icon

Predgenetické vyšetrenie embryí PGT A

28. okt 2023

Ak ste podstupili, aky vysledok vysiel? Co si o tom myslite? Isli by ste do embryotransferu bez vysetrenia genetiky?

kikinesska
28. okt 2023

My sme si dali urobit aj napriek tomu ze nemame v rodine ziadne vazne ochorenia ani postihnutia. Mali sme 4 embria a jedno z nich nam vyslo ze ma geneticku vadu, ostatne 3 v poriadku 🙂

martaatram
29. okt 2023

Urcite by som sla 🙏🏻predtym 10 vkladov v inom centre a nic (v5 tt potrat 2xbiochemicke ) druhe centrum 3 odoslané na genetiku a 3 sa vratili v poriadku momentalne tehotna 🙏🏻🙏🏻🍀🍀

autor
29. okt 2023

@kikinesska Aka geneticka vyda sa zistila? Neboli ste z toho nervozni?

kikinesska
30. okt 2023

Vobec nie, ved tie zvysne su v poriadku takze sme sa potesili ze sme eliminovali nejake poskodene ktore by sa ajtak neuchytili, chybal jeden chromozon

ameli221
5. nov 2023

@martaatram ahoj, chcela by som sa opýtať, či pri ďalšom ivf v inom centre ste napriklad mali aj iný protokol, iné lieky, či okrem pgt bolo ešte niečo inak. Mam za sebou 6.vklad a zatiaľ ani tuk, vždy krásne embrya a neuhniezdia sa. Teda premýšľam nad tým, či niečo nerobiť ináč.

martaatram
5. nov 2023

@ameli221 v minulom centre napriklaf vzdy mi vysadili stadapiryn (anopiryn)a nechali len clexan ... sla som vzdy s 12-13 mm sliznicou na daky19-20 den cyklu ... teraz v tomto som sla s ledva 8mm sliznicou lebo na 2 cyklu mi dali letrozol co som predtym nemala nikdy a ten sposobil ze mi nerastla sliznica tak som sa bala 🙈potom pichla ovitrele .. a podla mna najdolezitejsie bolo ze mi nechali aj fraxik aj stadapirin lebo dr mi povedala ze to su lieky ktore sa maju spolu brat 🤷‍♀️ale co ma najviac potesilo ze hned pri prvom vklade som videla ze buudu mat snahu skusat ine ak by toto nevyslo kedze som mala este 8embryi ...ale nastastie vyslo a verim ze dobojujeme ❤️🙏🏻🍀

ameli221
5. nov 2023

@martaatram držím palce veľmi

martaatram
5. nov 2023

@ameli221 ďakujeme krasne napodobne 🥰

martaatram
11. mar 2024

@ameli221 ahojky tak ako pokracujete ?

ameli221
13. mar 2024

@martaatram ahoj moja. Ďakujem, že si si na mna spomenula. Mám za sebou zle dni. Skúsili sme naše posledné, 7.embryjko. To sa po 1.krat chytilo, všetko vyzeralo krásne, neuveriteľná radosť a v 8tt diagnóza zamlcany potrat. Som 4 dni po revízií maternice. Zbieram psychické a fyzické sily do 3.IVF, kde si už určite dáme aj genetiku. A príbehy, ako tvoj, že po 10 neúspešných vkladoch, ste dokázali v ďalšom cykle vyprodukovať genetický zdravé embryjka a bábo, mi dodávajú nádej, že aj u nás to tak bude. Lebo strašné sa bojím, že my to nedokážeme, keď sme zatiaľ vyprodukovali len 7 zlých embryi. Ďakujem za tvoj príbeh, lebo fakt si na teba denno denne spomeniem a dáva mu to nádej, že aj u nás to dobre dopadne 🙏

martaatram
13. mar 2024

@ameli221 moja zlata nevzdavaj sa 🙏🏻viem lahko sa to povie .. ale ked najdes silu ist do dalsieho ivf a date si genetiku budes vediet na com ste .. ak by nedajboze genetika vysla zle budete to vediet a rozhodnete sa ako dalej ..ja si tak vravim ze tych 10 co sme mali bez genetiky asi neboli vhodne ..spermie sa obnovuju a mozno preto nam v dalsom ivf genetika dopadla dobre a ktovie zvysne 6 nemusia byt ,,spravne,,ktore nemame otestovane…mne to strasne pomohlo po psychickej stranke ze sme genetiku dali …aj tak vklady platis 350€ a tak cca stoji aj vysetrenie embryjka …velmi ti drzim palce

ameli221
13. mar 2024

@martaatram ďakujem veľmi pekne za všetku podporu🙏