Reprodukčná imunológia - Adla skúsenosť
ahojte, kedze som uz po dvoch potratoch rozhodli sme sa absolvovať toto vyšetrenie.
Kvoli najblizsiemu terminu aj napriek velkej vzdialenosti som sa asi rozhodla pre Adla Presov.
Mate prosim skusenost? boli ste spokojne?
Do kolkych tyzdnov ste mali vysledky?
dakujem 🙂
@jarrys no mna praveze aj na hematologii upozornovali ze min. tie 4tyzdne by mala byt pauza niekde dokonca 6-8 tyzdnov...zaujimave ako vsade inak hovoria...a prave v Adle mi povedali ze staci 5-6..ale tiez citam viac ze az 8 by malo byt na reproimuno tak teraz neviem🙈
no na reproimuno sme objednani az na 29.11. do NR a tam pisali ze musi byt min. 8tyzdnov po potrate alebo po vysadeni hormonov po neuspesnom ET/KET. Na hematologii vobec neriesili tyzdne, a to som volala na viac a vravela som ze posledny KET bol teraz v polke augusta. A ani na jednej ma neupozornili ze ma byt rozostup. Tak ja uz neviem ci ma byt alebo nema byt. Zacinam sa v tom stracat kedze kazdy doktor inak.
Ja už nepamätám, ja som po tej druhej strate bola v takom šoku, ze ja som tam bola určite skôr ako 8 týždňov, ved tam vám povedia, mne urobili komplet vyšetrenia, ešte som si aj navyše pri platila. Následne som išla ešte aj do CAR, kde mi povedali, ze mam nadštandardné vyšetrenia. Na nič závazné mi neprisli, ale lekárka navrhla preventívne opatrenia, urobila všetky vyšetrenia, vypočula ma a aj sa osobne angažovala, bola veľmi empaticka. Následne som o 3 mesiace bola tehotná.
@s_o_n_i_k_e tak my uz máme po vysetreni, boli sme teraz pondelok 24.10.
@s_o_n_i_k_e vy ste uz tiez boli? som zvedava na vysledky
@adkalu ahoj, prosim ake preventivne opatrenia vam navrhla lekarka, ak sa mozem opytat...som po 2 MA, na specializovane vysetrenia ma po 1MA nikto neposlal a teraz to lutujem. Citam tu na MA diskusie, aby som vedela, kde najlepsie ist...uz wom v tom celkom zorientovana...chystam sa aj ja okrem ineho aj do Adla...zaujalo ma ake oreventivne opatrenia si mala nasadene a co si myslis, ze vam nakoniec pomohlo uspesne donosit?
@bozenka67 ahoj ak ti mozem ja poradit tak skôr odporucam Nitru i ked su drahsi, ja som bola aj v Adle a nakoniec som aj tak skoncila aj v Nitre
@bozenka67 a uz som 3x tehotna po dvoch neuspenych tehotenstvach. Mne osobne sa nasiel problem iba v hematologii, s nasadenym anopyrinom + fraxiparine uz som v 17tt
Gratulujem a drzim prsty a preco nitra a presov nie, snazim sa k tomu dopatrat, citam tu v diskusiach, nikde pisu, ze je to to iste?..asi budes vediet o tom viac, ked si bola na vysetreni v oboch centrach. A ta hematologia sa robi tiez v reproimuno ambulancii? Docitala som sa ze to sa objednava tiez zvlast a tak uz hladam aj dobru hematologicku ambulanciu...
Ahoj, nechcem ta otravovat, ale neda mi to...Sme objednani kade tade, este niz neabsolvovane pravdaze, vsade sa caka. Na reproimuno sme zatial objednany v Presove. Neviem ti napisat sukromnu spravu na anonymny ucet. Preco sa vam ten Presov nepozdaval a skoncili ste aj tak v Nitre? O co lepsie vysetrenie tam robia? Snazila som sa to zistit sama od kedy si mi to tu napisala, ale neviem sa k tomu nikde dopatrat.
