icon

Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?

linda81
19. sep 2011

Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?

tatinka
7. nov 2011

@dandy914 podobne ako ty, mam sice polycyst, vaj,ale vraj to nie je problem, laparka ukazala ze vajecniky mam pekne priechodne, odstranili mi 2 endo nalezy a nezistili nic, uzavreli nas ako nepolodnost z nevysvetl,pricin, skusili sme 3 iui - neuspesne, teraz cakame na prve a verim ze posledne ivf -pretoze bude urcite uspesne🙂, inak o babo sa snazime tri roky a toho dva to riesime po lekaroch, skusali sme aj helios teraz chodime do iscaru v mt, ty si aj bola na laparku?

tatinka
7. nov 2011

@alibabaa jaj no tak to ozaj smola , ja som zas v tomto taky posero ze ked beriem lieky a precitam si neziaduce ucinky tak uz hned mam pocit ze to uz mam 🙂, aj drahy mi hovori vzdy ze radsej to nemam citat lebo sa doplasim uz na zaciatku 🙂,,,ale teraz ked ti bude zle uz to urcite bude z tehu 🙂

dandy914
7. nov 2011

@tatinka hihi, tak s tymi pribalovymi letakmi som na tom podobne. ja to citam ako povinnu literaturu. 🙂 teraz ked mi davala v lekarni lieky, tak mi jedny vybalila z krabicky a dala mi ich len tak bez pribaloveho letaka. tak som si ho vypytala, ved ja si to musim precitat. 😀
nevysvetlitelna neplodnost je sice blba, ale na druhej strane aspon nam nie je nic vazne, no nie.
my sme skusili najprv 2x IUI v iscare ba, ale tam to bolo podla mna uplne zle a teraz sme v ginfive. laparku mi robili v gynfive, vsetko bolo ok, aj sa nam hned po nej zadarilo IUI, ale nedopadlo to dobre.
@alibabaa hormony su skratka svinstvo. ale co uz narobime. a ake kvapky ti dal homeopat? beriete aj nejake vitaminy alebo ine zazracne mediciny? ja len kys. listovu. ale rozmyslala som co by som este mohla nasadit aby som zvysila percento uspechu. aj zostanes po vklade doma lezat ci normalne pojdes do prace? ja sa neviem rozhodnut. ale moja lekarka ma chce poslat na pn.

tatinka
7. nov 2011

@dandy914 nebolieva ta niekedy miestoo v okoli pupku kde bola robena laparka?mne ju robili v maji ale niekedy to citim ze ma tam obcas pobolieva, neviem ci je to zrast a bo co,,,,co sa ti zdalo v iscare v ba zle?nam sa nepacilo v heliku 🙂

dandy914
7. nov 2011

@tatinka nebolieva ma nic, ani neviem ze som bola na laparke. nepacil sa mi pristup lekarov, ale mozno som len mala priliz vysoke ocakavania.

tatinka
7. nov 2011

@dandy914 kolko si das vlozit? aj mrazacikov si date ?🙂)

dandy914
7. nov 2011

@tatinka mrazacikov urcite, teda ak ich bude tolko aby bolo co mrazit. kolko este neviem. pri dvoch je vacsia pravdepodobnost ze sa aspon jedno uchyti. a ja by som brala aj dvojicky, aspon by sme to mali jednym supom. 😀 ale zase dvojky su asi rizikovejsie. tak neviem.

tatinka
7. nov 2011

@dandy914 ja by som chcela dve keby nam vlozia ak sa bude dat, tiez by som brala dvojicky ale ak nie dvojicky tak apsom jedno aby sa zadarilo🙂ty uz vlastne teraz zacnes stimulku vsak?...

linda81
autor
8. nov 2011

@dandy914
@dadaba ahojte kocky...tych par dni s injekciami sa da vydrzat, OPU bola OK, mala so, sice zly pocit, ale da sa (i ked 2 x by som uz asi nechcela vsetkym prejst🙂).Zelam vela odvahy a trpezlivosti.
Inak , tiez mam tie stavy, ze vsetko OK, potom strasny strach ak to nevyjde a tiez ak to vyjde a nieco sa pokazi....a tak...to patri asi k tomu.No a miestami strasna lutost,ze nemozem mat deti normalne.Ale ako mm hovori, mame aspon tuto moznost a podmienky na to, tak sa ucim byt za to vdacna🙂.

porinka
8. nov 2011

Dnes som si pichla 6tu inj. Diphereline, bolia ma prsia, ako keď som bola tehu...chcem sa vás spýtať, či vám meškala menštruácia po týchto inj. a či ste ju mali dlhšie alebo silnejšiu ako obvykle. Ď.

dandy914
8. nov 2011

@tatinka tak ja uz som dnes zacala. prva injekcia diphereline za mnou. dnes mi ju pichla sestricka, zajtra to skusim sama, vyzeralo to celkom jednoducho.

