icon

Pocity po inseminácii

mina2415
30. mar 2018

Ahojte aké ste mali pocity po inseminacii A kedy ste zistili že vám to vyslo?? Dakujem

nikky1511
19. apr 2018

@meadow1 dakujem 🙂

meadow1
20. apr 2018

@zdenka67 zvracanie mi ako súčasť pms nepripadá teda aspoň ja bežne nezvraciam tak to vyzerá nádejne ☺️ čo už, musíte vydržať. Ja som už bola zúfalá keď sa nám nedarilo, že stále musím na niečo čakať, no ono to pokračuje ďalej 😀 treba čakať na krv, na prvý ultrazvuk, ak na ňom ešte vidno iba gestačný vak tak na to či sa tam ukáže nabudúce aj embryjko, potom či bude na ďalšej kontrole všetko v poriadku a tak ďalej a tak ďalej 😀 držím v pondelok palce nech je krv pozitívna

zdenka67
20. apr 2018

@meadow1 ja práveže zvraciam aj pri ms, takže neviem zrovna či je to dobre, ale ten "výtok" či čo to bolo už prešiel (včera som mala ešte slabulinko ráno) tak stále to beriem nádejne, nič by mi nevadilo, len tá hlava mi ide prasknúť už 3. Deň, aspoň veľa spím no 😂😂😂 uvidíme 😉 ďakujem za podporu

matula19399
26. apr 2018

ahojte stalo sa vam nieco podobne? po inseminacii na 14 den odber krvy koli hcg - vysledok negativny - meskanie menstruacie 5 dni a potom krvacanie , tehu testy som si ani nerobila lebo asi zbytocna nadej ...uzivala som duphaston ale zrejme sa to neudrzalo 😔. len ci ste nemali podobnu skusenost a ostali ste aj tak tehotne?? dakujem

kikuska9935
3. máj 2018

Ahojte 🙂 tak, pridávam sa ku vam aj ja.... nakolko sa snazime s manzelom uz 3 roky a nevychadza to ( v minulosti som mala 2 x LSK - cysta + priechodnost vajcovodov, 1 x konizácia krcka), zacali sme od 19.03.2018 chodit do gyn fiv do NR. musim podotknut že mam anovulacne cykly... hned ako ma doktorka vysetrila, zistila, ze mam ovu - zazrakom, tak mi hned pichli pregnyl, mali sme byt s muzom spolu, no nevyslo to, MS prisla,. Tak som v apríli bola 3 x za sebou na krv a na sono, ovu nikde. teraz mam pockat kym MS príde a od 5. do 9. dňa mam brat tabletky FEMARA (skoro ma slak trafil ked som sa docitala, v pribalovom letáciku, ze to je na karciom prsnika :D ) , ale ked to mam brat, tak asi doktorka vie preco. potom mam ist 12. den na krv a na sono a podla toho mi daju termin na IUI . potom mam brat este Ovitrelle ci co :D. ake mate skusenosti?

nikky1511
12. júl 2018

pekny den som 13 den po iui a dnes o 17:00 mi vysiel tento test myslite ze sa mozem tesit?

meadow1
12. júl 2018

@nikky1511 gratulujem, určite áno a keď to teda ešte ani nie sú dva týždne od IUI a test ukazuje 2-3, tak to budú možno aj dvojičky 😊

kecalkova
22. aug 2018

Kočky, píšete, že ste sa dozvedeli skôr,že sa to podarilo...mne doktorka povedala, že až na 16deň mám spraviť test...

meadow1
23. aug 2018

@kecalkova v každom centre môžu mať svoje štandardy kedy robiť tehotenský test. V mojom to bolo 14. deň po IUI, ale robila som jeden 10.deň či ešte bude čiarka z ovitrellu, ale nebola. Tak som skúsila ďalší 12.deň a už bol náznak, no ešte to nebolo také jednoznačné. Na ten 14.deň to už bolo viditeľné, ale možno u niekoho iného komu sa pomalšie zvyšuje hcg by to ešte bol len duch, tak asi len pre istotu kážu neskôr, aby si ho nevyhodnotila nesprávne a nevysadila si sama priskoro lieky. Kľudne sprav aj skôr test ak chceš, ale za definitívny výsledok by som brala test robený v deň, ktorý ti nakázali.

kecalkova
23. aug 2018

@meadow1 Diki za info. Tak ja neberiem žiadne lieky ...len kyselinu listovú.

lavender21
23. aug 2018

@kecalkova mne vraveli aby som si spravila na 17. deň a mala som slabulinkú druhú čiarku...

kecalkova
23. aug 2018

@lavender21 aha...ale brala si nejaké lieky po IUI?

lavender21
23. aug 2018

@kecalkova brala som utrogestan. Začala som asi deň po IUI a potom až do nejakého 13.týždňa...

meadow1
23. aug 2018

@kecalkova aj ja som brala utrogestan

kecalkova
23. aug 2018

A to je zlé, že ja nemám brať nič? A keď ste brali utrogestan, tak sa to podarilo? Prečo mi to nevypísala doktorka? 😷😵😶

lavender21
23. aug 2018

@kecalkova u mňa bola prvá IUI úspešná... Väčšinou baby čo písali tak takmer každá mala Utrogestan, alebo Duphaston, naozaj neviem prečo ti nič nedali. Bola si prvýkrát? A v centre, alebo u gynekologičky?

