icon

Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?

linda81
19. sep 2011

Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?

99azura99
17. nov 2011

@aisha6 mne nepovedali nic, lebo ja som povedala ze mavam pravidelnu... Dakujem, ja tak isto drzim palceky 🙂

aisha6
17. nov 2011

@in131 ďakujem si zlatá aj ja ti a tu všetkým zo srdca želám nech máme pod stromčekom ten najkrajší darček na svete.Som rada že si mám ským o takýchto veciach pokecať. 🙂

aisha6
17. nov 2011

@99azura99 ale aj tak by si mala zavolať pre istotu veď za to nič nedáš.Či?

tatinka
17. nov 2011

@simi81 uvidime ako bude 🙂

tatinka
17. nov 2011

@aisha6 jasna vec , budem rada, uf nech je to uz za nami

aisha6
17. nov 2011

@tatinka veru nech je koniec decembra už. 🙂

porinka
17. nov 2011

@in131
to je nejaké komplikované, to pripoistenie, kašlem na to... 😝

99azura99
17. nov 2011

@aisha6 ja chodim do GF v Ba neviem ci tam dnes niekto je, ale asi tam idem zavolat. Ved ako si napisala za to nic nedam 🙂

iva567
17. nov 2011

@porinka ahoj. dneska tam bola dr. stenová a po uzv mi hovorila, že na pravej strane mám jeden veľký folikul a potom nejaké trochu menšie, celkom 10 folik. a na ľavej strane mám tak do 7 folikulov, väčšinou len menšie, tak som zvedavá, čo z toho bude 😨 Výsledok mi volala sestrička už pred 11 hod. a hovorila, že dneska ešte pichám normálne (neviem či mi vôbec gonal bude stačiť 😖 ale tak pichnem to čo mám, už tam veľa nenariešim), zajtra o 22 hod. pregnyl a v nedeľu ráno na punkciu. Nejak mám divný pocit... žeby som sa bála??? 😀 Keď som tam čakala na uzv, akurát volala sestrička na odber jednu babu, všetko jej vysvetlovala a normálne keď som ich počúvala, tak dokonca mne sa rozbúchalo srdce... 🙂

aisha6
17. nov 2011

@99azura99 presne tak aspoň budeš kľudnejšia ja chodím do heliosu a tiež som tam dnes volala a boli tam tak si myslím že by mali byť aj u vás.Daj vedieť pa 😉

99azura99
17. nov 2011

@porinka neviem sa dopatrat ci si dostala na tuto otazku odpoved (ci pocas stimulky sexujeme) 😀 lebo my ano, nemyslim si ze by mal byt s tym nejaky problem, ci?

porinka
17. nov 2011

@99azura99
nemal by byť problém, len som rozmýšľala nad možnou infekciou, nejakou...niežeby sme boli humusáci, ale človek nikdy nevie. My tiež sexujeme, teraz išiel drahý na tri dni na hory, tak budem abstinovať. 😎

tatinka
17. nov 2011

@aisha6 ja kaurat hladam na nete uz darceky pre nasich 🙂 , aj ked mimi bude darcek celorodinny 🙂

aisha6
17. nov 2011

@tatinka no vieš si to predstaviť že by to vyšlo to by bol ten najkrajší dar na svete a na celý život.Ako dlho sa snažíte?A koľko máš rokov?

porinka
17. nov 2011

@iva567
gúglila som o folikuloch:Folikulárna fáza
Pod vplyvom hormónu stimulujúceho folikul (FSH) začne vo vaječníku rásť niekoľko folikulov (mieškov), ktoré následne produkujú estrogény, primárne estradiol. Tieto estrogény iniciujú vývin novej vrstvy endometria s vývojom typickej histologickej (tkanivovej) vzorky zvanej proliferačné (bujniace) endometrium. Estrogény poskytujú negatívny cyklus spätnej väzby do hypofýzy a znižujú sekréciu FSH. Inhibín vylučovaný najväčším folikulom tiež znižuje FSH. Typicky len najrozvinutejší folikul (vedúci folikul) sa môže ďalej rozvinúť, pretože má viac receptorov FSH; ostatné folikuly rast zastavia. Preto normálne len 1 vajíčko dozreje v danom cykle.

