icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

skaredekacatko
4. feb 2015

@majinka81 ahoj prosim ta kto ti stanovil liecbu. Ja mam vysledky z medirexu doma a idem do imunovitalu. Ja mam zvisene cytokyni a malo vitaminu D. Som zvedava kolko medrolu mi daju

majinka81
4. feb 2015

@skaredekacatko
Ahojky poslala som ti správu. Ja som mala NK bunky naposledy 23 a cytokíny tiež zvýšené takže mám Medrol - 3týždne 12mg a dalšie tri týždne 8mg.
aj ja som mala málo déčka a po kontrole som mala v norme. Treba brať veľké dávky déčka potom.
No mne stanovila liečbu Mudr. Girovská.

katka17044
4. feb 2015

@majinka81 ahoj nie musíme používať ochranu a ked budes mat negativne vysledky tak potom mozes. ja som mala po 2 mesiacoch vysledky uz ok cize by sme mohli uz skusit bez ochrany ale idem na ivf

motiv
5. feb 2015

@majinka81 ahoj. Ano snazilkovali cca mesiac, ale nevyslo. My mame trochu pomalsi spg, tak neviem...Mali sme posledneho mrazacika, tak v novembri mi ho vlozili. Ale ja som bola koncom jula na operacii, vyberali mi z maternice myom, mam rez ako po cisarskom, takze sme mali dva mesiace pauzu. V lete som zacala uzivat Medrol 12 mg, potom 8 mg az do potratu. Teraz som ho vysadila, za 3 mesiace mam prist na kontrolu ci hodnoty stupli alebo sa udrzali aj bez Medrolu.

motiv
5. feb 2015

@majinka81 ahoj, ja som mala zvysene nk bunky aj TSH alfa, ale vsetko mi pekne kleslo a bolo v norme. Mala som aj intralipidy. Ja skor uvazujem o tej Nitre. Dr. Girovska je velmi mila, ale dost trva kym su vysledky a kym napise inetrpretaciu a navrh liecby a nie som si ista ci je ona uplne doslovavzata odbornicka, bola by som rada keby ma niekto sledoval od A po Z a chcem tie vysetrenia absolvovat komplexne vsetky, nie len kontrolne na nk bunky a cytokiny. Co ked je tam aj iny problem. Uz nechcem riskovat dalsi potrat:-/

majinka81
5. feb 2015

@motiv ahojky
No tak to mas presne co ja.
Ja som mala iba alfa a nk bunky zvysene.
Mam liecbu na 6 tyzdnov.
Mala som to dvihnute len mierne.
Koncom februara som sa objednala na kontrolu.
Dnes som sa akurat dovolala pani Tibenskej.
No to je pravda ze to dlho trva.
Prosim ta vies mi napisat postup liecby aky si mala?
A tie intralipidy si brala az po vysledkoch negativnych alebo hned po liecbe?
Totiz to neviem kedy sa mam objednat na ne.
Uz ich mam doma.
A prosim ta snazili ste sa pocas medrolu alebo az po vysadeni?
Akurat riesim tuto dilemu.
Lebo fakt to cakanie je hrozne.
Inak tvojej straty babatka mi je velmi luto.
Myslis ze na pricine boli tie cytokiny a nk bunky?
Pa

lina129
5. feb 2015

@majinka81 @motiv ahojte, chcem sa len spytat, boli ste na RI v Ba? ja som objednana do medirexu (Imunovital) na bud. tyzden... Ako dlho ste cakali na vysledky? a ake ste mali problemy - neplodnost ci potraty? dakujem

