Pomohli vám v CAR otehotnieť i napriek PCO?
Prosím Vás pomohli vám otehotnieť v car centrách aj s PCO ? Chystáme sa konkrétne do NR
Ale zaujíma ma hlavne či niekomu niekde takto pomohli
Ďakujem
Áno pomohli. Ja pcos, manžel výsledky ukážkové. Podstúpila som IVF a zadarilo sa na prvýkrát a akurát ťahám 27tt. 🙂
@rurutiax ivf sa platí prosím ?
Nepomohli mi v CAR s PCOS, absolvovala som 5x IVF. Otehotnela som prirodzene nasledne potom, asi po dvoch mesiacoch od posledneho vkladu. Tiez som uzivala Inofolic a vitaminy. Este ti poradim skus ovulacny test zo slin, potvrdil mi to aj gynekolog ze to funguje velmi presne (v pripade ze nemas absolutne ovulaciu nikdy tak neviem). Mne ten test pomohol lebo bezne ovulacne testy z mocu som mala kvoli PCOS pozitivne aj tyzden a ten zo slin bol iba cca 12 hodin pozitivny a vtedy nam to vyslo.
@duppka13 a čo je to ivf ?
Ovulacny si ale mám kedy robiť ? To každý deň?
Prvé 3 cykly IVF prepláca poisťovňa, ale doplnkové služby k IVF si musí človek zaplatiť zo svojho.
@rurutiax a to je koľko ?
Tu si o tom precitaj
https://www.modrykonik.sk/snazime-sa/ivf/
IVF (tiež In Vitro Fertilizácia) je metóda asistovanej reprodukcie, kedy dochádza k mimotelovému oplodneniu vajíčka. Úspech IVF je podmienený:
získaním zrelých vajíčok z vaječníkov ženy
oplodnením vajíčka spermiami in vitro, čiže mimo tela ženy a následná kultivácia (rast) embrya
transferom (prenosom) embrya do vnútorných rodidiel ženy
S pco pomôžu, ved veľakrát sa pco podarí otehotnieť aj bez car. Nam to trvalo bez čohokoľvek 4roky (?4-5?). Pri pco pomáhajú lekári celkom dobre, sestre stačilo pár mesiacov nejaké lieky brat...
Nečakaj zázrak za mesiac...
My sme boli v centre v Banskej Bystrici, platili sme cca 2600e ale dala som si lepšie lieky a metódy, ktoré poisťovňa nepreplácala. Počítam to už komplet so všetkým. Tiež mám PCOS, bez liekov nemám ani menštruáciu.
Ovulacny test si treba robit v case predpokladanej ovulacie, aby si vedela kedy si plodna, avsak u zien s PCOS casto ovulacia nebyva podla “tabuliek” na trebars ten 14 den cyklu tak najprv treba spoznat svoj cyklus a zistit ci vobec ovulujes (pri PCOS casto ani ovulacia nebyva alebo byva nepravidelna. S tym ti pomoze gynekolog alwbo ovulacny test. Bez ovulacie prirodzene neotehotnies.
@duppka13 ja viem že bez nej nie
Za to má zaujima ako mám zistiť či vôbec ovuláciu mám .
Tak smer gynekológ. Pýtaš sa na CAR, ale nevieš ani čo je IVF a ani to či máš vôbec ovuláciu a ani nevieš ako zistiť či ju vôbec máš. Takéto základne veci by si mala vedieť. Veď si aspoň takéto základy naštuduj, internet je toho plný.
@rurutiax pýtam veď na to je otázka
Gynekológ mi povedal len že mám ísť do car
Nič viac okolo toho
A čo by si viac chcela? Ty chceš byť tehotná, nie tvoj gynekológ, musíš si o tom zistiť všetko sama. Asistovaná reprodukcia už nie je obor tvojho gynekológa. Veď, keď chcem mať bábo, tak sa snažím zistiť si o tom čo najviac, hľadať problémy, riešenia, spôsoby, zaujímať sa o svoj zdravotný stav. Ja keby si tieto veci nenaštudujem a neriešim, tak teraz by som mohla len snívať o tehotenstve. Mne tiež nikto nič nepovedal.
@rurutiax ok nemusíš teda odpovedať 🙂
@lucy3080 hlavne neklesat na duchu, mam kamaratku ktora to skusala desat rokov cez umele a nakoniec sa zadarilo.. za mna je to akoze too much, ja som si povedala ze po posledne zamrazene embryo ideme skusat a dost, ale ona je dokazom ze aj ked to niekedy dlho trva tak to ide ;)
autorka, ja ti popravde najprv odporucam zmenit gynekologa.. oni su schopni ti urobit folikulometriu, zistit ci tu ovulaciu mas, v akych dnoch priblizne, predpisat injekcie a napichnut ta tesne pred ovulaciou aby sa vajicko uvolnilo ako ma. takisto nech si tvoj chlap da urobit kompletny spermiogram, ak je totalne v poriadku neutekaj hned do CAR. Ale naozaj zmen gynekologa,pretoze ten tvoj ocividne berie pracu ako biznis nie poslanie.. a to je smutne.. ten moj sa mi naozaj venoval a urobil vsetko co mohol vo svojej kompetencii a hlavne za co si nechavaju v CAR platit.. ZMEN HNED GYNEKOLOGA, Zisti si kto je dobry vo vasom meste, a chod tam s tym ze chcete otehotniet a ako ti s tym najprv on vie pomoct. u nas by to mozno aj vyslo prirodzene ak by chlap nemal capate spermie, my sme jednoducho na umele museli ist hlavne kvoli nemu, ale gynekolog pre mna ako zenu urobil maximum a docielil to ze som mala ovulaciu ako hodinky a folikul ako maku .
@dzanuella ja som sa na to pýtala už viacerých
Povedali mi že sa na to nespecializuju
Jeden áno ale treba mu za sedenie platiť 50€ a to je dosť .
V car budeme platiť 20€ za spermiogram
Sme objednaný o mesiac .
Do teraz sme nemali problémy ale žiadnu ovuláciu nemám
Tým pádom neviem otehotnieť
A za to sme sa rozhodli ísť do caru.
Ja už dieťa mám
Ale vtedy pco nebolo . A mám ho s manželom čiže
Je dosť pravdepodobné že kôli pco a bez ovulácie to nejde bez pomoci

@beatta7 ano presne tak, v tom vidím aj tento úspech, že som im tam vďaka prístupu verila od prvého momentu, ze to robia dobre a každú vec co povedali, som bez váhania podstúpila