ruzicccka
23. aug 2018

Baby a utrogestan
Pomaha len aby sa babo udrzalo ak to nahodov vyslo alebo dopomaha aby to vyslo ?

anickadusicka13
23. aug 2018

Boze, to znie strasne, som myslela, ze inseminuju len chudata kravy, ale ze sa niekto da inseminovat dobrovolne ??? des...

meadow1
24. aug 2018

@anickadusicka13 chudera...

meadow1
24. aug 2018

@ruzicccka myslím, že iba dopomáha na udržanie, ale neviem to určite. Ja som mávala už pred menštruáciou špinenie aj niekoľko dní a mne povedali že aj preto mi ho dávajú, že žlté teliesko produkuje málo progesteronu a preto špiním.

kecalkova
24. aug 2018

@lavender21 Ahoj, ja som bola na prvom IUI, normálne v Gyncare.... žiadne lieky mi nedali, akurát sa ma pýtali na prvom vyšetrení u nich, či zvyknem mať problém s menštruáciou...a ja, že mešká max 2-3 dni.... a keď som v strese, tak týždeň, ale že inak nič také. Tak neviem, som sklamaná no :(

kecalkova
24. aug 2018

Tak baby, toto som našla:
Utrogestan sa môže podávať ženám s nižšou produkciou prirodzeného progesterónu, ktoré trpia predmenštruačným syndrómom a poruchami menštruačného cyklu (nepravidelná menštruácia, abnormálne ovulácie).

Preparát môže byť podávaný aj ženám pri hormonálnej terapii menopauzy ako doplnok k estrogénu. Liek sa ďalej používa proti bolesti prsníkov, nezápalovému ochoreniu prsníkov alebo proti krvácaniu. Prípravok sa podáva aj na udržanie tehotenstva. Nie je však liekom voľby pri všetkých typoch spontánnych predčasných pôrodov, predovšetkým nie pri abortoch (potratoch), ktoré sú spôsobené genetickými komplikáciami (viac ako 50%).

meadow1
24. aug 2018

@kecalkova tak možno usúdili, že ti ho netreba, ale ja by som si ho pýtala ak by ti to náhodou nevyšlo teraz, ale držím palce nech to vyjde na prvý šup. Ale teda to som ja že by som si hneď sama naordinovala a žiadala 🙂

kecalkova
24. aug 2018

@meadow1 Len aby to neboli zbytočne vyhodené peniaze za to, že mi nenaordinovali tie lieky....ale však uvidím. Teraz som na PN, kolegyňa vravela, že sú na mňa nasratí.... smola, prvoradé je to, aby sme boli traja...robota počká ;)

meadow1
24. aug 2018

@kecalkova tak tak, robota počká, toto je dôležitejšie... trochu pošomrú, ale nakoniec sa zariadia aj bez teba. Ja som po IUI chodila do práce, ale hneď ako som mala pozitívny test tak som sa začala šetriť a pri prvej návšteve ma gynekológ vypísal na PN. Naspäť ma potom už nenahanal po prvom trimestri tak už to dobojujem na PN až do konca 🙂 a mysli pozitívne, koľko dní si po IUI? Kedy máš robiť test?

lavender21
24. aug 2018

@kecalkova asi naozaj usúdili že ti ho netreba a skúsia to bez toho 🙂 držím silno prsty aby ti to vyšlo... ja som chodila normálne do práce až do šiesteho mesiaca asi, potom som to prestala zvládať tak som bola PN.

kecalkova
24. aug 2018

@meadow1 Tak IUI mi robili 22.8., číslo 22 je moje šťastné číslo, dátum narodenia 22,10., dátum svadby 22.10, dátum narodiek brata a prababky 22.9..... tak snáď ma 22 nesklame :p Tak že na 16.deň si mám spraviť test...no ja robím v závode, sedím až v autobuse cestou domov.. ísť na wc, napiť sa.... no nestíhaš, treba robiť.... 30°C sme mali v hale, všetci dostali prestávku, nám nedali, lebo my sme "nestíhali" prácu, alebo čo... celý čas stojím, lietam, dvíham ťažké krabice, ťahám ťažký roller... neriskujem...
Diki, si zlatá.... tak ja väčšinou spím, ťahá ma to na spanie, oddychujem....

kecalkova
24. aug 2018

@lavender21 No dúfam ;) Ďakujem pekne. No aj ja som mala v pláne, ale u nás chcú prepustiť 100 ľudí, teraz sú nasratí na mňa, že som sa vypísala na PN, deň pred IUI mi zomrela babka...tak už druhý deň (v deň IUI) ma ťahali do práce....a ja, že neviem, kedy prídem....ci pána, tu nemôžeš pochovať nikoho, ani smútiť, plánovať bábo ani nehovorím, len robiť a vyrábať.... šibnutá fabrika....

lavender21
24. aug 2018

@kecalkova taķ pokiaľ máš takú prácu, tak to je jasné... Ja som to mala v práci úplne vpohode, dlho sa to dalo zvládnuť. Len tiež som potom nevládala byť tak dlho na nohách... Teraz druhé tehotenstvo pre istotu polovicu preležím :-/ keďže prvé bolo bez komplikácií myslela som že aj druhé bude, no mýlila som sa...

pauli_s
7. júl 2022

@anickadusicka13 a ty čo si za tela?