icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

gabika2015
20. mar 2016

@candour hm, pri predoslych som bola, ale teraz nie 😒 nestihla som to, musela som ist na hysteroskopiu. Ale nabuduce uz urcite pojdem. Idem si to aj zapisat. Vsetky tie kultivacie robi obvodny gynekolog, vsak? Dakujem za dobru radu 🙂 Je mi luto, ze Ti Subcuvia nepomohla, snad sa vsetko da do poriadku aj bez liekov. Mozno vitaminy budu v Tvojom pripade ucinnejsie. Dakujem, ze si mi odpisala 🙂

sienna77
20. mar 2016

@candour Ahoj, zaujal ma tvoj prispevok, ze Subcuvia ti nepomohla na nic, okrem vedlajsich ucinkov...ako si to potom riesila? lebo ja mam tiez len zle skusenosti ☹ odkedy mi zacali riesit imunologicke veci, citila som sa len horsie 😢

jarmila85
21. mar 2016

ani mne nepomohla subcuvia..skor naopak všetko sa mi ešte zvýšilo po podávani..uplne som z toho na nervy...zbytočne som si to polroka dávala a dr. uplne v pohode..že nezabralo to a prejdeme na inú liečbu..upne des...ako keby som bola pokusní králik :(( uplne mi je z toho zle..

cheeky82
21. mar 2016

@sienna77 ahojte dievcata. ako sa vam, okrem toho, ze nezabrala,alebo naopak zhorsila vysledky, prejavili vedlajsie ucinky? Jedine co som si vsimla je, ze mam trosku rozhadzany cyklus. ale neviem ci to pripisovat subcuvii

@jarmila85

majocka
21. mar 2016

Ahojte, budúci mesiac ideme s mangelínom do Nitry na špeciálne vyšetrenia reprodukčnej imunológie. Sme plní očakávaní s milión otáznikmi, či nám práve toto pomôže poriešiť našu takmer 10-ročnú neschopnosť otehotnieť a to sme si už prešli všeličím. Avšak topiaci sa aj slamky chytá 🙂 Nuž, ideme na to 🙂

majocka
21. mar 2016

Poraďte, prosím, čomu sa vyvarovať, respektíve na čo sa zamerať v reprodukčnej imunológii, akákoľvek dobrá rada od vás je nad zlato, ďakujem vám dievčence.

cheeky82
21. mar 2016

@majocka držím palce

cheeky82
21. mar 2016

@majocka kým nemáš bysledky, tak sa nemusíš ničoho vyvarovat

majocka
22. mar 2016

@cheeky82 Ďakujem Ti veľmi pekne za odpoveď. Nuž budem čakať, kým pôjdem na odbery a potom čakať na výsledky. A pravdaže cibriť trpezlivosť 🙂

martuska2
22. mar 2016

Aj my sme dnes boli na odberoch a vysledky o 2 tyzdne, zostava cakat. Ale na spermiogram sme dostali termin az koncom aprila, super teda...

tatinka
22. mar 2016

@martuska2 ahoj, spermio vam robili tiez dnes a vysledok az koncom aprila ? ja reku ze vsetky vysledky budu az tak cca neskor a ono dake su aj o dva tyzdne? my ideme do nr o tyzden,,,

cheeky82
23. mar 2016

@tatinka nam v nitre robili spermio vtedy ked aj mne krv a vysledok spermio bol hned v ten den, takisto aj pri kontrolnom odbere

anaba1
23. mar 2016

@cheeky82 ahoj..a tvoje vysledky si mala aspon cast skor? Alebo vsetky o mesiac? Po vysledky si si musela ist osobne ci poslali v maile aj s komentom a navrhnutou liecbou?

cheeky82
23. mar 2016

@anaba1 cast som mala o tyzden a cast az o mesiac. tie co posielali na hemato boli az o mesiac. ak budes mat stastie, tak do 3 tyzdnov ich budes mat

emuska08
23. mar 2016

Ahojte žienky. Je tu taká ktorej prednison nepomohol?? Ja som po 3 potratoch, dokazana zvysena imunita. Bola som nasadena na prednison a za ten cely cas sa mi nepodarilo otehotniet... Dovtedy to slo vzdy bez problemov takmer hned, len vzdy sme o mimi prisli :/ S prednisonom sa mi uz ale otehotniet nepodarilo.... Teraz mam mat 3 mesiace pauzu.... Mate nejake skusenosti alebo mi viete poradit? Dakujem

monka30
23. mar 2016

@emuska08 Mam rovnaky problem.Tiez som bola rok na medrole a otehotniet sa mi nepodarilo.Az 4mesice po liecbe som otehotnela prirodzene,liecbu som nasadila ako nahle som zistila ze som tehu.No mam pocit ze uz bolo neskoro cytokiny sa zvysili,no zvysili aj davku medrolu.
Srdiecko krasne bilo 6+2,no o dva tyzdne 8+5 uz bolo po vsetkom.
Nik mi nevie povedat preco to takto odchadza...???

