icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

ddanaa
3. máj 2016

ahojte, vy vsetky davate medrol na cytokiny alebo ste niektora skusili prednison? tiez rozmyslam, ze co dalej...mala som subcuvia hodnoty stupli, mala som medrol- hodnoty stupli, nebrala som nic hodnoty klesli...co dalej?

cheeky82
3. máj 2016

@sussiekor 6 vklad. z jedneho tehotenstvo a nasledny potrat.

cheeky82
3. máj 2016

@ddanaa neber nic ked ti po nich hodnoty klesaju

sussiekor
3. máj 2016

@cheeky82 no to ma mrzí, vidím, že máš toho za sebou tiež dosť veľa. Držím päste, nech sa to podarí čím skôr. Ja som sa tu zatiaľ nedopátrala, či tie infúzie niekomu pomohli, alebo ani nie. Idem hľadať na stránkach ďalej 🙂

ddanaa
3. máj 2016

@cheeky82 lenze este to nie je idealne a mala by som ist na konzultaciu a brat medrol ako mi bergendiova napisala ale mne sa to zda cele divne, fakt netusim co dalej, ci teda brat prednison alebo nic ako doteraz...bohvie kolko to bude trvat kym to cele klesne, naposledy som v septembri dobrala medrol

cheeky82
3. máj 2016

@ddanaa strašne dlho to celé trvá. Stale sa pýtam koľko polien mi život ešte nahadze pod nohy

tatinka
3. máj 2016

@gabika2015 moja tak uz mame vysledky z NR, vsetko tam je ok ale mam zvysene NKT bunky, NK bunky su ok, aj trofoblast, aj intralipidy, aj zona pelucida a aj cytokiny...a jasne ze nemam ziadny vitamin D,,,
ale ma trosku nahnevali lebo som jasne povedala ze na ivf nejdeme a ich zaver je ze ked pojdem na embryotransfer mam si k nim prist dat pichnut imunoglobuliny,,,netvorim protilatky ani voci spermiam,ani voci ovariam,,,
tak teraz neveim vlastne co mi akoze odporucaju ked na ziadny transfer nejdem, nemam na aky,,,asi tam zavolam a spytam sa dr.

martuska2
6. máj 2016

No dievcata od dnes uz aj patrim do skupiny subcuvia :D Adokelu chcela som si ich objednat k sebe do lekarne aby som ich vedela zobrat s mojou zlavou, ale robia len 20 ampulkove balenie a ja mam mat zatial 5 potom krv a uvidime dalej :(

martuska2
6. máj 2016

@ddanaa niektore cytokiny su dobre niektore zle. pri jednych je dobra vyssia hodnota..takze treba pozerat aj na to.
ja som mala malodobreho cytokinu a viac zleho. tak som brala dexamed...nieco mi to upravilo ale ine veci zhorsilo tak od dnes mam subcuviu imunoglobulin na zvysenie imunyty, takze opa ako kortikoid...
Mi to pride ze ked jedno nie tak uvidime druhe ...bohvie co z toho bude dalej.

jaris84
6. máj 2016

@martuska2 ja idem 20.5. na vyhodnotenie výsledkov k lescanovi, tak som zvedavá ako dopadnem. .. A nechcela si radšej medrol, lebo veľa báb tu píše, že im subcuvia nepomohla.

martuska2
6. máj 2016

@jaris84 to je presny opak. medrol je kortikoid na znizenie imunity potracenie cytokinov...a subcuvia je imunogloblin na podporu zvysenie imunity. presny opak..
Dnes mi pichli prvu a krv mam ist o 5 tyzdnov, dufam, ze dovtedy sa plod udrzi 🙂

cheeky82
6. máj 2016

@martuska2 za subcuviu sa neplatí.

jaris84
6. máj 2016

@martuska2 jaj, to som nevedela... no tak ti držím prsty, nech bábatko rastie a drží sa maminy. V ktorom si teraz týždni? Na tie injekcie musíš chodiť na ambulanciu alebo ako to funguje.

