icon

Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?

linda81
19. sep 2011

Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?

vikad
20. jan 2012

Ahojte dievčatá. Dosť dlho som tu nebola, ja len, že prvá injekcia Gonalu je za mnou a zajtra si už poichám sama. Pichá si niekto? Aké to je? dnes mi pichla ešte sestričk, lebo som to celé chcela prežiť pod kontrolou 😀, ale zajtra to už bude asi horšie ... prinútiť sa, pichnuť si tu ihlu ... ble ...

zibi
21. jan 2012

@vikad uz si v sukromnej 😀

vikad
22. jan 2012

@zibi Vďakaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

snazilka1983
31. máj 2012

@zibi ahoj moja kukam ze si bola na IVF a mala si lieky menopur a dipherelin. mozem sa ta spytat kolko si zan platila? mne tieto dve veci napisali do spravi ze ked sa nepodari 3 IUI /nepodarilo/ tak pokracuje IVF DP Menopur 112,5 j + diphereline. hore na papier napisala ze ma lieky vyjdu na 200-300 eur. ale kukam ze menopur hradi poistovna cast a pacient hradi 66 eur. a teraz to neviem vypocitat nakolko baby vravia ze menopur je to len jedna davka ci co a to kolko mi ich bude treba? ved to sa ani nedoplatim ci jak to je och. ☹ ☹ ☹

zibi
31. máj 2012

@snazilka1983
ano menopur stoji 66 eur plus 14,5 decapepthyl
v menopure je asi 10 ampuliek plus vodicek tak asi 3 krabicky ja som mala dlhy protokol tak mi to vyslo..tak
a decapepthyl podla toho ked budes mat dlhy tak styri krabicky a ked kratky stacia ti dve..to su uz hovote injekcie uz enmusis nic robit 🙂
cize cca 227eur ked ratam dve decapapthyle 😉 plus utrogestan no mozno ta to vyjde na 250 eur 😉

a kedy sa chystas na ivf?

nana123
31. máj 2012

@vikad nooo to pichanie Gonalu nebolo nic moc... ale dalo sa to prezit... mne pichal manzel do ramena a zo zaciatku to nebolelo ale posledne tri uz boli neznesitlne aj veru som si poplakala ale mam pocit ze to uz mi hormony byli na mozog 😀 😀 😀

snazilka1983
31. máj 2012

@zibi no cakam na schvalenie boli tam nejake problemy tak mi to trva uz dva mesiace. a co je ten decapapthyle? to ja nemam. mam k tomu len ten diphereline. ci to je on? ja netusim 😀

vikad
1. jún 2012

@nana123 Ale zvládla si to a už teraz len dobre bude, neboj sa 🙂

zibi
1. jún 2012

@snazilka1983 aha dipherelin som zle precitala to je to iste len dipherelin si budes robit klasicky ty a decapepthyl je v striekacke uz jednorazovej len ten je drahsi..ja som mala presne to co ty pri prvom dipher. plus menopur tak cca 225 som platila ten dipherelin doplacas asi len 2,5 sa mi vidi

snazilka1983
1. jún 2012

@zibi aha dik. a nevies podla coho davaju kratky alebo dlhy protokol?

zibi
1. jún 2012

@snazilka1983 no kazdy reaguje inak ale asi kazdemu daju dlhy na zaciatkok a ako budes reagovat tak podla toho sa budu dalej rozhodovat

snazilka1983
1. jún 2012

@zibi jaaj. inak ma dost stresuje to co som tu citala ze treba pit vela vody a ze stale beru krv na horm. profil. jemin mne tam v centre nevie ta sestricka brat krv a co sa tyka pitia to budem inak bojovat. ja vypijem asi 3 dc vody za cely den ☹

zibi
1. jún 2012

@snazilka1983 neveis preco dokyna odchadza? toje smutne..
neboj moja to by si musela mat strasen vela vajickok aby si mala hyperstimulak ..ale aj tak je dobre vypit aspon dva litre vody denne

snazilka1983
1. jún 2012

@zibi cooo? doktorka odchadza?? to mi ani nehovor. kedy? ja som tam uz 2 mes nebola tak ani netusim ze ide het . joj len to nieeeee ☹

zibi
1. jún 2012

@snazilka1983 hej baby v teme to pisu 😠 😢

snazilka1983
1. jún 2012

@zibi kukam ze fakt. och mna asi porazi. konecne sa odhodlam na IVF a toto ze odchadza no mama moja asi nato kaslem fnuk 😖

zibi
1. jún 2012

@snazilka1983 no ano ...aj ja som v soku..som jej napisala tak uvidime ci mi napise ..ja tiez enveim co budem robit kedze tam ona uz nie je ... galo nie je zly ale na nu som si tak zvykla ☹

snazilka1983
1. jún 2012

@zibi tak uz tam nieje? bo ja som jej pisala mail pred troma dnami a odpisala mi. a nie tak ze by tam uznebola. sice asi teraz sak od tohto dna. ci? jooj. napis potom co ti napisala. hej on nieje zly ale tak co ja viem dako mu do reči nieje 😉

zibi
1. jún 2012

@snazilka1983 no
@snazilka1983 tak nechapem ci nedopadla ako docent? neveim uvidime co napise..mozno ide do ineho centra..keby napr.do heliosu tak idem za nou 🙂

snazilka1983
1. jún 2012

@zibi noo je tam draho ale sakra. hmm fnuk o dost. och toto ani nieje mozne. ☹

zibi
1. jún 2012

@snazilka1983 ano viem..tak uvidime co bude dalej a kto tam pride..ja sa teraz kazdopadne nechystam ist.takze uvidim co poviete ze ako tam je bez nej ...a mozno je to nejaka blbost len a nikde nejde

