icon

Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?

linda81
19. sep 2011

Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?

si31si
6. nov 2011

@tatinka no presne tak začnem chudnúť po 9 mesiacoch 😉 predtým som aj ja robila brušáky len potom som bola na 1 IUI a to som nechcela brušákovať že aby sa niečo nestalo potom bolo 2 IUI a teraz bude to IVF takže to nechám tak Ale ked som robila brušáky plus som sa snažila jesť vela ovocia zeleniny zdravé jedlá som zhodila 7 kil a ešte takýxh 5 by som chcela

tatinka
6. nov 2011

@si31si ani ja som necvicila ked sme mali 3 iui ale teraz vyuzijem tuto medzipauzu 🙂 do stimulky🙂. ne ty uz necvic, nechudni, uz len priberaj tak tehotensky🙂

alica311
6. nov 2011

@si31si Ahoj, tak tebe sa to už kráti, ten mesiac ešte nejako vydrž a koľko si chceš dať fazuliek, jedno či dve, Mne doktor odporúčil len jedno, kvôli veku a váhe.

alibabaa
6. nov 2011

@linda81 helou, tak zajtra ti drzim palceky. je to pohoda, mna od poobedia boli brucho ale da sa to. snazim sa vela pit, len mi to velmi nejde ☹ vajicok 10 a zajtra sa dozviem ako sa vyvijaju 🙂

timmka
6. nov 2011

@nana123 ahoj, aj ja idem v pondelok na kontrolu, to je asi v poriadku, mam ho dost, dnes by som povedala ze este viac ako vcera, uvidime co povie dr. kedy ides na vyber?

si31si
6. nov 2011

@alica311 a kolko máš rokov a vážiš ja som tiež rozmýšlala nad dvoma 😉 ale tak bude záležať aj od toho kolko ich bude a s tou váhou je to ako?

si31si
6. nov 2011

@alibabaa ahoj tak už si po opu? ako to prebiehalo? dalo sa to zvládnuť? nebolí to moc?

linda81
autor
6. nov 2011

@alibabaa ahoooooooj....10 to je super🙂....tak este 1 noc a mam to za sebou...

nana123
6. nov 2011

@timmka zajtra sa dozviem ako to vyzera s vajickami a povedia mi kedy idem na odber... uz ma vsetko boli, vajecniky dost...a ten vytok je zo dna na den silnejsi, dnes to uz bolo dost... 😖

linda81
autor
6. nov 2011

@nana123 ahoj.....ja idem zajtra na odber...a fakt som uz rada....tiez ma uz vsetko boli, tlaci....mam blby pocit z toho, ale teraz uz musim vydrzat..

alica311
7. nov 2011

@si31si Ahoj, ja mám 26 rokov, čo je podľa dr. celkom fajn, bo po stimulácii bude asi viac vajíčok. Vážim len 56 kg a mám 175 cm, takže doktor neodporúča len jedno, pretože je tam väčšie riziko potratu, predčasného narodenia a atď. Ale aj napriek tomu uvažujem o dvoch, pretože je tam vyššia šanca mať aspoň jednu fazulku. Je to strašne ťažké sa rozhodnúť, horšie ako rozhodnutie ísť na IVF. A koľko máš ty rokov?

porinka
7. nov 2011

pred chvíľou som si pichla inj., ale trochu mi ostalo v striekačke, nejako mi to už nešlo potlačiť...dúfam, že to nebude problém... 😠

timmka
7. nov 2011

ahojte baby, tak dnes na ultr. mi zistil hyperstimulaciu, co teraz??? mali ste aj vy niekotora??? moj gyn. mi radi prestat, ze nemam viac pichat, vraj vajecnik mam 7 cm zvacseny a ze v dutine brusnej mam vodu, boze co mam robit?

alica311
7. nov 2011

@timmka Ahoj, to mi je ľúto, neviem ti poradiť, ja idem na moje prvé IVF až v januári, ale ak ti lekár radi prestať tak ho poslúchni. Mne lekár povedal, že ak by sa niečo takéto stalo, tak tú vodu z bruška treba odstrániť.

little_miracle
7. nov 2011

@timmka ahoj, urcite daj na rady lekarov. Ja prave bojujem s OHSS - ale prejavil sa zial az 3 dni po embryotransfere. Ver mi ze to nie je nic prijemne.......ja mam v pase +20 cm a na hmotnosti +5kg a uz 2x som aj odpadla. Kazdy druhy den chodim na infuzie. Neexistuje na to ziadny "rychloliek" takze budem trpiet este pekne dlho. Dbaj na pitny rezim - min. 4 litre tekutin denne. Budem ti drzat palce aby sa to nezhorsilo.

