icon

Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?

linda81
19. sep 2011

Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?

Strana
evakva
19. sep 2011

Aj my by sme chceli v tom case, no mame troska problemy so schvalenim ziadosti od poistovne. Uvidime teda, kedy zacneme, ale chceli by sme cim skor.

linda81
autor
20. sep 2011

@evakva Ahoooj...strasne sa tesim , ze sa niekto ozval.🙂.Ja mam prave u seba ziadost a dnes ju idem odniest na poistovnu,vcera sme boli v CAR, no a zacneme ked sa budem na to citit.Teraz som tyzden po laparke,obe strany nepreichodne no a mm ma teratozoospermiu, takze ICSI.Ach , ked uz sa clovek tolko vytrapi, tak snat to aspon vyjde.Drzim palce🙂.

lucia.kl
20. sep 2011

@linda81
@evakva dievčatá držím palce, ja už sa síce na IVF nechystám ale mám z neho 15mesačné dvojčatá 🙂 pre povzbudenie síce prvé IVF-ICSI nevyšlo ale sú z 1 KET - čiže zo zmrzlošov čo mi po IVF ostali... takže som to našťastie absolvovala len 1x...

linda81
autor
20. sep 2011

@lucia.kl jeeej ahoj...to je povzbudzujuce....a za kolko sa da ist na KET , ked to nevyjde?no ja neviem...ako budem zvladat dvojcata....😀.mm by sa zblaznil asi 🙂

lucia.kl
20. sep 2011

@linda81 ja som išla po 3 meisacoch - robili mi testy na zrážanlivosť a na tie som čakala mesiac a potom mesiac na MS - so stimulkou sa tuším tak nejak začínalo... ale dá sa na ket ísť v podstate už hne´d další cyklus, len pri IVF tam musí byť medzera pol roka... a neboj, dvojky sú super - je s tým menej roboty ako s jedným 🙂

linda81
autor
20. sep 2011

@lucia.kl no ja ti neviem🙂...ale tesila by som sa isto

linda81
autor
20. sep 2011

@lucia.kl a tehotenstvo si mala v pohode?

lucia.kl
20. sep 2011

@linda81 hej, cez problémov, od 5tt som bola na Pn a rodila som az z 39tt. Ja som si tehotenstvo užívala🙂

vivera
22. sep 2011

@linda81
ahoj, aj ja sa chystám na prvé IVF. Do ktorého centra ideš?

iva567
22. sep 2011

@linda81 @vivera
ahojte, aj ja by som mala ísť do konca roka na prvé IVF. 12.9. som podpísala v GYN FIVE v Bratislave žiadosť do poisťovne a tak teraz čakám. Vy ste v akom štádiu a v ktorom centre?

linda81
autor
22. sep 2011

@vivera Ahoj ..no ja zijem v Nemecku, takze idem do Kinderwunschcentra v Potsdame.
@iva567
@vivera Ja som odniesla ziadost minuly tyzden, udajne to tu netrva dlho, tak do 2 tyzdnov, v pondelok idem este k mojej gyn, neviem ako je to doma, ale treba akozenezavisle vyjadrenie nejakkeho gyn mimo CAR, no a 28.9 mam termin na kontrolu TSH a prolaktinu a tam aj dohodnem s nasou DR.v CAR presne terminy co a ako.

vivera
23. sep 2011

no ja už mám schválenú žiadosť. Boli s tým problémy, ale už len začať. My chodíme do gyncare Košice

linda81
autor
25. sep 2011

@vivera cawte,no , takze ziadost schvalena , v utorok som odniesla, v piatok dosla postou, na 3 IVF, 50% v nasej poistovni.Zajtra idem k mojej dr.28.9 termin v CAR a asi zacneme.

simik22
27. sep 2011

@linda81 ahoj mozem sa opytat aku mas poistovnu, ked ti to tak rychlo schvalili? inak to trva dlhsie.. aj par mesiacov...

vivera
27. sep 2011

to ozaj rýchlo, mne schvalovali 4 mesiace. a to som im tam volala dva krát týždenne.

linda81
autor
27. sep 2011

@simik22 ahoj....mam nemecku poistovnu Barmer.

simik22
27. sep 2011

@linda81 haha, tak to je potom jasne, toto by sa na Slovensku nemohlo stat :D

linda81
autor
27. sep 2011

@simik22 no tu je to relativne v pohode, nikto nema snahu robit problemy, vsetci vychadzaju v ustrety.Diagnostiku xme spravili komplet za 2 mesiace aj so ziadostami a vsetkym.

