Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
mna z centra poslali na vlastne naliehanie po neusp.ivf len na genetiku.odtial ma podla vysledkov odporucili aj na hemato aj na imuno,kedze mi vysli nejake mutacie a protilatky.dr.v car ale neriesil,vraj to je ok,tak som si vymenny listok vybavila u obv.gynekologicky a sama sa objednala na imuno do nr aj na hemato v ba.v caroch to v podstate vobec neriesia,ani na sk ale ani v brne,aspon ja mam taku skusenost.zrejme im vyhovuje tahat opakovane peniaze z ivf.pritom kopa zien otehotnela ivf az po imuno liecbe.na druhej strane mne dr.dal obe ivf aj fraxiparin aj prednison aj bez imuno vysledkov a aj tak nic.takze niekedy jej aj o nahode a aj o veku.v nr mi akurat vadia tie extremne dlhe cakacie doby.kvoli tomu musim posuvat KET pomaly o pol roka..ale zas ja to neriesim,vsetko ma svoj cas🙂
@candour a je vysetrenie v NR podla teba podrobnejsie, ci robia vsade to iste...no na hematologiu som tiez nebola...:/ Oni n to kaslu.
To mas pravdu.
Ja som nebrala este ziadne tieto veci..ze fraxik ani prednison...
Ach jo, na prasky som z tychto vsetkych veci uz...
@janielik87 v nr v ramci SK robia urcite najpodrobnejsie testy.v ba riesia len zenu v nr aj muza.fraxi aj prednison mi mal dr.aj na vlastnu ziadost podla vysl.z genetiky ale na imuno mi dr.povedala ze kym nemam podrobne vysl.tak to nema cenu robit metodou pokus-omyl.uvidime,kamaratke napr.pomohli intralipidy.je to individualne.ale urcite to netreba riesit pred prvyd ivf,ale az ak sa nedari a neni ina pricina.
@nina46 ahoj, včera som si dala pichnúť 4.injekciu 🙂 prvé dva týždne som bola z toho veľmi nachladnutá, roky som chorá nebola a zrazu, ťažko povedať, či to spôsobil Dexamed, alebo to bola náhoda. Vtipnejšie je, že v deň pichnutia neuveriteľne kýcham, ale že celý deň a každú minútu 🙂
akú si mala hodnotu, ja mám 36%, inak mám všetko ok
@freyahope tak presne tento problém mám aj ja 🙂 nespýtala som sa, dokonca som musela výsledky riešiť len mailom, nedalo sa mi ísť na konzultáciu osobne 🙂 tiež mám kontrolné odbery 10.3., ale v ten deň by som si mala dať pichnúť 6. injekciu, tak teda neviem, asi si ju dám a budem pokračovať, kým nebudú výsledky 🙂 ty si mala akú hodnotu? ja pevne verím, že to zaberá, lebo sa mi ich nechce brať nejako dlho 🙂
@magdus999 ja mám NK bunky 23%, takže to je len mierne zvýšené. Len to, že baby berú Medrol stále aj pred vkladom aj po, tak mi pripadá také nelogické vysadiť tie injekcie. No ak mi nebude vedieť poradiť sestrička, tak si po odbere počkám na doktorku asi. Tiež chodíš k Dzurillovej? Sa tam 10. uvidíme 🙂
Mate tu niektora zvisene cytokyni? V imunovitale mi dali prednisim sest tyzdnov pred ivf brat plus potom tie lipidy? Tak dufam ze to zaberie. A este mi na d dali caltrate kedze mam len 10,23
@freyahope áno, mám napísané aj intralipidy, pred KETom, po KETe a v celý prvý trimester, lebo som mala mierne zvýšené cykotíny, či ako sa to volá 🙂 možno aj preto, že mám tie NK bunky dosť vysoké 🙂 ja pevne verím, že ich znížime, písala som si s jednou kočkou, ktorej ich nevedeli dať dole viac ako pol roka :( ale zas s veľa, ktoré hneď otehotneli, niektoré dokonca prirodzene 🙂 🙂 🙂
Ahojte kočky čítam,že tu riešite Nr.Dzurilovú v nitre.no ja idem už 24 februára už na kontrolný odber
Pichám inekcie dexamed aberiem ešte anopyrin 100 polku denne a tiež mám napísané,že obvodný lekár mi bude dalej predpisovať inekcie aj tabletky
Ahojte baby, viete mi prosím odpovedať ? Môže byť výsledkom reprodukčnej imunológie úplná neplodnosť ?
@victoriasju Ahoj myslíš čo sa týka vyšetrenia ženy?
Ono viac menej na všetky imunutné problémy sa dáva väčšinou medrol alebo prednison alebo dexamed podľa toho aká hodnota ti vyskočí - myslím že všetko sa dá znížiť na normálne hodnoty, ale to je len môj názor tak úplnu odpoved ti neviem dat. 😒
@majinka dakujem za odpoved. prave som dostala imunologicke vysledky a je tam jedno kritérium, ktore nie je v norme
ku gynekologovi idem az v marci, tak neviem, ci cakat, alebo mu kvôli nemu zavolat
Ahojte baby, prosim vas viete mi dat info, ci sa da na prvej konzultacii hned poriesit odber krvi a spermii alebo sa to objednava na viackrat?A otazocka, spermie ste doniesli alebo je tam nejaka normalna odberova miestnost a nie WC? dakujem

A koľko máš dostať celkovo tých injekcií? Máš zvýšené NK bunky? Chodíš do Imunovitalu, prosim Ťa? Ja mam takúto liečbu nastavenú na zvýšené NK bunky, len ešte čakáme na výsledky. Chystáš sa na KET?