Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
Hej no uvidim teraz som ich poslala kocke lebo doma len stali. No ale ja nie som z ba a chodit tam kazdy tyzden sa mi nechce. Des ze to neklesa a to so. Dnes bola na dexamede keby posle skor ani nejdem.
@nelly3
@buba08 no ja som na zaciatku brala subcuviu to je ono ci nie ?
@skaredekacatko tak globulinov je viacero a niektore sa mozu pichat iba do svalu, niektore aj do zily, neviem ako subcuvia, ta sa asi môze len do svalu, do zily sa tusim picha privigen, ale to si over u dr.
@skaredekacatko subcuvia je imunoglobulin. ja mam za sebou uz 8 injekcii a vcera som bola na kontrolnych odberoch. Predtym ako pojdem na vklad dostanem infuziu, predppkladam ze subcuviu ked ju mam teraz v inejkciach.
Tebe sa vysledky neupravili? Boze uz sa zacinam normalne bat ze mne pride tiez zle vysledky. uz aby tu boli.
Inak podla mna infuzku ti da aj obvodacka. budes asi k nej musiet prist uz s infuziou a sestricka ta len napoji
@cheeky82 obvodacka nemoze nema na to priestor. Ja som zacinala zo subcuviou a po 8 odberoch kontrola a nic nemenilo sa. Potom medrol po 7 tyzdnoch nic neklesli. A teraz dexamed po 5 kontrola a neklesli tak ja neviem. Zapal nezisteny.
@skaredekacatko to ma mrzi ☹ mas zvysene cytokiny alebo co? Ja mam mierne zvysene NK bunky, Bunkovu imunitu lahkeho stupna (vraj to sa mi mohlo vytvorit ako nasledok potratu) a mierne zvyseny annexin V. co ti teraz da? infuziu subcuvie? Medrol a Dexamed su kortikoidy?
@cheeky82 ano oba su kortikoidy. No mam cytokyny zvysene.
Baby neviete na fosfatidyserin sa davaju aj inekcie fraxiparin? Lebo neviem co na tieto vysoke vysledky vlastne zabera.
Prosim vas, nebol niekto teraz nedavno u pani doktorky Drakulovej na Kramaroch? Potrebovala by som sa objednat. Volam tam a nikto neberie. Ze ako to funguje. Dakujem velmi pekne 🙂
Ahojte dievčata, chcem sa opytat, vo vysledkoch reprodukčnej imunologie mam napisane: Predpokladam možny podiel imunopatologie v bunkovej zložke imunity s prevahou TH1 imunity a produkciou embryotoxickych cytokinov CD4-TNFa. Podielat sa može aj nizka hladina vitaminu D, čo odporučam saturovat. Neviete mi niektora vysvetlit, čo to presne znamena . Dakujem za každu odpoved.
Tak vitamin D treba uzivat najlepsi 5000 od swansonu nedostat unas objednava sa cez net. Najrychlejsie rastie hodnota. Cytokyny mam zvysene aj ja tam zabera asi kazdej inej ale vacsinou davaju kortikoidy aspon v blave. Ty ku komu chodis. Tie cytokiny sposobuju ze sa embrio neuhniezdy . laicky povedane bojuju proti cudziemu . ze vraj aj ked by ti nieco transplantovali organ tak by proti nemu bojovali. Doktorla ti povie viac. Mne medrol ani dexamed nezabral a ani subcuvia v pondelok idem konzultovat ako dalej.
@skaredekacatko neuhniezdi.
Ja chodim do Bratislavy do Imunovitalu, ale tie cytokiny, je tam viac položiek a len jednu som mala zvyšenu-mierne, nedari sa nam už 6 rokov, mysliš, že tie cytokiny to ozaj tak velmi ovplyvnuju? Aj nizka hladina vitaminu D. Ked mam zvyšene cytokiny tak by mi nepomohlo ani IVF? Nechapem prečo mi toto v centre nikto nevyšetroval.

Hej no uvidim teraz som ich poslala kocke lebo doma len stali. No ale ja nie som z ba a chodit tam kazdy tyzden sa mi nechce. Des ze to neklesa a to so. Dnes bola na dexamede keby posle skor ani nejdem.