Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
ani mne nepomohla subcuvia..skor naopak všetko sa mi ešte zvýšilo po podávani..uplne som z toho na nervy...zbytočne som si to polroka dávala a dr. uplne v pohode..že nezabralo to a prejdeme na inú liečbu..upne des...ako keby som bola pokusní králik :(( uplne mi je z toho zle..
Ahojte, budúci mesiac ideme s mangelínom do Nitry na špeciálne vyšetrenia reprodukčnej imunológie. Sme plní očakávaní s milión otáznikmi, či nám práve toto pomôže poriešiť našu takmer 10-ročnú neschopnosť otehotnieť a to sme si už prešli všeličím. Avšak topiaci sa aj slamky chytá 🙂 Nuž, ideme na to 🙂
Poraďte, prosím, čomu sa vyvarovať, respektíve na čo sa zamerať v reprodukčnej imunológii, akákoľvek dobrá rada od vás je nad zlato, ďakujem vám dievčence.
Aj my sme dnes boli na odberoch a vysledky o 2 tyzdne, zostava cakat. Ale na spermiogram sme dostali termin az koncom aprila, super teda...
Ahojte žienky. Je tu taká ktorej prednison nepomohol?? Ja som po 3 potratoch, dokazana zvysena imunita. Bola som nasadena na prednison a za ten cely cas sa mi nepodarilo otehotniet... Dovtedy to slo vzdy bez problemov takmer hned, len vzdy sme o mimi prisli :/ S prednisonom sa mi uz ale otehotniet nepodarilo.... Teraz mam mat 3 mesiace pauzu.... Mate nejake skusenosti alebo mi viete poradit? Dakujem
@emuska08 Mam rovnaky problem.Tiez som bola rok na medrole a otehotniet sa mi nepodarilo.Az 4mesice po liecbe som otehotnela prirodzene,liecbu som nasadila ako nahle som zistila ze som tehu.No mam pocit ze uz bolo neskoro cytokiny sa zvysili,no zvysili aj davku medrolu.
Srdiecko krasne bilo 6+2,no o dva tyzdne 8+5 uz bolo po vsetkom.
Nik mi nevie povedat preco to takto odchadza...???
@monka30 Kde si bola na vysetreniach? Ja som bola v Prahe, vysledky mi dosli o mesiac ale nikto mi nevedel vysvetlit, co to znamena. V zavere bolo ze BI dost pozitivne a potom nejake percenta:
BI indukovane antigeny spermii partnera 42% (100-120)
-//- zmes cudzich spermii 37% (100-120)
-//- trofoblastu 60% (100-120)
Doteraz netusim co to bolo....
@emuska08 ahoj. no mas problem s bunkovou imunitou voci partnerovym a cudzim spermiam a trofoblsatu. udava sa to v percentach. normalne hodnoty su tie, ktore su v zatvorke. u nas su podla toho co si napisala ine referencne hodnoty, ak si dobre pamatam tak isto pod 100, tusim nejakych 80 je uz fajn, ale to ma asi kazdy labak inak. ja mam tiez taky isty problem. po 8 tyzdnoch subcuvie mam cudzie spermie v norme, muzove a trofoblast sa trosku zlepsil. skus sa opytat na injekcie imunoglobulinov. nemaju ziadne vedlajsie ucinky, teda aspon ja som na sebe ziadne nezbadala a zobrala som uz 16 injekcii.
Ahojte kocky,chcem sa spytat ci ste niektora brali injekcie Igamplia,ak ano zohnali ste ich bez problemov? Mne vobec nezabral Medrol,este sa my zhorsili vysledky. Dakujem za odpoved

@candour hm, pri predoslych som bola, ale teraz nie 😒 nestihla som to, musela som ist na hysteroskopiu. Ale nabuduce uz urcite pojdem. Idem si to aj zapisat. Vsetky tie kultivacie robi obvodny gynekolog, vsak? Dakujem za dobru radu 🙂 Je mi luto, ze Ti Subcuvia nepomohla, snad sa vsetko da do poriadku aj bez liekov. Mozno vitaminy budu v Tvojom pripade ucinnejsie. Dakujem, ze si mi odpisala 🙂