simik22
27. sep 2011

@linda81 tak to je naozaj super, skoda, ze to tak nefunguje vsade...

simi81
27. sep 2011

ahojte mozem sa k vam pridať ja som podpisovala 13.9.

linda81
autor
27. sep 2011

@simi81 ahoj....my mame zajtra termin ,kde sa dohodnu podrobnosti....som zvedava 🙂.Miestami ma prepadne panika, ci je to naozaj dobre riesit, a co ak to nevyjde a potom co budem robit.Dufam , ze vsetko bude OK.

apolenka6
27. sep 2011

@linda81 Ahoj! ja som sa včera rozhodla,že skúsime 1 IVF chcela by som to do konca roka stihnúť...tiež som sa na to zatiaľ necítila...až včera sa to vo mne prelomilo a cítim,že to chcem !!
A vôbec nemyslím,že čo ak,atd...podarí sa to a hotovo inak to ani nemôže byť 😠

linda81
autor
27. sep 2011

@apolenka6 Ahoj....ja som na tom podobne, ale ...myslim , ze nie je na co cakat.Som tak vnutorne aj zmierena s tym , ze to nevyjde na 1 x.My sme sa snazili 16 mesiacov , a ked som uz bola pomaly na psychiatra, tak sa mm objednal na SPG a ja som zacala merat BT.SPG nie je nic moc, ale moje grafy boli OK, aj ovu testy,tak som verila, ze to vyjde.Ale ked sa ani v auguste nic nestalo, bola som s nim v CAR a zacalo sa s diagnostikou.Najprv , ze IUI, pre ten spermiogram, ale aby to malo vyznam , musela som ist na laparoskopiu.No a tam sa zistilo, ze mam obe strany nepriechodne, takze sanca normalne mat deti je 0, jedine daky zazrak.Vobec som to necakala, myslela som , ze jediny problem je cas a ten spermiogram.Kus som sa zosypala z toho, ale co uz.Pomaly to zas ide.Mam skveleho manzela, a ten to automaticky tak bral, ze IVF co najskor.Uvidime, kedy vyda, ci november este, ci v decembri.

apolenka6
27. sep 2011

@linda81 No tak my sa snažíme 4roky 🙄 po roku snaženia sa to všetko začalo ,vyšetrovanie atd...laparka dopadla na výbornú,mm je zdravý skúsili sme 3 x IUI ..2 pokus úspešný,ale len dočasne a to bolo v januári ,potom som ešte skúsila 3IUI a ked sa to nepodarilo tak som všetko nechala tak a užívala si leto...IVf som už dávno zamietala,ale ked vidím ako moje kamošky na MK otehotneli po IVF tak som sa rozhodla 😠 😉 je tam vyššia šanca otehotnieť a za to štasie to stojí ...

simi81
27. sep 2011

@linda81 musis myslieť pozitivne,vsetko dobre dopadne a budeme coskoro tehulky, maš dobre že aspon vieš preco nemozete otehotniet my sme obidvaja zdravy a uz 4 roky nič posledný polrok 3X IUI bez úspechu takze už len IVF dúfam ze začneme v novembri aby sme to stihli do vianoc.

iva567
27. sep 2011

@simi81 ahoj, tak čítam, že sme na tom podobne. Ja som podpisovala žiadosť na IVF 12.9. V auguste sme boli na prvom IUI a keďže bolo neúspešné, tak sme sa s doktorom dohodli, že pojdeme rovno na IVF - asi aj preto, že mám jeden vajcovod nepriechodný, inak nám nič nie je. Tiež dúfam, že by sme to mohli stihnúť v novembri. Ktorú máš poisťovňu a do ktorého centra chodíš? Ja mám VšZP a chodím do GynFivu do Ba.

apolenka6
28. sep 2011

@simi81 ako pozerám sme na tom úplne rovnako 😉 4rok.snaženia 3x IUI a tiež to plánujem stihnúť do Vianoc 😅

simi81
28. sep 2011

@iva567 ahoj mám dôveru a chodím do mt iscare

simi81
28. sep 2011

@apolenka6 takze budeme aj rovnako kočíkovať 😀

petuska123
28. sep 2011

ahojte baby.ja sice uz mam za sebou 1 ivf neuspesne a teraz ma caka 2 kolo.@apolenka ahoj.tak aj tu sa stretavame 🙂

Strana