icon

Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?

linda81
19. sep 2011

Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?

tatinka
18. okt 2011

@linett23 treba mysliet pozitivne

alibabaa
18. okt 2011

@tatinka ja som prave zacala... dnes som pichla druhu inj. ... mam dlhy protokol a centrum GF v BA 🙂

tatinka
18. okt 2011

@alibabaa mozem sa spytat .ked mas dlhy protokol to sa picha cely mesiac ?bo ja este netusim aky budem mat. manzel ti to nepichne?moj priatel urcite nie, lebo ten ide k zemi uz pri pohlade na injekciu 🙂takze ja si budem pichat sama

smeyka27
18. okt 2011

@tatinka ano ano budem sa prihovarat,hadam aj vyhrazat 😠 😀 len aby vsetko ok bolo

ikuska
18. okt 2011

Babulky poistovne preplacaju tri cykly, nie dvakrat a ak splnate nasledovne priciny neplodnosti, zo stranky VSZP:

Chýbajúce vajcovody alebo nezvratné poškodenie vajcovodov diagnostikované laparoskopicky alebo laparotomicky, okrem stavov, ktoré vznikli ako následok predchádzajúcej sterilizácie alebo umelého prerušenia tehotenstva.
Endometrióza ženy, ktorá je diagnostikovaná laparoskopicky alebo laparotomicky.
Nezvratné poškodenie vaječníkov, ktoré je potvrdené biochemicky, laparoskopicky alebo laparotomicky, ak toto poškodenie nie je následkom umelého prerušenia tehotenstva.
Idiopatická sterilita, ktorá je neúspešne liečená jeden rok v špecializovanom zdravotníckom zariadení.
Mužský faktor sterility - azoospermia, astenospermia, ejakulačné dysfunkcie a ochorenia súvisiace s chemoterapiou alebo po úrazovými stavmi, ktoré sú overené andrológom.
Imunologické príčiny sterility, ktoré sú overené laboratórne.
Riziko dedičného ochorenia, v ktorého dôsledku nemôžu mať manželia zdravé potomstvo, ktoré je overené genetikom.
Endokrinné príčiny sterility overené endokrinológom.

ikuska
18. okt 2011

@tatinka Tie injekcie nie su vobec narocne na pichanie, je to len take male stipnutie a je to, ja som si ich pichala do okolia pupka a mozno som mala malinke modrinky ale dalo sa to.

alibabaa
18. okt 2011

@tatinka picham od 26.dc. cize normalne som mala mrchu a na 26dc mi pichli prvu inj. v centre. ukazali ako a prisla susedka - je zdravotna sestra vyucena 😀 - mi ju dnes rano pichla.. nastastie ja sa nedokazem pichnut a mm som povedala, ze inj. on nemusi, ale s perom uz ma skusenosti (bol na operacii kolena a musel si pichat do brucha na zriedenie krvi) tak ze to mi bude pichat on.. tak uz sa psychicky pripravuje... 😀 😀
teraz picham a cakam na mrchu (dufam poslednu na min. dalsich 9mesiacov) 4dc od zaciatku mrchy musim ist na sono do centra a tam mi povedia co a ako dalej pichat... tusim 12-14 sa robi OPU, potom uz len tusim vkladat utros ale nie som si ista a o par dni vklad... utros az do krvneho testu na 14 den..

alibabaa
18. okt 2011

@ikuska mas pravdu nie su narocne... ale ja sa neviem sama pichnut... ☹ neviem si ani triesku vybrat s ihlou...

