sme rátali že nás to vyjde okolo 1500 eur, no vyšlo nás to spolu okolo 2000, a teraz ešte + ket....máme novostavbu, takže fasádu, oplotenie veru neviem kedy budeme mať takto...a predtým vitamíny, hycosy, ono sa to nezdá, ale veľmi sa to nabalí....
@oliva001 jéééj úprimne gratulujem 🙂 toto je na veľmi dobrej ceste 🙂 veľmi sa teším, aj ja sa chystám na KET, tiež si chcem vložiť 2 už....mala si aj jednobunkové či len blastocysty zamrazené? ja som zostala trošku v pomykove včera, som si tu písala s rybkaa - ona išla tiež na KET a 5 pokus jej vyšiel....lebo ja mám zamrazené 8 jednobunkových a 3 blast. po PK. chcem si dať vložiť blastocysty, ale sa ma pýtala, že prečo som nedala všetky na PK. a mala teda pravdu, teraz tak rozmýšlam, nás sa ani nepýtali ani nič, my sme si dali len zamrazenie a chceli sme PK. a ked som druhý den volala, tak mi povedali, že 8 hned zamrazili atd....ja som bola spokojná, som sa s tým ani nezaoberala...ale teraz mi dala normálne chrobáka do hlavy, že mi mohli toto povedať, že je taká možnosť, no možnože by som všetky dáme na PK, kebyže viem...muž hovorí že to je už neuveriteľné ako kombinujem, že tak hádam vedia, čo tam robia a prečo robia.....no len vieš, ked dáš zato také nehorázne peniaze, tak zas trošku čakám, že mi povedia všetky možnosti....a na nete som si zistovala len základné informácie o PK, a tak, zas od rána do večera som nesedela na nete, že čo a ako sa robí celý postup....jednak ma aj dosť deprimovalo, ked vo fórach to niekomu nevyšlo a tak...napr. aj teraz pri KET som si toho dosť prečítala, a teda že sú tam aké menšie šance atd. a vidíš, tebe ako pekne to vyšlo 🙂 preto zas extra nechcem blúdiť po internete, ale človek potom si vyčíta, že toto a toto mohol ešte spraviť a tak...

oliva001
4. máj 2017

@katarinakatka57 ahoj, ďakujem veľmi pekne
Zatiaľ sa nechcem veľmi vytešovať, aby som to nezakrikla. Ja som mala povodne oplodnenych 18 embryi, 6 dali na pk a 12 prvojadier zmrazili. Embryolog mi povedal, ze je to štandardný postup a po rozmrazeni sa lepšie darí prvojadram (navyše ich potom môžu ešte týžden sledovať, blastocysty už nie). Vkladali mi najskôr 1 blastocystu, ktorá sa neuchytili a na 8 den po et sám dostala menzes - test úplne bieli, krv 0. Pred ket som dala rozvrátiť zase 6 prvojadier a dali ich do embryoscopu na týžden. Potom mi dve vložili. Po každej pk mi ešte zmrazili 2 blastocysty. Pri konzultácii pred ket mi lekár povedal ze vždy dáva väčšiu šancu rozmrazenym prvojadram, ktoré sa dodatočne sledujú na Pk.

oliva001
4. máj 2017

@katarinakatka57 no dokelu, teraz pozerám aké hrúbky som podrobila. Pardon 😏

cucica
4. máj 2017

Ano, je to pravda, je lepsie ked sa mrazia prvojadra.

katarinakatka57
4. máj 2017

@oliva001
@cucica dakujem dievčatá, takže muž mal pravdu, že už moc kombinujem, a mám menej čítať internet :D:D:D

@oliva001 my si môžme ruky podať, no ja som na 9 den po ET dostala krámy....ale fíha, to až tak veľa rozmrazujú (som si myslela že po 2), ja som si myslela že super kolko pokusov na KET máme, a asi nie potom....no ale priznám sa, PK sme už nechceli dať na rozmrazené....no však uvidíme čo nám povedia...