@linda81 preco si mala zly pocit po opu? druhy krat uz nebude treba, teraz to vyjde. budem drzat palce. kedy mas vklad?

alibabaa
8. nov 2011

@linda81 a kolko vajicok sa teda nakoniec oplodnilo? uz to vies? drzim ti palceky..
ja som ich dala na PK tak teraz cakam a v piatok bude vklad. ty kedy ides na vklad???

alibabaa
8. nov 2011

@tatinka mna bolieva casto ranka po laparke pod pupkom. najviac asi ked je prudka zmena pocasia 😠

alibabaa
8. nov 2011

@dandy914 kvapky od homeopata.. no to si on tam priamo miesa. take nejake flasticky mi dal a ja som pekne poctivo pila.. teraz sa chystam znova nasadit na zaludok... a kys.listovu jem len ked ma napadne. viem ze by sa mala pravidelne brat.. ale ja som taky zabudko.. po vklade budem mat upraveny rezim v praci. tak ako mi to bude vyhovovat. robim ucto vo firme ale na dohodu.. inak som nezamestnana. tak to nebudem riesit s pn.. po vklade budem ale doma lebo je tam aj tak vikend 🙂 cize od piatku do nedele klud kludovaty 🙂 🙂

dandy914
8. nov 2011

@alibabaa to mas super, ze si to vies v praci takto zariadit. moja obvodacka ma chce nechat od opu doma. lenze ja som v praci nikomu nic nehovorila a je mi blbe zrazu zostat doma. neviem ci to mam sefke povedat alebo sa tvarit ze som chora.
a ako sa maju vase embrijka? ako casto ta informuju co sa s nimi deje? ozaj, nedali ste si ten embryoscope? nam to v GF ponukli, ale zatial sme sa nerozhodli ci to chceme.

alibabaa
8. nov 2011

@dandy914 volam si kazdy den, len neviem ci zajtra budem volat,.. povedali mi dnes, ze vsetkych 6 je ok a pekne napreduju dopredu. prelomovy je ale treti den co je zajtra. ze sa budu menit na embrijka a ze to co mi povedia rano, bude iba info,ktore sa do rana moze zmenit. cize vo stvrtok rano volam presne o 11 😀 😀
dali sme si embryoscope. pocula som nan len dobre odozvy. tak nechcem nic zanedbat a urobim vsetko co je v mojich silach.

dandy914
8. nov 2011

@alibabaa super, ze pekne napreduju. tak na zajtra drzim palce.

zizika3
8. nov 2011

co je to ten embryoscope?

si31si
8. nov 2011

no to by aj mna zaujímalo

si31si
8. nov 2011

@alica311 no ja 33 a rozmýšlam že si dám tiež dve nech je vačšia šanca a vzhladom aj k tomu že nie som už najmladšia 😉

si31si
8. nov 2011

@dandy914 a ako dalo sa vydržať prvá zvládneš zajtra druhú ? som zvedavá na seba ked ja začnem 😨

dandy914
8. nov 2011

@zizika3
@si31si embryoscope mi ponukli v gynfive v ba, je to specialny inkubator v ktorom sa kultivuju embria. vraj je to lepsie ako kultivacia v normalnom inkubatore, lebo tam maju embrijka idealne podmienky a netreba ich kvoli hodnoteniu z neho vyberat. aspon tak mi to dr. v skratke vysvetlil. akurat ze to stoji dalsich 300 eur na vyse. 😝

prva injekcia bola v pohode. nezdalo sa mi to byt nejake komplikovane. zmiesat prasok s vodickou a pichnut. nic ma nebolelo, mozno trosku stiplo ale ovela menej ako pregnyl ked mi pichali. zajtra si to chcem pichnut sama. uvidim ci sa mi nebudu ruky triast. 😀

dandy914
8. nov 2011

@si31si a kedy zacinas?

linda81
autor
8. nov 2011

@dandy914 Ahoj...praveze po OPU som mala prvy krat za cele tie 2 mesiace dobry pocit, ze to vyjde.🙂.Zajtra 11:15 je ET 2 embryji.

linda81
autor
8. nov 2011

@alibabaa Ahoj...no ...volal mm,on z toho asi 3/4 nerozumie, takze splietal nieco zo 7.Takze ja to chapem tak,ze 2 boli nedozrete, 7 sa oplodnilo a zaktra 11:15 mam vklad2🙂.

alibabaa
8. nov 2011

@linda81 tak budem na teba/vas mysliet a drzat silno palceky 😉

si31si
8. nov 2011

@dandy914 ja začínam niekedy na začiatku decembra a mám to pero tak nebudem musieť nič miešať aspon že tak 😉

si31si
8. nov 2011

@linda81 a ty už máš aj hned vklad nedala si si PK?

linda81
autor
8. nov 2011

@si31si no u mas v CAR to nikto neriesil take veci , ako PK alebo co.Jednoducho robia to stale takto a hotovo.

linda81
autor
8. nov 2011

@alibabaa aj ja vam drziiiiim palce....kus mam aj strach, bo v o stvrtok je spln, ale hasam to bude ok a vyjde to.