snazilka1983
1. jún 2012

@zibi a co ty vlastne ako? nejak som ta nepostrehla ci sa ti zadarilo IVF alebo ako 😉

zibi
1. jún 2012

@snazilka1983 mali sme embryjka dve sme dali vlozit a neujali sa...ale tak zistili mi mutacie na hemato tak to asi preto..lebo v iscare robia neuplne testy na hemato..a akurat to mu nerobili co mi zistila moja hematologicke..a ze som si mala od zaciatku picaht heparin a mozno brat aj prednison takze skoda...uz by som urcite bola tehu ale tak nic sa neda robit

snazilka1983
1. jún 2012

@zibi uf no a preco to hned nerobia. och skoda peniazkov potom. ale tak raz nam to vsetkym vyjde 😉

little_miracle
5. jún 2012

@zibi ahoj, vsimla som si tvoj prispevok tak by som sa rada podelila o moju skusenost. Trombofilne mutacie mi zistili prave v Iscare. Tak mi hned po ET nasadili Fraxiparin. Ujali sa nam obidve embryjka - v 6tt bola u oboch potvrdena akcia srdiecka. Na zaciatku 7tt som zacala krvacat......3-4 dni sa babulky statocne drzali a spokojne si klepkali srdieckami.........ale potom sa stav prudko zhorsil, zacala som krvacat - ale nie tekutu krv, ale krvne koagulaty, ktore zial strhli so sebou aj nase babulky. Po tomto ma odporucili priamo na hematologiu a vyziadali si stanovisko k postupu pri dalsom ET resp. KET. Dvaja hematologovia nezavisle na sebe mi potvrdili, ze s fraxikom nie je ziadna sranda a hematologovia kazdopadne doporucuju s nasadenim injekcii cakat az do uplynutia 1. trimestra. Na skorsiu indikaciu by musel byt velmi zavazny dovod - az taky, ktory by si liekovu podporu vyzadoval aj v stave netehotnosti. Zaver znel - pri pripajani sa embryjok na cievny system maternice doslo ku vzniku drobneho krvacania z coho sa vytvoril hematom....ten sa potom odlucil a sposobil nove krvacanie - stale silnejsie a silnejsie, pretoze moja krv nebola schopna zavcasu sa zrazit.
Pred ca. mesiacom som bola na KET 1 embryjka - tentokrat bez fraxiku. Hura - ujalo sa.........ale nasa radost netrvala dlho. Na prelome 4-5tt sa embryjko prestalo dalej vyvijat. Utekala som na hemato - vsetky vysledky boli v norme, cize dovodom neboli trombofilne mutacie. Hematolog ma ubezpecil, ze ak ide o aborty do 10 tyzdna, pricina je ina.... To sa proste niekedy stava. Viem ze je to pre teba mala utecha.......nezostava nam nic ine len dufat ze raz to proste musi vyjst! Budem ti drzat palceky.

zibi
5. jún 2012

@little_miracle dakujem moja 🙂 aj ja ti drzim palceky aby nam to konecne uz vyslo 😉

cuculik1
6. jún 2012

@zibi citam co tu napisla little miracle...... tak ja uz neviem ako to je s tym fraxikom, mne napriklad primarka z hemtologie v kosiciach povedala, ze sa v pripade trombofilnych mutacii a to dokonca aj takych ktore pocas netehu nevyzaduju vobec ziadnu liecbu odporuca pichat fraxik aj tri mesiace pred planovanym tehu, aby sa vsetko pekne prekrvilo.....mozno zalezi aj od davky ktoru predpisu, ja mam tu najslabsiu myslim 0,3, a sama som si nevsimla ze by som napriklad pri tom ako picham injekcie nejako viac krvacala .....tutuo davku si aj podla anesteziologicky kludne mozem pichnut vecer pred opu a ziadna zvysena krvacavivost nehrozi..... v teme o trombofilii pisu baby co si pichali fraxik a podobne hepariny uz pred tehu a prave len vdaka tomu uspesne presli celym tehu.... tak je to otazne... ja som v minulosti potratila v 7/8tt a primarka mi povedala, ze to z najvycsou pravdepodobnostou bola mikro zrazenina, ktora upchala cievku a plod bol nevyzivovany.... a v januari som otehu pri pichani fraxika a aj tak som potratila , ale to bolo velmi skoro 4/5 tt, tak to bolo nieco ine

zibi
7. jún 2012

@cuculik1 ja si teiz myslim ze ten heparin nie je na skodu...aj ked nazory sa roznia...ja teraz bereim anopyrin kym nie som tehu....a uvidime ci sa mi nepodari otehotniet prirodzene...ze tiez riedi krv a anopyrin davaju aj na ten antianexin co mam aj ja...ale keby ze idem na ivf tak asi si ten heparin dam pichat ...dakde to davaju pichat prevefntivne...baby pichaju aj cele tehu a maju zdrave deticky..ja urobim vsekto preto aby sa mi to uhniezdilo a udrzalo ach jaj 😖

vikad
12. jún 2012

Ahojky dievčence. Takže od včera som Bc, diplom dostanem až 28.6., ale štátnice som zvládla ... o 2 roky Ing, snáď 😀. Chodíme na prípravu na adopciu, už máme za sebou aj návštevu pani zo sociálky ... ako sa máte vy? dajte mi vedieť, akos a Vám darí na správy a tak ... papaaaaa cmukyyyyyyyyyyyyyy 😀 🤐 😵

porinka
7. nov 2012

@vikad toto si do súkromky nepísala, či?