icon

Pipiny z Gyn - Fiv

katarinka77
28. mar 2009

Dievčatká, dovoľujem si otvoriť novú časť našej témy s rovnakým názvom a zároveň vás do nej pozvať 😉 .
Prajem príjemné diskutovanie a hlavne úspešné snažilkovanie 🙂 !

zuzancek22
29. aug 2011

@misi76 a aj ti meškala mrcha po injekciách?

bibi11
29. aug 2011

@zuzancek22 ja som bola 29.7. na konzultácii (vtedy bola aj prvá injekcia diphereline) a 5.8. a 8.8. som si robila predoperačné. Toho piateho som bola u mojej všeobecnej doktorky kvôli odberom krvi a moču. No a 8.8. som bola u internistky na EKG, len tam som mohla ísť až s výsledkymi z krvi, tak preto som to nevybavila za jeden deň. Ja som si to dala na piatok a pondelok a mala som hned aj predĺžený víkend🙂 Takže kompletné výsledky som mala 10.8.

bibi11
29. aug 2011

@zuzancek22 No pred pol hodinkou mi volali z gynfivu, že z 20 vajíčok sa 17 oplodnilo🙂 Napichli všetky tou injekciou ICSI, lebo manžel mal spermijky B-čkové a išli do strán...A zajtra idem na vklad🙂 Tam aj hned zaplatíme ICSI injekciu a mrazenie zvyšných embrií. A že budem len ležkať🙂))))

bibi11
29. aug 2011

@tinasc z tých 20 sa oplodnilo 17, zajtra idem na vklad, tak som zvedavá ako to dopadne🙂

zuzancek22
29. aug 2011

@bibi11 krása, tak budem moc držať pršteky nech vyberú to najkvalitnejšie a o 14 dní budeš písať krásnu správičku že si tehotná

bibi11
29. aug 2011

@zuzancek22 Dúfam, že sa nám to obom podarí🙂 A vlastne dúfam, že sa topodarí všetkým snažilkám 🙂

misi76
29. aug 2011

@zuzancek22 pri 1.IVF som vybrala 14 inj. decapeptylu a mrchy nikde, tak som išla do centra, tam zobrali krv a spravili sono, usúdili, že sliznica je malá a tak som ďalej stimulovala a mala som 23 vajok. Pri 2.a3.IVF už to bolo v pohode.

tinasc
29. aug 2011

@bibi11 tak super, dúfam, že sa ti uchytia 🙂

bibi11
29. aug 2011

@tinasc Dúfame aj my🙂 Uvidíme🙂

elienocka
30. aug 2011

prajem vam vala stastia vsetkym.bibi gratulujem k tolkym vajkam.

wewulka
30. aug 2011

@pici aj mne uz dorazila 🙂 ale dnes ma z nej pekne boli brucho esteze som doma 😒

zuzancek22
30. aug 2011

@bibi11
@misi76
@pici potrebujem radu, aké striekačky a ihli ste si kupovali?

nelly3
30. aug 2011

@zuzancek22
ja som na diphereline mala tie oranzove ihly - tenke, ved to sa picha podkozne a na fostimon injekcie som mala tie hrube cierne - to sa picha do svalu 🙂

misi76
30. aug 2011

@zuzancek22 ja som si ako podkožné kupovala striekačky s ihlami pre diabetikov - diphereline a do svalu čierne a tuším ružové sú hrubé na zmiešavanie, ale ja som Fostimon nemala, len Menopur do riťky

zuzancek22
30. aug 2011

@misi76 ja mam tiež diphereline podkožu a menopur do svalu, ale prečo do svalu ked na letáku je do brucha? môžem to pichať aj do brucha,alebo je lepšie do riťky?
a ešte, čo sa týka tých striekačiek s ihlami pre diabetikov, tam je ta ihla fixne, ako si si naberala ten diphereline zarobený diphereline s ampulky?

