Pipiny z Gyn - Fiv
Dievčatká, dovoľujem si otvoriť novú časť našej témy s rovnakým názvom a zároveň vás do nej pozvať 😉 .
Prajem príjemné diskutovanie a hlavne úspešné snažilkovanie 🙂 !
@misela103 skús stránku Slovenky a IVF v Reprofite, Brno. Skúsenosti? , tam sú baby čo išli cez dôveru a preplatila to.... Revízny Dr Petrenko im síce napísal, že ČR neschvaľuje, ale poisťovňa to aj tak preplatila, myslím, že ti budú vediet poradiť aj postup, ako sa žiadosti podávajú 😘Veľa štastia ❤️
@mkatkam ahoj ano viem ze sa da ja stale len cakam na papiere z gf cize este neriesim nic... rozmyslam ze sivdam ten posledny pokus v gf ako plateny a potom ako samoplatca do brna... Neviem ... Nexcem zato menit poistovnu... Jedna baba mi na inom forume tu na MK pisala ze jej napr dovera preplatila takmer 1000e... @ana1012
@ria294 ahoj dakujem za radu tu stranku sledujem aj vcera mi jedna ba ze dovera im preplatila cca 1000e tak potom neviem kde je pravda alebo niekomu preplati a niekomu nie?? 😨 lebo zas ist tam na posledny pikus stym ze mi to nepreati poistovna... Ci ? Ked mi to poistovna neschvali tak proste idem ako samoplatca ale posledny pokus mi este ostane? Alebo ako to je?
@ria294 neviem ci vacsina ale tieto statistiky ti vedia poskytnut. Pripadne sa pytaj na uspesnost u parov, ktore su na tom podobne ako vy - to ti tiez vedia povedat. Aj v inych centrach. Za mna: mam 39, nepriechodne vajcovody + rozne autoimunitne ochorenia, moj muz ma tiez zle spg 🙈 Chodila som k doktorke behunovej, aj ked teda v procese som sa stretla s kazdym.
@misela103 ak ti poisťovňa nepreplatí ČR , tak si platíš sama, ale pokus tu na SK ti zostava. Neviem akú máte diagnózu a možno by stalo za pokus soft stimulka. Nemusí ťa za každú cenu niekto tlačiť do silnej stimulky. Ak by ti to náhodou nepreplatili, tak skús sa skontaktovať e-mailom napr s Brnom, popíš čo ste už podstúpili, akú mate diagnózu a či by pre vas nebol vhodnejší soft. Síce si ho budeš platit sama, lebo poisťovňa toto nepreplatí, ale stojí to podstatne menej.
@misela103 😘 Prajem veľa štastia a pozitívne myslenie, je velmi dôležité 😘 Všetko dobre dopadne ❤️ Pre výpis z karty som si bola asi za dva dni, len taký výpis aký som dostala .....moja gyn z toho vôbec nevyčítala akú som mala stimulku, aké lieky atď, bola z toho zhrozená... a aj z toho, že niektoré papiere sa vôbec nezhodovali ....ešte že ja som si vždy všetko pýtala hneď, fotila si to , alebo som volala sestričkam do NR, ktoré mi výsledky diktovali telefonicky.
@ria294 No super to ked si budem musiet behat vsetko znova ma asi picne... no dobre si robila vidis mna take ani nenapadlo... a isto by to ani nebolo mozne ... ja som ani jeden výsledok nevidela... takze tak... no ved ideme predsa do toho brna tak uvidíme ze co ako. Ďakujem krasne za pekné slova 🙂
Tak nakoniec ideme do Reprogenesis Brno uz mame aj termin 🙂
Ahojte dievcata, potrebujem poradit. V pondelok som bola na odbere vajicok. Odobrali mi 26 vajicok, ale povedali mi, ze mi nedaju embrya uz v tomto mesiaci, pretoze sa boja, ze tym, ze som mala tolko vajicok, tak by som mohla dostat tekutinu do dutiny brusnej. to mi povedala sestricka aj lekarka. Povedali, ze musim pockat 2 menstruacie. Pricom sestricka vedela uz z posledneho vysetrenia, ze mam vela vajicok. Mam taky pocit, ze chcu na mne rizovat. Myslite, ze sa to naozaj nedalo vlozit uz teraz, a oni ma klamu, alebo naozaj im na mne zalezi? Dakujem
@borka31282 ja som mala 24 a vkladali hned. Necakala som. Akurat mi po odbere dali 2infuzie a musela som veeela pit. Asi je to individualne,ale opytala by som sa na to ak sa vam to nezda.