99azura99
18. okt 2011

@linett23 tak ja mam o trosku viac- 26 a snazime sa skoro 3 roky. Ja som chodila k nam na kliniku, kde ma vysetrovali 3 doc.- skoda reci. Lebo ja som chodila kvoli tomu ze mavam strasne bolesti pri mrche ☹ proste kazdy mesiac doma na paragrafe, balenie ibacu... Takto sa to tiahlo rok a pol. Nakoniec som sa schopila a isla do GF aj kvoli neplodnosti. Behom 2 mesiacov som isla na laparku kde mi zistili endometriozu v pokrocilom stadiu, odobrali lavy vajickovod a pravy mam skoro cely zrasteny.. Chcem len napisat, ze mne tiez najkor dali len duphaston a povedali mi u nas- "zdrava zena" v dnesnej dobe je normalne mat bolesti, dokonca zeny aj odpadavaju 😠 a vidis ako to dopadlo. preto si nemyslim ze na veku zalezi. Cim skor tym lepsie a ja dufam ze vsetky coskoro budeme tehulky 😉 😀

99azura99
18. okt 2011

@alibabaa ako sa citis po druhej inj.? nejake vedlajsie ucinky, nic?

alibabaa
18. okt 2011

@99azura99 som ospala.. vcera som uz o 18,30 pocitala ovecky... dnes je to lepsie,... a sem tam citim miesto po v pichu ale to je normalne.. cize iba ta ospalost zatial je jedina co na sebe pozorujem ineho...

99azura99
18. okt 2011

Tak to je v pohodke 🙂 som strasne zvedava na moj priebeh- budem ako zena v prechode 😀 😀 , ked som doma povedala vedlajsie ucinky- nervozita naladovost.... Muz sa chytil za hlavu, ze no zbohom 😀 😀 😀 som zvedava na tvoj priebeh 🙂

alibabaa
18. okt 2011

@99azura99 no to aj ja este ocakavam 😀 😀 ten moj si uz zvykol . bola som neskutocne naladova a nervozna uz ked som brala clostylbegit pri inseminaciach... 😀

linett23
18. okt 2011

@99azura99 u mňa mali tiež podozrenie na endometriózu- mala som ložisko na krčku- dosť veľké. Tesne pred operáciou som vyskúšala poslednú možnosť- liečiteľku. Neviem či mi ona pomohla, ale keď ma operovali tak ložisko zmizlo a endo sa nepotvrdila, takže som rada, ale môj problém to nerieši, pretože ty aspoň poznáš príčinu, ale nám nikto nevie povedať žiadny dôvod, prečo nemôžeme mať deti...

99azura99
19. okt 2011

@linett23 ja som tiez skusila liecitelku- ale po prvom sedeni som zistila ze je to sarlatanka 😀 neboj vsetko dobre dopadne, treba mysliet pozitivne a nakoniec budes mat hned dvojky 😉 a vybavene

tatinka
19. okt 2011

@smeyka27 moja vyhrazat nie🙂 musis s laskou a milo sa prihovarat 🙂 aby vsetko spolupracovalo a zadarilo sa 🙂

tatinka
19. okt 2011

@ikuska a ty uz si po ivf? ak ano -dufam ze bolo uspesne

tatinka
19. okt 2011

@alibabaa jaj tak to som zvedava ci ja to stihnem bo mrchu mam mat o tyzden a papiere o schvaleni este stale doma nemam , to zas potom mesiac cakat kym dojde dalsia mrcha a v dec,uz su Vianoce tak neviem,,,utros si uz mala dakedy aj pred tym? ja uz mala na vkladanie a nejak ma z toho bolelo vzdy podbrusko aj strasne nafukana som sa citila z toho

timmka
19. okt 2011

@tatinka ahoj, vcera som sa ta pytala ako dlho cakas, no zda sa mi strasne dlho 😠 😠 😠 , od augusta a nemas schvalenu, ja budem volat zajtra do car , tak mi to kazali, ale mam chut zavolat dnes aj do poistovne 😠 , nieco strasne, akurat citam, ze mas taky problem ako ja, tiez o tyzden ma prist mrcha a chcem to stihnut este do novembra 😠

alibabaa
19. okt 2011

@tatinka a volala si do poistovne ci ju mas schvalenu? kedy si ju podpisovala?
ano utros som mala pri 3 nevydarenych iui.. zakazdym ma boleli prsia ale neskutocne,.. bola som unavena, pichalo ma v podbrusku, bola som sfuknuta ako balon, dokonca som bola citliva na vone,nemohla som kavu pit - bolo mi z nej zle, a dokonca som druhy a treti krat vracala.. a tak.. ja som si uz vyskusala pri utrosi ake je to mat ranne nevolnosti 😀 a podobne stavy 😅
ale to su este vsetko prijatelne stavy.. niektore baby z toho utrosu strasne svrbelo .. steny mohli skrabat.. tak ho museli zapijat...