timmka
7. nov 2011

@little_miracle a ty by si na mojom mieste pokracovala? lebo znama co robi v car tak mi poradila, ze pokracovat, ze ked sa budem zle citit tak mam utekat do nemoc. ze mam polycysticke ovaria, ze stale tak budem reagovat,

little_miracle
7. nov 2011

@timmka ja ti poviem tak, ze teraz ked viem ako sa citim - a ze to moze byt este aj horsie, urcite by som radsej prestala stimulovat. Ja som zial uz v slabej chvili vypustila z ust tu najhorsiu vec - a sice ze najradsej by som bola, keby som dostala kramy - to by sa mi aspon ulavilo. Na mimi tuzobne cakam uz 16 rokov - tak si vies predstavit ako mi je ked som vyslovila taku strasnu vec 😢
Ja ta nechcem strasit, ale ohss moze zajst do takeho stadia, ze je to ohrozujuce na zivote. Ja mam zatial "len" naliate brucho, tazkosti s dychanim, nevolnosti, odpadavanie a hustne mi krv........ale k tomu sa moze pridruzit este aj zhorsenie krvneho obrazu, zlyhavanie vnutornych organov... Tu na MK je o tom cela tema: https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy/ovarialny-hyperstimulacny-syndrom-ohss/
Pripadne si precitaj clanok od odbornikov: http://www.doktori.sk/index.php?go=medicinsky-o...

timmka
7. nov 2011

@little_miracle no zatial ziadne bolesti nemam, len krize ☹ , keby mi nerobil ultr. tak by som ani nevedela ze to mam, no neviem co mam robit ☹

alibabaa
7. nov 2011

@linda81 tak uz to mas za sebou. daj potom vediet ako si dopadla. ja mam nakoniec 6 oplodnenych a pekne sa zacali vyvijat a dala som ich na predlzenu kultivaciu a vklad bude v piatok . nezostava mi ine ako cakat a dufat, ze vsetkych 6 do piatku ok 🙂

alibabaa
7. nov 2011

@little_miracle no fuha. tie priznaky. polovicu z nich som mala po vcerajsej OPU ale dnes mi uz je lepsie.. tak dufam, ze som sa mu vyhla..

alibabaa
7. nov 2011

@timmka joj to vazne? to ti az tak zle nastavili stimulaciu? ked ti lekar radi prestat, tak radsej prestan, takto riskovat so zdravim.. asi by som neriskovala. ale to je moj nazor.

alibabaa
7. nov 2011

@porinka ak to nebolo vela, tak by to nemal byt problem...

timmka
7. nov 2011

@alibabaa to mi nenasadil moj gyn. ale v car, ja som len nahodne isla ku svojemu a on mi radi prestat, ale co som sa rozpravala s jednou znamou co robi v car tak ona mi poradila, ze nemam prestavat, ze ohss sa nevyhnem ani na druhy krat, v car mi dal len nejake injekcie co si mam pichnut naraz v stredu

alibabaa
7. nov 2011

@timmka aha, no v car musia vediet ako maju pokracovat.. a tvoj doktor nie je mozno zvyknuty na takyto postup. tak by som sa urcite poradila s doktorom v CAR.

timmka
7. nov 2011

@alibabaa aj ja si to myslim, asi v car vedia co robia

little_miracle
7. nov 2011

@timmka @alibabaa baby fakt si dajte zalezat na pitnom rezime.....ten stav sa moze zhorsit z hodiny na hodinu......aj mne to prislo uplne necakane a bez akychkolvek prvotnych priznakov alebo podozreni ☹

hanybany2
7. nov 2011

ahojte snazilky, aj ja chystam na podobnu zalezitost, koncom decmbra idem na odber a zaciatkom januara by mali vkladat embrijka....drzme si navzajim palce snad sa to pdari hned na prvy krat.

linda81
autor
7. nov 2011

@alibabaa Ahoj...veru uz to mam aj ja za sebou a tesim sa🙂.Mame 9 vajicok , ICSI a zajtra vysledky .Transfer v stredu .A potom 12 dlhych dni🙂.Ale ...dnes som mala pocit, ze to vyjde...prvy krat za celu dobu, ked som sa zobudila.

linda81
autor
7. nov 2011

@alibabaa 6 to je super...my zvysok budeme zmrazovat, aby som toto cele znova nemusela absolvovat:Este ma pobolieva podbrusko, ale inak OK vsetko.

linda81
autor
7. nov 2011

@timmka ahoj...no veru s hyperstimulaciou nie je sranda....mne tiez povedali, ze pri najmensom naznaku to stopnu.Je to veru tazke rozhodovanie, ale radsej seba neohrozuj, treba ti asi lepsie nastavit davky.