icon

Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?

linda81
19. sep 2011

Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?

linda81
autor
10. nov 2011

Ahojte dievcata...dakujem vam vsetkym za podporu.Zatial mi je OK , ani sa dako nestresujem fajn pocit jednoducho.Obcas pichne v podbrusku, ale to este od OPU.Inak ...tie interne predoperacne to je specialita SR, tu v DE sa daco take nerobi, jedine, ked je indikacia, s anesteziologom pohovor staci,normalne to ma byt 24 hod pred planovanym vykonom, ale tito ambulantni robia aj v ten den.
@tatinka neboj nic...to pichane sa dako prekonas🙂...ako my vsetky..🙂

pici
10. nov 2011

@tatinka robi sa to podla dgn a napriklad s ohladom na vek... neviem presne kriteria... mozno PCO, fakt neviem presne

99azura99
10. nov 2011

Baby ja idem zajtra na kontrolu a opytam sa nato 😉 ze kedy sa dava kratky a kedy dlhy, ale asi si zoberiem pero a papier, aby som to nedomotala 😀

alica311
10. nov 2011

@99azura99 Ok, mnohé z nás ti budú určite povďačné 😉

dandy914
10. nov 2011

@porinka a dostala si ju po tom diphereline normalne alebo neskor. ja mam dostat tento vikend ale zatial nemam ziadne priznaky, co by som uz normalne mala.

simi81
10. nov 2011

Ahojte tak ja som dnes začala proverou a prvá injekcia bude 17.10. diphereline 🙂

si31si
10. nov 2011

@tatinka neboj všetko ti vysvetlia aj ukážu 😉

dadaba
10. nov 2011

ahoj dievcata...zajtra 7 den cyklu idem na krvicku a ultrazvuk...neviete mi povedat kedy sa robi odber vajicok priblizne kolky den cyklu????
@smallyell vela vitaminu c a slana voda na kloktanie...liec sa.....

tatinka
10. nov 2011

@pici ok aj tak dik 🙂

tatinka
10. nov 2011

@alica311 lebo ja mam vek 29 r. to neviem sa uz zaradujem medzi stare ci este ako medzi mlade 🙂 podla protokolu 🙂 ty mas kolko?

tatinka
10. nov 2011

@si31si vsak v pondelok idem na pohovor tak som zvedala 🙂

porinka
10. nov 2011

@dandy914
dostala som ju v podstate na čas. Boleli ma viacej prsia, inak nič. A myslím, že viac krvácam ako obvykle. Ráno idem na ultrazvuk, takže sa teším, ako mi ho budú robiť "zo spodu" 😖

porinka
10. nov 2011

inak sa chystám na budúci týždeň byť doma, lebo mi vychádza nočná a to fakt netuším, či by som to zvládla. Takže si budem doma lebediť! 😀

alica311
11. nov 2011

@tatinka Ahoj ja mám 26 r., ani len netuším, aký protokol mi dajú a podľa čoho sa to určuje, chcela by som si dať 2 embryá, ale doktor ma odhovára, že som príliš mladá a chudá a či chcem rodiť 34 týždni, celých 9 mesiacov ležať atd.... Ale pri dvoch je tam väčšia šanca, tak asi dáme dve 🙂 No ak máš 29 tak si myslím, že to je ešte pohodový vek 😉

smallyell
11. nov 2011

@dadaba liecim ale nejde to tak rychlo ako si predstavujem...dufam, ze do pondelka budem fit ☹

porinka
11. nov 2011

Takže kontrola v BA absolvovaná. Na ultrazvuku Mudr. čosi frflala, že či sa mi niečo robilo s vaječníkom, bo ho tam nevidela...hlavne, že pred mesiacom mi ho Mudr. na preventívke videl a všetko bolo ok. 😠 V nedeľu začínam pichať Gonal, 150. A v piatok opäť na kontrolu, už aj na krv. Dnes sme pred centrom dostali papučku od mestských, lebo sme zaparkovali aj na tráve, takže sme im dali 20 evri zarobiť...chjó ☹

