Priechodnosť vajíčkovodov

borka_1
23. apr 2014

Ahojte, s manzelom chodime do centra asistovanej reprodukcie, zatial sme mali 3 x planovany pohlavny styk. Ak sa nezadari, pojdeme na inseminaciu. Rozmyslam, ze by som si dala urobit vysetrenie priechodnosti vajickovodov, lebo ak su nahodou nepriechodne, tak by bolo zbytocne chodit na IUI, preto by som sa chcela s vami poradit, aku metodu vysetrenia priechodnosti by ste mi odporucili? je to moc bolestive? Pripadne kolko pokusov IUI sa robi, kym sa prejde na umele oplodnenie? Dakujem

snehulienka82
23. apr 2014

@borka_1 ahoj, viem ze v Gyv Fiv to robia, aj laparoskopiu, aj hyfosy - zistuje sa priechodnost kontrastnou latkou, ale ked ste boli v nejakom CAR-e, tak to mali automaticky urobit predtym ako navrhnu IUI. Za hyfosy sa tam plati 120 Eur, ine neviem. Ak dobre viem nieco sa doplaca na IUI, ale vacsinu preplaca poistovna, doplatok je 80 Eur cca, ale iba 3* mozes ist.

viva13
23. apr 2014

@borka_1 Ahoj, priechodnosť robia 2sposobmi ambulantne a laparoskopicky, ja som mala robenú laparoskopicky ale to ti odporučia v centre, myslím,že to robia všade v CAR pred IUI alebo IVF. píše sa tu kade čo o tom ambulantne že je to bolestivé a pri laparke to je ako po operáciach ja som bola na 1.dnovej chirurgii.
Mne hovorili že 2-3 neuspešné IUI a potom žiadosť na IVF.

katuskamala
23. apr 2014

Mne to robilo tie tzv priefuky a ani nebolelo,ja som zaspala :D iba potom som krvacala a mala bolesti ako pri m. Urcite chod ,aspon si budes ista ze si ok

84verca84
23. apr 2014

Mňa hneď pri prvej návšteve automaticky objednal na prefuky aj odstránenie zrastov, čo neskutočne bolelo asi týžden každý pohyb, ale nie som chlap aby sa nedalo prežiť 😀(laparoskopicky, 1dňová priamo v centre) a potom sme mali 3x IUI (pričom jedno obsahovalo 2x IUI, takže dohromady ich bolo 6)a potom žiadosť na IVF. Ale ja som už po 4 požiadala doktora o IVF, tak poslal žiadosť.

eruuuska
23. apr 2014

Ahoj, na som bola na utz vysetreni priechodnosti vajcovodov, vobec to nebolelo, citila som len take tlaky, par dni som krvacala a bolo to v pohode, druha moznost je laparka, ale to by si mali v car poradit, mna moja lekarka nechcela hned trapit laparkou, tak ma poslala na utz, sice ma to stalo 75 eur, ale nelutujem, aspon som si ista, ze su priechodne...drzim palce ;)

magdus999
24. apr 2014

Ahoj, mňa poslal rovno môj gynekológ ešte pred plánovaným sexíkom, aby som zbytočne nebrala lieky. Bola som u nás v nemocnici ambulantne, spravili rontgen, jeden bol mierne zlepený, ale kontrastnou látkou to tlakom sprejazdnil a neplatila som za to nič. Bolo to bolestivé ako menzes. Bola som psychicky prichystaná na veľkú bolesť a nakoniec to nebolo tak strašné

ludinka
24. apr 2014

@borka_1 ahoj, ja osobne by som ti radsej odporucila diagnosticku laparoskopiu kde kde okrem priechodnosti vedia zistit aj ine skryte vady napr. endometroizu, zrasty myomy a podobne, ja som bola v normalnej nemocnici , neplatila som nic a na druhy den som isla domov, keze je to v narkoze nic neboli a ostali mi iba dve 0,5 cm jazvycky na bruchu....tie prefuky na utv vraj velmi bolia ale kazdy ma asi iny prah bolesti

tana85
24. apr 2014

@borka_1 tiez rozmyslam nad laparkou. mam za sebou kyret a laparka je tomu trochu podobna, tak aspon viem, co ma caka. bolesti su len take ako cez menzes, ale suhlasim s nazorom, ze okrem priechodnosti sa pozru na celkovy stav a mozno najdu aj nieco, co doteraz neprichadzalo do uvahy. nebojim sa toho, uspanie na 20 minut nie je riziko. nie je to operacia mozgu, netreba sa toho tak bat 🙂

borka_1
autor
24. apr 2014

Dakujem pekne za reakcie, ak sa mi nepodari otehotniet tento mesiac, pojdeme s manzelom na konzultaciu, chodime do Heliosu v Martine, takze ak mi to nenavrhnu, tak poviem aby mi urobili vysetrenie priechodnosti, bolo by zbytocne uzivat lieky pred IUI, ak by boli naozaj nepriechodne. Uz z tychto liekov pred planovanim styku mam syndrom sucheho oka, a bolest oka vyvolanu znizenim slzneho filmu,

tana85
24. apr 2014

@borka_1 nikdy som nebola v ziadnom CARe, ale vysetrit najskor taketo veci mi pride vhodnejsieho ako hned zacat s liekami a vobec s nejakymi IUI alebo IVF...drzim ti palce, aby ste sa dockali babatka