mom311
4. máj 2017

@katarinakatka57 nam vysiel az 4vklad (1ET a 3KET). Rozmrazovali nam najprv prvojadra,ale nie 6 naraz. Vzdy rozmrazili 1slamku, v ktorej boli bud 2 alebo 3 a podla toho kolko rozmrazovanie prezilo,tak rozmrazili este jednu slamku. Pri poslednom pokuse mi teda nakoniec vkladali 3,lebo z prvej prezilo len 1 a z druhej obidve. Ja som nechcela,aby ich opatovne zamrazovali a ani PK sme uz nedavali. Vkladali mi 3 prvojadra a mame z toho 1 2,5rocneho sibala.

katarinakatka57
4. máj 2017

@mom311 dakujem pekne 🙂 dobre sa čítajú takéto pozitívne správy 🙂

lenttilka82
5. máj 2017

@vycky zatial neviem preco sa nepodarilo, termin v car mam az o 2tyzdne tak uvidim, ci mi nieco k tomu povedia. Zatial sme sa objednali na imunologiu do nitry, uvidim, ci mi v car odporucia aj genetiku. Kukala som, ze aj priamo v gynfive robia tu genetiku, len neviem, ci dost kompletnu.
Tebe co dalej odporucili v gynfive? Bolo to prve ivf? Drzim palce 💪

lenttilka82
5. máj 2017

@vicky tu vypoved mam aj ja v plane, treba byt v klude, to je zaklad 😉

vycky
5. máj 2017

@lenttilka82 pani doktorka mi povedala, ze som mala dost vajícok, len boli slabe.Predpísali mi dhea na posilnenie vajícok,imunity a ze vraj je dobra aj na trombofilny stav a v amerike a v rakusku to pouzivaju a maju velmi dobre vysledky.Zajtra ideme do Rakuska pre lieky🙂. 😀🙏

katarinakatka57
9. máj 2017

Baby, prosím viete mi povedať, ako prebieha KET? Konkrétne myslím skôr na tie formality, ide totiž o to, že sestrička ked mi volala kvôli neg. krvi z ET, tak som jej povedala, že další mesiac chceme ísť na KET. ja mám menšt. ako hodinky presné, to viem, že pri KET treba brať lieky od 1 DC. a ona mi dala termín na konz. až 29 mája, takže možno o den dva dostanem aj tú menštruáciu....tak som sa jej pýtala, že či to stíhame potom, a ona že áno....chodím na nitry, sú tam super sestričky, ale normálne mám pochybnosti, či to stíham...že či mi dr. hned vypíše lieky, alebo ako...aj som tam chcela dnes zavolať ešte raz si to upresniť, ale nechcem zas vyzerať ako stresmenka, viem, že aj sestrička robí, čo sa dá, lebo sú fakt milé....a viem aj to, že teda neni som jediná....len ten postup by ma zaujímal...

leelloo
9. máj 2017

@vycky dhea na trombofilny stav? to ti ktora dr povedala? mne dhea pomohla na amh, ale urcite nie na trombofilny stav, na to pomozu len lieky od hematologa

mom311
9. máj 2017

@katarinakatka57 ak menstruaciu nedostanete skor,tak to urcite stihnete,lebo recept na lieky dostanete hned. Maximalne vas mozno prehliadne lekarka a vysvetli vam davkovanie a kedy prist na kontrolu slznice a ze treba opat potvrdenie od notara pred vkladom. U nas sa este pytala,ci by sme zvazili aj vklad 3 a to bolo vsetko. Je to skor rozhovor a vysvetlenie a este v ten den mozete zacat brat lieky.