pici
30. aug 2011

@zuzancek22 striekacky 2ml, a ihli zlte tenke kratke na podkozne pichanie, tak si pytaj v lekarni, a jednu ciernu hrubu na pichanie do svalu, s tou som natahovala a miesala roztoky :D

zuzancek22
30. aug 2011

@pici u nas v lekárni asi robia motáci, som jej vysvetlila čo potrebujem ako to budem miešať dala mi síce akési tenké ihli sú oranžové ale sú podla mna dlhé

tinasc
30. aug 2011

a kde si si vyberala lieky? lebo ak by si vyberala priamo tam v lekárni v poliklinike, kde je Gyn fiv, tak oni presne vedia aké ihly a striekačky treba dať... ja som to tiež nevedela a poprosila som tú magistru, aby mi hneď všetko k tomu dala ako sa patrí...

misi76
30. aug 2011

@zuzancek22 ja som menopur pichala do svalu, nikdy do brucha, vždy mi to tak kázali a nikdy som si to na letáku nevšimla, či sa to môže pichať aj pod kožu. A cez tie diabetické ihly som si diphereline aj naťahovala i keď sa to tak nemá. Lebo u nás v lekárni nemali tie krátke podkožné.
Ale skús tak ako ti pici radí.

zuzancek22
30. aug 2011

@misi76 moja a to si si sama pichala dozadku?

silviami
30. aug 2011

@zuzancek22 ahoj, ja tiež teraz pichám diphereline, zarábam ružovou, takou hrubou, 4cm, a potom to mením na tú krátku, žltú, 25mm, tak mi to dali v GF, a tá ide do brucha celá

zuzancek22
30. aug 2011

@silviami tá žltá krátka ma aký priemer? bo ja mam akési 0,5x25 a sú oranžové

silviami
30. aug 2011

@zuzancek22 na injekcii je napísané:

BD Microlance 3
25G 1 - Nr.18
0,5 x 25 mm
REF 300400

a v podstate je naozaj skôr oranžová, tak možno to je tá istá

misi76
30. aug 2011

@zuzancek22 no ja som taký trošku odvážlivec, tak som si to pichala sama, manžel mi odpadá pri pohľade na inj. a k lekárovi sa mi nechcelo cez celé mesto chodiť, tak som si ranný rituál s injekciami spravila vždy sama, okrem dní, keď som išla do GF na kontrolu, tam som poprosila sestričky. A nič strašné sa mi nestalo.

zuzancek22
30. aug 2011

@silviami ale mne sa tá ihla zdá dlhá, ja som proste strááááášny sralo na injekcie.

zuzancek22
30. aug 2011

@misi76 tak klobúk dole, a to musíš byť asi aj riadne ohybná, ked si si to pichla do zadku sama, normálne ťa obdivujem, lebo ja mam švagrinú čo mi môže pichať injekcie, a vie to fakt dobre, že ma to ani nebolí, ale ked bude mať nočnú tak to asi budeme s drahým musieť zvládnuť sami. 😀

silviami
30. aug 2011

@zuzancek22 ja som si bola dať prvú pichnúť do GF, lebo predtým dávali iné, tie už boli zarobené, tak som nevedela, ako zarábať, a bola som strašne prekvapená, že to vôbec nebolí, a zistila som, že niekedy trocha štípe, keď dám veľa dezinfekcie a nestihne uschnúť, tak držím palce

zuzancek22
30. aug 2011

@silviami dik, kolký deň si ? a čo budeš pichať potom k tomu?

silviami
30. aug 2011

@zuzancek22 teraz čakám na menzes, už by mal dnes - zajtra doraziť a podľa kontroly v 2. deň cyklu rozhodnú, čo budem pichať ďalej, tak uvidíme,

zuzancek22
30. aug 2011

@silviami a to ešte nevieš čo si budeš pichať, ja už viem teda neviem koľko a viem že menopur asi začnem 225 jednotiek.