icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

tinkatinulka
27. mar 2016

@tlucka som s tebou miláčik, budem ťa podporovať a bojovať naďalej.. Pocuvaj srdiecko

ingrid0105
27. mar 2016

@sienna77
@gagirl
@diska no mala som sa poradit v rf skor. Nevadi co uz. Idem ku gyndosovi na hormonalny profil chcem vediet ci mu ta luecba nedodrbkala stitku ak to bude ok tak idem na vklad

tlucka
27. mar 2016

@ria191 Micka, ja už ani neviem, či nejaké srdce mám 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Vždy sa spolieham na svoje pocity, a ja tak to naprd dopadne.. Asi by som mala konečne začať riadiť racionálnym rozumom 😀 😀 😀 😀

tlucka
27. mar 2016

@tinkatinulka Tinuška ďakujem za tvoju podporu z celého ♥ Ja fakt neviem, čo robiť. Môjmu sa zdá riešenie tej imunológie už zbytočné, lebo nechce ísť tak skoro na ďalšie IVF. Asi by som mala fakt konečne zobrať do úvahy jeho racionálne argumenty a vykašlať sa na ďalšie pokusy.... 😒 😒

tinkatinulka
27. mar 2016

@tlucka ale nie sama si len nahováras toto.. Ja by som sa uz davno vzdala myšlienky na babo keby nemam vás kocky, a nedokonali sme sa spoločne o ďalší krok vpred.. Ja si rezervujtem VIPku v bojniciach už na tri roky dopredu, sak min dve deticky chcem.. Hlavu hore to tieto sviatky, ja som dnes mala ťažký deň ale úprimne dnešná omša mi dala silu, neveriacim to moc nehovorí ale ja som si iste veci vydiskutovala

tlucka
27. mar 2016

@tinkatinulka Zlatko, tak ja som si na dnešnej omši nič nevydiskutovala 😠 😀 Máme akože v kostole nový "spevokol" a normálne som sa hanbila za ich spev 😀 😀 😀 😀 😀 Bliekali celú omšu a normálne mi pokazili celý duchovný zážitok 😀 😀 😀 😀 Tak ja by som si mala rezervovať izbu radšej v Pezinku 😀 😀 😀 Na mňa to všetko tiež nejako dolieha. Min. rok sme boli na veľkonočný pondelok na vklade... ☹ Máš pravdu, aj mňa drží tvoja podpora a podpora dievčat z MK nad vodou a posúva ma vpred.

nelly3
27. mar 2016

@tlucka
zlaticko ja som tiez uz zo vsetkeho na nervy, co uz, ale ty budes tehulka, ja tomu verim a ja by som sa vykaslala na reprodukcnu imunologiu teraz, neries nic, uz si dost toho poriesila, uz je to len na tom hore, si moc statocna 😵

tinkatinulka
27. mar 2016

@tlucka noo spevokol je obcas " unavený " a to je potom trosku retro.. Hihi

tlucka
27. mar 2016

@nelly3 Ďakujem zlatko.. No ja mám fakt z toho všetkého hlavu v smútku.. Isté je, že mimčo raz budeme mať.. Asi mi šibe, ale ja by som chcela fakt aj to svoje.. Kurnik, raz to predsa musím dotiahnuť do zdarného konca. Určite chceme ísť znovu do IVF, ale asi až na jeseň, lebo teraz pracovne nebudem môcť vymeškávať...A preto mi muž hovorí, že mám predsa dobré výsledky a je zbytočné ísť teraz na kontrolu, keď možno o pol roka zase začneme riešiť IVF...

saska6867
28. mar 2016

@cheeky82 dakujem za odpoved, drzim velke palce vsetkym. Pravdupovediac moj muz bol celkom zhrozeny z toho ked som mu vysvetlovala ze to je vlastne zasah do imunity atd, pride mu to troska nebezpecne ale som mu vravela ze ked to uz tisice zvladli predo mnou tak aj ja zvladnem 🙂

gagirl
28. mar 2016

Kocky co ste brali medrol nemali ste pocit choroby..bolesti hrdla po nom?

elenkaba
28. mar 2016

@gagirl ja som nemala. Dokonca som pocas uzivania medrolu nebola ani raz chora, a to som ho uzivala od augusta do februara, cize pocas celej chripkovej sezony, a to som sa bala ze ochoriem lebo predchadzajuce zimy som bola aspon raz chora.

nelly3
28. mar 2016

@gagirl
ja som minuly rok ochorela na zaciatku brania, ale to nemuselo s nim suvisiet neviem, teraz ako ho beriem, zo zaciatku ma bolelo hrdlo, mozno z neho mozno nie a mam strasne zlu plet, ako pubertacka som, co uz, ale mozno to je zo vsetkeho co beriem atd. neviem 😝 uz to nejako dobojujeme snad 😉

elenkaba
28. mar 2016

@nelly3 tu zlu plet a vlasy som mala aj ja. A este ako bonus chudnutie, o ktore som ale vobec nestala, kedze som chuda dost...

gagirl
28. mar 2016

@elenkaba tak to mozno nema s tym suvis..ktovie..je to neprijemne..ako by ma nieco obchadzalo--plus boli ma hrdlo..mam ho cervene..a to som bola tento mesiac na atb.. Ale dufam ze to prejde ze to nie je z toho-.dakujem

gagirl
28. mar 2016

@nelly3 ja nastastie plet nemam zatial skaredu,ja beriem len 4 mg..Dr.mi kazala 8 ale tolko brat nechcem..a aj som sa z neho dost zle citila..Ale vysledky som mala dva krat v norme tak myslim ze to bude stacit..Ako sa mas?Ides na ket tento cyklus ze?

