Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@skaredekacatko Ahoj ja tiez beriem od Swansonu Decko a chcem sa spytat v akych davkach ho beries?
@martuska2 ak je podla teba odbornik lekar, tak to som si nie uplne ista, ci sa na neho da spolahnut. bohuzial mame svoje skusenosti... vsetky lieky su predsa kontrolovane a certifikovane a ich obsah teda nic moc. skor sa u nas pouzivaju zastarale metody, ktore ani nie su ucinne, ako pisu baby hore. Takze nie je hlupost ako hlupost 🙂
@leaa70 mne sa zdala aj arogantna a teda nemala som pocit, ze ju zaujima moj pripad. Skor tych 30eur, co som tam nechala za 5 min v ordinacii, kde mi ani poriadne nevysvetlila, co mi teda vyslo. Vymenovala mi lieky, ktore mi chce nasadit pred ivf a to som ani na ivf vtedy ani neplanovala ist. Pre mna neprijatelny postoj, ktory u mna vyvolava nedoveru. Dzurilla v Nitre ma vacsi zaujem o liecbu a preto mu verim viac.
@kikuski jasne nie je lekar ako lekar. Len si nemylte lieky s vyzivovymi doplnkami. Tam je rozdiel. A tu dievcata opisovali doplnky ako lieky..len som ich chcela upozornit na rozdiel a ich mylne predstavy napr. O tom Vigantole co je jedine Dcko ako liek. Vsetko ostatne su len doplnky. Nas imunolog manzelovi odporucil tiez Dcko od jednej firmy za 30eur..co je doplnok..a ja som mu doniesla Vigantol za 2eura a aspon viem ze naozaj dostava to co ma
Takze ja som sa dnes dozvedela ze mam zvysene protilatky proti anexinu..uz som si to nastudovala a bohvie mozno to bolo za mojimi 2 potratmi. Mam aspirin a poslednu injekciu Dexamedu a kontrolny odbrr krvi..uz ide do tuheho lebo predvcerom som objavila 2 ciarky na teste 🙂
Je mozne ze na hematologii na toto neprisli??
Dnes na repr.imunologii. lekar si ma predvolal skor lebo som mu volala ze som tehu. A dosli uz vysledky krvi. Vsetko ok len tie protilatky proti anexinu 27. Norma 25. Ze to moze robit trombozy embrya. Anexin chrani embryo pred trombozou.
Ale je mi to divne vsetky vysledky z hematologie som.mala v poriadku z januara.
A autoimunitnne protilatky..ale to vieme kedze mam 2 autoimunitne choroby...
O 2 tyzdne pridu vysledky z inej hematologie tak som zvedava..uz chcem aby to fopadlo dobre
@martuska2 ahoj..na hematologii robia iba zakladne mutacie a zrazanlivost.V skutocnosti su ich stovky..Nerobia to co priamo suvisi s tehu.Preto na reproimuno robia aj podrobne..drzim palce.
@leaa70 brala som jednu denne. Teraz tak vselijak ako spomeniem vacsinou obden. Ale ja uz som mala hodnoty nad 30.
Poraďte ako je to spichanim Subcuvie ....je začiatok nejako podmienený dňom cyklu?dakujem
@majka15majka Ahoj Majka, aj mne to pichali asi 5 mesiacov a bolo to nezavisle od cyklu.
@majka15majka nie, pichat môžeš kedykoľvek, raz za tyzden
@gabika2015 ahoj. Zabrala ti subcuvia?
@gabika2015
@cheeky82 ďakujem ☺
@cheeky82 ahoj, mne zabrala a odvtedy sa mi stale zlepsuju vysledky. Ale zial doteraz ani ET, ani KET neboli uspesne 😒 Mozno to suvisi s inym problemom. Tebe to zabralo?
@gabika2015 no niektoré hodnoty upravila, ale NK bunky zatial nie. Vysledky budem mat v utorok. Beriem ju zatial 3 a pol mesiaca. Dúfam, ze vysledky uz budu v norme. Stiahla ti aj NK bunky?
@cheeky82 Ja som mala NK bunky pod priemerom, takze tie mi uz ani nesleduju. Mna este prekvapilo, ze som v krvi mala velmi nizke percento vitaminu D a na to mi nic nedavali. Ty kam chodis na repro imuno? Ja do NR k dr. Dzurillovej.
ahojte dievcata, prosim vas v Nr na reprodukcnej robia aj vysetrenie na celiakiu ? je to uz tri tyzdne co sme tam boli a dr.Dzurillova nam sice hovorila co vsetko sa vysetruje ale neviem si spomenut ci aj ta celiakia ,,,
@tatinka Ahoj, zial si to nepamatam, ale tiez by som to rada vedela. Snad to niekto bude vediet.
@gabika2015 ja tiez tam. Ha som mala Vít D len 20, tak som dostala vigantol

@fatma1 opatrne s dávkovaním Vít D, lebo zvyšuje imunitu a predpokladám ze vsetky co sme tu ju mame zvýšenú.