icon

Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?

linda81
19. sep 2011

Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?

99azura99
20. nov 2011

@porinka 😨 fuuuha no hadam to bude len virus, drza- vela sil 😉 keby ti to neprestavalo, hlavne ta bolest vajecnikov. Radsej chod na pohotovost 😕

porinka
20. nov 2011

@99azura99
bolesť sa dá vydržať, dala som si do fľaše teplú vodu a priložila na podbruško. uvidím, čo to spraví po gonale. 😅

tatinka
20. nov 2011

@porinka ahoj a nemozes to mat aj z niekoreho lieku co teraz beries na stimulku? nepozerala si ci tam nie je prehananie ako vedlajsi ucinok?inak mozno to mozes mat aj z toho ze vela pije clovek pocas stimulky a v brusku je viac vody nez potravy

porinka
20. nov 2011

@tatinka
nepozerala som príbalové letáky, poviem to zajtra na kontrole a uvidím 😖 k tomu mám aj zvýšenú teplotu

tatinka
20. nov 2011

@porinka tak to mas asi ozaj bacil virus, ty si aj pn pocas stimulky?

smallyell
20. nov 2011

@porinka ahoj, co si chora? dufam, ze nie...zajtra mam transfer, v piatok som mala odber, mala som 13 vajicok. A ty ktory den stimulky?

porinka
20. nov 2011

@tatinka
Keďže blvkal v noci aj fotrík aj bráchova frajerka, tak to bude určite vírus. Už som vypotila 38,2, zjedla kúsok rožka a snáď budem funkčná. 😉
Na PN chcem ísť od zajtra.

porinka
20. nov 2011

@smallyell
voľaaký blvací vírus ma napadol 😠
od minulej nedele pichám gonal - 150, v piatok na kontrole mi povedala MUDr., že folikuly sú malé, tak mi znížili diphereline na polovicu dávky a gonal na 225. Zajtra znova kontrola.
To je super, že 13 vajíčok. Ja budem potrebovať asi čo najviac, keďže naše embryjká pôjdu na genetiku, aby aspoň nejaké boli OK. Zajtra držím palečky 😀

porinka
20. nov 2011

@iva567
ako si dopadla?

smallyell
20. nov 2011

@porinka
Dakujem,
joj, to mi je luto, ja tiez nemozem chripku vyliecit, este mam stale nadchu,
to iste mi povedal na kontrole dr. a musela som dobrat este jedno balenie injekcii, Genetiku ste si sami vybavili alebo vam to doporucili v centre? nam o genetike nikto nic nespomenul. No ja dufam, ze sa nieco oplodnilo a hlavne, ze to bude vsetko v poriadku a ze zajtra to prebehne hladko. Budem na teba mysliet, aby odteraz islo vsetko bez problemov.

porinka
20. nov 2011

@smallyell
my musíme genetiku, lebo som po troch zamĺknutých potratoch zapríčinených partnerovou chromozomovou translokáciu a jedine takto získame zdravé embyjko. A samozrejme si za to priplatím... 😖 som zvedavá, čo povedia zajtra.

sisi2606
20. nov 2011

Ahojte snazilky 🙂 Pripajam sa k vam..od zajtra zacinam s injekciami Diphereline..
Je to nase 1.IVF, ale verime, ze to vyjde. Vsetkym drzim palce a budem nedockavo cakat na vase nove prispevky.

sisi2606
20. nov 2011

@tatinka
Ahoj Tatinka. U mna bude asi tiez ET v polke decembra 😉 chodim do gynfiv..a tiez cakam mrchu..mala by prist vo stvrtok alebo piatok podla bazalnej teploty. Kedy zacinas s injekciami? Ja uz zajtra s Dipherelinom.

in131
21. nov 2011

@sisi2606 Držím palce. Aj ja prave stimulujem na naše prvé iVF. Cakam už mrchu. Dnes som 30 den. A na druhý den mrchy pychám gonal. Budeme bojovať spoločne. 😉

99azura99
21. nov 2011

@in131 ahoj mozem sa ta opytat? Tebe hned povedali ze na 2DC mas pichat gonal? Lebo ja picham Diphereline a na prvu kontrolu mam ist 2 az 4DC (pojdem az 4)a predpokladam ze zacnem pichat gonal.

