Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@ingrid0105 skus bez toho daj tu dietu protizapalovu a daj omega mastne kyseliny a ten wobenzin. A uvidis tri mesiace skus . ja idem tak to plus gyndos nech sa pozrie a ten zapal pojdem k imunoalergologovi u nas plus asi aj gastro.
@skaredekacatko nedtz zatial dietu pokial memas spravenu alergoimuno a gastro na ktore chces ist .Lebo vysledky mozu byt potom uplne skreslene...
@monka30 no neboj ja som v tomto nie moc prisna takze mi chvilu potrva pokial sa rozhybem.
@skaredekacatko tiez si neviem predstavit drzat protizapalovu dietu +histaminovu k tomu...
@monka30 momentalne som mala salat s kuracim masom na obed ale na sladko s ananasom takze uplne zdravo to nie je.
dievcence neviete mi povedat ako to je so zvysenym Annexinom? Dokazu ho lieky dat do tabulkovych hodnot? Ak ano, netreba potom pocas tehotenstva pichat fraxiparin?
dakujem
@cheeky82 ja som mala pozitivny a liečbou prednison to šlo do normy,len kortikoidy zhustuju krv takže mi dali aj bez hemato vyšetrenia hned aj fraxiparin aj anopyrin..
@tinkatinulka Ja mam subcuviu, neviem co ta robi s krvou. Este som snad necitala ziaden prispevok, v ktorom by sa niekto nestazoval, ze kortikoidy sice niecomu pomohli, ale ine veci zasa pokazili. Je to des, v 21 storoci by liecenie takychto veci malo byt ako liecenie prechladnutia ☹
@cheeky82 no nebudem strasiť ale medrol má brutalne veľa nežiaducich.. Mám odskúšané
@tinkatinulka
tak diky🙂 ja ho prave beriem, pocuj a mam si nasadit aj aspirin 100mg? len preventivne, nic nemam zistene ci?
no porazi ma asi. volam sestricke, ze ci mi dnes mailom poslu vysledky a ona ze, doktorka uz odisla. posleme zajtra. Idem sa tu zblaznit od nervozity a oni to este o jeden den natiahnu ☹
@gagirl ja som uz nevladala existovat,den-noc by som bola len a len spala,dokazsla som byt rano,naobed,vecer hodinu hore a potom tvrda...
Postupne ako som sa obmedzovala-nie drzala dietu som vedela z jedla do pol hodky zaspat tak ma to unavovalo...
Okrem toho ma naduvalo,casto som hnackovala,svalstvo mi opuchalo,klby,kosti ma strasne boleli,casto byvam strasne unavena...
Nos mi vie casto upchavat...
Predtym ako mi bola diagnostikovana hit som nemohla v noci spavat,busilo mi strasne srdiecko...
Nikdy som nedrzala prisnu hit dietu lebo mne sa staci obmedzovat a ja idem strasne z vahou dole,v novembri som mala ledva 47kg,no u mna vaha nesmie padnut pod 46kg ...
@skaredekacatko ba nik sa ani nesnazi ju najst,teda aspon v mojom oripade sa na mna kazdy diva...akoze co vobec chcem,co otravujem...
Pretoze ako nahle nieco od lekara chcete a ten vam az prilis casto vyhovie vo vasom zelani,stava sa ten lekar pre poistovnu nevyhodny...(taha od poistovne vela peniazkov a oni takych nepotrebuju)preto vas vela krat ty stary lekari len odbiju ...
Ahojte. Tak dnes mi prišli vysledky. Bunková imunita voči spermiam sa mi dostala no normálu, voči trofoblastu sa zlepšila ale ešte nie je v referenčných hodnotách. A NK bunky sa mi zvýšili z 19,1 na 20😢
@tinkatinulka ake su neziaduce ucinky?
@zibi ahoj, chcem sa ta spytat,ty sa velmi dobre vyznas,mozno budes vediet - kedze mi pichaju stale v tehotenstve subcuviu a dala som si urobit dobrovolne trisomy test (test dna plodu z mojej krvi) - ci to nemoze skreslit - kezde mi pichaju cudzi ludsky imunoglobullin 😅 doslo mi to az po odbere,a nikto ma na to neupozornil ani sa nepytal.... neviem,ci sa mi dostava do krvi cuzdia DNA cez tu subcuviu,alebo to je su "len " protilatky.... lebo ak mam cudziu DNA tak tym padom sa to nebude dat izolovat....