motiv
5. feb 2015

@majinka81 ja som mala mierne zvysenie TNF alfa v cytokinovom profile z vysledkov z augusta, vtedy som zacala brat Medrol, na kontrole v oktobri sa TNF alfa zlepsilo, ale zas som mala zvysene percento NK buniek. Intralipidy som brala pred KET, pocas vkladu a po vklade este 2x s 3 tyzdnovym odstupom. Tu mi to nik nechcel aplikovat aj ked som mala recpet, tak som chodila do CAR v Brne len kvoli blbym infuzkam. Nesnazilkovali sme sa okrem oktobra. Ale to kvoli operacii a ze som chcela ist v novembri na KET. Netusim co bolo pricinou potratu, mozno preto, ze sa embryo rozdelilo na 2 a cakala som jednovajcene dvojicky, co je velmi rizikove alebo ta liecba nebola 100% , alebo proste len smola, neviem. Preto chcem ist do Nitry.
Tie Intralipidy by ti mala povedat Girovska. Mne poslala komplet navod. Ale pravda, ze u mna bola zamerana hlavne na liecbu prisposobenu IVF.

motiv
5. feb 2015

@lina129 ahoj, ja neuspesne IVF a KET. Sla som do Medirexu. Prve vysledky trvali myslim 2 mesiace, lebo nieco sa robilo v Kosiciach a nieco tu v BA. Vtedy bola Dr. Girovska este na materskej a cakala som potom este na jej interpretaciu a navrh liecby. Kontrolne vysetrenia trvali uz potom len do 2 tyzdnov, lebo to mi pozerali uz len par veci.

majinka81
5. feb 2015

@lina129 ahoj
Ja som bola prvy krat v medirexe v auguste.
Mala som zvysene nk bunky a cytokiny.
Suvisia s uhniezdenim embrijka.Na vysledky som cakala sest tyzdnov.
Nasledovala liecba medrolom.koncim na konci februara a hned 2.3. som sa objednala na kontrolu.
Tak potom napisem ako som dopadla.
My mame slabsi spermiogram ale mala som mikropotraty.A vy?
Pa

majinka81
5. feb 2015

@motiv ahojky
Dakujem.
No to mi je luto.Urcite napis ako to je v Nitre som zvedava kazdopadne aku navrhnu liecbu.
Ja som si vybavila intralipidy musim poklopat lebo bol s tym velky problem.
My este chceme skusit prirodzene aspon par cyklov.
Drzim ti palce.

majinka81
5. feb 2015

@katka17044 ahoj katka
Dakujem.Tak drzim palce nech to vide.
Ja ako som pisala koncom februara koncim s liecbou medrolom.Do vtedy kondomova ochrana.
A potom uvidime.
Drzim palce

nikolajka2
5. feb 2015

@smoulinka13 - ahoj , mozem s a spytat na genetiku, kde sa to robi?Mne lekar povedal, ze si mam spravit immuno, hematologiu a endokrinologiu. Vsetko som absolvovala , ale genetiku nie. Neni genetika zahrnuta do immunologie? Dakujem.

smoulinka13
5. feb 2015

@nikolajka2 ahoj, genetiku si mozes dat spravit na viacerych miestach, my sme boli v martine, vola sa to M-genetik. ked som tam volala, tak nas objednali az o 4 mesiace bez poplatku, ale ked si priplatis, tusim 15eur/osoba, tak ta objednaju podla dohody aj na druhy den 🙂) na vysledky sme cakali 3tyzdne. Na iminulogiu sme mali ist do Nitry (genetika nie je zahrnuta do imunologie, skor by som povedala ze niektore testy z hematologie su zahrnute do genetiky). Nakoniec sme na imunologiu nesithli ani ist, lebo tam sme cakala tiez 3 mesiaice na termin a dovtedy sa nam podarilo ET 🙂 posielam aj link na genetiku a drzim palce

http://www.azet.sk/firma/542708/mudr-jana-krsia...