katarinakatka57
9. máj 2017

Baby nakoniec som to nevydržala, a volala som tam...tak som oveľa kludnejšia, lebo sestrička mu upokojila, že to stíham, že aj ked dostanem o 1 den či 2 menšt. skôr, že nestane sa nič, ak presne na 1 DC nebudem užívať lieky...tak som kludnejšia....
Ináč baby ako som čítala rôzne fórumy tu, tak som prišla k názoru, že k úspešnému pozitívnemu testu treba v konečnom dôsledku veľkú dávku šťastia (jasné, ak vyslovene nie sú konk.zdrav. problémy)....a skúšať, skúšať a skúšať....a plus jasné peniaze, lebo bez toho to skúšanie nejde...
Baby chcem sa ešte spýtať, že čo je vaša taká "psychohygiena" ? Ja som doma na predlženej rod. dovolenke, syn bude od septembra školák, a ja som sa tak upýnala na to, že bude sa to druhé dieťa podarí, že ja neviem čo so sebou....najviac by mi pomohla robota-brigáda, aby som nebola v kuse doma, lebo potom len rozmýšlam, čo prečo ako.....a jasné, že aj o peniazoch to je.....len to je tiež také, že svokrovci daleko, rodičia ešte pracujú, som bola rada, že ked som chodila na kontroly počas IVF, tak som si to ako tak vedela zadeliť s mamou a otcom aby syna zaniesli do škôlky....ale už takto to dalej nemôže ísť, mám pocit, že sa zbláznim....muž stojí pri mne, nehovorím, ale on to berie ináč...on chcel veľmi dom, takže on zatial druhé ani nechcel, že však potom do nového domu...tak som čakala, postavili sme, a zrazu to druhé dieťa nešlo...ked vysvitlo že prirodzene ani nebude, tak nehovorím, bez jedného slova súhlasil s umelým, hoc tie peniaze teda rozhodne chýbajú (ináč by išli na okolie domu)...aj to viem, že to robí kvôli mne, že keby je to len na nom, viem, že by bol spokojný aj s 1 dieťaťom...a rozum mi hovorí, že mám byť aj ja spokojná, že mám dobrého manžela, krásne dieťa - a neskôr určite aj robota sa nájde, a vyrieši sa to, - ale vnútri stále mám pocit že mi to druhé dieťa nesmierne chýba, že mi to "niečo" chýba....viem, že aj tu ste bezdetné, že aj o to jedno musíte takto bojovať, že môžem byť rada, že ešte mám mrazáčikov, ale neviem ženy.....je mi veľmi tažko, ked vidím syna, ako sa hrá v škôlke s mladšími súrodencami svojich rovesníkov, a potom sa ma pýta, že on prečo nemá bračeka alebo sestričku....ked sa ma v obchode pýtajú, kedy bude druhé, a normálne alergická som na to, ked synovi hovoria, že však povedz maminke a ockovi že chceš bračeka....a potom jasné syn to hovorí doma, a ja čo mu na to mám povedať...že bude raz? a čo ked nebude....ani to mu nechcem povedať že nebude....ach jaj....no, toť môj výlev na dnes :D:D:D

katarinakatka57
9. máj 2017

@mom311 dakujem, už som aj vyššie písala, už som oveľa kludnejšia 🙂

mom311
9. máj 2017

@katarinakatka57 no my inu moznost uz ani mat nebudeme ako mat len 1 a vsetkym vysvetlovat,ze surodenec nebude. Ja som po porode prisla o maternicu a bolo rozhodnute. A pozeram sa na to tak,ze som rada,ze maly neostal polosirota a ja tu s nim mozem byt. Viac neriesim. Nie je a ani nebude jediny jedinacik na svete.

vycky
9. máj 2017

@leelloo ja som precítala vyskumy z a Ameriky, UK a Austrálie, pretoze tam sa pouzíva dávno. DHEA sa nepouzíva iba koli AMH ale má pozitívní vplyv aj na iné veci ako: srdcovocievny systém, prevencia rakoviny, posilnenie imunity, prevencia proti rakoviny, depresia, starnutie a mnoho dalsích. Aj pani doktorka mi povedala, ze mi bude pomáhat aj na moje krvné problémy.