icon

Prvé mimotelové oplodnenie začiatkom roku 2012

wejbynka
9. dec 2011

baby idete do toho tiez?....vase pocity? 😠

jomini
10. dec 2011

Ahoj, nas to caka tiez, a pocity ..neviem 🙂 do ktoreho centra pojdes?

jomini
11. dec 2011

@wejbynka ..a uz mate termin? 🙂

wejbynka
autor
11. dec 2011

jomini ahoj ahoj, noo kazdym dnom ocakavame telefonat z centra a daju nam termin, ty uz mas?...my ideme do ferticentu a vy?

wejbynka
autor
11. dec 2011

@wejbynka ahoj ahoj, noo kazdym dnom ocakavame telefonat z centra a daju nam termin, ty uz mas?...my ideme do ferticentu a vy?

wejbynka
autor
11. dec 2011

@jomini ahoj ahoj, noo kazdym dnom ocakavame telefonat z centra a daju nam termin, ty uz mas?...my ideme do ferticentu a vy?

jomini
11. dec 2011

ahoj, my uz mame termin, ideme prvy krat.. do gyn-fiv. Centrum sme si zvolili na odporucanie, a napriek tomu, ze idu vianoce sme dostali dost skory termin. Sme zvedavi a trosku nervozni..co vsetko to bude obnasat. A vy?

sarah00
11. dec 2011

@wejbynka
@jomini
ahojte. Aké máte diagnózy a po koľkých rokoch snaženia, ste zvolili centrum?

wejbynka
autor
11. dec 2011

@sarah00 noo tak u nas je problem u mm mame teratoozoospermie takze normalne by nam to asi neslo a skusame 2 roky a nic a vy?

sarah00
11. dec 2011

@wejbynka my máme astenoterarhozoospermiu. v januári to budu dva roky čo sa snažíme a pol roka, čo vieme diagnozu, ale do centra sa cyhstáme až v lete, ak sa dovtedy nič nezmení. zatiaľ sme nasadili vitamíny a máme v pláne ešte skúsiť profertil na pol roka, rozprávala som sa s jedným známym, vraj im profertil pomohol. tak uvidíme 🙂
tebe robili aké vyšetrenia?

wejbynka
autor
11. dec 2011

@sarah00 my vieme diagnozu asi 3 mesiace, no nass lekar nam povedal ze nemame na co cakat ze ked je to u nas takto tak nas hned poslal k znamemu do ferticentu , pred tym sme brali vseliake lieky , vitaminy a nic nam nepomohlo, este aj to ze mam ovulaciu tak ze skorej ju ani nemam:/....takze uz mame poslanu ziadnost v poistovni a cakame na termin, pretoze ferticent je jedine centrum v ba kde preplaca poistovna uplne vsetko🙂...co sme uplne radi lebo 2700eciek je dost aj pre nas🙂

jomini
11. dec 2011

@wejbynka
@sarah00 u nas je problem na mojej strane, snazili sme sa dva roky, vo ferticentre je cez poistovnu hradene uplne vsetko, aj lieky na stimulaciu? Co ja mam info, budeme musiet doplacat nejaku cast za lieky a dodatocne ukony ako je predlzena kultivacia, pripadne mrazenie a tak, napriek tomu ze ideme cez poistovnu.

sarah00
11. dec 2011

@wejbynka prosím ťa, tebe robili nejaké vyšetrenia predtým ako vám odporučili centrum, alebo ti všetko robia až v centre?

wejbynka
autor
12. dec 2011

@jomini nooo ja viem tolko ze tam platis iba za zmrazenie nic viac, lieky hradi poistovna tiez v skoro plnej sume treba tam doplacat max nejakych 5eciek co je smiesne🙂....mozno to zalezi od kazdeho ineho paru ja neviem, ale ja viem toto🙂....

wejbynka
autor
12. dec 2011

@sarah00 pred tym ako sme isli do centra ssom chodila ku jednemu doktorovy na kramare a ten mi vlastne zistil ze nemam vajicka take ako by mali byt ze mi nerastu a aj partner nemal uplne najlepsi spermiogram tak nas tam hned poslal a v centre mne brali krv na HCG a kultivacie a partner isiel k urologovi co je podmienka pre zdravotnu poistovnu.

jomini
12. dec 2011

@wejbynka fuha, za lieky sa zvykne doplacat od 200 do 500 eur a my v podstate mame problem ,,len s transportom,, vajicok 😒 mozno nakoniec ostaneme prekvapeni.

wejbynka
autor
12. dec 2011

@jomini tak fakt potom neviem aj co som sa pytala, aj co som pozerala na nete tak skoro vsetko hradi poistovna, mozno zalezi ci mas kratky alebo dlhy ciklus🙂....vy uz mate termin? 😀

jomini
12. dec 2011

@wejbynka nizsie poplatky za lieky by ma len potesili 🙂 uz mame termin, ale ideme len na prvu konzultaciu, cize ani prihlasku nemame podanu do poistovne. Vy ste si prihlasku podavali sami alebo cez centrum?

wejbynka
autor
13. dec 2011

@jomini noo mozno to zalezi aj na tom ze do akeho centra pojdete, ked sme tam boli my prvy krat, tak cca len 3 tyzdne sme cakali na vysledky HCG , potom mm musel ist na orientacne urologicke vysetrenie tam sme cakali cca tyzden na vysledky, potom ked toto vsetko budete mat potvrdit od gyn. ze idete do toho a ked tohoo vsetko budete mat samozrejme aj dvac spermogrami s odstupom casu min. 3tyzdne tak potom to centrum posle do zdravotnej poistovne a tam sa caka cca mesiac na schvalenie. takze doba od prvej navstevy v centre po schvalenie je asi 2-3 mesiace:(.....nam poslalo centrum ziadost lebo zevraj je to rychlejsie a centrum tam aj castejsie vola ze ci to uz je alebo nie🙂

7bambulik9
15. dec 2011

Čaute baby ja tiež chodím do Ferticentu, na ďalší rok ma čaká 2IVF ale ešte ma čaká genetika. Budete tam spokojné sú veľmi príjemný a o všetkom informujú. Platiť budete cca 200eur lieky a to je všetko. Pripláca sa iba zmrazenie a SPF ale to je dobrovolné.