@katkaajurko neviem toľko co Zibi, ale cudziu DNA mat nemôžeš!!!! Tomu sa hovorí chimerizmus😀Možno keby ti transplantovali cudzí organ alebo kostnú dreň, ale myslím ze taký účinok subcuvia nemá. Ja ju tiez beriem. Možem mi prosím napísať kvôli čomu ju berieš a koľko trvalo kým sa ti vysledky dostali do normálu? Moc dakujem
@cheeky82 ja len pre istotu,lebo na letaku bolo vystraznym,ze tento test sa nepodari ak ma niekto aj cudziu dna v krvi,a kedze sa subcuvia vyraba z ludskej plazmy...no nie som genetik 🙂 ale zlakla som sa.
Mala som zvysene cytokiny - tie-ktore su toxicke a tie ktore su embryoprotektivne som mala na uplne spodnej hranici. byvala som caasto chora,dokonca som mala v auguste zapal pluc . hrozne citlivu imunitu som proste mala na vsetko, no a kedze somnevedela dllho otehotniet,resp. aj som nasla dve palicky,ale do troch dni som sa rozkrvacala-tak mi nechali toto skontrolovat a nasaadili subcuviu, a po 6tyzdnoch som otehotnela-ani neviem ako-a odber uz potvrdil,ze tie embryotoxicke klesli a tie embroprotektivne rapidne stupli... teraz som 16tt a ak bude teraz po odberoch vsetko ok,tak vccera mi pichli posludnu..chvalabohu.... este doplnim,ze minuly rok mi zistili extremne nizku hladinu D-cka,takze tu som si doplnila ,plus som brala vela C-cka a B12 som doplnala,toho som mala trosku menej,aj ked v norme.
@katkaajurko tak teraz si ma zmiatla tym testom. Daj prosím vediet co ti povedala doktorka. Ja uz beriem subcuvia 8 týždňov, trochu zabrala ale stale mam NK bunky a bunkovú imunitu zvýšenú. Dúfam ze mi zabetie
@cheeky82 drzim palce,ja som ostatne parametre mala v poriadku. Pisala som priamo do labakov,ale je vikend,takze najskor v pondelok mi niekto odpovie...
@katkaajurko prosím Ťa, kde si bola na toto vyšetrenie ? Tiež by som chcela takéto vyšetrenie podstúpiť
@michellevendero myslis trisomny?
@katkaajurko Tiež mám ten problém, že na teste // aj v krvi HCG a z ničoho nič krvácanie 🙈preto zisťujem, kde všade si bola ?
@michellevendero aha ty myslis imunologicke, no ja som isla do gyn-fivu a tam mi urobili co sa dalo,od genetiky cez zakladnu imuno plus som bola na inzulinovej rezistencii a poslali ma na reprodukcnu imunologiu do Imunovitalu, tam mi urobili testy,poslali este na hematologiu a jedine co sa zistilo boli tie cyytokiny, a cuduj sa svete,po 6tyzdnoch som otehotnela. ALe som aj dvojity heterozygot mfhfr ,takze si picham injekcie na riedenie krvi....
@katkaajurko ten imuno myslíš v NR aj inzulinová rezistencia a vitamin D tiež tam a čo to trisomny ? Úžasné, že si hneď otehu jj Gratulujem 😚😚😚 tak fraxiparin pichať musíš ?
@michellevendero nie, imunovital v Bratislave, D-vitamin mi kontrolovali aj na imunologii aj na hematologii -ale to uz som ho mala v norme, ale minuly rok som si dala zistit na vlastnu ziadost .
Trisomny je uz ale prenatalny skrining,to sa tyka uz iba tehotenstva a s nicim z tohto nesuvisi. To je test na vyvojove vady plodu ,ja som si ho dobrovolne dala urobit,ale je tam kontraindikacia ,ze v krvi matky nesmie byt ina DNA , a kedze subcuvia ssa vyraba z plazmy ludskej-su to proteiny,neviem,cit o nemoze ovplyvnit teraz tento test. to by ma mrzelo,lebo ma na to nikto neupozornil a je dost drahy...nie je hradeny poistovnou.
fraxiparin mi pichaju preventivne.
@michellevendero inzulinovu rezistenciu zistuje diabetolog,tam ma poslala gynekologicka z gyn-fivu (mam slabe PCOs) preto.
@katkaajurko Ďakujem za perfektné vysvetlenie 🙂 a veľmi Ti držím päste, aby si pokojne tehuľkovalaaaa 😉

@gagirl no hit sposobuje vztahy hladkeho svalstva ktore sa nachadzaju v tenkom creve a maternici....toto moze sposobovat potraty.
Ale zase embrio by malo byt dvojnasobne chranene placentou voci hit.
Uz som tiez z toho na vazkach....no dr.Dzurillova mi tvrdi opak,ze nieje dokazane ze by hit sposoboval tieto problemy...
No vyznaj sa v tom...