icon

Priberanie počas IVF

33tehulka33
22. jan 2026

Ahojte cca 2roky beriem duphaston a euthyrox. V septembri som brala pred iui letrozol , ovitrellea potom progestinelle a november-januar sme boli na ivf cize injekcie ako prolutex. Lieky estrofem, progestinelle, anopyrin…za prvý rok som pribrala cca 10kg a teraz od augusta / septembra 2025 dalších 8kg . Mali ste to tiez tak ? Priberal ste ? Citim sa ako nafúknuty balón. Co robit ? Ivf nevyšlo ale kilá ostavaju a pribúdajú este mam 2 embria ale co cyklus tak to 3kg navyše. Z jedla to nieje !!

Strana
z2
michaela329
22. jan 2026

@33tehulka33 áno, išlo to hore. A to ja teda jem zdravo a športujem. Dobrá správa je, že po kompletnom vysadení liečby to išlo dole. Dokonca ani v tehotenstve som nejako radikálne nepribrala - 12 kg.

stellarstar
22. jan 2026
@33tehulka33

@stellarstar nie nič ak mam recept tiez platom som vo svajciarsku tu je iny system . Mesačne platím krankenkase 290chf ale nepreplatia mi nič ivf tu vôbec neriešia tu je to na osobnom záujme. Až v tehotenstve od 7tyzdna to ide s poistky

@33tehulka33 a do DE či AT nemôžete?

33tehulka33
autor
22. jan 2026
@stellarstar

@33tehulka33 a do DE či AT nemôžete?

@stellarstar to by bolo rovnako ako na sk samoplatca

anonym_b3080e
22. jan 2026

Ja som za 7 rokov liecby mala stale rovnaku hmotnost (+-1,5 kg) a po porode islo dole vsetko prakticky okamzite. A to som teda uzivala kadeco. Mozno je to aj tym, ze som sa snazila este viac v tomto case zdravo zit, chodila som na rozne zenske cvicenia, proste urobit vsetko aby to vyslo. Skus sa mozno trosku uberat tymto smerom a rozmyslat nad tym aj takto celkovo. A rozhodne by som sa pokusila neist do pripadneho tehotenstva s velkou nadvahou, moze to priniest problemy.

michaela329
22. jan 2026
@anonym_b3080e

Ja som za 7 rokov liecby mala stale rovnaku hmotnost (+-1,5 kg) a po porode islo dole vsetko prakticky okamzite. A to som teda uzivala kadeco. Mozno je to aj tym, ze som sa snazila este viac v tomto case zdravo zit, chodila som na rozne zenske cvicenia, proste urobit vsetko aby to vyslo. Skus sa mozno trosku uberat tymto smerom a rozmyslat nad tym aj takto celkovo. A rozhodne by som sa pokusila neist do pripadneho tehotenstva s velkou nadvahou, moze to priniest problemy.

@anonym_b3080e mala si šťastie. Nie sme každá rovnaká. Ja celý svoj dospelý život zdravo jem, mám robené jedálničky, chodievam do fitka, mesačne som mávala 100 km v teréne odbehane (aj 150km v lepšie mesiace). No ja sa len pozriem na progesterón a 4kg v pluse.

33tehulka33
autor
22. jan 2026
@michaela329

@anonym_b3080e mala si šťastie. Nie sme každá rovnaká. Ja celý svoj dospelý život zdravo jem, mám robené jedálničky, chodievam do fitka, mesačne som mávala 100 km v teréne odbehane (aj 150km v lepšie mesiace). No ja sa len pozriem na progesterón a 4kg v pluse.

