icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

cheeky82
24. apr 2016

@buba08 ani mne ju nerobila lebo rok predtým mi ju robil gastroenterológ a poisťovňa by to nepreplatila

gabika2015
24. apr 2016

@cheeky82 Pozeram starsie nalezy, vlani som mala hladinu vitaminu D 19,01. Mne vobec nic nedavala. Teraz uzivam vitaminovy doplnok. Tebe potom kontrolovala tu hladinu, ci sa zlepsila?

gabika2015
24. apr 2016

@skaredekacatko Ahoj, chcela by som sa Ta spytat, k tomu vitaminu D od Swansonu uzivas aj vitamin K2? Len preto sa pytam, lebo neviem, ci si mam objednat len Dcko alebo aj to druhe.

skaredekacatko
24. apr 2016

@gabika2015 len D nic viac. Opytaj sa zibibci aj K2 je dobre.

gabika2015
24. apr 2016

@skaredekacatko dakujem za odpoved 🙂

buba08
24. apr 2016

@gabika2015 ja som užívala tiez len D-cko od Swansonu, K2 nie, po 1,5 mesiaci ho mam v norme, teraz ide leto, takze ho znovu nasadim až niekedy na jeseň

gabika2015
24. apr 2016

@buba08 super, vidim, ze to Dcko od Swansonu je kvalitne, aj ja si ho teda objednam 🙂 Vdaka za info 🙂

cheeky82
24. apr 2016

@gabika2015 mihne teraz robili kontrolný odber aj na Vít D, ma sa to kontrolovat

tatinka
24. apr 2016

@gabika2015
@cheeky82 ja si akurat pamatam ze sa ma pytala ci mam testy na celiakiu robene ale absolutne si nepamatam ci hovorila ze oni to z odberu robia alebo nie,,,ale ked pises ze hej tak som rada, clovek nikdy nevie...snazime sa uz 7 rokov o mimco tak uz som z toho fakt na prasky

tatinka
24. apr 2016

@buba08
@cheeky82 baby co je to HIT? asi budem za trubu ale fakt neviem...

tatinka
24. apr 2016

ozaj kocky ktore chodite Dzurilovej, ked vam poslala vysledky mailom bolo to pisane tak aby to pochopil aj laik ? jasne vysledky tabulkove ale bol k tomu aj daky pokec od dr ?

gabika2015
24. apr 2016

@tatinka Mne len poslala sestricka lekarsku spravu, na konci ktorej je vlastne aj odporucanie od Dr., ako sa ma dalej postupovat v liecbe.

gabika2015
24. apr 2016

@tatinka Nie si sama ☹ Ja uz niekedy mam pocit, ze som hypochonder, alebo nejaka mutantka, okolo mna kazda je bud tehotna, alebo rodi, je to na nervy 😠

tatinka
24. apr 2016

@gabika2015 aha, lebo ked sme boli na odber tak som aj hovorila dr ze ju prosim nech nam k vysledkom posle aj aspom ake take laicke vysvetlenie co by bolo pre nas zrozumitelne,,a potom asi do akej doby ti prisli recepty ? viem teda ze ked sa rozhodneme ci s navrhnutou liecbou suhlasime mame nasledne na to zaovlat do centra ze suhlasime s liecbou a potom vraj posielaju recepty,,,

cheeky82
24. apr 2016

@gabika2015 mne tak isro

tatinka
24. apr 2016

@gabika2015 viem ze nie som sama,,,,ja tiez mam pocit ze kazdy rodi a vsade same tehotne ,,,vies co neznasam? ked mi niekto povie ze nemam na to mysliet,,,,vtedy mam chut tomu clvoeku tresnut kladivom po makovici nech sa spamata...

cheeky82
24. apr 2016

@tatinka histaminova intolerancia. Niektoré potraviny obsahujú veľa histaminu na ktoré môžeš mat alergiu a ani o tom nevies

tatinka
24. apr 2016

@cheeky82 a to by potom eventualne mohla byt pricina preco sa nedari otehu ?

gabika2015
24. apr 2016

@tatinka Mne recepty dosli velmi rychlo, asi za tri dni. Po prvom odbere som este isla osobne pre vysledky, len v poslednom case pred ET a KET mi ich zasielaju mailom a do odporucania mi len napisali, ze mi navrhuju podanie infuzie Privigen, na to mi ani neposielaju recept.