martin_1
24. apr 2014

Dakujem pekne, Ako diagnostiku mi robili sono - bezne, brali krv - vratane zistenia chlamydii, co mi dopadlo negativne, a asi preto nerobili priechodnost, ked som nemala chlamidie ani operaciu , hormonalny profil a muzovi spermiogram
@tana85

janinuska
21. máj 2014

Ahojte dievčata, ja som bola na vyšetreni priechodnosti vajičkovodov v GYN FIV, ale nebola som spokojna.Tekutina prešla len lavym vajičkovodom, doktor povedal, že určite je priechodny. Pravym vajičkovodom tekutina neprešla a doktor mi povedal, alebo je nepriechodny, alebo ste pri tom vyšetreni chytili do toho vajcovodu krč a ten krč ten vajcovod uzavrel, že on nebude patrat, či je priechodny , alebo nepriechodny, že lavy je určite priechodny a to mu uplne stači. Pekne za 110 eur. Prečo ma dopredu neupozornil, že tymto vyšetrenim HYFOSY - vyšetrenie sonom a kontrastnou latkou sa neda určit priechodnost na 100%? Nam sa nedari babetko už 6 rokov. Hned po vyšetreni povedal, že IUI, Ešte si pisal, že zamerat sa na lavu stranu. Zrely folikul dozrel dva krat po sebe na pravej strane, aj tak IUI robili. Obidve boli neuspešne. Už som viac do Gyn Fiv nešla.

jerryjanka
21. máj 2014

presne toto som riešila aj ja pred 4 rokmi, isť na iui len tak alebo sa najskôr dať vyšetriť, tak som šla na diagnostickú laparoskopiu, a tam sa zistilo že jeden vajičkovod uplne nepriechodný ani sa nedal spriechodniť, druhy čiastočne priechodný spriechodnený pri lsk, vraj sa aj ten časom uzavrie - ale aspon som vedela kde treba mať vajičko ked sa pojde na iui, predsalen nie je to zadarmo a ani tie hormony čo do mna natlačili neboli pre telo bohviečo, tak načo to robiť ked človek si nie je isty, to je to iste ako isť na iui bez spermiogramu.

janinuska
26. jún 2014

My by sme velmi chceli s manželom babetko, ale šest rokov je strašne dlha doba. Už som to vzdala, neverim, že sa to ešte niekedy podari. To, že som vymenila gynekologa som prešla z kaluže do blata. Jeden za 18, druhy bez dvoch za 20. Jeden neriešil nič, druhy tiež neriešil nič. Len ma poslal do centra asistovanej reprodukcie. Hrozne je,že gynekologovia neurobia žene žiadne vyšetrenia navyše a hned odosielaju do CAR. A ked prideš do CAR,tam nikto nebude patrat po pričine prečo nemožeš otehotniet, či sa to da liečit, alebo neda, hned na prvej, alebo na druhej konzultacii ti sestrička vrazi do ruky papiere na umele oplodnenie a povie, že inu možnost nemaš, či už IUI alebo IVF. A samozrejme ti nezabudne povedat kolko to stoji,aby si si nachystala eura. Je to smutné,aby žena, ktora nemože mat deti, nie vlastnou vinou si musela platit za to, aby mohla byt tehotna. A ešte ani tu priechodnost vajičkovodov nedokažu určit na 100% Ja už do žiadneho CAR nejdem. Mam za sebou dve neuspešne IUI. Už sme si povedali s manželom, ked ma byt, tak bude, ked nema byt, tak nebude a nepomože ani umele oplodnenie.

radka159
5. júl 2014

Ahojte,prosim Vás neviete, ako sa lieci anovulacný cyklus?bola som uz 2 krat na sone vajecnikov a zistili mi anovulacny cyklus, vysetrenie bolo minuly rok a tento rok.moze ist o nahodu?alebo ...??

7zahrad
5. júl 2014

@radka159 Hormonami. A uplne bez srandy aj vasnivym sexom. Ten tiez dokaze spustit ovulaciu.

radka159
5. júl 2014

hormonami?brali mi krv a mam v poriadku, tak neviem.to vazne?vasnivy sex,mozte este poradit? ked mam 34 dnový cyklus tak ovulavcia by mala nastat kedy?

7zahrad
5. júl 2014

@radka159 Hormonami. Napriklad takymi ake sa beru pri IVF.

radka159
5. júl 2014

a to su ake?ja sa v tom este neviznam a to IVF znamena?

1zabka
7. júl 2014

ahojte, ja som pred týždňom absolvovala vyšetrenie kontrastnou látkou, no neviem, či aj vy máte také nepríjemné skúsenosti ako ja ... nikdy viac ... mala som aj laparo, asi 5 rokov dozadu, tam mi prefúkli pravý vajcovod, lebo bol nepriechodný ... teraz to bolo už ok ...

kikus_90
15. feb 2021

Ahojte. Prekonala som mimomaternicové tehotenstvo, pomocou laparoskopii odstránili pravý vajcovod a z ľavej odstránili zrasty. Podľa Vás bolo by potrebné podstúpiť ešte vyšetrenie na priechodnosti ľ.vajíčkovodu? Vopred ďakujem za radu 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre