icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

stanka409
27. feb 2016

@mette7 hmm, mne odpovedala rychlo. Mozno ze ma dovolenku, kvoli prazdninam.

mette7
27. feb 2016

@fatma1 prosim ta dala by si mi potom vediet ci ti odpisala? Lebo mne vobec nic uz vyse tyzdna , pojdem tam osobne teda

mette7
27. feb 2016

@stanka409 a ty si sa cez mail ku nej len objednavala? Lebo ja by som chcela na vysetrenie

stanka409
27. feb 2016

@mette7 Ano, poslala som jej mail, ze potrebujem vysetrenie. Objednala ma na odber krvi, vysledky o 6 tyzdnov.

mette7
27. feb 2016

Pozeram ze uz su to dva tyzdne co som jej pisala ze by som sa chcela objednat na hematologicke vysetrenie a nic doteraz

mette7
27. feb 2016

@stanka409 tak skusim este raz to je divne ze niekomu by odpisala a niekomu nie...a mala si aj odporucaci listok na toto vysetrenie ci nie?

stanka409
27. feb 2016

@mette7 Pisala som jej do mailu, ze ma na vysetrenie odporucila imunologicka. Inak som nemala ziadny vymenny listok. Mala som vysledky z imunologie, kde som mala robenu aj zrazanlivost krvi.

fatma1
27. feb 2016

@mette7
@stanka409
napisala som jej, ked mi odpise, dam Vam vediet..
;)

mette7
27. feb 2016

vdaka

tatinka
27. feb 2016

@majinka81 dakujem moja, snad aj nam ta imunologia pomoze k vytuzenemu miminku,, sama neviem ci este nieco od toho cakam,ale vies ako to, clovek uz sice neveri ale ...v kutiku srdiecka stale dufa

majinka81
28. feb 2016

@tatinka Ahoj neboj, ono sa vždy musí nájst príčina, poviem ti že nám ked sa podarilo som absolutne nemyslela na nič, hovorila som si, ideme na dovolenku, potom našporíme na nové auto a budeme žit bez detí nebudeme prví ani poslední - bola som zmierená že bábo nebude a bum pozitívny test.Ked budete mat reprodukcnu zlu tak sa to dá poriešiť neboj.Držím palce 🙂

tatinka
29. feb 2016

@majinka81 dakujem, bojim sa asi aj toho co cloveku povedia,,,,no uvidime co dalej,,,,ozja beru tam vela krvicky ? na hemato mi brali 10 skumaviek tak ci sa mam aj tuno pripravit na riadny odber 🙂

majinka81
1. mar 2016

@tatinka Ahoj neboj, myslím že styri možno pat.

cheeky82
1. mar 2016

@tatinka no mne na imuno brali 9 ampuliek

tatinka
1. mar 2016

@majinka81
@cheeky82 mne na hemto 10 ampuliek, takze tuno zas na imuno sa mam pripravit ze ma odkrvia zas 🙂

cheeky82
1. mar 2016

@tatinka urcite ano. ale na moje prekvapenie som to zvladla, kedze ja odpadnem aj z jednej ampulky🙂 dali ma tu ale rovno to polohy lezmo, takze super, bez problemov 🙂

tatinka
1. mar 2016

@cheeky82 no ja na tej hemato tiez ked mi brali vela ale tiez teda soms a pytala lahnut, hlavne mi tu krv musi brat pomalsie lebo ako zacne rychlo tahat tak mi ide tlak dolu 🙂 ale ked je sikovna sestricka takt o vie nabrat dobre ...

cheeky82
1. mar 2016

@tatinka ta v nitre je dobra. ani som necitila ked vymienala ampulky

anaba1
1. mar 2016

@nike8 ahoj nevies mi povedat aky je rozdiel v repro imuno v PO a NR? Myslim ci v PO robia vsetky testy ako v NR...a nevies kolko to v PO stoji a aka je cakacia doba? Dr. Lestan robi v Adle?

nike8
1. mar 2016

@anaba1 ahoj robia tam tie iste testy ako v Nitre tak isto aj mužovi. Cennik najdes na ich stránke www.alergoimun.sk Aká je cakacia doba, tak to ti neviem povedať, pretože chodim do Nitry.

anaba1
1. mar 2016

@nike8 porovnala som vysetrenia a vyzera ze v PO nerobia len vysetrenie bunkovej imunity proti trofoblastu a spermiam, za ktore sa v NR plati 90 eur...neviem ci to je dolezite vysetrenie...hmmm..nevies?

nike8
1. mar 2016

@anaba1 pozri si tu kolonku vyšetrenie ženy. Su tam Nk bunky, protiladky proti spermiam, vajecnikom a zóna pellucida.

cheeky82
1. mar 2016

@nike8 protilátky je niečo iné ako bunková imunita. Ja netvorim protilátky aké bunkovú imunitu voči spermiam a trofoblastu (to sa platí 90) EUR mam pozitívnu. U nás to bola odpoved prečo mi nevychádzali iui
@anaba1

nike8
1. mar 2016

@cheeky82 no ja ti teda neviem povedať. Podľa mňa sú protilatky proti spermiam a bunková imunita voči spermiam to iste, len každý to inak vola. Ale môžem sa mýliť, skus sa spýtať este bab, co majú s tým viac skúsenosti.

bellabelluska
1. mar 2016

baby ja mam bunkovu imunitu voci trofoblastu a dr. mi dala 10 mg prednisonu a ked som sa pytala ci mi netreba vysetrit aj protilatky tak vravela ze aj ked by mi vysli pozitivne tak tie sa liecia tiez prednisonom...dufam ze ta nizka davka nie je pricina preco nam nevysiel posledny ket (hcg bolo krasne vysoke a potom som sa rozkrvacala ) 😞
a chodim do nr k dr.dzurillovej ... tam vysetria asi vsetko mozne aj nemozne....

a ked niektora tvorite protilatky -ake davky a coho beriete? dakujem

anaba1
1. mar 2016

@cheeky82 som z toho jelen...nam sa vyvinilo emryo..aj par krat vlozili blastcystu ale neuchytilo sa..takze ta bunkova imunita voci spermiam by mala byt ok? Ale mozem mt z ysenu imunitu voci trofoblastu..

cheeky82
2. mar 2016

@nike8 nie je to to iste. viem to, lebo mi robili test v Nitre na oba. mam to aj v papieroch a oni to maju aj na stranke tusim

cheeky82
2. mar 2016

@anaba1 pri umelom oplodneni je jedno, ci mas bunkovu imunitu voci spermiam. to tvoje telo tie spermie "zlikvidujhe". ked to ale urobia mimo tela, je to jedno, lebo tebe vlozia uz blastocystu. ale ked mas zvysenu imunitu voci trofoblastu, tak sa potom stane ze embryo sa neuchyti, presne ako pises.

cheeky82
2. mar 2016

@bellabelluska ja mam tiez bunkovu imunitu voci trofoblastu a spermiam a beriem imunoglobuliny. tiez chodim k Dzurillovej. ale mam este aj NK bunky a Annexin V. bohvie podla coho sa rohoduje komu aku liecbu da.

bellabelluska
2. mar 2016

@cheeky82ahoj, to mame skoro rovnako lebo tie nk bunky mam tiez plus imunitu voci trofoblastu....po par tyzdnoch brania prednisonu sa mi tie hodnoty upravili ale cim dalej tym menej reagujem na lieky .... tak uvidim po tomto vklade ako dopadne a ak nic skusim sa spytat na tie imunoglobuliny.