@mom311 povedali mi, ze hranica je 25 a ja mam 26 vajicok. Vraj preto nemozem ist hned, tak som sa spytala ci buducu menstruaciu, a oni ze nie, lebo vraj musim vyplavit z tela hormony - 5l vody kazdy den 2 tyzdne, lenze pri dalsej stimulacii ich zasa budem musiet prijimat, ved ma musia pripravit na to ze mi vlozia embryo, alebo nie? Tak som si pozrela kedy budem mat priblizne 2 menstruaciu a isla som sa zaregistrovat - na 6 novembra, to mi povedali, preco tak skoro sa hlasim na termin konzultacie, ved mam cas, tak som sa spytala, ci mi rezervuju miesto, ked im budem volat o mesiac, alebo mi povedia co mi povedali v juli, ze termin je koncom augusta, ze nie som jedina co ma problem. Tak potom mi dali ten termin. Neviem, prestava sa mi to pacit, su tam divne praktiky s tym vsetkym. Len verim, ze niekto nad nimi je vacsi a nad vsetkym nemaju moc, ze je tam este Boh.
@borka31282 pri KET vklade sa uz nepichaju take mnozstva hormonov. Tesa nepisa sa uz nic. Beru sa tabletky na sliznicu maternice,ale poznam pripady,ked ani to nebrali,lebo odmietli.
@mom311 to som nevedela. Vies moj manzel ma zly spg, ale dali sme oplodnit cez injekciu 12 vajicok a potom zvysok prirodzene, a mame umelo 7 a prirodzene 2 spolu 9 embryi. Vies mi povedat, aky to ma priebeh to KET. Co ma caka, ak mozes. Dakujem
@borka31282 nepamatam si od ktoreho dna cyklu zacnes brat tie lieky a potom prides na prvu kontrolu UTZ rano,ci sliznica rastie a mozno este max na 1 a podla toho naplanuju vklad. Zvykne byt od 15 az do 18 dna cyklu. Neviem ako zamrazovali,ci prvojadra alebo az po PK,ale budu rozmrazovat a niekto si este dava PK. Den pred vkladom mi volal embryolog okolo 16,ze kolko sa rozmrazilo a povedia ti o kolkej rano je vklad. Potom si zacnes vkladat este tablety do posvy a na 14.den sa ide na krv.
@borka31282 pocuvala by som v tomto lekara. Teda neviem, ako by v tomto na tebe "ryzovali". Ved pre nich je tiez najviac uspesne oplodnenie, z toho sa hodnoti ich vykon ... drzim palce nech to dobre dopadne, to mate super tolko embryjok 🙂
@borka31282 jaj a ten boh tam urcite je nad vsetkym 🙂 lebo mozes robit cokolvek, aj doktori, a na koniec ti to aj tak na 100 percent nikto nezaruci ...
@lucia262 minulý týždeň v stredu. Stimuluje sa len 2 týždne? Ja som myslela ze dlhšie. Nám ešte dal jeden papier na IUI keby sa nepodarilo teraz lebo úspešnosť je len 10-15%. Pri najhoršom pôjdeme na ivf. Ale zatiaľ skúsime to IUI. Lebo my sme zdraví len to nejak neide. A ešte tento týždeň som sa dozvedela ze kolegyna je zase tehotná ona si povie ze bude vtedy a hneď je už čaká 3. Nechápem to.... Držím palce 😊
Ahojte dievcata potrebujem poradit chceme odísť z gin fivu ale mame tam zamrazene semeno a teraz som tam volala nech ho rozmrazia a vyleju a tam mi povedali ze potrebujem papier z overenym podpisom neviete my povedat aky papier??
Baby koľko ste mali Hcg po Kete ?

@oliva001 nenadávam na nich, že sa nezadarilo , som naštvaná za všetko to klamstvo, zlú liečbu , neľudsky prístup Harbulaka , jeho aroganciu . Píšem z vlastnej skúsenosti , u mňa ku vkladu ani neprišlo , tak sa zadariť ani nemohlo....nikto netvrdí, že nemajú úspešnosť , len keby niekto poznal ,ktoré ženy otehotneli, tak ver, že by drvivá väčšina boli mladšie ako 35 rokov bez väčších zdravotných problémov....kde sú tie, ktoré majú naozaj väčšie zdravotne problémy a vyšší vek?? V Brne je uplne iný prístup , v prvom rade ľudskosť a nie každú nútia do silnej stimulky , kde platíš neskutočne peniaze len za lieky....a nehovoriac o tom akú úspešnosť majú tam aj so zahraničnými pacientkami a neporovnateľne ceny oproti SK centrám. GF na čele s Harbukakom ma sklamal na celej čiare a za tuto moju skúsenosť znášam následky už vyšše roka a moje telo sa po zdravotnej stránke stále nemôže spamätať . Niekedy ľudsky prístup je viac ako odbornosť doktorov,psychika je vtedy mocná čarodejka, ale pre GF to určite neplatí !!!