Priebeh ET a KET
Ženy, tie co ste boli na ET alebo KET, vždy vás po zákroku nechali chvíľu (10-15 min.) ležať? Alebo ste sa hneď isli obliecť sa a domov? Je to jedno, alebo aký dôvod ma to lezanie po ET/KET? Ak žena hneď po zákroku neleží, ale stojí, chodí, môže to mať nepriaznivý vplyv na uhniezdenie? Prosím píšte iba tie co s tým máte skúsenosti. Dakujem.
@karhu aj mňa pri predošlých pred niekoľkými rokmi, ale teraz vôbec. Tak mi to vŕta v hlave.. A v tom rozpoložení a nahleni som sa tam na to vôbec neopýtala.
po KET, ET je to hlave asi o relaxe..🙂 ..kedze ide o "kvapku"..hlavne nestresovat
Mna môj lekár nechal pri IUI ležať 15 minút, pri KET a ET 10 minút. Ale raz som bola u iného lekára čo zastupoval na IUI a ten ma vôbec nenechal ležať (iui nevyšlo) až teraz asi prvé KET.
@miirka123 no snažím sa niečo o tom nájsť na nete, a i keď väčšina si chvíľu polezi, nasla som aj také skusenosti, názory (doktorov), že keď už vložia embrya (alebo ejakulat pri iui) do maternice, tak to nemá ako vyjsť ani sa s tým co stat po transfere, čiže to (ne)lezanie nemá vplyv na úspešnosť. Hádam je to teda tak. Dúfam.
Ale určite pozri, babatko príde v ten pravý čas 🍀
V mojom CAR mozme ist po 20 minutach na WC a potom este mame dolezat, aby sme lezali hodinu. Je to hrozne dlhy cas furt tam takto lezat 😁 Nikdy som sa nepytala preco to tak je, ale predpokladam, ze kvoli uhniezdeniu. Kazde CAR to ma inak.
@titi10 hodinu?? Tak to nepísali nikde. Štandardne sa hovorí o 10-20 min. Však uhniezdenie je až 24-48h po transfere. Ale teda faktbyma zaujímali konkrétne logické dôvody.
Nie je uhniezdenie do 6 dni? To tak skoro ?😱😄
@miirka123 myslela som embrya 5-6 dňové po predĺženej kultivacii
Aj ja 😄 ja som bola v tom že uhniezdenie embrya po KET je do 8 dni 🤦🏻♀️ Ja už mám z toho misung
V CAR mi povedali, ze najdolezitejsie su prve 2 - 3 dni. Fakt neviem, proste v mojom CAR lezime hodinu a vzdy tam idem vylezat dieru 😄

pri IUI, KET a ET ma vzdy nechali 15min polezat si v klude