diska
28. mar 2016

@gagirl ja by som to nerobila,4 mg ti k nicomu nepomoze a aj 8 je vlastne este malo a aj ked si mala vysledky ok ,v tehu sa menia,,ja by som brala minimalne tych 8 mg a taka davka ,v podstate nic nesposobuje to ked niekto bere ovela vyssie davky co mi pri ivf kach take nemam az zacinaju problemi.

gagirl
28. mar 2016

@diska ahoj moja..ja som to znizila lebo som sa citila dost zle z neho..tak som si dala potom len 1 tabl.chcela som napisat Bergendiovej co ona to ale asi by ma sprdla tak som jej nepisala..Vies ja ked som otehotnela som nebrala nic na imunitu a poadrilo sa..dietatko by som aj bola porodila keby nebolo chore..nehrozil mi potrat ani nic ..takze si mylsim ze aj davka mg bude stacit,ale mozno mas pravdu..Napisem teda radej dr.co ona na to..

diska
29. mar 2016

@gagirl ahoj,viem zlatko,ze ako ste to mali 😢 ,skus sa pred medrolom poriadne najsest,mne to pomahalo.a teda napis dr..Drzim palce. 🙂

tatinka
29. mar 2016

ahojte, zajtra ideme s mojim na imunologiu do Nr, prosim Vas kocky co sa bude riesit na tej konzultacii ? rano je odber, ale vysledky sa mi zda ze chodia az po mesiaci alebo aj viac,,,tak na tej konzultacii len dostaneme dake tie vseobecne informacie a pozrie si nase papiere a to je cele ? vopred vdaka za info,,,,a este ma zaujima kocky vsade citam o vysledkoch zeny ale co ked zistia na figu muzov spermiogram ako sa to potom riesi ? predpokladam ze spermiogram sa tam robi podrobny. nie lent aky vseobecny...

cheeky82
29. mar 2016

@tatinka len si pozrie vsetky vysledky co mas doteraz urobene. povie ti, ze co vsetko sa vysetruje. ono ten spermiogram neni podrobny. nepovedia ti tvar, ani pohyblivost ci ph. ja som to posielala do Reprofitu a povedali mi, ze z toho oni nevedia posudit ci budu spermie vhodne na ICSI.

tatinka
29. mar 2016

@cheeky82 spermio nie je podrobny ? tak to je na figu,,lebo zo stareho spermio vieme ze maju zly tvar , sud eformovane a pomale a tak dalej,,,taks om chela vediet ci sa to zhorsilo alebo zlepsilo alebo nic...nechapem preco nerobia podrobny ved to je dost dolezite, my na ivf uz nepojdeme ziadne, bolis me uz na viacero,s kor mi slo o to aka je sanca otehu prirodzene ,ak taka sanca vobec u nas je...

cheeky82
29. mar 2016

@tatinka no ja tiez stale dufam, ze sa nam to podari prirodzene. ivf tiez nevyslo. akurat mam ten papier v rukach. je tam len pocet spermii, pocet leukocytov, vitalita spermii (v percentach), integrita akroz.sp., pritomnost IAP

tatinka
29. mar 2016

@cheeky82 no my mame doma stary spermio kde je aj patologia hlavicky, chvostika a dalsie ine veci, zivostnost spermie, monozstvo a tak dalej,,,vela je tam toho , len je to uz stary spermio , myslela som ze nam v centre urobia podrobny novy nech vieme ci mame sancu aspom malinkatu na prirodzene otehu,,predpokladam ze mne tam skocia tie nk bunky a cytokin ci co to lebo to citam ze kazdej vam asi skocilo,,,ale tak neviem to uz len tak hadam 🙂 uvidim potom na vysledkoch,ale ako citam vela zien tu pise ze liecba je sposobom pokus omyl...a vela pise ze im to ani moc nezabralo,,,malo som tu nasla ze si chvalia ze ok zabralo to a som prirodzene tehu...
na ivf sme boli uz 3krat, na dalsie uz nejdeme...imunologia je uz posledna vec ktoru sme sa rozhdoli este absolvovat...

leaa70
31. mar 2016

baby a mozem mat na reprodukcnu imunologiu odporucanie od vseobecnej doktorky?

kubkovamama
31. mar 2016

@leaa70 Ahoj, tam sa nedava doporučenie, kedže sú to súkromné centrá.. teda neviem kam presne idete..iba si zavoláš aký máš problém, čo by si chcela.. Objednajú ťa a potom si tam vezmeš kartu od všeobecnej a od gynekológa, resp. od všetkých ambulancií kde si kedy bola. A partner samozrejme tiež.

cheeky82
31. mar 2016

@leaa70 ahoj. ja chodim do Dzurilla centra a potrebovala som vymenny listok, lebo niektore vysetrenia preplaca aj poistovna. mala som listok z Brna a nechceli mi ho akceptovat, tak som si musela vypytat od gynekologa, ale myslim, ze staci aj obvodak

kubkovamama
31. mar 2016

@cheeky82 Ahoj.. no vidiš to, mne zas dr. povedala, že hradím všetko sama.. ale nakoniec to nebolo treba a stihli sme to prirodzene.

cheeky82
31. mar 2016

@kubkovamama nie, len cast vysetrenia, take veci ako anexin, histaminova intolerancia a pod. preplaca poistovna. no hlavne, ze sa vam podarilo prirodzene.

leaa70
31. mar 2016

@kubkovamama
@cheeky82 ano ja idem do centra IMUNOVITAL v BA aj ma upovedomili, ze je to sukromne centrum, ale ze výmenný listok mam doniest z reprodukcneho centra alebo z alergologia ...reprodukcne centrum mam v Brne a najlblizsiu dobu tam nepojdem, a na alergologiu nechodim, tak som im pisala, ci moze byt od mojej gynekologicky...