jarmila85
6. máj 2016

Babyyy idem sa opytat nekupovali ste niektora infuzku intralipid 100ml?co to tak stoji v lekarni bez predpisu?dakujeeeem

monka30
6. máj 2016

@jarmila85 250ml intralipidu stoji asi cca 12€

jarmila85
7. máj 2016

@monka30 dakujeeeeem

martuska2
7. máj 2016

@cheeky82 Iba pri urcitej diagnoze a hladine cytokinov to preplaca poistovna. Som lekarnik a lekár mi presne vysvetlil kvôli comu mi to poistovna neuhradi :( Dokelu :( ale ked to pomoze donosiť, je mi to jedno...no nie? 🙂

martuska2
7. máj 2016

@jaris84 zatiaľ som len v 6tom týždni, moje maximum bolo 12 týždňov. takže je to také nemyslím na to, ale už by som chcela byť ďalej 🙂
Prvu pichli v ambulancii, a zvyšok mi pichne kamoška sestrička do zadku 🙂
mám nejakú infekciu v tele, aj keď CRP je ok, takže zase všetky výtery absolvovať..

jaris84
7. máj 2016

@martuska2 moje 9tt. Verím ti, ja som si tým prešla 5x. držím prsty nech ti čas rýchlo uteká a uz si min v 36tt😉. Teraz si na rizikovom alebo chodíš do práce?

cheeky82
7. máj 2016

@martuska2 to vážne? Ja nemam zvýšené cytokiny len NK bunky a neplatím. No ale dala by som vsetky peniaze co mam len aby to vyslo

martuska2
8. máj 2016

@jaris84 uz pojdem do roboty len 4 dni. 17eho kontrola a rovno na pnku. Velmi sa trsim ze budem doma. Kred oboma potratmi som chytila infekciu..necudo ked do lekarne chodia sami chori ludia..

martuska2
8. máj 2016

@cheeky82 tak mozno preto. Nk bunky mam ok. Dobre cytokiny velmi klesli po dexamede a zle cytokinz mam zvysene. Ale antianexin je konecne v norme..v pondelok idem pre vysledky na hematku. Na jednej som uz bola nedoporucovala hematoliecbu lebo jic nevyslo. Ale sla som aj do ke ku Hulikovej ze vraj je odbornicka na teh.straty. doctedy mam od gun. Anopyrin aj tak aj ked ziadne mutacie nevysli

cheeky82
8. máj 2016

@martuska2 ja mám na annexin anopirin a clexane injekcie i keď vďaka subcuvii my klesol na normálnu hodnotu, zlé vraj pre istotu

martuska2
8. máj 2016

@cheeky82 ved to ze anopyrin ok. Iminolog povedal ze zvazit podavanie heparinu co je clexane ci fraxi. Uvidime zajtra na hematologii. Samozrejme mam trosku obavu z injekcii..pichania. Hlavne ked nemam ziadne mutacie ci problemy zo zrazanim. Ale azi uz to lekari daju zo strachu ze pre istotu ci co..

jaris84
8. máj 2016

@martuska2 podľa mňa dostaneš preventívne fraxik 0;3. Ja chodím ku doc.hulikovej a za každým mi ho dáva - preventivne

cheeky82
8. máj 2016

@martuska2 pokial to nemôže uškodiť, naopak pomôct, tak do toho idem😀

martuska2
9. máj 2016

@jaris84 presne ku nej idem dnes. No som zvedava..

jaris84
9. máj 2016

@martuska2 dnes? A kde do PO? Lebo čo sviem, tak v PO je iba vo štvrtky, ostatné dni Kazimirova

majka15majka
9. máj 2016

Viete mi poradit ako dlho trva kym pridu vysledky z kontroly cytokinov? Dakujem

gabika2015
9. máj 2016

@majka15majka Ahoj, ja som ich mala za týždeň.