icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

skaredekacatko
3. feb 2016

Hej no uvidim teraz som ich poslala kocke lebo doma len stali. No ale ja nie som z ba a chodit tam kazdy tyzden sa mi nechce. Des ze to neklesa a to so. Dnes bola na dexamede keby posle skor ani nejdem.

skaredekacatko
3. feb 2016

Hej no uvidim teraz som ich poslala kocke lebo doma len stali. No ale ja nie som z ba a chodit tam kazdy tyzden sa mi nechce. Des ze to neklesa a to so. Dnes bola na dexamede keby posle skor ani nejdem.
@nelly3

buba08
3. feb 2016

@nelly3 infuzna liecba imunoglobulinmi je nieco uplne ine ako intralipidy - to su len tuky, globuliny su vyrobene z krvnej plazmy

skaredekacatko
3. feb 2016

@buba08 no ja som na zaciatku brala subcuviu to je ono ci nie ?

buba08
3. feb 2016

@skaredekacatko tak globulinov je viacero a niektore sa mozu pichat iba do svalu, niektore aj do zily, neviem ako subcuvia, ta sa asi môze len do svalu, do zily sa tusim picha privigen, ale to si over u dr.

cheeky82
3. feb 2016

@skaredekacatko subcuvia je imunoglobulin. ja mam za sebou uz 8 injekcii a vcera som bola na kontrolnych odberoch. Predtym ako pojdem na vklad dostanem infuziu, predppkladam ze subcuviu ked ju mam teraz v inejkciach.
Tebe sa vysledky neupravili? Boze uz sa zacinam normalne bat ze mne pride tiez zle vysledky. uz aby tu boli.
Inak podla mna infuzku ti da aj obvodacka. budes asi k nej musiet prist uz s infuziou a sestricka ta len napoji

skaredekacatko
3. feb 2016

@cheeky82 obvodacka nemoze nema na to priestor. Ja som zacinala zo subcuviou a po 8 odberoch kontrola a nic nemenilo sa. Potom medrol po 7 tyzdnoch nic neklesli. A teraz dexamed po 5 kontrola a neklesli tak ja neviem. Zapal nezisteny.

cheeky82
3. feb 2016

@skaredekacatko to ma mrzi ☹ mas zvysene cytokiny alebo co? Ja mam mierne zvysene NK bunky, Bunkovu imunitu lahkeho stupna (vraj to sa mi mohlo vytvorit ako nasledok potratu) a mierne zvyseny annexin V. co ti teraz da? infuziu subcuvie? Medrol a Dexamed su kortikoidy?

skaredekacatko
3. feb 2016

@cheeky82 ano oba su kortikoidy. No mam cytokyny zvysene.

nape
3. feb 2016

Baby neviete na fosfatidyserin sa davaju aj inekcie fraxiparin? Lebo neviem co na tieto vysoke vysledky vlastne zabera.

buba08
3. feb 2016

@cheeky82 chodíš do NR alebo BA?

cheeky82
3. feb 2016

@buba08 chodím do NR. Prečo?

buba08
3. feb 2016

@cheeky82 len ma zaujalo to co si napísala, ze bunková imunita ľahkého stupňa mohla vzniknúť po potratoch, čiže to ti povedala dr. Dzurillova však? Lebo ja mam to iste, len som nevedela, ze to mohlo byt po MA, mne to nepovedala, ale tak asi to tak je

cheeky82
3. feb 2016

@buba08 áno, ona mi to povedala

buba08
3. feb 2016

@cheeky82 hm, tak ja mam za sebou 3 MA, takze je to jasne

cheeky82
3. feb 2016

@buba08 čím ta lieči?

buba08
3. feb 2016

@cheeky82 imunoglobulinmi, pri poslednom tehu som mala medrol, ale skončilo to MA, tak skúsime globuliny, teba?

cheeky82
3. feb 2016

@buba08 subcuvia. V utorok budem mat vysledky

nike8
3. feb 2016

@nape mne dali anopyrin a v tehotenstve clexane

nelly3
3. feb 2016

@buba08
ake davky medrolu si brala?

buba08
3. feb 2016

@nelly3 pred ET aj počas tehu 8 mg denne + intralipidy tyzden pred ET, tyzden po a po potvrdení tehu, mne nepomohlo

nelly3
4. feb 2016

@buba08
aha, no ja teraz idem na KET s medrolom, mam endometriozu tak snad to pomoze, beriem 20mg denne, potom 16mg a nakoniec 8mg+idem sa dohodnut na intralipidy, mam dost vkladov za sebou HB1 vlozene a stale nic, tak idem vyskusat takuto moznost.

buba08
4. feb 2016

@nelly3 hadam tebe táto schéma pomôže, držím palec 🙂

stanka409
4. feb 2016

Prosim vas, nebol niekto teraz nedavno u pani doktorky Drakulovej na Kramaroch? Potrebovala by som sa objednat. Volam tam a nikto neberie. Ze ako to funguje. Dakujem velmi pekne 🙂

kominar
4. feb 2016

@stanka409 Ahoj ja som sa objednala cez email má ho uvedení . Odporučenie som mala od GF zobrala som aj imuno... vyšetrenie a všetko si prečítala .Zober si všetko čo máš . Je to naj, naj ,naj Hematológ .

stanka409
4. feb 2016

@kominar AHoj...myslim synlab mail? na ten mail? iny mi na googli nenaslo. Dakujem velmi pekne

janinuska
5. feb 2016

Ahojte dievčata, chcem sa opytat, vo vysledkoch reprodukčnej imunologie mam napisane: Predpokladam možny podiel imunopatologie v bunkovej zložke imunity s prevahou TH1 imunity a produkciou embryotoxickych cytokinov CD4-TNFa. Podielat sa može aj nizka hladina vitaminu D, čo odporučam saturovat. Neviete mi niektora vysvetlit, čo to presne znamena . Dakujem za každu odpoved.

skaredekacatko
5. feb 2016

Tak vitamin D treba uzivat najlepsi 5000 od swansonu nedostat unas objednava sa cez net. Najrychlejsie rastie hodnota. Cytokyny mam zvysene aj ja tam zabera asi kazdej inej ale vacsinou davaju kortikoidy aspon v blave. Ty ku komu chodis. Tie cytokiny sposobuju ze sa embrio neuhniezdy . laicky povedane bojuju proti cudziemu . ze vraj aj ked by ti nieco transplantovali organ tak by proti nemu bojovali. Doktorla ti povie viac. Mne medrol ani dexamed nezabral a ani subcuvia v pondelok idem konzultovat ako dalej.

skaredekacatko
5. feb 2016

@skaredekacatko neuhniezdi.

janinuska
5. feb 2016

Ja chodim do Bratislavy do Imunovitalu, ale tie cytokiny, je tam viac položiek a len jednu som mala zvyšenu-mierne, nedari sa nam už 6 rokov, mysliš, že tie cytokiny to ozaj tak velmi ovplyvnuju? Aj nizka hladina vitaminu D. Ked mam zvyšene cytokiny tak by mi nepomohlo ani IVF? Nechapem prečo mi toto v centre nikto nevyšetroval.