porinka
17. nov 2011

@iva567
takže keď ty už končíš, tak mňa by to mohlo čakať tak isto budúci týždeň...juchú, chcem to mať už za sebou... 😉

tatinka
17. nov 2011

@aisha6 snazime sa tri roky, mame za sebou uz vsetky vys, v cetne 3 iui neuspesne, laparka v poriadku, mam pycist.vajecniky, uzavreli nas ako neplodnost z nevysvetl,pricin, toto je nase prve ivf,,,nechcem sa tesit vopred , ale strasne moc dufam ze sa podari , ved ako kazda zena tuna 🙂, mam 29, a ty?

iva567
17. nov 2011

@porinka ale toto asi platí pri bežnom cykle, nie??? nemala by som mať teraz pri stimulácii viac veľkých folikulov? Či radšej sa nad tým asi nebudem zamýšľať... veď ešte majú nejaký čas aby dorástli a dozreli, nech z nich niečo je... 😵
A tebe už na kontrole povedali, ako reaguješ na stimuláciu? Kedy si bola naposledy?

porinka
17. nov 2011

@iva567
to platí pri normálnom cykle...len tam bol zmienený veľký folikul.
Na kontrolu idem zajtra...som strášne zvedavá... 😀
a dúfam, že budeš mať veľa krásnych jajok

iva567
17. nov 2011

Veď to dúfam aj ja, nech len pekne dozrejú, veď hádam som nestimulovala kvôli jednému vajíčku ... 😉 😀
A držím ti palce na pondelok...

aisha6
17. nov 2011

@tatinka no ja mám 30 a mám za sebou dva spontáne potraty.Teraz sa snažíme už 3 a pol roka a nič.Ja mám výsledky v poho až na krv.To mám nejakú mutáciu Mt 6200 alebo niečo také.To či mám polycist. vaječníky neviem lebo mi také vyšetrenie nerobili.

tatinka
17. nov 2011

@aisha6 na ivf nebude problem s tou mutaciou?aka je sanca na uspesnost s tvojou diagnozou?

aisha6
17. nov 2011

@tatinka neviem nič mi nehovorili.

tatinka
17. nov 2011

@aisha6 teda sa drkaj a nech je vsetko v poriadku

dandy914
17. nov 2011

@aisha6 a nekonzultovala si to s hematologom. ja mam tiez nejake mutacie, v centre sa k tomu nevedeli vyjadrit. pre istotu som konzultovala s hematologickou, ta mi IVF odklepla ale v tehu si budem musiet pichat fraxiparin.

tatinka
17. nov 2011

@aisha6 chcela som napisat drzkaj nie drkaj 🙂

99azura99
18. nov 2011

Baby teraz som volala do centra a povedala som ze stale nemam MS, sestricka mi povedala ze to moze meskat az 14 dni. Ale ja neviem ci ma dobre pochopila ze ja som zacala pichat az na 26DC 😒 Len sa opytala, kolko inj. uz mam za sebou a ze je to v pohode 🙄 Tak to som vobec nevedela.... takze mozem cakat, kedy pride ta slaktrafena mrcha 😠

aisha6
18. nov 2011

@dandy914 nie na hematologii nič nehovorila,ale v heliose tiež spomínala že by som si potom keby sa zadarilo niečo pichala.

99azura99
18. nov 2011

Este som chcela, ze niektora ste tu pisali, ze vam doc..povedal, ze ked nedostanete do 33DC mate prist na sono. Ja som dnes 33DC a do centra mam ist (teda ak nedostanem MS) az na 41DC 😕 ja som z toho nejaka popletena, Nemate niektora s tym skusenost pls?

aisha6
18. nov 2011

@tatinka, diky.už bola v mt a o 15 00 mám volať.