icon

Pipiny z Gyn - Fiv

katarinka77
28. mar 2009

Dievčatká, dovoľujem si otvoriť novú časť našej témy s rovnakým názvom a zároveň vás do nej pozvať 😉 .
Prajem príjemné diskutovanie a hlavne úspešné snažilkovanie 🙂 !

djera
23. jún 2017

Dakujem za odpoved. to ISCI nezahrna nahodou ked idem na IVF? lebo ja nie velmi rozumiem timto pojmom... a potom ked by som chcela to ISCI tak, kazde oplodnene vajicko platime zvlast?

janulka257
24. jún 2017

@katarinakatka57 držím palčeky, mňa KET čaká v ďalšom cykle

janulka257
24. jún 2017

@djera ICSI znamená to, že vezmú spermiu, strčia ju do vajíčka a čakajú, či sa oplodní... toto sa platí. To, čo sa neplatí je to, že by tvoje vajíčka a partnerove spermie zmiešali. Že sa oplodnia vlastne prirodzene. ICSI je vraj istejšie a doporučujú ho najmä, ak je menej vajok. My sme mali 6 a z toho 6 zrelých ale len 3 embryjka.

janulka_1
24. jún 2017

@djera ked si ptvoris cennik tak tam mas napisanu skalu, napr 1-3 vajicok xy€, 4-6 vajicok xy€ a atd atd. Ale da sa aj, ze napr 6 nechas oplodnit cez isci a ostatne spontanne nez pomoci. My sme si takto dali

michaella86
24. jún 2017

Dievcata, prosim, je tu nejaka, ktora mala hodnotu hormonov nizsko pod normou a IVF vyslo? Som od vcera stale v slzach, bez nadeje 😢

janulka257
24. jún 2017

@michaella86 poznám 49 ročnú pani, ktorá mala hormóny už na hranici prechodu a majú po IVF dcérku

janulka257
24. jún 2017

@michaella86 nádej je vždy... keď sa ti chce plakať a uľaví sa ti, poplač si... uvidíš, bude dobre... ❤ naozaj.. ja tiež som mala všelijaké stavy, len sa tomu netreba poddať.

leelloo
24. jún 2017

@michaella86 vsetko sa da zvládnuť, len sa netreba nechat zlomiť. Preto existuje IVF 🙂 ja som mala velmi nízke AMH, vysoke FSH, vraj take maju ženy pred prechodom a nakoniec som otehu prirodzene. Hlavu hore a vela síl 🙂

katarinakatka57
24. jún 2017

@janulka257 dakujem....no poviem, že dnes som 7 deň, a ja hlúpa som si urobila test. nie z ranného moču. a bolo tam veľké nič. takže na striedačku plačem, potom mám nádej že to bolo predsalen skoro, lebo na ket na krv sa chodí až na 14. den. no hovorím, normálne nervy mám.

katarinakatka57
24. jún 2017

Baby ináč neviete náhodou, prečo sa na krv po KET chodí až na 14 den? kvôli čomu?

janulka257
24. jún 2017

@katarinakatka57 netráp sa, to vôbec nič neznamená naozaj.... Často sa stáva že aj keď sa ide na krv na ten 10. deň je pozitívna a tehotenský test z moču stále negatívny. Už si asi ďalšie testy nerob, zbytočne by si bola v strese. Vonku je krásne, spravte si pekný víkend. Hlavne buď v kľude, oddychuj, netráp sa. Bude dobre uvidíš 🙂

janulka257
24. jún 2017

@katarinakatka57 neviem na isto, ale myslím si že kvôli tomu, že transfer sa robí v skoršej fáze cyklu ako prvý ET...

katarinakatka57
24. jún 2017

@janulka257 Rozum mi hovorí všetko to, čo si napísala :D:D:D:D ale tak bez srandy teraz, všetky tu vieme aké to je...ale tak som bola rozladená už od včera poviem pravdu, bola som som v škôlke, mali takú akciu, a pomáhala som tam pripraviť všetko....ale tam jasné kopa mamičiek, a ked sa ma behom 1 hodiny 3 stihli opýtať, kedy bude druhé, a na čo čakáme, tak som so smiechom povedala, že na túto otázku som už alergická, som to otočila na vtip, ale vo vnútri ma to teda bolelo....a ide mi to hovoriť taká, ktorá vždy vyhlasovala, že ona teda bude mať 1 dieťa, hla nejako sa zadarilo aj druhé, ani nevie ako, a hovorila, že už ani nevie, ako sa majú chrániť, nieže bude tretie....bože a my tu dáme tisícky pomaly eur, aby to druhé aspon bolo.....neviem, dolahla na mna tá obrovská nespravodlivosť, nielen voči mne, ale voči všetkým ženám, že fakt je to tak, niekto nechce a má, a niekto chce - a nemá. a na otázku prečo neni odpoved.

janulka257
24. jún 2017

@katarinakatka57 úplne ti rozumiem... my zatiaľ detičky nemáme a ja som zas alergická na otázky typu, či už som tehotná, kedy budeme mať, či už sa podarilo a či som skôr na kariéru a podobne... :D alebo keci typu nech si adoptujeme, že sú plné domovy opustených detí...
A tiež stretávam ženy, na ktoré muž trenky hodí a ani nevedia ako a hneď sú tehotné. A niekto by veľmi chcel, a iné chodia aj 5.krát na UPT... zvláštny je ten svet...
Je to nespravodlivé a nefér... Odpoveď na to nie je. A veci ako "všetko sa deje pre niečo" alebo "teraz ti to nevyšlo, tak teraz tehotná nemáš byť, má to byť inokedy"... neviem, ale pre mňa útechou nie sú.

