icon

Pipiny z Gyn - Fiv

katarinka77
28. mar 2009

Dievčatká, dovoľujem si otvoriť novú časť našej témy s rovnakým názvom a zároveň vás do nej pozvať 😉 .
Prajem príjemné diskutovanie a hlavne úspešné snažilkovanie 🙂 !

sonelka
26. sep 2017

@misela103 presne toto som napísala harbulákovi:
Dobrý deň,
rozhodla som sa Vám napísať aké sú moje pocity z Gyn Fivu ako takého.... Alebo to môžem nazvať Mojím príbehom v Gyn Five...
Prvú konzultáciu sme absolvovali v Nitre s doktorkou Stenovou v decembri minulého roka. Bola som plná nádeje a očakávania... Nasledovali vyšetrenia rôzneho druhu, ale to Vy všetko dobre poznáte... Potom stimulácia a nasledovne odber vajíčok ....
Po odobratí vajíčok mi oznámili, že som mala len 2 vajíčka. Slušne som sa spýtala, prečo tak málo, som len obyčajný hlúpy človek, bola som zvedavá... Doktorka prišla za mnou takým štýlom, že prečo som taká rozhorčená, že len 2. Tak som jej povedala, že sa len pýtam. Ona na to, že mi injekcie nereagovali na stimuláciu tak, ako predpokladala. Moja otázka: Tak na čo som chodila každý druhý, alebo každý tretí deň na sono, na ktorom mi kontrolovali folikuly??? To tam nevideli??? Ale dobre, zobrala som to.
Potom prišiel vklad, vkladali mi 2 embryá 5 bunkové. Embryológ mi povedal, že by mali byť párnopočetné, nevadí, dúfala som, že aj tak bude všetko fajn.
Po vklade som si mala vkladať progesteron. Moja reakcia na tieto lieky nebola dobrá. Začalo sa štípanie a svrbenie v pošve, a dokonca pluzgiere okolo.Nemohla som sa sama seba dotknúť, ani umyť. Tak som volala na Hot linku, no tá bola vypnutá. Tak som volala na rôzne tel. čísla, presne nevedeli čo s tým, kázali mi tablety zapíjať. Chodila som do práce ako pod vplyvom alkoholu, ale čo človek neurobí, len aby bolo všetko OK.
Kontrola HCG mi tehotenstvo nepotvrdila, hodnota bola najskôr 13 a po pár dňoch klesla na minimum.. Oznámila mi to sestrička telefonicky, asi ako každej žene .
Ja sa pýtam, to mi moja ošetrujúca lekárka, ktorá ma mala na starosti ani nepovie, že prečo toto všetko???Zobrali ste nemalé peniaze a nikto sa k ničomu nevyjadrí??? Že dovi - dopo??? Moja alergická reakcia na progesterom nebola na mieste, čo ak mi táto reakcia zničila šancu na tehotenstvo???
IVF sa nepodarilo, nie preto som nahnevaná, nepodarilo sa to nespočetnému množstvu žien, ale pre to, aký máte prístup k ženám, nikto sa k ničomu nevyjadruje, a to si žiadna žena z nás nezaslúži, už len preto, že IVF je citlivá téma.

misela103
26. sep 2017

No paráda a teba mala na starosti dr. Stenová? lebo mna ano pri 1 ivf a pri 2 ivf harbulo lebo ona nebola cca 2 masiace... Ona je taka zvlastna a presne aj mne ona vyhovorila repro imuno v NR... ale aspon mi mi vsetko vyzdy vysvetlila aj mi odpovedala na otazky nie ako harbulo... tuto temu co sa GF tyka je uz asi zbytocne rozoberat si myslim... Ja som rada ze som urobila rozhodnutie take ako som urobila.

katvic
26. sep 2017

@sonelka velmi ma mrzi co si si zazila. Podla mna nikto by sa takto nemal citit u lekara. Som z toho smutna a stve ma to - podla mna by z ich strany stacilo zacat viac a jasnejsie komunikovat a s citom zaroven. Drzim ti velmi palce!

misela103
26. sep 2017

Akoze dievcata som riadne nastvana a sklamana zaroven. Prave idem od svojej gyndy a co mi oznamila? No ze dovera nepreplaca nic do Cr neuveritelne hlavne ze si platim zdravotne poistenie... Museli by sme si platit vsetko uplne ze vsetko sami ☹ tak teraz uz fakt neviem co robit... Je to otras

ana1012
26. sep 2017

@misela103 to vážne? Ja mam tiež Dôveru, chystáme sa do Brna. Tak ja som fakt zvedavá!