lina129
5. feb 2015

@majinka81 @motiv dakujem dievcata za info... no my nemame ziadny problem a predsa sa nedari... ☹ uz vyse 2 rokov, bola som 3x na IUI a nevyslo ani raz... pritom vsetky zakladne vysetrenia mame obaja ok... aj prefuk vajcovodov mi robili a nemam ziadne zrasty, tak lekar nevie v com je problem... v CAR ma tlacia do IVF, ale ja sa bojim, ked neviem dovod preco sa nam nedari... tak mi odporucili este skusit RI...
A baby, musi prist na vysetrenia aj muz? ci on s tym nic nema, staci ked vysetria len mna? lebo pri objednavani mi nepovedali... diky

majinka81
5. feb 2015

@lina129 ahoj
No bolo by dobre aby isiel aj muz.
Lebo jemu zistuju ci si nevytvara protilatky voci vlastnym spermiam a tiez viramin D celiakiu a spermiogram.
Takze podla mna je to dobre budete to mat na komplet.
Inak to je sila ze nic nenasli.
Mozno prave ta imunologia bude pre vas dobra.
Drzim palce.
Drz sa

lina129
5. feb 2015

@majinka81 dakujem 🙂 no som teda aj ja zvedava, ci nieco zistia... ja mam aj podozrenie na celiakiu, ci nieco podobne, ale to su len moje odhady... najradsej by som bola, keby tiez nic nezistili, ale zasa na druhu stranu by som aj chcela zistit dovod, preco sa nedari... 🙂
tak drzim palce aj tebe...nech to uz vyjde 😉

ivka3901
5. feb 2015

Ahojte baby čítam,že by ste chceli ísť do Nitry na reprodukčnú imunologiu já chodím k Dzuriloveja zaťiaľ sme spokojný až nato,že som si musela zaplatiť komplet výsledky ale nelutujem,lebo našla príčinu a už sa liečim a v apríli hor sa na KET aspon dúfam 🙂 keby vás dačo zaujímalo tak sa pýtajte kludne

katka17044
5. feb 2015

@majinka81 dakujem velmi pekne. Tak nech ti to rychlo uteka... aj mne to rychlo uslo za chvílu punkcia a potom vklad.. nech uz mam embryjko v sebe. Som rada ze cas tento krat tak leti :D

motiv
6. feb 2015

ahojte,
aktualna info: GynFiv v BA robi uz tiez RI v spolupraci s Imunocentrom a Dzurilla centrom. Ja sa pojdem popyta´t do GF, aj ked mam voci GF vyhrady, ale mam to blizsie ako do Nitry a budem sa ziadat k Dzurillovej.

Este k co pisala lina129: ja mam za sebou 2 IVF a 3 Kety v dvoch roznych centrach a mozem povedat, ze CARy riesia len svoju cast, nepatraju po pricine ak sa nejedna o gynekolgicku cast t.j. maternica, vajecniky... Oni v podstate len vydoluju vajicka, oplodnia ich a vlozia... zial je to biznis.
Vsetko ostatne si zistujem vybavujem sama a aj to ked som sa pytala, ci nemoze byt problem tam alebo tam tak vzdy bola odpoved ved skusime este jedno IVF alebo KET a uvidime.... nakoniec sa predsa zistilo ked som si to zacala sama riesit, ze mam prave imunologicky problem a vadi aj myom v maternici....

motiv
6. feb 2015

@ivka3901 ahoj ak ymas presne problem a aku liecbu ti nasadila? dakujem

majinka81
6. feb 2015

@motiv ahoj
Tak to mas pravdu ze centra riesia iba svoje.
Vies co je dobre ze robia reprodukcnu imunologiu.
Ja som tiez na gynfiv pocula kadeco a aj moj gynekolog mi ho odporucil ale ja este nerozmyslam nad ivf.
Najprv musime dokoncit liecbu u mna.
Ake mas teraz hodnoty nk buniek a cytokinov?
Zaujimalo by ma ako sa to po liecbe sprava ci stagnuju hodnoty alebo nie.
Pa

majinka81
6. feb 2015

@ivka3901 ahoj
Tak super drzim palce.
Uzivas medrol?
Ake si mala hodnoty a vysledky?
Tiez by ma zaujimalo aku mas liecbu.
Mate zatial kondomovu ochranu?
Dakujem pa

