Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?
Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?
@porinka ahoj. dneska tam bola dr. stenová a po uzv mi hovorila, že na pravej strane mám jeden veľký folikul a potom nejaké trochu menšie, celkom 10 folik. a na ľavej strane mám tak do 7 folikulov, väčšinou len menšie, tak som zvedavá, čo z toho bude 😨 Výsledok mi volala sestrička už pred 11 hod. a hovorila, že dneska ešte pichám normálne (neviem či mi vôbec gonal bude stačiť 😖 ale tak pichnem to čo mám, už tam veľa nenariešim), zajtra o 22 hod. pregnyl a v nedeľu ráno na punkciu. Nejak mám divný pocit... žeby som sa bála??? 😀 Keď som tam čakala na uzv, akurát volala sestrička na odber jednu babu, všetko jej vysvetlovala a normálne keď som ich počúvala, tak dokonca mne sa rozbúchalo srdce... 🙂
@iva567
gúglila som o folikuloch:Folikulárna fáza
Pod vplyvom hormónu stimulujúceho folikul (FSH) začne vo vaječníku rásť niekoľko folikulov (mieškov), ktoré následne produkujú estrogény, primárne estradiol. Tieto estrogény iniciujú vývin novej vrstvy endometria s vývojom typickej histologickej (tkanivovej) vzorky zvanej proliferačné (bujniace) endometrium. Estrogény poskytujú negatívny cyklus spätnej väzby do hypofýzy a znižujú sekréciu FSH. Inhibín vylučovaný najväčším folikulom tiež znižuje FSH. Typicky len najrozvinutejší folikul (vedúci folikul) sa môže ďalej rozvinúť, pretože má viac receptorov FSH; ostatné folikuly rast zastavia. Preto normálne len 1 vajíčko dozreje v danom cykle.
@aisha6 snazime sa tri roky, mame za sebou uz vsetky vys, v cetne 3 iui neuspesne, laparka v poriadku, mam pycist.vajecniky, uzavreli nas ako neplodnost z nevysvetl,pricin, toto je nase prve ivf,,,nechcem sa tesit vopred , ale strasne moc dufam ze sa podari , ved ako kazda zena tuna 🙂, mam 29, a ty?
@porinka ale toto asi platí pri bežnom cykle, nie??? nemala by som mať teraz pri stimulácii viac veľkých folikulov? Či radšej sa nad tým asi nebudem zamýšľať... veď ešte majú nejaký čas aby dorástli a dozreli, nech z nich niečo je... 😵
A tebe už na kontrole povedali, ako reaguješ na stimuláciu? Kedy si bola naposledy?
Veď to dúfam aj ja, nech len pekne dozrejú, veď hádam som nestimulovala kvôli jednému vajíčku ... 😉 😀
A držím ti palce na pondelok...
Baby teraz som volala do centra a povedala som ze stale nemam MS, sestricka mi povedala ze to moze meskat az 14 dni. Ale ja neviem ci ma dobre pochopila ze ja som zacala pichat az na 26DC 😒 Len sa opytala, kolko inj. uz mam za sebou a ze je to v pohode 🙄 Tak to som vobec nevedela.... takze mozem cakat, kedy pride ta slaktrafena mrcha 😠
Este som chcela, ze niektora ste tu pisali, ze vam doc..povedal, ze ked nedostanete do 33DC mate prist na sono. Ja som dnes 33DC a do centra mam ist (teda ak nedostanem MS) az na 41DC 😕 ja som z toho nejaka popletena, Nemate niektora s tym skusenost pls?

@aisha6 mne nepovedali nic, lebo ja som povedala ze mavam pravidelnu... Dakujem, ja tak isto drzim palceky 🙂