Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?
Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?
@si31si Ahoj, ja mám 26 rokov, čo je podľa dr. celkom fajn, bo po stimulácii bude asi viac vajíčok. Vážim len 56 kg a mám 175 cm, takže doktor neodporúča len jedno, pretože je tam väčšie riziko potratu, predčasného narodenia a atď. Ale aj napriek tomu uvažujem o dvoch, pretože je tam vyššia šanca mať aspoň jednu fazulku. Je to strašne ťažké sa rozhodnúť, horšie ako rozhodnutie ísť na IVF. A koľko máš ty rokov?
pred chvíľou som si pichla inj., ale trochu mi ostalo v striekačke, nejako mi to už nešlo potlačiť...dúfam, že to nebude problém... 😠
ahojte baby, tak dnes na ultr. mi zistil hyperstimulaciu, co teraz??? mali ste aj vy niekotora??? moj gyn. mi radi prestat, ze nemam viac pichat, vraj vajecnik mam 7 cm zvacseny a ze v dutine brusnej mam vodu, boze co mam robit?
@timmka ahoj, urcite daj na rady lekarov. Ja prave bojujem s OHSS - ale prejavil sa zial az 3 dni po embryotransfere. Ver mi ze to nie je nic prijemne.......ja mam v pase +20 cm a na hmotnosti +5kg a uz 2x som aj odpadla. Kazdy druhy den chodim na infuzie. Neexistuje na to ziadny "rychloliek" takze budem trpiet este pekne dlho. Dbaj na pitny rezim - min. 4 litre tekutin denne. Budem ti drzat palce aby sa to nezhorsilo.
@little_miracle a ty by si na mojom mieste pokracovala? lebo znama co robi v car tak mi poradila, ze pokracovat, ze ked sa budem zle citit tak mam utekat do nemoc. ze mam polycysticke ovaria, ze stale tak budem reagovat,
@timmka ja ti poviem tak, ze teraz ked viem ako sa citim - a ze to moze byt este aj horsie, urcite by som radsej prestala stimulovat. Ja som zial uz v slabej chvili vypustila z ust tu najhorsiu vec - a sice ze najradsej by som bola, keby som dostala kramy - to by sa mi aspon ulavilo. Na mimi tuzobne cakam uz 16 rokov - tak si vies predstavit ako mi je ked som vyslovila taku strasnu vec 😢
Ja ta nechcem strasit, ale ohss moze zajst do takeho stadia, ze je to ohrozujuce na zivote. Ja mam zatial "len" naliate brucho, tazkosti s dychanim, nevolnosti, odpadavanie a hustne mi krv........ale k tomu sa moze pridruzit este aj zhorsenie krvneho obrazu, zlyhavanie vnutornych organov... Tu na MK je o tom cela tema: https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy/ovarialny-hyperstimulacny-syndrom-ohss/
Pripadne si precitaj clanok od odbornikov: http://www.doktori.sk/index.php?go=medicinsky-o...
@little_miracle no zatial ziadne bolesti nemam, len krize ☹ , keby mi nerobil ultr. tak by som ani nevedela ze to mam, no neviem co mam robit ☹
@little_miracle no fuha. tie priznaky. polovicu z nich som mala po vcerajsej OPU ale dnes mi uz je lepsie.. tak dufam, ze som sa mu vyhla..
@alibabaa to mi nenasadil moj gyn. ale v car, ja som len nahodne isla ku svojemu a on mi radi prestat, ale co som sa rozpravala s jednou znamou co robi v car tak ona mi poradila, ze nemam prestavat, ze ohss sa nevyhnem ani na druhy krat, v car mi dal len nejake injekcie co si mam pichnut naraz v stredu
ahojte snazilky, aj ja chystam na podobnu zalezitost, koncom decmbra idem na odber a zaciatkom januara by mali vkladat embrijka....drzme si navzajim palce snad sa to pdari hned na prvy krat.

@tatinka no presne tak začnem chudnúť po 9 mesiacoch 😉 predtým som aj ja robila brušáky len potom som bola na 1 IUI a to som nechcela brušákovať že aby sa niečo nestalo potom bolo 2 IUI a teraz bude to IVF takže to nechám tak Ale ked som robila brušáky plus som sa snažila jesť vela ovocia zeleniny zdravé jedlá som zhodila 7 kil a ešte takýxh 5 by som chcela