@bozenka67 ahoj, no presne teraz v com je rozdiel si uz nepamatam, ale ja som sla do Nitry potom hlavne preto lebo som mala ist na kontrolu a do Presova to mam cez cele slovensko, tak som druhy krat zvolila Nitru a ide o to ze v Presove mi vysiel jeden parameter slabo pozitivny a dr. mi vtedy naordinovala lieky (tie som vsak ja ani nezacala uzivat) lebo sa mi to nezdalo ked som si otom citala viac tak som pochopila ze to moze byt preto pozitivne lebo som bola moc skoro na vysetreni po potrate (preto v nitre je podmienka az 8 tyzdnov po potrate ist na vys..), ale pani Dr. sa ma snazila presvedcit ze to neni tym ....ja som sa nedala neuzivala som to , o dva mesiace od vys. v presove som sla teda na kontrolny odber do Nitry, tam mi ta hodnota vysla takmer nulova, skoro ziadna...a bez akychkolvek liekov!!!! cize mala som to len zvysene po potrate....Pani Dr. to len potvrdila, a cudovala sa ako je to mozne ze mi pani Dr. chcela na to dat lieky.....po dalsom pol roku som sla znova na odber, znova negativny...cize sa potrvrdilo ze som sla na odber do Presova moc skoro po potrate! na co by som upozornila kazdeho ze odporucam pockat, môzu vyjst skreslene vysledky ako mne
@adkalu ahoj, chcem sa opytat ten anopyrin si uzivala len cisto preventivne? cele tehotenstvo? aku davku prosim...ja uzivam tiez od zaciatku anopyrin+fraxiparin...ale teraz ho musim znizit
@bozenka67 nie hematologia, sa nevysetruje na reproimunologii, to musis ist do ambulancie zameranej priamo na to...tam su tiez tie cakacie doby tak 2-3 mesiace
ja kym som pobehala vsetko tak to trvalo takmer vyse pol roka
Aha dakujem, uz rozumiem a pre pochopenie pomohlo. Ja dom objednana na reproimuno presne 5 tyzdnov po potrate. S tou hematologiou som uz v obraze aj som si vybrala jednu naj tu v okoli, len asi este dovolenkuju, nedovolala som sa tam. A genetiku si tiez absolvovala?
@bozenka67 ano aj na genetike som bola, tam vsak nic nenasli 🙂 ale pre istotu som bola
v podstate u nas jediny problem sa nasiel na hematologii, mam vrodenu trombofiliu, geneticku mutaciu kt. sposobuje ze sa mi viac akoby zhustuje krv a tym padom asi aj tie potraty kvoli tomu ze babo bez toho aby som riedila krv odumrie, nejde k nemu ziviny, proste sa upchaju mini cievky...aj ked niektori dr. si myslia ze to neni tym kedze to nemam take vazne,ale s liekmi som som sa dostala uz do 16tt bez nich max do 7-8tt..cize nieco na tom bude, verim ze to pomaha
Drzim palce aj tebe
Dakujem.Ano verim tomu aj ja a aj ja si myslim ze niekde u mna bude skryty problem. Mam poslednu otazku, vedela si predtym o tej vrodenej trombofilii, genetickej mutacii alebo si pocitovala na sebe nejaky problem? Lebo ja sa subjentivne citim bez akychkolvek tazkosti a nemam zatial vedomost o ziadnom zdravotnom probleme.
@bozenka67 nie vobec...ja som netusila ze take nieco mam, nikdy mi na take nic neprisli ked som aj bola na operacii a robili nejake zrazacie vysetrenia krvi, neprisli na to...Toto sa bezne vôbec nevysetruje...avsak ked som bola druhy krat tehotna, mojmu ocinovi nasli nejaky problem na cievnom odtial ho poslali prave na hematologiu, a jemu na to vlasne prisli prvemu, ked som sa to dozvedela ja ze on ma nejaky problem, jeho dr. odporucila ist aj mne, vtedy vsak uz som bola v nejakom 7tt a ocino nevedel ze som tehotna, hned som bezala za mojou gyn. ze asi mam hematologicky problem, avsak ked mi vtedy spravila sono...uz bolo neskoro, druhy MA...a nasledne som vybavovala vsetky vysetrenia...ale mne bolo uz viac menej jasne ze u mna bude hematologicky problem hned ako som sa dovzedela ze ocinovi na take nieco prisli, ja mam presne tu istu mutaciu ako on
@bozenka67 inak mimo tehotenstva nemusim brat ziadne lieky, nerobi mi to vôbec ziadne tazkosti..akurat by som nikdy nemala brat horm.antikoncepciu, to je tiez pre mna velmi rizikove
Rozumiem prave preto sa pytam, cize takyto problem moze mat ktorakolvek a nemusi mat o tom ziadnu vedomost ani nic tomu nemusi naznacovat. Dakujem ti za tvoj cas a drzim prsty do uspesneho porodu.
@bozenka67 ja anopyrin 30 mg, Prednison 5 mg len prvý trimester, Fraxiparin 0,4 celé tehu a šestonedelie.Každý mesiac som chodila na kontrolu na hematologiu. Bola som kontrolovaná na gyn, hema a keďže Dr. mala kamošku na alergoimunologii, tak tieto 3 Dr. často spolu komunikovali. Nemala som žiadnu dg, len 2 prekonané aborty, ale bolo o mňa postarané a tie 2 úspešné tehotenstvá boli bez problémov a prenášala som obidve deti. Moja gynekologická bola aj porodnikom.
@adkalu ahoj a ten anopyrin 30+fraxiparine tuto kombinaciu si brala od zaciatku do konca tehotenstva?
Fraxik áno, Anopyrin len 1 trimester

@adkalu to je super som rada ze mate taku dobru skusenost 🙂 ak sa mozem spytat kolko tyzdnov od potratu ste boli? ja budem len 6 aj nieco a vsade citam ze ma byt az 8