katarinakatka57
24. jún 2017

@janulka257 presne.....a viem pochopiť aj tie tvoje posledné vety....a človek ktorý toto nezažil, ani to nepochopí. vôbec. málo ludí vie toto o nás, že sem chodíme, sestra má tiež 1, a aj ona aj moja mama mi hovoria, že prečo mi nestačí jedno. no nestačí. uvedomujem si, že veľa aj tu báb bojuje aj o to jedno, že ja ho vlastne mám, a mala som ho prirodzene skoro na 1. šup, ale to neznamená že to druhé nechýba. cítim to, čo bezdetná cíti, ked vidí mamičku s dieťatkom, ja cítim to, ked vidím súrodencov, a ked vidím môjho syna (6 rokov), ako sa hrá s mladšími....a o tom ani nehovorím, ked vidím tie malinké detičky v kočíkoch - a to teda zažívam denno denne ked chodím pre syna do škôlky. mala som obdobie ked mi bolo veľmi ťazko, že som pre neho chodila veľmi skoro do škôlky, aby som sa s ostatnými maminkami ani nestretávala, jednoducho ten pohlad či na tehotné či na kočíky mi nerobil dobre. a jasné že vždy som dostala otázku a vy čo? neplánujete? kedy bude druhé?
kamoška tiež má 2 ročného z umelého, oni sa snažili asi 5 rokov, ale im umelé vyšlo na 1.krát. a teraz zas začína boj o to druhé dieťa, lebo čo mali ket tak to 2x nevyšlo. a sa im tiež každý čuduje, že má byť spokojná s 1, a ona tiež hovorí, že chce dalšie, prečo by mala byť spokojná s 1. a ona si toho teda tiež užila, kým sa snažili o to prvé, však vieš, kedy bude, prečo neni....a kedže bývame na dedine, takže to šuškanie "určite nemôžu mať"....a najmä tie hnusné staré tetule, ako fakt s prepáčením za výraz čo som na ne použila, ale raz jej dokonca povedali, že má pribrať (jednoducho je chudšej postavy), a potom sa zadarí - ako škodorastne jasné jej to hovorili...ako nemala som slov....

djera
24. jún 2017

@janulka257
@katarinakatka57
Ako vas tu citam, presne moj zivot... vy kedy budete mat dieta? este nie si tehotna?
preco este nemate? nechcete dieta? naco chodite do ginfiv? pockajte kym sa to stane samo, aj ked mate problém, to sa vyriesi... potom tie: mate este cas, ne ponahlajte sa... neznasam tie veci... hlavne ked to je z rodiny :( :(

mlenna15
26. jún 2017

Baby ahojte dnes som bola na prvej folikulometrii v 7deň cyklu a mám až 25folikulov !!:(3-7mm)
Picham si Menopur a Cetrotide, len sa bojím že keď ich je tak veľa aby vlastne mohli dozriet. Máte niektorá takéto skúsenosti ?Dozreli vám vajíčka správne aj keď je ich tak veľa ?

sofia1
26. jún 2017

@mlenna15 ja som mala 39 a z toho 28 sa oplodnilo

marculka51
26. jún 2017

Dievčatá ako ste sa citili po vklade??

janulka_1
26. jún 2017

@marculka51 to by aj mna zaujimalo, ja som mala vcera vklad - ET

mlenna15
26. jún 2017

@sofia1 ahoj 28 oplodnenych to je pekná úroda 🙂a podarilo sa ti otehotnieť ?

marculka51
26. jún 2017

@janulka_1 ja som mala este v sobotu a vložili mi dve tak som zvedavá či s toho niečo bude..

janulka257
26. jún 2017

@katarinakatka57
@djera
a tak, je to naša vec a vec našich partnerov a hotovo. Keď chce niekto mudrovať, nech si obuje naše topánky 🙂
bolo mi ťažko ale optimizmus ma stále neopúšťa. uvidíte baby, dobre bude. Bude aj druhé bábo, alebo to prvé sa podarí konečne 🙂
Držím palce a dajte vedieť ako sa vám darí 🙂

janulka257
26. jún 2017

@mlenna15
neboj, určite budeš mať aj zrelé vajíčka. Len si dávaj pozor, keby si mala bolesti alebo by sa ti moc brucho zväčšilo alebo horšie dýchalo, aby si nemala hyperstimulačný syndróm.

janulka257
26. jún 2017

@marculka51 bolesti môžu byť, aj špinenie... držím palčeky!

sticker
marculka51
26. jún 2017

@janulka257 dakujem toto som potrebovala..

sticker
sofia1
26. jún 2017

@mlenna15 ano cakame baby😊👍

marculka51
26. jún 2017

@sofia1 a smiem sa spýtať či sa podarilo na prvý krát??

sofia1
26. jún 2017

@marculka51 ano hned na prvy x.

marculka51
26. jún 2017

@sofia1 tak to je super.. 😉 😉