misela103
26. sep 2017

@ana1012 no je to tak na 100% do konca sept sa da zmenit poistovna ale poistencom budes az od noveho roka a ine napr ani vszp moc nepreplati

rogiii
Odpoveď bola odstránená
misela103
26. sep 2017

@ana1012 toto je len dalsie pod kolena pre zeny ktore maju problem ostat tehotne ... Lebo nejaky dr z Ba vam napise ze nesuhlasi s liecbou v CR. Poton je aj otras ze niektora poistovna preplaca a zrovna dovera nie... Neuveritelne ... Keby to viem aspon skor tak menim poistovnu ale takto? Si mam nexat vziat posledny pokus a este mi to poist ani nepreplati? No uzasne... To radsej pojdem do GF na 3 ivf a potom ako samoplatkyna do brna ... Strasne nieco

ana1012
26. sep 2017

@misela103 no ja to skúsim aj tak,.. Kamoške tiež ten Petrenko napísal, že ivf v Čechách neodporúča, alebo také niečo, ale poisťovňa jej to preplatila aj tak, ale ona ma VšZP.. Tak uvidíme...

zaneta7
26. sep 2017

@rogiii skus skupinu vitaminy, lieky a ine doplnky, tam by si mohla nieco posunut a aj predat

rogiii
Odpoveď bola odstránená
misela103
26. sep 2017

@ana1012 vszp preplati ale dovera nie... Ale daj vediet kedy idete?

mom311
26. sep 2017

@rogiii lieky od vas odkupi gynfiv. Nie lekaren,ale priamo oni. Treba sa opytat na recepcii lebo sestricky.

rogiii
Odpoveď bola odstránená
mom311
26. sep 2017

@rogiii no v nitre neviem ako to je,ale v BA urcite odkupovali

rogiii
Odpoveď bola odstránená
zaneta7
26. sep 2017

@mom311 niekedy sa dalo, pytala som sa sestricky minule a uz to nieje mozne

ana1012
26. sep 2017

@misela103 no niekedy v decembri by sme chceli, ešte čakám na papiere z Brna, doktor ma tento týždeň ešte dovolenku, tak dúfam, že budúci týždeň to pošlú

mom311
26. sep 2017

@zaneta7 aha tak to je pre mna nova informacia. Ospravedlnujem sa za milnu info. @rogiii

misela103
26. sep 2017

@ana1012 a co spravis ak ti dovera nepreplati?

zaneta7
26. sep 2017

@rogiii https://www.modrykonik.sk/group/6841/ je to sukromna skupina, musis poziadat o prijatie

misela103
26. sep 2017

@ana1012 takze vy ste uz boli na konzultaciu? A v reprofite ci kde?

mom311
26. sep 2017

mYlnu info. Boze tak sa hanbim za tu hrubku. 😳😱

rogiii
Odpoveď bola odstránená
ana1012
26. sep 2017

@misela103 áno, boli sme v Unice... Nechcem chváliť, aby som nebola opäť sklamaná, ale prístup je sto a jedno oproti gyn-fiv... Úplne všetko nám vysvetlil, ešte sa tak divil, prečo mi nezmenili stimulku, keď to nam prvýkrát nevyšlo... Tak uvidíme co bude ☺️

zaneta7
26. sep 2017

@rogiii
@mom311
Neni zac 🙂 ...skoda, ze to uz neberu, aj nejake peniazky naspat by sa hodili, tiez som bola v soku, ked mi sestricka povedala, ze to uz neni mozne, lebo tu som citala, ze volakedy sa to dalo

ana1012
26. sep 2017

@misela103
Dúfam, že preplatí 😁... Netuším, čo by sme spravili, bola by to riadna pálka... Keď som tak cca počítala, tak málo by to vyjsť cca 3000eur, čo je dosť...

ana1012
26. sep 2017

@misela103 ale počítala som tam cca lieky plnú sumu, PK, MACS +PICSI, AH, ICSI, a zmrazenie, a tých 28000, čo tu na svk sa preplaca

katusikkk
26. sep 2017

Baby citam len posledne prispevky.Dovera nepreplaca umele??😲

mkatkam
26. sep 2017

@misela103 ahoj ešte sa dá meniť poisťovňa do konca septembra.ale neviem v akej to máš fáze,tu žiadosť.