emuska08
23. mar 2016

@monka30 To ma mrzi.... Nikto asi nevie preco sa to deje.... Je to na figu. Ale asi kortikoidy maju nejaky vplyv na otehotnenie. Nejako sa to predsa musi dat dotiahnut do konca....

monka30
23. mar 2016

@emuska08 cele zle...ja mam pocit ze ked je nizka davka kortikoidov ako v mojom pripade tak preto asi nedokazem otehotniet pocas liecby.Moje hodnoty nikdy neboli v norme ale nad...

emuska08
23. mar 2016

@monka30 Kde si bola na vysetreniach? Ja som bola v Prahe, vysledky mi dosli o mesiac ale nikto mi nevedel vysvetlit, co to znamena. V zavere bolo ze BI dost pozitivne a potom nejake percenta:
BI indukovane antigeny spermii partnera 42% (100-120)
-//- zmes cudzich spermii 37% (100-120)
-//- trofoblastu 60% (100-120)

Doteraz netusim co to bolo....

cheeky82
24. mar 2016

@emuska08 ahoj. no mas problem s bunkovou imunitou voci partnerovym a cudzim spermiam a trofoblsatu. udava sa to v percentach. normalne hodnoty su tie, ktore su v zatvorke. u nas su podla toho co si napisala ine referencne hodnoty, ak si dobre pamatam tak isto pod 100, tusim nejakych 80 je uz fajn, ale to ma asi kazdy labak inak. ja mam tiez taky isty problem. po 8 tyzdnoch subcuvie mam cudzie spermie v norme, muzove a trofoblast sa trosku zlepsil. skus sa opytat na injekcie imunoglobulinov. nemaju ziadne vedlajsie ucinky, teda aspon ja som na sebe ziadne nezbadala a zobrala som uz 16 injekcii.

maminee
24. mar 2016

@misela103 no ja som chodila do IScare takže neviem či v GF to robia ale ja predpokladam že ano 🙂 treba sa spýtať

jaris84
24. mar 2016

@emuska08 ja som brala prednison 1 x mi pomohol- otehotnela som aj donosila krásne zdravé dievčatko, ale následne ďaľšie 3 tehotenstva po tomto skončili aj s prednison v prvom trimestri☹

emuska08
24. mar 2016

@cheeky82 Dakujem urcite budem trvat na nejakej zmene liecby, ta sub cuvia znie dobre 🙂

mina85
24. mar 2016

Ahojte kocky,chcem sa spytat ci ste niektora brali injekcie Igamplia,ak ano zohnali ste ich bez problemov? Mne vobec nezabral Medrol,este sa my zhorsili vysledky. Dakujem za odpoved

cheeky82
24. mar 2016

@mina85 mne dávaju buď igampliu alebo subcuviu, podľa toho co majú. Je to to iste. Ja to ale nezhanam, pichajú mi to u dzurillovej v ambulancii

mina85
24. mar 2016

@cheeky82 doplaca sa nieco za tie injekcie? Ja byvam 200 km od Nitry tak budem chodit ku obvodakovi. Ako je to s neziaducimi ucinkami? Nerobili ti zle a ako ti zabrali? Ak sa smiem spytat 😉

jarmila85
25. mar 2016

@mina85 juj nezabral ti medrol?a kolko si ho uzivala?ja som zas mala subc.polroka a to mi nezabralo skor naopak som mala este horsie vysledky

cheeky82
25. mar 2016

@mina85 neplatím nic. Upravila mi BI voči cudzím spermiam, zlepšila voči manzel

cheeky82
25. mar 2016

@jarmila85 zlepšila voči manželovým spermiam a trofoblastu. NK bunky ostali nemenne. Vedlajšie účinky ziadne

mina85
25. mar 2016

@jarmila85 medrol mi este zhorsil vysledky,brala som ho od polky decembra.