icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

slavi81
20. jan 2016

Ahojte babenky,prosím vás,ked sa pichaju tie injekcie Igamplia,alebo subscuvia a trebars ste prechladnute,moze sa brat paralen,alebo mate zvysenu alergiu,ci sa moze analergin?dík

cheeky82
20. jan 2016

@slavi81 ahoj. ja som brala voltaren forte tabletky. Doktorka mi vravela, ze sa mozu, tak myslim, ze ja paralen

buba08
20. jan 2016

@slavi81 moze sa 🙂

jarmila85
20. jan 2016

Baby a injek.subcuvia vam dr.predpisuje na recept alebo ako?ak hej kolko cca doplacate?ja som v imunovital dostala 10 ambuliek a teraz po kontrolnych odberoch co som mala ( ze vraj sa to trosku upravilo a mam pokračovat) mam si prist pre recept.

cheeky82
20. jan 2016

@jarmila85 ja si to dávam pichat u nich, takze nemam recept. Cez sviatky mi dali do ruky dve ampulku. Neplatí sa za to nic

jarmila85
20. jan 2016

@cheeky82 aj mne vtedy dali 10 ampuliek a uz som ich minula a mam si dojst pre recept tak som zostala v soku ze co..no ved uvidim buduci tyzden ked tak vybehnem pre nho chi dakujeeeeem

slavi81
20. jan 2016

@cheeky82 ďakujem za radu 😉

nelly3
23. jan 2016

@zibi
ahoj, moj manzelik bol na imunologii a alergologii, nieco mu zistovali a kukam vysledky a si redstav ze ma zvysene NK bunky. sa smejem, ze preto nemozem otehotniet 😀

zibi
23. jan 2016

@nelly3 a nema autoimunitne ochorenie?co mu na to povedali?

gagirl
23. jan 2016

Ahojte dievcata.chcem sa vas spytat..kolko mesiacov sa moze maximalne pichat dexamed bez prestavky?picham raz za tyzden..diki

nike8
24. jan 2016

@gagirl no to zalezi od toho, ci ti ten dexaned pomaha.Mala by si chodiť na kontrolne odbery. Mne po ôsmich týždňoch výsledky este zhorsil a musela som ho hneď vysadiť.

gagirl
24. jan 2016

@nike8 ahoj..mne zabral..a kontrolne odbery boli dobre..len ho beriem uz od novembra kvoli ivf..a neviem kolko sa moze maximalne brat..ci to nie je nejak obmedzene..

nike8
24. jan 2016

@gagirl a kedy budeš mať ivf?

nelly3
24. jan 2016

@zibi
asi nie, on tam isiel preto lebo mava dost casto herpes, tak tam mu robila nejake testy a pozeram do papierov a ma tam aj tie NK bunky zvysene tak ma to napadlo, dala mu nejake lieky na imunitu, dlhodobejsie ich ma brat.

gagirl
24. jan 2016

@nike8 teraz som mala..ale et negativny..Musim napisat dr.do Ba a opytat sa jej ako dalej..

cheeky82
25. jan 2016

ahojte. beriem injekcie subcuvie a mam pocit ze mi trochu rozhasili cyklus. mate niektora podobnu skusenost alebo je to len nahoda?
dakujem

jarmila85
25. jan 2016

@cheeky82 ja tiez uplne..nikdy neviem kedy mam dostat raz na 40 den,raz na 35 cele zleee a tiez mavas z injek.reakciu?

tinkatinulka
25. jan 2016

@cheeky82 uplne poprehadzoval cyklus aj mne

cheeky82
25. jan 2016

Subcuvia alebo prednison ci medrol lebo viem ze kortikoidy taky ucinok maju. no ja az tak zle nie, v decembri MS 2 a 26,cize dva krat za mesiac a teraz v januaru 30 den cyklu. uz som sa bala, ze mi hormony blbnu, ale vidim ze je to tymi liekmi, co je dost bieda kedze ich berieme aby sme mohli otehotniet a nakoniec mi rozhasia aj to, co mi dobre fungovalo

ddanaa
26. jan 2016

@skaredekacatko ahoj ako to zatial s tebou vyzera?

skaredekacatko
26. jan 2016

@ddanaa cakam na vysledky cytokynov pred dvoma tyzdnami som bola picham stale dexamed raz tyzdenne.

ddanaa
26. jan 2016

@skaredekacatko som velmi zvedava a drzim palce

skaredekacatko
27. jan 2016

@ddanaa a ty ako stracam uz prehlad?

ddanaa
27. jan 2016

@skaredekacatko ja som este nebola na kontrolnych odberoch po dolieceni ueroplz, mycoplz....a este kontrolne na cytokiny, akosi to oddalujem:(

mimi777
27. jan 2016

dievcata zablokoval Vam medrol ovulaciu? beriem ho 9 tyzden a uz druhy cyklus som bez nej

nike8
27. jan 2016

@mimi777 mne kortikoidy strašne predlzili cyklus. Pred tým som mavala pravidelne ovulaciu okolo 14 DC a teda až okolo 20DC

mimi777
27. jan 2016

@nike8 dakujem, ja som mala prve dva cykly prave ze skor o dva dni asi, ale druhy a teraz aj treti cyklus bez ovulacie

majinka81
27. jan 2016

@mimi777 ahoj mne nie, neboj sa nemalo by to mať vplyv, ja som bola aj v tom čase u dr. a ovulka bola.

koalka14
29. jan 2016

Ahojte 🙂, som tu nová, plánujeme IVF kvôli odobratým vajíčkovodom (2xMMT). V CAR mi robili imunologické aj hematologické testy, a vyšli mi odchýlky. Dnes som sa objednala do imunovitalu, ale dali mi termín až na 15.marca. Viete mi prosím aspoň približne vysvetliť, čo znamenajú tieto odchýlky? Aspoň približne aby som vedela na čom som. Marec je ďaleko :(. Googlila som, ale nejako sa z toho neviem vysomáriť. Ďakuje pekne za pomoc 🙂
CD3+CD4+ T Lymfocity 30,94 - %
anti-prothrombin IgG 33,34 + %
anti-fosfaridylserín screen 22,62 + kIU/l
anti-annexin V screen 30,62 + kIU/l
CD3+ IFN-g 30,10 + %
CD4+ IL-4 0,50 - %

monka30
29. jan 2016

@koalka14 skus poprosit @zibi ta ti bude vediet pomoct...