motiv
6. feb 2015

@majinka81 tak myslim, ze gynekologovia potom za to nieco maju. Medzitym som zistila, ze z GynFivu ta oni ako svoju pacientku vyslu do Nitry alebo na Jasikovu, cize GF vynecham uplne a pojdem rovno do Nitry mimo GF lebo s nimi urcite IVF riesit nebudem. Ja som mala zvysene TNF alfa a potom ked TNF kleslo tak vyskocili NK bunky. Po lieceni Medrolom a Intralipidmi mi to skocilo do normy, ale presne cisla neviem. To mi uz len pisala Girovska, ze je to ok. Ale zrejme az tak nie je, kedze som potratila. Takze chcem absolvovat vsetko od zaciatku. Tiez mam stale zvysene antiTPO, ale stitku ako taku mam ok. Nejak to spolu suvisi, ale nevedia preco a ako. Brala som medrol, anopyrin, fraxiparin. Teraz mi kazala vysadit Medrol a za 3 mesiace na kontrolu ci sa to udrzalo v norme alebo zas vyskoci. Ale to uz pojdem do Nitry.

majinka81
6. feb 2015

@motiv
No takze to ti je lepsie ist do Nitry fakt.
Takze u teba medrol nakoniec zabral no ja dufam ze u mna to tiez tak bude.
Aj mne Dr. Girovska pisala ze tieto hodnoty byvaju vyssie ked je nieco so stitkou ale ja ju mam tiez ok.
Akurat vies co TSH som mala v juli 3.6 a v septembri 1.4 tak nejako tak to nechapem ale v lete som brala duphaston na spinenie a v septembri uz nie.
Taj jedine toto by mohlo byt.
Za dva tyzdne idem ku endokrinologicke tak sa opytam.
Inak aku davku medrolu si mala na zaciatku tehu?
To sa dava asi aby imunita neutocila na babo vsak?
Je mi luto fakt ze sa to neudrzalo.
Silno drzim palce na dalsi pokus.

magdus999
6. feb 2015

ahojte kočky, na základe výsledkov z Nitry beriem už druhý týždeň injekcie Dexamed, mám vysoké NK bunky -36% a zvýšené cykotíny TH1. Konečne mám nejaký výsledok po skoro 6 rokoch snaženia, tak pevne verím, že sa mi hodnoty upravia a môžem ísť na KET 🙂 🙂 🙂

ivka3901
6. feb 2015

@magdus999 ahoj aj ja beriem už 3 týžden inekcie dexamed a ešte polko anopyrinu denne a já mám všetko ok okrem zvýšenej hladiny protilátok voči annexinu V ☹

ivka3901
6. feb 2015

@majinka81 ahoj všetky výsledky mám Ok čiže trofoblast,protilátky voči spermián,nk-bunky,cytokiny našťastie všetko dobré len my vyskočila hladina až 97 Protilátok proti annexinu V a pichám už 3 týžden inekcie dexamed raz týždenne a beriem anopyrin polku denne a kondomovú ochranu som si už od decembra nariadila sama 🙂

ivka3901
6. feb 2015

@motiv ako som písala babám tak všetko okrem zvýšenej hladiny protilátok proti annexinu V mám až 97 a norma je okolo 30 takže mám inekcie dexamed raz týždenne a anopyrin polku denne beriem

majinka81
6. feb 2015

@ivka3901 Fúha teda to som nevedela, akurát som si to kukla vo výsledkoch tak ja to mám ok že negatívne.
Fakt je toto sila a najlepšie na tom je, že pravý dôvod sa nepozná. Ja som bola najprv liečená antibiotikmi kedže Mudr. Girovská odporučila preliečenie ale bohužial nepomohlo a ešte k tomu mi to mierne stúplo, takže ani atb to neznížili.
Vyjadrila sa tak, že imunita sa vymyká spod kontroly.
Ak sa môžem opýtať idete na ivf alebo ste už boli niekedy?
Ja práve riešim dilemu že kedže čas uteká, ked doužívam medrol tak by sme chceli skúšať prirodzene ešte.
Doktorka odporúča po 8 týždnoch od užívania medrolu a ešte ma čakjú intralipidové infúzie.