iva567
11. nov 2011

@porinka ahoj, tak to ti mohli rovno poradiť kde ste mali zaparkovať... Tam je to vždy zúfalé s parkovaním... 😒 Ja som bola dneska tiež na kontrole ale už na druhej. Mala som to presne tak ako ty, od nedele Gonal 150 a v piatok (t.j. dneska) na kontrolu... Ako cez kopirák 😀

iva567
11. nov 2011

baby, pre istotu sa pýtam... Modrý gonal je to isté ako červený len v menšom? Mám doma 1 červený a 2 modné. Míňa sa mi červený a mám ďalej stimulovať, teda mám normálne keď sa minie pichať ďalej modrý? A ako ste prechádzali z jedného balenia na druhé? Vytiahli ste na posledný pokus z červeného plnú dávku, alebo ste pichli koľko sa podarilo vytiahnuť a doplnili ste ju z modrého?

dandy914
11. nov 2011

@porinka
@iva567 baby, aj uz viete kedy budete mat opu? ja som dnes vybavila predoperacne, tak uz sa neviem dockat. 🙂 ale u mna je to este daleko. dnes len 4 den stimulky. nejako sa mi to vlecie.

iva567
11. nov 2011

@dandy914 ahoj, ja ešte neviem kedy bude OPU. Dnes som bola iba na druhej kontrole a povedali mi, že mám odozvu na oboch vaječníkoch, ale folikuly asi ešte nie sú dosť veľké a teda mi zvýšili dávku gonalu zo 150 na 185. V pondelok idem na ďalšiu kontrolu. O OPU zatiaľ nehovorili nič. Predpokladám, že koncom budúceho týždňa. Ja idem na predoperačné až v utorok a ešte čakám na výsledky krvi, ktorú mi musela brať obvodná lebo to internista neberie a tie budem mať až v priebehu budúceho týždňa, takže dúfam, že to skôr ani nebude, lebo nestíham... 🙂 A neboj ubieha to rýchlo, aspoň mne sa tak zdá... Ja už pichám diphereline 15 dní a gonal 6 dní, ale tiež by som brala keby to už bolo...

99azura99
11. nov 2011

@alica311 ahoj no nejako som nezistila kedy davaju kratky a kedy dlhy protokol, tolko veci na mna chrlili ze som nevedela kde mam hlavu. Ale nechali ma zacat stimulovat 🙂 hned mi pichli prvu inj. taka som nejaka zmatena, lebo som ani nedufala ze by som to stihala tento rok 🙂 Ale ja mam tiez 26 a mam dlhy protokol. 😕

dandy914
11. nov 2011

@99azura99 no super, tak sa k nam pridavas. a cim stimulujes?

99azura99
11. nov 2011

@dandy914 ano tesim sa 🙂 Dnes mi pichli diphereline, potom mam doma gonal , pergoveris, pregnyl a ten utros teraz si mozem ist nastudovat co to o babach pri stimulkach 😀 lebo hned dnes v lekarni(kde som brala inj.) som kupovala brufen a lekarnicka mi na supu povedala ze to by som uz nemala brat 😕

dandy914
11. nov 2011

tak to mame rovnaku stimulku. a nepopytala si sa tej lekarnicky preco?

99azura99
11. nov 2011

@dandy914 nie neopytala, ale myslim si ze brufen a ibalgin je najvaci bordel z tabletiek, tak asi preto 😕

linda81
autor
11. nov 2011

@tatinka aj ja mam 29 r...depka, ze mam vela, ale v tych CAR chosia ovela starsie baby..

dandy914
11. nov 2011

@99azura99 nasla som na nete, ze ibuprofen sa neodporuca zenam, ktore sa snazia otehotniet. resp.sa odporuca len v nizkych davkach a co najkratsie.

99azura99
11. nov 2011

@dandy914 ooo super, sikulka 🙂 diky za info. Hned me mudrejsie 😉

alica311
11. nov 2011

@99azura99 ahoj, tak to som rada, že si takto pekne si to stihla ešte tento rok, takže na tie Vianoce už bude mimi v brušku 🙂 A koľko si ich chceš dať vložiť, jedno či dve? 😉 Ja sa stále neviem rohodnúť...

in131
11. nov 2011

Baby a ako ste daleko so stimulkou. Ja beriem piaty den proveru. Od pondelka začínam pichať dekapeltyl.