Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@fatma1 Ja som dr pisala email, ze by som sa chcela objednat na vysetrenie to bolo v piatok rano a poobede mi odpisala, ze mozem prist uz v pondelok rano. Funguje to troska zvlastne u nej, najprv cakas, ,ked na teba pride rad, aby si isla k dr po ziadanku na odber krvi. Potom ides do inych dveri na odber. Dr ti este povie, ze kedy prides pre vysledky. Ja idem napriklad o 5 tyzdnov, dnes som bola u nej prvykrat.
Babeny co absolvujete pori tejto liecbe ivf alebo sa chystate na ivf kedy ste si podavali ziadost uz ked boli ok vysledky ci radsej do predu?
@skaredekacatko treba ten zapal najst...to IFN moze hovorit aj o plucnych mykoplazmach alebo chlamydiach...zobrali ti krv??
TNF - ked nemas nejake vyrazne autoimunitne ochorenia, tak moze to byt skryty zapal..rtg zubov , paradentoza?? vsetko ok? nemas krcove zily ?? aj tie mozu zvysovat tnf..crp mas ok? aslo ok?? podla mna nieco ti to musi zvysovat, len to treba najst
@skaredekacatko este som sa chcela spytat..robili ti klaiscku alergologiu? nemas na neco alergiu? antihistaminka neberies? ake vysoke mas eozynofily? crp? aslo ? ok?? este ma napadlo ...HIT ti robili??
posli mi na email cele vyslekdy co mas ...celu kontrolu robili ti krvny obraz a spol?
@zibi alergologiu mi niktto nerobil len drakulovej skrvi vyslo ze mam maly nabeh ale to ma kazdy druhy naposledy som crp mal 3.3 a ma byt do 6 hit mi tusim drakulka brala neviem nedala mi komplet vysledky.Na pucne chlamydie sa liecila segra teraz ich ma v remisii ale ona mala priznaky ja nic. Zubar povedal ze on na rtg nic nevidi okrem toho ze 8 treba vybrat je tam kaz a este nevyliezla von.
@zibi zili nemam ale vypytam sa na gastro lebo casto mi byva tazko a naduva ma tak skusim tam.
@zibi moja aj ja mam krcove zili ale to nejde liecit...tak co potom.
@skaredekacatko vitaj v klube ja po subcuvii tiež zle a mam zisťovať tiež pôvod zápalu....ach
@ingrid0105 neda sa ti to vybrat operovat?
@majinka88 myslim, ze riesila teiz zily, dala si ich vybrat ...vsetko co moze zvysovat zapal by malo ist prec..pripadne treba potom brat pripravky na zily, zistit, ci tam momentalne nepriebieha zapal, ist navysetrenie poradne si dat pozret a su potom aj pripravky na zily a treba potmo brat liecit aby sa ten zapal potlacil...
@ingrid0105
@skaredekacatko
baby som normalne nastvana , ale napchavaju vas capinami
ja nedam dopustit na girovsku, ona riesi prednisonom aj nk bunky aj cytokiny ...je to dokazane uz davno a aj v zahranici , ze to prioritne pomaha a je to liek prvej volby, je to kortikid ano ..ale pekne znizi a upravi imuitu a ked sa pride na zapal tak sa to pootom aj pekne vsetko znizi a drzi...nechapem zbytocne strastene tyzdne dexamedom, subcoviou , a imunoglobulinmi ....vacsinou na 80percent zabera prednison a niekomu aj medrol ...ako mam dost
@zibi ja nemam zapalene tie povrchove ale hlbkove a nato su len lieky a tie beriem. napisem ai do Brna a dam si prepisať od nich medrol alebo prednison, tiež mám toho plné kecky. 🙄 🙄 🙄
@ingrid0105 hej daj si predpisat
ako ja som prednison zle znasala ...som opuchla a neoblo mi velmi dobre po nom
ale medrol mi nerobil nic a pohodka
prednison ked ti nebude nic robit je naj
odpisem ti zajra
a nechapem preco ti robi len toto? preco to nerobi komplet odbery
ona robi aj na tie protilakty proti virusom ale mozon pri prvom vysetreni ti to robila vsekto a teraz opakuje len cytokiny
@zibi hej pri prvom mi robila vsetko. jasne staci zajtra a napis mi aj negativa co mozem cakat od medrolu alebo prednisonu.dik
@ingrid0105 prosim ta, oznac ma zajtra aby som ti odpisala...lebo niekedy mam hlavu deravu aaby so nezabudla 😉
@zibi oki 😀
@ingrid0105 zhoršili sa ti po subcuvii vysledky? Baby nestrašte ma. Ja to tiez beriem. Dnes mam mat bysledky
@cheeky82 ano zhorsili moja ale nemusi to byt pravidlo. Daj vediet ako si dopadla
@ingrid0105 ja uz po subcuvii medrole dexamede a dokonca sa niektore hodnoty zhorsili nie a nie to dat dole a pricina nik ju nevie naist des.
@skaredekacatko skus si dat spravit alergo imuno ci nahodou nemas alergie a hlavne intolerancie si daj spravit...
@skaredekacatko plucne chlamidie mozu/nemusia mat vobec ziadne priznaky.
Mala som ich a uplne ze bez priznakov.Tie by som si dala tiez spravit ak mozem len poradit😉
Dievcata ovplyvnuje podla vas HIt uspesnost ivf?uhniezdenei embrya?..ALebo aj prirodzene otehotnenie?
@skaredekacatko ja ich mam teraz najhoršie. Napíšem do Brna čo si o tom myslia a asi si dám predpísať medrol u nich či prednison lebo už injekcie odmietam. Už ma to prestáva baviť úplne 🙄

@fatma1 Ahoj...mne vramci vysetrenia u imunologicky vyslo, ze mam zrazanlivost krvi na hranici. Inak som ani len netusila, ze by som s tym mala problem. Preto mi odporucila ist k hematologicke. Vymenny listok som nemala, iba spravu z imunologie. Zobrali mi krv a vysledky o 5 tyzdnov. S tym, ze mi povedala aby som si pichala fraxiparin aj nadalej.