@michaela329 je to sialene ako to ma každá inak :/ dôležité pre mna je vedieť ci je to len dočasne alebo sa budem roky trápiť zhadzovaním kil :/

michaela329
22. jan 2026
@33tehulka33

@michaela329 je to sialene ako to ma každá inak :/ dôležité pre mna je vedieť ci je to len dočasne alebo sa budem roky trápiť zhadzovaním kil :/

@33tehulka33 u mňa konkrétne to bolo dočasné. Mne sa tie kilá aj tak divne ukladali - v tvári som bola hrozná 😳 Vo fitku sa ma kamarát pýtal, či robím objem, lebo mne to počas liečby nešlo a nešlo dole🤦Aj toho tehotenstva som sa bála, že čo to bude. No fakt iba 12kg, väčšina zostala v pôrodnici a zvyšok do 2 týždňov fuč. Momentálne mám 54kg pri 165cm a opäť cvičím, nech to nejako vyzerá zase.

33tehulka33
autor
22. jan 2026
@michaela329

@33tehulka33 u mňa konkrétne to bolo dočasné. Mne sa tie kilá aj tak divne ukladali - v tvári som bola hrozná 😳 Vo fitku sa ma kamarát pýtal, či robím objem, lebo mne to počas liečby nešlo a nešlo dole🤦Aj toho tehotenstva som sa bála, že čo to bude. No fakt iba 12kg, väčšina zostala v pôrodnici a zvyšok do 2 týždňov fuč. Momentálne mám 54kg pri 165cm a opäť cvičím, nech to nejako vyzerá zase.

@michaela329 presne tvar mam aj ja veľkú to Ani filter mi nepomôže :D mozem sa opytat ktorí pokus ivf sa vám vydaril ?

michaela329
22. jan 2026
@33tehulka33

@michaela329 presne tvar mam aj ja veľkú to Ani filter mi nepomôže :D mozem sa opytat ktorí pokus ivf sa vám vydaril ?

@33tehulka33 ivf prvé, vklad 5.- ale nám sa natiahlo na skoro 6 rokov, na dve operácie som musela ísť. Po odstránení endometriózy mi konečne začali vychádzať vklady. Vyšiel 3. (Biochemické), 4. (Potratila som v 16tt kvôli genetickej vade) A rok na to posledné embryo a máme syna 🙂 Ivf sa teda vie pekne u niekoho natiahnuť.

33tehulka33
autor
22. jan 2026
@michaela329

@33tehulka33 ivf prvé, vklad 5.- ale nám sa natiahlo na skoro 6 rokov, na dve operácie som musela ísť. Po odstránení endometriózy mi konečne začali vychádzať vklady. Vyšiel 3. (Biochemické), 4. (Potratila som v 16tt kvôli genetickej vade) A rok na to posledné embryo a máme syna 🙂 Ivf sa teda vie pekne u niekoho natiahnuť.

@michaela329 Uf tak to teda blahoželám ja by som to asi vzdala psychicky by som to tak dlho nevydržala

ivananr
23. jan 2026

@33tehulka33 zatiaľ som som mala jednu stimuláciu pre odber vajicok a jeden KET kde som brala všetko, Estrofem, progesterón... A pomerne dlho, keďže som bola tehotná, ale potom tehotenstvo skončilo. Nepribrala som ani gram. Paradoxne trocha som pribrala keď to celé skončilo, hoci som sa vrátila k cvičeniu. Ja poznám veľa báb, ktoré nepribrali z IVF vôbec, takže chcem povzbudiť ak je niekto pred IVF, že toto fakt nie je pravidlo. Každý na lieky reaguje rôzne a aj životný štýl sa líši, ja som zvyknutá cvičiť 3-4krat v týždni a jem pomerne zdravo. Uvidíme, čo prinesú ďalšie stimulácie...