timmka
19. okt 2011

@alibabaa ahoj, prepac ze sa do toho motam, ale naco sa berie utros? to je ako duphaston? ci nieco ine, to sa berie pri ivf??? aby som vedela co ma caka

alibabaa
19. okt 2011

@timmka to je tusim ako duphaston na udrzanie tehotenstva 🙂 sak pytaj, ja tiez pytam ked nemvim 😀 nastastie je nas tu vela a vieme si poradit, vyjasnit mnohe otazky.. rada sem chodim, vela sa tu dozviem..
napriklad nik mi nepovedal ze od prvej inj. mam vela pit.. a tu baby hovoria, ze je to velmi podstatne aby sme nedostali OHSS...

dana1972
19. okt 2011

@alibabaa ahoj ja začínám pychať v sobotu .... a pycháš si to sama či niekto ti to pychá a je to velmi bolestivé

alibabaa
19. okt 2011

@dana1972 ahoj, no nepicham sama.. ja som taka citlivka cintlava.. picha mi to suseda a dnes sa pozeral aj moj muz, .. zajtra mozno skusi on s jej asistenciou 🙂 samotny vpich sa da vydrzat, a potom to uz len stipe.. je to len chvilocka malicka, tak sa to da v pohode prekusnut. me viac robi problem ze mam pit 3-4 litre denne.... ja obycajne ledva vypijem denne 1 liter.. mozno sa konecne naucim pit 😀 ale je pravda, ze ma smadi, tak sa nemusim az tak nutit pit.. pijem rovno z flase, aby som vypila naraz viac 🙂
a aky mas protokol a co ti dali??

dana1972
19. okt 2011

@alibabaa ja mam dlhý protokol teraz papkám proveru a v sobotu začínam pychať Diphereline ...a neskor merional a na riedenie krvi flaxiparin strašná predstava pychať tri injekcie , ale čo už..... a ty máš aky protokol ? ja som tiež strašná citlivka 😀 😀 😀 a piť mi tiež robí problem ale poctivo trenujem 😀 pre to male spravím všetko na svete 😵 😵

dana1972
19. okt 2011

@alibabaa aj moj muž sa velmi angažuje, že mi to bude pychať ....😀D

alibabaa
19. okt 2011

@dana1972 ja mam tiez dlhy protokol.. ale nebrala som ziadne tabl. predtym ako som zacala pichat..
zacala som tak ako ty zacnes s dipherelinom, pokracujem gonal900 a gonal 450 a niekde medzi tym luveris...

alibabaa
19. okt 2011

@dana1972 ten moj sa najskor zdrahal.. a dnes sa uz o to zaujimal, lebo v sobotu chceme ist do madarska do tropicaria a ked tam chceme vyrazit cim skor, tak musim cim skor pichnut.. tak rozmyslal ci to zvladne.. a zajtra rano to skusi 😀 aby sme susedku prilis skoro nebudili v sobotu, ked moze hajat 😀

tatinka
19. okt 2011

@timmka ahoj timmka ja uz schvalene mam , ale ze este pdopis od veducej v positovni treba a uz sa to odosla, elnze na tom popise to drzia uz par tyzdnov, ved to ze o tyzden mam mat mrchu no kedze stale nie je ziadost v iscare tak neviem uz,,asi to nestihnem, veru treba obvolavat anahnat ich lebo maju na vsetko cas,,,daj vediet ako si povolala a co ti povedali

tatinka
19. okt 2011

@alibabaa no ved to ze ja tiez som z toho bola nafukana ako balon, tiez po iui som to brala, a aj vajecniky ma z toho desne boleli, som mala pocit ze ma vsetko z toho nejak neposlucha, cely clovek, dufam ze pre stimulke na ivf taketo stavy mat clovek nebude