tatinka
24. apr 2016

@gabika2015 ta infuzia k comu sluzi ? na co je urcena ?no my sme uz boli na tri ivf ,,,takze uz ostava len sa modlit za prirodzene pocatie,,,

gabika2015
24. apr 2016

@tatinka Toto cele pochopi len ten, kto to tiez zazil. Ked o tom hovorim kamoske, len nechapavo na mna zazera. A najlepsie je, ked mi napr sestra povie, ze sa na to nemam az tak sustredit. Ale potom ako mam uzivat lieky?! Ved stale musim sledovat, kedy a co si mam davat, minule pred a po KET som denne brala 13 ks liekov, plus kazdy druhy den mi pichali injekciu, pred a po KET infuziu...

gabika2015
24. apr 2016

@tatinka Ja mam zvysene embryotoxicke citokiny a podavaju mi ludske imunoglobuliny.

tatinka
24. apr 2016

@gabika2015 mne davnejsie moja sesternica zadrela ze to ze clvoek nema mimi neznamena ze sa bude hnevat na kazdu zenu ktora ho mat moze,,,,ale keby mala aspom trosku rozumu v makovici tak by pochopila ze sa na nikoho nehnevam a kazdej zene ktora chce deti ich prajem len je tazke vidiet vsetky tie deticky a tehulky ked clovek sam je na tom ako je....

tatinka
24. apr 2016

@gabika2015 som zvedava na nase vysledky, mali sme viacero ivf a teda aj ket a ujazlo sa nam len raz ale zial aj to len na kratko,tak si myslim ze dakde bude pes zakopany mozno tiez v tvorbe dakej protilatky voci embryu,,,neviem uvidime..,,velmi by som chcela nech sa nam podari prirodzene...ale clovek uz sam tomu neveri :(

tatinka
24. apr 2016

@gabika2015 mozem sa tas pytat ako dlho si uz na liecbe a badat uz dake zlepsenie ?

gabika2015
24. apr 2016

@tatinka Mne vlani pichali injekciu Subcuvia asi 5 mesiacov, az potom som isla na kontrolne odbery, vysledky boli ovela lepsie a postupne sa zlepsuju, ale asi este stale nie su dost dobre, nakolko ani moje posledne KET v marci nebolo uspesne, ale mam aj ine problemy. Ak vam aj nieco najdu na repro imuno, urcite sa vam budu snazit pomoct. Na hematologii ste uz boli? Mate aj genetiku?

tatinka
24. apr 2016

@gabika2015 boli sme aj na genetiku aj na hemato, mam viacere mutacie krvne homozygot aj heterozygotne, tusim 4 alebo 5 uz presne neviem, ale nasla bych to dakde v papieroch doma mam vsetko okopirovane 🙂, beriem anopyrin 100vku denne, hematologicka hovorila ze ked zistim tehotenstvo pravdepdobne mi nasadia aj fraxik, pichala som ho aj ked so bola na ivf,,,,pytala som sa ci aj tu moze byt pes zakopany ohladne nedarenia sa , ale povedala ze to je tazko povedat, ze niekto otehotnie v pohode a niekto s tym ma problem,,,mam aj pco ale mavam mrchu a aj ovulaciu,,,vela zien s pco ovulku nemava, ja vdaka Bohu ano...skor mam dojem kedze sme boli na ivfka a nic z toho ze proste mozno tam skocia dake protilatky kedze vlastne sa embryo nevie ujat a ked sa aj ujalo tak neudrzalo sa...

tatinka
24. apr 2016

@gabika2015 a aby toho nebolo malo tak mam aj znizenu funkciu stitnej zl,ale na to sa liecim uz 16 rokov takze tam je to stabilizovane,,,

gabika2015
24. apr 2016

@tatinka So stitnou zlazou mam aj ja problem, uzivam L-Thyroxine 75 uz dlhe roky. My mame este 3 embryjka, HB, ale z darovanych oocytov, vlastne uz nemam. Mne este v roku 2014 v CAR zistili trombofilne mutacie MFHFR heterozygot, ale ani neviem co to znamena, nic mi na to nedali. Bola som dokonca aj za hematologickou a povedala mi, ze nepotrebujem ziadne lieky. Nepichala som si ani Fraxiparine, az teraz mi v CAR predpisali Clexane a to si zacnem pichat v den vkladu. Je dobre, ze idete na repro imuno, aspon budete vediet na com ste. Nas v prvom CAR stale tlacili do dalsich IVF bez toho aby zistovali, v com je asi problem. Mne na repro imuno zistili aj nizku hladinu vitaminu D v krvi a vraj aj to moze sposobovat neplodnost, mala som aj rozne infekcie, takze som velmi rada, ze sme tam isli.

cheeky82
24. apr 2016

@tatinka ano