anonym_10d970
23. jan 2026

@33tehulka33 nepribrala som počas stimulácie a počas tehotenstva 12 kg, šli dole v rámci šestonedelia. V lete počas tehotenstva mi trochu opuchli nohy, ale inak váha v pohode. Držím palce

krispp
23. jan 2026

No baby niektoré to máte dobre ťažké ako pozerám 😕Ja som po 3 ivf pribrala asi cca 3 kila a teraz pár mesiacov nič neberiem len progesteron jeden mesiac. A zatiaľ sa to veľmi dole nehýbe. Snažila som sa viac chodiť na prechádzky a menej cukru a veľmi to nepomáha. Celkovo mi 1-2 kg lietajú v pribehu cyklu čo predtým nebolo. A aj keď to nie je nejaká veľká váha tak mi to na psychike moc nepridáva. Usadilo sa mi to do brucha a stehien a bojím sa aby zas niekto nepovedal že som pribrala a či nie som tehotná🫤

anonym_d39cc8
23. jan 2026

Moja kamaráka tiež asi 30 kg za rok, mala 47kg.
Otehotnieť sa jej nepodarilo, neskor cielene schudla asi polovicu, ale ľudia nespoznávajú ani jej tvár, taká zmena.
Držím palce, nech sa podarí aj schudnúť aj bábo.

veverkaaa23
28. jan 2026

Ahojte 🙂 ja som bohuzial tiez pribrala po IVF zo vsetkych hormonov a liekov. Na embryotransferi som este nebola. Idem zaciatkom februara, ale teda pribrala som asi 7kg a dole neslo ani jedno. A to ja som teda aktivny sportovec, bikujem, beham, turistikujem, cvicim..aj po odbere vajiciek som zacala zase aktovne sportovat a nic neslo dole..aj stravu dodrzujem bielkoviny atd..a nic..mam kamosku , ktora nepribrala pocas IVF ani kilo..cize je to asi velmi individualne..ale teda brucho mam ako tehotna..tvar napuchnua..cela sa citim taka zavodnena..ziadne oblecenie nezapnem..je to narocne, ale tiez si snazim opakovat, ze to stoji za to mat babatko

33tehulka33
autor
28. jan 2026
@veverkaaa23

Ahojte 🙂 ja som bohuzial tiez pribrala po IVF zo vsetkych hormonov a liekov. Na embryotransferi som este nebola. Idem zaciatkom februara, ale teda pribrala som asi 7kg a dole neslo ani jedno. A to ja som teda aktivny sportovec, bikujem, beham, turistikujem, cvicim..aj po odbere vajiciek som zacala zase aktovne sportovat a nic neslo dole..aj stravu dodrzujem bielkoviny atd..a nic..mam kamosku , ktora nepribrala pocas IVF ani kilo..cize je to asi velmi individualne..ale teda brucho mam ako tehotna..tvar napuchnua..cela sa citim taka zavodnena..ziadne oblecenie nezapnem..je to narocne, ale tiez si snazim opakovat, ze to stoji za to mat babatko

@veverkaaa23 mozem sa opytat kedy ste mali odber vajíčok? Zaujíma ma len čas medzi odberom a transferom/ my sme isli hneď po a nevyšlo to a potom mesiac kľud a zas transfer a zas nič.

veverkaaa23
4. feb 2026
@33tehulka33

@veverkaaa23 mozem sa opytat kedy ste mali odber vajíčok? Zaujíma ma len čas medzi odberom a transferom/ my sme isli hneď po a nevyšlo to a potom mesiac kľud a zas transfer a zas nič.

@33tehulka33 Odber som mala 4.12 a na transfer idem teraz 6.2..ja som mala ist na cerstvy transfer aj som uz bola normalne v centre , ze idem, predtym mi ale spravili kontrolu a mala som este celkom dost tekutiny v sebe tak lekarka, ze je to na mne, ale ze asi mi odporuca si oddychnut a ist dalsi cyklus..dalsi som nesla, kedze boli vianoce a chcela som si ich uzit a aj v centre mali zavrete tak idem az teraz tento dalsi cyklus. s tym, ze mi meskala menstruacia cez 10 dni, takze sa to cele posunulo. mrzi ma, ze vam to nevyslo :( idete na dalsi transfer?

Strana
z2