iva567
21. nov 2011

@porinka ahoj, no bolo to celkom v pohode, naozaj sa nie je čoho báť. Mala som dokonca 20 vajíčok. Som len zvedavá koľko bolo zrelých a koľko sa oplodnilo. To si budem volať dneska o 11 embryologičke. Už sa neviem dočkať.
A ty ako dneska? Som čítala že máš nejaký vírus... dúfam, že ti to rýchlo prejde nech ide všetko ako má a nech sa nemusíš stresovať takýmito vecami... 😉

alibabaa
21. nov 2011

@iva567 juu pekna urodicka.. tak daj vediet potom 🙂 ja cakam na vysledky krvi.. tak som velmi zvedava co ma dnes prekvapi 😕

iva567
21. nov 2011

@alibabaa juj, tak to držím palce, nech máme ostatné dobrú motiváciu 😉

nana123
21. nov 2011

@alibabaa drzim palce nech je vysledok taky aky ma byt 😉

reklamka
21. nov 2011

@alibabaa - aj ja drzim palce. 😉

iva567
21. nov 2011

čaute, no tak po nedelnej punkcii máme 11 embryjok 😀 supeeeeeeeer 😀 6 zamrazili hned a 5 nechali na PK. Na ET idem v piatok... 🙂

99azura99
21. nov 2011

@iva567 supis 😉 tesim sa s tebou

porinka
21. nov 2011

@iva567
super, gratulujem!!! 😀

iva567
21. nov 2011

@porinka
@99azura99 dakujem 🙂 už len aby sa pekne vyvíjali 🙂

porinka
21. nov 2011

vírus zatiaľ prešiel, kontrola v BA za mnou, zase som čakala v rade na krv. Na UZV ma zobral MUDr. Harbulák, a to je jeden príjemný pán. Pekne ma privítal, všetko mi ukázal na monitore, aj keď mne to veľa nehovorilo. Mám 8+10 folikulov, sliznica tiež ok, že je to dobre naštartované. Už som si pichla aj prvý Luveris. Pekne sa so mnou rozlúčil, no proste úžasný prístup. 😀 Som zvedavá, čo mi povedia, keď budem volať na výsledky. Takže už idem asi do finále...juchú

porinka
21. nov 2011

@iva567
keď si začala pichať Luveris, kedy si išla na ďalšiu kontrolu?

iva567
21. nov 2011

@porinka začala som pichať v utorok a na kontrolu som išla vo štvrtok.
Aj u teba to vyzerá teda na pekné množstvo folikulov 😀 . Včera sme tam boli na punkcii 4 baby a z toho sme mali 22, 20, 18 a 6 vajíčok. Mne a ešte tednej babe dávali dokonca aj infúzku kvôli hroziacemu OHSS 😒 .
Včera robila punkciu Stenová a musím povedať, že bola naozaj veľmi príjemná 🙂 Ale Harbulák je aj tak naj 😀 .

porinka
21. nov 2011

@iva567
a ako prišli na OHSS????? jáj, bojím bojím...teraz sa cítiš ako?

iva567
21. nov 2011

@porinka nebooooj... 😉 Aspon u mna to nie je nič mimoriadne. Som doma pred telkou, oddychujem a už sa cítim dobre. Inak som rada, že som PN, fakt si neviem predstaviť čo by som dneska robila v robote. Doobeda ma ešte pobolievalo v podbrušku a fakt netreba to preháňať, radšej len tak polihujem 🙂
Ževraj sme mali trochu volnej tekutiny v brušnej dutine čo zistili pri punkcii. Ja viem len, že ako sme tam ležali po punkcii, tak sestrička asi po pol hodine priniesla infúzku a napojila nám ju. Keď sme odchádzali, tak ešte prišla dr. a povedala nám len v krátkosti, že sme tam mali trochu volnej tekutiny, ale nič vážne, tak nám preventívne dala infúzku. Nejak bližšie to nerozoberala. Inak ja som tušila niečo také, lebo v sobotu som už cítila nafúknuté brucho a tak divne som cítila pri vaječníkoch hlavne pri došlapovaní pri chodzi. Neviem či to boli prejavy 😨 ale pila som jak dúha a ešte stále pijem...

porinka
21. nov 2011

@iva567
aj ja už znova pijem...OHSS sa bojím jak čert kríža...a keby aj preventívne šupli infúzky, nič by sa nestalo 🙂 ja si pre PN idem o chvíľu...som si už dnes 2,5 hod posedela na internom, takže už mám všetko vybavené... 😀